Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Tak to máme to isté. Aj naša rada pečivo papká- to si môže držať. Ale snažím sa dať jej jesť len vtedy keď sedí v stoličke. Akonáhle sa začne pýtať von a zúriť, tak ju vyberiem, ale jedlo jej nedám ani ju nenaháňam po byte. Máme "tvrdý režim" 😀 Mám problém ju udržať aj v kočíku, tak to som si vymyslela miesto chrumiek jablko. Ulúpem jej ho, najkrájam a papá. Konečne sa naučila sama vypluť väčšie kúsky ktoré nevie spracovať, tak sa už nedusí.
A tehotenstvo zvládam dobre celkom. Niekedy sú horšie dni- ešte mi stále býva občas zle. Inak tu mám neďaleko maminu a tá pomáha ako sa len dá... bez nej by som to asi ťažko zvládla. Možno keby Sofia nebola taká hyperaktívna....ale takto... ufff. Nestíham jej. Dúfam že z toho "vyrastie" keď sa braček narodí. Ale jediná úžasná výhoda je, že pri nej nemôžem pribrať, lebo som stále v pohybe 😀 A to ma nesmierne teší, lebo pri Sofii som pribrala viac ako 20kg :/
A vy plánujete druhé v blízkej dobe?? či až neskôr.... ?...my sme plánovali tak o 5 rokov 😀 a teraz som taká rada, no... možno zmením názor, keď tu budú obidvaja šibali 😀
ahojte tak my stale nechodime a ked aj okolo nabytku a zasadne po spickach neska sa ideme ukazat fizioterapeutke som zvedava co povie, zubov mame 6, papame setko co sa da, momenalne najoblubenejse jablcko do ruky a pomaly rypat takto ho rype cele doobedie ale zvladne cele velke jabko, rozpravame stale len hatlaniny, hracky su neni v mode ln kable, ovladacky, notebook, a podobna technika 😖
ahojte baby som tu dávno nebola vidím že už sú oslavy v plnom prúde nás to čaká v sobotu ani sa mi nechce veriť že v piatok má naša malá rok strasne rýchlo to ubehlo, inak musím sa "pochváliť" malá mala nehodu - hrča na čele ako hrom a ja som plakala asi viac ako ona, no aj to patrí k životu, ešte nechodíme sama spraví jeden dva kroky ale radšej behá popri nábytku, zuby ešte nemáme ale jeden sa už poriadne tlačí von tak ho očakávame už čoskoro možno príde až na oslavu 😉
@iwky takže už viete, že bude chlapček? Gratulujem 🙂 tak trochu ti to tehotenstvo aj závidím, ale v dobrom 😉 my by sme druhé chceli, hrozne by som si priala dievčatko. Niekedy by som aj hneď pristala otehotnieť! Ale inokedy sa zaprisahávam, že o druhom dieťati začnem uvažovať až keď Mladý Pán začne normálne spávať. Noci mávame stále ešte neisté, niekedy aj dosť tragické 😔 Okrem toho mám jeden zdravotný problém, pozostatok prvého pôrodu, takže by som tehu mala ešte rizikovejšie ako prvé. Zhrnula by som to asi tak, že dieťatko by som veľmi chcela, ale zatiaľ sa bojím do toho ísť. No chystáme sa na dovolenku do teplých krajín, tak možno tam pod vplyvom slnka, oceánu a mojita podľahnem 😀
@d_anica Príde to, keď bude tá správna chvíľa. Dúfam že ja takto o rok budem najšťastnejšia žena, a že ani na chvíľu nebudem ľutovať, že je to takto po sebe. Inak čo sa týka spánku, ja som hotová.. mala som úžasné dieťa ktoré spávalo celú noc (sem tam zamraučala na cumlík), už ani nepapala v noci. A poslededný mesiac???!!!! V noci sa zobudí, plače, nechce spinkať.... nezaberá mlieko, ani keď ju nosím. Pri nás v posteli zaspať nevie... a ja neviem či zuby, či zlé sny, alebo iba vymýšľa. Teraz chcem skúsiť čípky homeopatické. Má štyri zuby a ďalšie dva ju neuveriteľne trápia. Gél už nezaberá. A cez deň detto... spáva len raz, aj to 20 minút :-/ v kočíku nezaspí tiež...a ja to teraz tak ťažko znášam. hormóny a ostatné tehu neduhy ... och.
A chlapčeka máme zatiaľ od dvoch Dr. potvrdené, ale vždy šanca že sa vykľuje dievča. No dúfam že nie....sme nesmierne šťastný že bude chlapček.
A kde sa idete slniť?? aj ja by som išla ... ale sama 😀 Vypnúť aspoň na tri dni.
Prisli sme sa rozlucit, na mesiac odchadzame prec na rehabilitacne pobyty takze sa tu dlhsie neukazeme a verime, ze ked sa vratime tak uz aspon stat na nohach zvladneme 🙂 potom sa ozveme a napisem co mame nove + nejake to foto mojho pokladu... papa
@katuska_za držte sa posielame matuškovi veľkú pusinku a veľa veľa síl. Ale veď on je bojovník a rehabilitáciu zvládne ľavou zadnou 🙂 papa
Ahojte 🙂 Nezvyknem sa pýtať na to, čo môže, nemôže jesť, ale kúpila som bazalkové pesto, bio dokonca, neobsahuje syr ani cesnak, čo by nebolo ani také hrozné, ale obsahuje píniové oriešky... dali by ste to skoro 13-mesačnej na cestovinky? ďakujem 🙂 a už netrapoším ... 😀
@lolko_lenka Ahoj 🙂 ja by som bez problémov dala. Naša detská vyhlásila keď mal 10m, že už môže papať všetko (nie moc slané a štipľavé). Odvtedy neriešim. Ale poriadna, zodpovedná matka (nie ako ja 😉 ) by ti orechy do troch rokov nedoporučila...
Dnes má môj Slimáčik 1 rok 😵 Som dojatá.
@d_anica ahoj aj ja stale kojim,a som na tom presne ako ty ,tiez nechcem prestat kojit ale noci ma us stvu.a vies ako som to vymyslela.? skusila som nutrilon a ani nahodou ho nechcela,tak som jej na vecer asi hodku pred spanim dala chlebik s maslom cely okrem korky ho zedla,a potom zaspala pri prsniku a spala 6 hodin v kuse,potom este jedno papanie a je rano 🙂tak sme zatial tri noci skusili a funguje to
@iwky Som si istá, že dve detičky rovná sa dojnásobná radosť a láska 🙂 Môj krásne celé noci spinkal keď mal 2-3 mesiace. Už som sa tešila, že sme za vodou, ale po pol roku šlo všetko do kytek... V 7-8 mesiacoch to bola úplná tragédia, to nedokázal spať ani hodinu a pol v kuse. Spávali sme s manželom na etapy 😔 Teraz fungujeme na oddelených spálňach, lebo mladý chce celé noci dudlať. Ale obvykle ma nechá pospať aspoň 3-4 hodiny v kuse a to sa dá zvládnuť, keď si spomeniem čo bývalo... Tajne dúfam, že sa to zlepší, keď mu konečne vyjdú zuby. Ja som mu zas začala dávať homeopatický sirup na zlepšenie spania. Ale len tento týždeň, neviem zatiaľ posúdiť či to zaberá. Ako sa volajú tie čapíky? Som ochotná skúsiť čokoľvek, už aj makovice by som vyvárala, keby boli... Cestovať chceme na Gran Canariu, to je naša srdcovka 😵
@michala33 no to máte šťastie 🙂 skúšala som mladého aj napchať večer, ale nie som si istá, či to funguje. Včera vysosal večer dve fľašky kaše a vydržal do pol4, čo je vcelku dobrý výkon, ale potom až do rána na mne visel. Dnes som ho natlačila presnidávkou, rohlíkom a kašou pred spaním, tak uvidíme 🙂 nech vám to spanie vydrží 😎
@d_anica mne ani kasu s flase nechce vobec,tak som rada ze aspon toto funguje.zatial.a ked visi na ciciku tak aj taha alebo iba dudle? lebo ak netaha tak to asi nerobis dobre ze ho tak nechvas ,citala som ze neskor to deti maju ako uspavaci prostriedok-ako hracku s ktorou sa spinka a ze cim neskor sa od toho zacne oducat tym tassie to bude lebo uz su krpci vnimavejsi a nepaci sa im ked im berieme co chcu.aj ja som rozmyslala ze jej skusim neakeho plisaka strcit do postielky ,ze aby si zvykla ze s nim spinkava aby potom pri odstavovani mala neaku "inu hracku ".a davas aj mliecne vyrobky? /jogurt ,syr...
@michala33 obávam sa, že my sme práve už v tej fáze, že dudlať maminku je univerzálny prostriedok na zaspávanie a ukľudnenie 😔 na druhej strane, nie je lepšie, keď potrebu dieťaťa uspokojuje živá bytosť a nie vec? v každom prípade, verím, že robím pre svoje dieťa prospešnú vec a nebudem ho nasilu odstavovať, aj keď mi to niekedy ide na nervy 🙂 Pán Boh mi pomáhaj 😀
ahojte, dnes sme mali poradnu na rok, mame 8800g a 78 cm 🙂
@d_anica volajú sa myslím Viburcol .... ja to poznám z tejto témy, nejaké baby to tu spomínali, zajtra už musím kúpiť...nechcem jej dávať ten nurofen na bolesť. ale keď ju tak hrozne bolí, ten šiesty nie a nie ísť von... chúúďa. Po nurofene sa aspoň ako tak upokojí a hlavne vyspinká. Ale nedávam plnú dávku, len tak 1,5- 2ml. A ten sirup má aký názov prosím ťa?? to by som možno tiež skúsila.
A to ste mali teda perné s mužom....obdivujem ako si to zvládala. Moja kým nemala problémy s týmto prerezávaním, tak spávala úžasne. Kým som ju kojila tak spávala s nami v posteli, ale to skôr z mojej pohodlnosti. No podarilo sa mi kojiť ledva do pol roka. Keď prešla na UM, dali sme ju do vlastnej izbičky a bez problémov tam spinká. A to som mala veľkú obavu ako to zvládne keď išla od rodičov na "samotku" 😀
ahojte, dneska máme rok, včera malej vyšiel prvý zub takže do roka sme to stihli 😀 máme 8400g a strašne sa tešíme, začali sme s nácvikom na nočník a zatial je to úspech lebo sa každý den vykaká do neho 🙂 zajtra nás čaká oslava takže to budem mať trochu hektické tieto dva dni ale teším sa.
och bože..... pondelok by sme mali ísť na očkovanie, ale pravdepodobne z toho nič nebude, malá má sople, je umrnčaná ako ešte nikdy .......dúfam že len zas nám dajú zaberať len zúbky, lebo k tomu ešte slintáme ako bernardín .....no nič pondelok tak či tak ideme k dr. ... ☹
holky moje... jsme doma všichni nemocní a kdo to snáší nejhůř? můj malý Šimonek.... zatímco nám všem zabírají léky on se furt zhoršuje... podle doktora má jen rýmu, ale něco vám povím!
jsem na něj normálně nasraná! napsal mi pro Šimonka kapky že si pro ně musím jet někam do lékárny s laboratoří, tak se hrabu půlhodiny autem do nejbližší takový lékárny, nemůžeme sehnat místo k zaparkování a nakonec se nám v lékárně vysmáli že ony kapky nám už nikdo nikde pět let nevyrobí!!! to je první věc! tak jsme vyzvedli alespoň zbytek léků a na údajný odkašlávání pro staršího syna, který měl taky nejdřív jen rýmu podle doktora a nakonec se mi dávil a skončili jsme za 5hodin na pohotovosti s akutní laringitidou, tak mu napsal lék, který bral malý Šíma na zánět prudušek!!! ale podle našeho doktora je Štěpa stále jen nachlazený a má rýmu...
v pondělí jdu asi řešit jinýho doktora protože se strašně bojím aby malý Šíma -se svým strašlivým kašlem- neskočil před prvními narozeninami v nemocnici se zápalem plic... teď se mu přidávají teploty k tomu kašli a je takový celý neklidný a ten kašel! a rýmu nestačíme odsávat! já toho doktora nenávidim! jestli se mi Šíma zvrtne na špitál, tak na toho našeho pediatra podám stížnost na lék. komoře

@d_anica jo! dej taky ovládáme!! 😀 .. na to jsem úplně zapoměla!! cokoliv se objeví, tak jak řikáme my, zapne sonar a nabírá nový informace a když to chce, tak natáhne prstíček (to bych ho sežrala) a furt dej dej dej! a když mu to dát nechceme,t ak začne strašně žádostně ječet 😀 😀 ... taky šikulka že tak povídá! jak píšu -u pvního to neznám... ten mi začíná komunikovat až teď...