Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@rough tak nejak 🙂 a spí ešte ďalšie 2 hodiny 🙂
@lolko_lenka ahoj , áno aj mne sa linda pobede budí na dojcenie.preto je pre ňu lepšie ked lezim-spim s ňou. Dám jej prso a spinka ďalej.takto sa zobudí aj 2x počas 2hodín spánku.
@nelustek @lolko_lenka. Pozeram, ze nielen u nas sa prso aplikuje ako najlepsi udrziavac obedneho spanku🙂 to je pre mna jedina hodina - dve za den, ked si v klude mozem pozriet nejaky film ci serial:D
Skoda, ze ja uz hrosika od toho musim oducat, aby v jasliach netrpeli:(
ahojte, premyslam nad tymze ci pre nase deticky existuje nieco z jedla co vyslovne nnemozu, samozrejme okrem udeniny, slaniny a podobneho... ale z bezneho jedna... davali ste aj kyslu kapustu uz?
@katuska_za ahoj ja som už kapustu dávala..segedin.a aj z vody kyslej sme jej dali odpit 🙂
@nelustek tak to zase mne nie, tak po hodinke, hodinke a pol sa posadí, zavreté oči, trošku mrnčí, tak ju nakojím a spí ďalej aj 2-3 hodiny 🙂 večer ti ako zaspáva? tiež pri kojení? lebo mne áno, ale nechcem to riešiť tým vyrevaním v postieľke....
@rough za seba, neviem, či by som bez malej ešte tak dlho vydržala. Minule sme ju dali na poobedie k mojim rodičom, lebo sme jej potrebovali vypratať izbu, aby sa dala vymaľovať a zariadiť. Bola tam nejaké 4 - 5 hodín a mne bolo tak nejak... smutno... tak som sa na ňu tešila 🙂 tiež sme na seba veľmi naviazané, ale našťastie u mojich rodičov vydrží a aj s manželom.
@nelustek .. ahoj, Henko to iste, vkuse len mama mama, este aj v kociku obzera kontroluje, ja nemozem ani na krok prec :(, ked sprchujem a je s manzelom tak place v kupelni... dnes mi doobeda prvy krat nezaspal a pritom bol od rana taky ospaly aj v noci zle spal, tak prvy raz davam na jeden spanok, pritom doteraz doobeda zaspaval uz po 9. ej, boze len nech pospi , ved co do vecera ....
@lolko_lenka večer zaspava posledný týždeň ze ju nakojim a bud hneď zaspí s prsom v pusinke, alebo sa este chvíľku prevaluje a potom zaspi.Ako ked si havo hlada peliesok mi to pripadá😀
@lolko_lenka @nelustek joj baby, keby som nemusela, ani ja sa do prace este nevraciam. Ja mam tiez priserne kratku pupocnu snuru a dlhsie ako 3 hodky som bez hrosana nebola, no nic sa neda robit. Musim ist do prace, ad jedna kazde euro dobre, ale obavam sa, ze ak by som si pelesila dlhsie na rodicovskej, tak uz by som sa nevratila na svoje miesto a ja som si to tam cele vypiplala, nastavila a ine vo firme robit nechcem:( nuz od januara nastupujem a id 1/2 decembra sa zacina adaptacny program v jasliach.
Kocky, kolkokrat za den u vas fici spievankovo? Nam uz ide 5x od rana a vzdy ked skonci, robino spusti plac, donesie mi ovladacku, ze este raz...je rozkosny, ked tak ziadoni, ale uz to zacina byt otravne a bojim sa o jeho dusevne zdravie🙂 hoc to ani nesleduje, lebo sa pri tom hra a vymysla blbosti, no ked to skonci, tak plaaaac. V zasade ho bavi len uvod a kolo kolo mlynske, ostatne mu je fuk🙂
@rough ... ahoj, ja mu to obden pustim ale len rano, inak telku nepustam lebo jeho vsetko rozrusuje a jeho katastrofalny spanok je este horsi:(. Presne, pride, zacne sa natriasat a ze " dia" dialkove a pustit🙂, a hlavne uvodna pesnicka a slniecko🙂, ledva dojdem do kuchyne uz je za mnou a len beha ale ked mu poviem ze to vypnem tak pozera chvilinku... ked to vypnem poviem ze isli uz buvat 🙂
@rough 1x za deň, aby som aj ja z toho nezošalela 😀 potom si buď pustíme CD s pesničkami alebo len tak telku v pozadí, čo ju vôbec nezaujíma 🙂
@rough a inak, my teraz fičíme na Klubíku Mickeyho Mousa 🙂 každé ráno Po-Pi o 8:00 Disney Channel 🙂
Ahojte...uz som tu dlho nebola...odvcera mame prve antibiotika, tak dufam, ze Sabinka bude skoro zdrava.
Chcela by som sa vas popytat, ci uz niektora z vas ste boli v nemocnici a malinke ste mali doma....kedze som doteraz nemala ziadnu pomoc od rodiny...12.12. idem na jednu operaciu a v januari na druhu a uz teraz mam z toho paniku co s malou...priatel si nemoze vziat dovolenku, kedze idu vianoce a maju najviac roboty...troska sa umudrila moja mama a bola u nas parkrat, aby si na nu mala zvykla a dufam, ze nejako to bude fungovat...
Uz mesiac mam aj syna doma po pol roku, uz mame za sebou aj stuzkovu, bolo naozaj super /vtedy vlastne 1x moja mama malu strazila par hodin/.
Pridavam foto Jakuba so Sabinkou ako prisiel domov a ine.
@zuzanazuzana ja som bola s dcerou v nemocnici vo februari 3 dni - maly mal 4 mesiace a bola s nim moja mama.... zvladli to dobre.... Ani teraz by som to nevidela ako problem, keby som musela ist niekam mimo... Mamka by sa postarala.... Inak som s detmi stale ja, nikdy nie su s inymi, len ked je to nutne... mala bola s mamou, ked som bola v porodnici s malym.... A pod.
Inak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne...
@katuska_za ahoj aj nas uz kapustu jedol ako napr.halusky s kapustou,segedin a mal aj kapusnicu,teda len vodu s kasou zemiakovou.lebo u nas sa do kapusnici zemiaky nedavaju ale robime k tomu zvlast kasu,mnamka 😉
@zuzanazuzana ahoj tak ste odlucenie zvladli 🙂 ako sa mal synator?posluchal tam?kde to vlastne bol uz som zabudla 😅 mala je bohovska a na tej plavarni nema chybu 😀 a kolko dni budes v nemocke?dufam,ze nic vazne.neboj mala to s babkou zvladne a jakub tiez pomoze nie??viem,ze mas strach ale uvidis mala bude v pohodicke a ked bude v domacom prostredi,tak je len dobre 😉
@katuska_za Katka, opatrne s orechami a medom - najprv otestuj v malom mnozstve, nemozu este brav. maso, huby.....a viac ma nic nenapada. A este pozeram do takej mojej "zazracnej tabulky" - skorica, vanilka, kari a ryby - od 18 mes. Tak uz je to na Tebe.
@zuzanazuzana Ja som bola na krc. zilach - s malou bola mamka, syn v skolke. a zvladli to v pohode. Ked sa jej bude venovat a bude na nu mila, bude to OK.
Ryby - hlavne morske - lebo my nie sme na nich zvyknuti.....Vanilka, skorica a kari - to su silne aromaticke koreniny, takze deti mozu mat na nich alergiu (to mas ako kakao) a bravcove maso asi deti nevedia stravit - ja si myslim, ze ma velmi vysoky obsah bielkovin. Napisala som Ti, ake mam ja informacie. S tymi koreninami a rybami je to o alergenoch, ale na to maso by som si dala pozor. Dieta to v pohode zje, ale jeho telicko sa s jeho travenim dost trapi. Ved si z toho zober, co myslis.To nie je moj nazor, ale nejakych mudrych ludi.
@katy2 lenze mala strasne place pri babkach, ale mozu si za to same kedze moc nejavili zaujem, ale moja mama uz uznala a mala si na nu zvyka, tak viem, ze ked sa chce, tak sa vsetko zvladne....malu som vsade so sebou vlacila vacsinou, ci som potrebovala ist na odber krvi, ci na gastro a to pre dieta zase nie je moc dobre, ale ked proste ked nemal kto strazit, tak nic nenarobim a zdravotne sa musim dat do poriadku.
@nelynka18 no odlucenie sme zvladli, ubehlo to ako voda...prve 4 mesiace aj s priatelkou stale vyplakavali na skype, ze chcu ist domov a nakoniec sa im nechcelo ist...boli na cypre, aj sme ich boli pozriet aj s malou...cyprus krasny, hlavne more a plaz, ale pre nas moc moc drahe...aj sa zmenil celkovo a hlavne teraz si uziva sestru, aj mi ju sem tam postrazi, ked idem do obchodu...jedine minus z ich praxe bolo to, ze sa vratili o jedneho menej...na konci augusta tam tragicky zahynul ich kamarat z vedlajsej triedy, spadol z utesu. Hrozne!!!
No mala je velka plavkyna, chodime uz pol roka na plavanie a strasne sa jej to paci.
Teraz idem na gynekologicku operaciu a dufam, ze do tyzdna budem doma a v januari idem len na operaciu zlatej zily a na druhy den ma pustia domov....len ma od toho odhovaraju, lebo zevraj to su ukrutne bolesti po operacii, ale vydrzim, lebo to uz mam v hroznom stave.
@daja0760 urcite to doma zvladnu, len ja budem nariekat, ja som celkovo taky placko.
Ahojte, no ja som cca mesiac v robote, malý je medzitým u mojich rodičov a zvláda to lepšie ako ja 😀 😀 Je pravda, že sa nekojíme a je u ľudí, ktorých pozná, ale dovtedy ako som nastúpila do práce bol stále len so mnou, iba raz bol s tatom, keď som šla na gyndu na kontrolu... no a tak som čakala, aké scény budú, keďže ešte aj na záchod chodil so mnou a on nič! 😕 normálne mi ráno zakýva, pošle pusu a ide sa 😀 😀 😀 😀 verím, že to takto super zvládnu aj Vaše detičky (aj keď na jednej strane som rada, že je to takto super, ale na druhej strane ... čo mu nechýbam??? 😅 ) Pozdravujeme všetky októbrovčatká!!! 😀
(na druhej fotke je ako mi uchmatol Oreo a nakŕmil sa s tým... 😀)
@daja0760 zaujmave ved skorica a vanilka je v presnidavkach pomaly od 4 mesiaca 😀 a ryby nas uplne miluje, davam mu ich uz od 10teho ale len tuniak a losos, ine som zatial nedala... 🙂 huby by som mu nedala, orecgy trosku spapal vo vanilkovom rozteku a med myslim ze raz do cajiku aj to nechcel...

@lolko_lenka nepovedala by som, ze sa vyslovene zobudi, lebo sa chce dojcit, skor ked mu dam prso, ked sa zacne preberat, tak sa prituli a este zaspi🙂