Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahoj dievčatá 🙂 mám otázku: čítate už krpcom rozprávky, napr. na dobrú noc? A púšťate im nejaké detské pesničky? Ja mám pocit, že náš malý na to ešte nie je pripravený. Občas mu čítam z knižky riekanky, ale vždy to skončí tak, že mi knihu vezme a sám si ju študuje 😀 a na rádio tiež nereaguje, jedine ho baví stláčať gombíky... Čo ho zaujme na chvíľu sú kreslené rozprávky v telke, to vydrží pár minút pozerať, ale zase nechcem, aby sa naučil čučať na bedňu od malička... 🙂
@d_anica ja malej čítam z knižiek, ale cez deň medzi hraním, lebo keď je už unavená, tak ju to "vyrušuje". A čo sa tej telky týka... Spievankovo je u nás Nr.1, aj jednotka aj dvojka 🙂 ale pustím jej to len 1x za deň a niekedy vôbec. Medzi hraním jej niekedy pustím pesničky z DVD alebo jej pustím TV, ale ona pri tom nesedí celý čas, má to ako křoví, len občas sa zapozerá, ale nie na dlho. A veľakrát aj zabudnem tú TV alebo DVD pustiť a vôbec to nechýba. A keďže už chodí, tak aj tak nie je nikdy na jednom mieste, stále je v pohybe, drží niečo v ruke, kričí, jaší sa, a aj ja si potom zabudnem pustiť rádio 😀
@michala33 aj moja fici na spievankove 🙂 v pondelok ideme na koncert, a aj potom v nedelu 😀 😀 2koncerty do tyzdna 😀
@d_anica tiez necitam malej, a vlastne tiez nechcem aby sa naucila na bednu... ale ju zaujmu iba pesnicky,,, okrem spievankova teraz fici aj na
to ked pustim,, tak sa zastavi, pozrie na mna, usmeje,,, a nespusti oci 😀
@d_anica Ja Matuskovi citam, ale take tie knizky so zvieratkami a dokaze ma pocuvat aj pol hodinu.. rad pozera zvieratka a pocuva moje napodobnovanie zvieratiek... 🙂 a pustam mu detske pesnicky pri hrani 🙂
kočky pomoooooc,dnes sme vstávali ráno o 5.45h,a to v noci sme papali už o 12.45,pretože mi nechcel zaspať a reval,až pokým som mu nedala mlieko,ráno som mu dala zasa a už nezaspal,čím ďalej horšie a horšie.Mne sa zdá,že sa vraciame na začiatok,keď sa narodil,budeme sa krmiť pár krát za noc,a to sme na UM.
@missy97231 ahoj som pustial drobcovi tu ukazku co si sem dala link a sa smial a starsi ten zacal plakat ked som to vypla 😀
pekny den dievcata...dnes nas Filipko oslavuje svoje prve narodeninky a maminka mu spravila tortu tak si spravime taku malu party 😉
@kucminka ahoj a neskúšala si dať niečo iné na večeru ako kašu, možno ho nezasýti a preto si pýta mlieko ešte aj v noci, moja papá na večer rohlík, chlieb ...s maslom, syrom a pod, a spí niekedy až moc, večer od 9-tej ráno do 8-9-tej 😀 v noci pije raj vodu ale to len pár cucnutí a asi 2x podávam dudku
@kucminka .... ahoj, mne nas maly dnes po 4mesiacoch neskutocneho trapenia v noci spal, predvcerom vysla konecne horna jednotka, ja uz som mala halucinacie, fakt som 4mesiace nespavala skoro nic.. ak budu taketo dalsie zubky tak ja uz neviem.... inak mne takto cely den chce stale jest, tiez uz mam nervy lebo on normalne krici co chce stale jest.... ja som v noci odnaucala od mlieka postupne uberanim a riedenim mlieka, teraz uz len cajik ked je najhorsie dam, ale tiez napr. dnes aj ked spal v noci, tak od 4.30-5.30 hore a potom zaspal len cajik dala, kedysi by bez mlieka nezaspal, teraz uz aj caj staci, ale ked par x uz vydrzi bez mliecka tak uz potom nedavaj v noci... to jedine akosi funguje, inak na ten nas zazrak neplati voobec nic ...;). aku mate hmotnost? my 10,6kg ale je taky pevny a dlhy 🙂 stehienka riadne
@anita12 ahoj,my máme už úctihodných 12,128kg,a 80cm,na poslednej poradni.Môj je od narodenie nespokojný,my sme si noci zažili,zuby sme si tiež pretrpeli,už máme 8zubov,možno mu idú stoličky,ja neviem.Tiež sa stále mrví,striedame sa s maželo,keď nejde do práce ráno,tak vstáva on k nemu.Už sme mali obdobie,keď prespal ,teda s mrvením sa a podávaním dudlíka,aj do tej 4-5rána,ale teraz posledný týždeň,my začal vstávať okolo 2-3, a dneska pol hodinu po pol noci.Tiež som skúšala čajík,potiahol si a plakal ďalej,dokiaľ som mu nedala mlieko,potom zaspal.Tiež stále by len jedol,keď niekoho vydí jesť,tak sa celý trasie,niekto má problém,že nechce dieťa jesť,my budeme ma´t asi zasa,že jeme stále.A ako si mu riedila to mlieko?Menej mlieka a viacej vody?
@kucminka no ked pises o tej vahe,zatial neviem presne, lebo az v utorok mame poradnu, ale nase dievcatko (!!!) uz ma tiez cez 12 kg... Ona ale nie je tucnucka, len proste vysoka a taka ubita, ale inak riadna vrtula. A okrem toho, co ja poznam deti, tak taketo gule byvaju neskor presny opak... Sestra bola ako dieta gulata a dnes ju skoro nevidno 🙂
ahojte babule tak sa musim pochvalit vcera som mojej malej lemre 😀 kupila prve ozajstne topanocky je v nich bohova a nechodi az tak po spickach, len ona by stale len po styoch, ma uz takmer 8,5kg, mali sme sa vcera ockovat ale chytila sopliky od starsej tak este pockame, som zvedava kolko podrastla ale moc asi ne, obcas sa zacinam bat ci je vsetko ok ked je taka krpata
caute baby, akurat mi prisla nadherna suprava bunda a oteplovacky pre malu na zimu, len som objednavala o dost vacsiu a mam teraz dilemu, ci ju vymenit alebo radsej nechat, ked do zimy su 3 mesiace a do konca zimy viac ako polroka, kedze my zijeme na Orave, zima je tu niekedy aj do aprila. Moja mala nosi teraz 86-92, objednala som jej 98 ( pisu, ze na 3 roky )... A tiez v zime sa deti aj pod spod musia naobliekat, poradite mi, co uz mate skusenosti so starsimi detmi?
@peta_k ďakujeme, ona je šibadlo veľké a sadnúť si ani za svet, len behať po celom dome, aj keď si spadne tak si troška pomrnčí a poplačká ale ide ďalej, a hlavne skúša moju trpezlivosť 😀 lebo si povyťahuje všetky káble a vždy ide tam kde vie že nesmie 😠 ale konektory má najradšej 😀
Ahojte kočky 🙂 Ako sa máte .... pozerám že detičky niektorým už veselo bežkajú. Aj naša opica už lieta zo tri dni, po vyše dvoch mesiacoch chodenia za ruku a nesmelých krôčikoch chodí naozaj sama 🙂 Tešíme sa veľmi. Aj keď ešte často pýta ruku, a doma chodí po štyroch ... to len preto lebo je to rýchlejšie. A pri chôdzi sa musí troška aj sústrediť a to u nej moc nefunguje. Inak má 11kg...ale na to aká je odmalička guľka, je neuveriteľne ohybná.
A inak neviem či aj vy máte taký problém, ale naša je hrozne zúúúrivá a srdí sa, keď jej niečo nechceme dovoliť. Začne nás hrýzť, buchať ... kričať tak ako keby sme ju bili. Totálne očervenie. Snažím sa jej veľmi nevyhovieť vo všetkom, ale na verejnosti je to ťažko. Neviem či sa dá tomu nejak vyhnúť. Je to dôsledok výchovy?? Alebo len prechodné obdobie.... nechcem aby z mojej dcéry vyrástla rozmaznaná fiflenka. Dá sa vlastne takto malé dieťa dôsledne vychovávať.... 😒
A ešte jednu novinku mám, pre nás úplne úžasnú.... Na 90% čakáme chlapčeka. Viem že vždy sa z toho môže vykľuť dievčatko. Ale veľmi po ňom túžime, a veríme teda lekárom 🙂

@stanka25 mě taky nechybí, ale tak nějak jsem z toho už nervózní kdy to bude.. taky kojím, hodně kojím, mlíka mám na rozdávání, ale kojim stejně míň jak prvního chlapečka a nic! a prvně po devíti měsících a teď teda jsem to čekala dřív když kojím méně a nic!