icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katy2
7. dec 2012

@zuzu805 aj my sme mali velky ale kvoli detom sme kupili mensi.... starsia ma 3 a pol roka a zatial nebol problem.... Ale priviazte ho URCITE.....

jana86
7. dec 2012

ahojte, nasa Emka spi cez den len raz uz od 11mes. davam ju okolo 12 a pospi 1,5-2 hod. dnes sme si pospali skoro do 9 tak zaspala az o pol 2 tak uz sa tesim, ze vecer pojdeme spat najskor O 22. tiez nechce skoro nic jest, ja ju kojim , ale rano jej dam chlebik aj to ho nezje, chce iba polievocky, ani jogurty uz nechce a vyzivy uz vobec nie, z ovocia ma n ajradsej jablko a banan.na Vianoce sa tiez nechystame kupovat hracky, len sanky a nejake oblecenie, aj tak sa najradsej bavi s ovladacom, telefonom,a len pozaram kedy kde vyjde a co urobi 🙂 zubkov mame uz 12 🙂 povedat vie len hav ked sa opytame ako robi havo 😀 no a vie este tata, ne, no ale najkrajsie vie povedat mami 🙂

natalii6
7. dec 2012

ahojte dievcata 😉 k vcerajsiemu mikulasu zelam dodatocne vsetkym detickam pekneho mikulasa..teraz u nas mame sladkoti ako v cokoladovni 😀 a z kindervajicok sme uz asi aj prejedeny 😀 ..co sa tyka nasho maleho ma 8 zubkov a zacla nieco cez tyzden sam chodit ale este to je take nestabilne 😉 rozprava mama skoro cely den 😀 tata ale to asi neznamena tato ,teta tam napodobnuje macku hava nejako nemusi ked ide jest ukaze mi na suflik a povie ta ta ze mu mam dat pribor 😀 ...co sa tyka jedla nejak zacal menej jest a nic poriadne nedoje 😒 vylezie na poschodovu postel uplne sam (to ma poraza) a vie znej aj sam zliest obcas aj capne ☹ ..najradsej sa hra z nabijackami,tatrovkou , odrazadlom velmi rad vyhadze vsetky hracky a hrnce a mama moze stale upratovat 😀 ..spava uz asi 2 mesiace len 1x denne a vecer chodi spavat pred 20h..ked su spolu z bratom cely byt je hore nohamy a lutujem spodnu susedu 😀 co ta sa napocuva buchotu..darceky uz mame nakupene a hracky uz aj rozbalene ci skor ani sa nestihli zabalit 😉 citam ze tu pisete o vianocnych stromcekoch my mame umely a akurat mama sa ma vcera pytala ze ci uz mam spraveny no asi ho ked ho budem robit priviazem na strop lebo uz si to viem predstavit ako dopadne..a teraz ma napadlo ze deturence su chorlave soplia a trochu kaslu nastatsie bez teplot a starsi vcera vnoci grcal a mladsi pred 2 dnami tak perem a perem ..uz som zacala aj take trochu vatsie upratovanie a este ma nieco caka a samozrejme ze nieco treba aj napict len neviem co ale vela toho nemienim piect...tak sa tu zatial majte ak sa mi bude dat pridam nejake fotky

iwky
7. dec 2012

Ahojte kočky 🙂 Ako Vaše detičky pomikulášovali?? ... my máme doma toľko bebe brumíkov a kinder mliečnych rezov, že celá rodina má čo vyjedať 😀 Vianočné darčeky ste pokúpili ??? my sme malej nakoniec kúpili toho hovoriaceho psíka od Fisher price a také malé odrážadlo na 4 kolieskach, lebo má doma aj klasické a nedočiahne ešte na zem a taaak rada by sa na ňom vozila, a ostatné len také hlúposti, aby mala čo porozbaľovať 😀
Už máte aj stromčeky postavené??... my staviame 23.teho v noci, aby mala ráno prekvapko, akurát riešime ako ho pripevníme, lebo už vidím ako ho na seba stiahne.
Inak naša už začína celkom pekne bľabotať, od viet a poriadnych slov to má síce ďaleko, ale vie svojou rečou vyjadriť všetko čo potrebuje ... a tomu rozumie len mama a tato. Najlepšia je keď je hladná, tak stojí pri chladničke a vykrikuje MAMA MŇAM MŇAM, DAAAAJ 😀 Chodí už dva mesiace, tak je to totálna profíčka, vylezie už hádam všade... nechce vôbec nosiť plienku, tak po novom roku plánujem skúsiť odplienkovať, lebo niekedy sa jej stane že sa vypýta cikať keď pobehuje bez plienky. A kaká už iba do nočníka, to viem pekne povedať že jej treba.
Ja som teraz v 28.tt, a dostala som od lekára prísny zákaz zdvíhať malú, lebo sa začínam otvárať a musím byť v kľude :/ ale keď to je totálne nemožné, musel by byť so mnou niekto 24h denne. A musím hlavne oddychovať, a to takto pred Vianocami, keď toho toľko treba... už nech je február a máme tu aj malého. Síce sa asi pekne zapotím prvé mesiace ...
Prajem Vám krásne dni s vašimi detičkami kočky 🙂

d_anica
8. dec 2012

@iwky Ahoj🙂 dlho ste sa neozvali!!! Ale vidím, že sa máte dobre. Kukám, že aj tehu sa ti už prehuplo do ,,záverečnej" fázy. Tak želám veľa síl, asi ich ku koncu budeš potrebovať. S zdvíhaním malej to chápem, že sa tomu nedá vyhnúť. Náš malý už tiež behá ako drak, ale vždy zásadne opačným smerom, ako che maminka 😉 Ide ma z neho šľak trafiť hlavne vonku. Na prechádzky už takmer nechodíme, lebo mladý sa nechce voziť, iba behať sám sám alebo tlačiť kočík, a keď ho niečo vážne zaujme je koniec... Takže chodíme väčšinou len na dvor- tam si tlačí tatrovku a naháňa psov. Ale to zas v tej zime nebaví mňa- len tam postávať ako väzenský dozor 🙄 Ako som tu už raz písala, my malému nejaké kvantá darčekov kupovať nejdeme. Tento týždeň sme kúpili autosedačku, čo má akože pod stromček (vlani tak dostal Manducu už v novembri 😀 ) Ale dnes sme boli na Vianočných trhoch v meste a bol tam stánok s krásnymi drevenými hračkami. To sa nedalo odolať. Tak sme kúpili takého psíka na paličke, čo si bude tlačiť pred sebou. Havo kýve ušami a ťape labkami keď je v pohybe. Inak zatiaľ nemám na Vianoce (okrem adventného venca) nič. Piecť idem len medovníky, lebo nám ostala asi tona zákuskov od svadby 😅 Budúci týždeň ideme na pár dní do vianočnej Viedne a všetko ostatné budeme riešiť až potom. Teším sa strašne, už nejakú dobu mám obuté silne túlavé topánky. Asi hneď po Novom roku obehneme aj Prahu... 🙂

d_anica
8. dec 2012

@iwky Jaaaj a ešte stromček- ten budeme mať živý, a rozhodli sme sa ho tento rok vyložiť na stôl z bezpečnostných dôvodov. Ešte že máme taký vysoký strop 😀

stanka25
10. dec 2012

Dnes sa Samko prvý krát hral v sniežiku. A páčilo sa mu. 🙂

katuska_za
11. dec 2012

Ahojte, tak uz amme prve sankovanie za sebou... 🙂 malemu sa velmi pacilo... darceky pokupene pobalene, cez vikend ideme stavat stromcek a piect kolaciky, uz sa na to velmi tesim 🙂 Matusko sneh miluje a najradsej by sa v nom valal a dnes uz aj skusal ale no mal ho vsade a to sa mu zas nepacilo.. plazit sa po snehu nieje zrovna az take super ako sa zdalo 😀 boli sme na kontrolu s nasim srdieckom a vyzera to, ze po operacii (uz to bude pomaly rok) je vsetko uplne v poriadku a mozeme robit aj vrcholovy sport 🙂 mame dalsie dva nove zubky tentokrat predne dvojky tazke dokopy uz mame 7 🙂 sice 3 z toho este len trcia male spicky, ale uz ich ratame 😀 krasne vie povedat ha (havo), be(ovecka) a kedze to povie uz aj na obrazok mam z toho nesmiernu radost a je to najkrajsi predvianocny darcek pre mna 😵 my sme az tak vela sladkosti na mikulasa nedostali... moji rodicia radsej malemu pokupili maskrtnicky co ma rad a par kyl telacieho mesa 😀 😀 😀 ale aj knizky, lebo tie miluje a nejake drobne maskrty.... od nas dostal tiez len par veci a vecsinou take co sa nedaju zjest 😀

daja0760
11. dec 2012

@katuska_za Katka, dufam, ze Ti kontrola na Mikulasa dopadla dobre a s babatkom je vsetko v poriadku.

katuska_za
12. dec 2012

@daja0760 ano, zatial vraj vsetko ok, jeden plod, velkost mal 8,1mm 🙂 ale na sone mi ho lekarka neukazala a ja blba som sa zabudla ozvat ze chcem vidiet fazulku moju 😠

nelustek
12. dec 2012

Ahojteeeeeeeeeee

anita12
12. dec 2012
zuzu805
12. dec 2012
d_anica
12. dec 2012

Ach jaj, baby, máme smútok pred Vianocami 😔 Teraz mám dilemu, či ísť alebo neísť v sobotu aj s malým na pohreb. A v nedeľu máme cestovať do Viedne, tak neviem ako to zariadiť. ☹

tunzal
12. dec 2012

@d_anica čo sa stalo, komu by ste mali ísť na pohreb? ale malého by som nebrala nevieš to nejak zaraidiť aby ostal doma s niekým?

katulka74
12. dec 2012

ahojte,uz mate niektore 15 mes ockovanie na MMR?

jana0706
12. dec 2012

@katuska_za jeee Kati ty cakas babatko? gratulujem!!!! (som to az teraz zbadala pretoze na MK uz velmi nechodim, maximalne do "hackovacej" temy ked potrebujem s niecim poradit - som sa naucila cez leto hackovat takze sme vybaveni ciapkami vo vsetkych moznych farbach a tvaroch 🙂)) pozeram ze krasne zasnezene fotky si zavesila - my sme si sneh este neuzili, v ten den ako napadol mi Kubko ochorel - nic hrozne, len soplik a zvysena teplota, ale nechcela mu stale klesnut tak som isla k Dr. a zistil sa zapal stredneho uchal - mrzi ma to lebo doteraz bol az na nejake drobnosti uplne zdravy a teraz sme vyfasovali antibiotika, ale tak co sa da robit...este aj ja som do toho prechladla tak sa doma pekne spolu liecime 🙂 tak drzim palce, a hlavne budte zdravucki

katuska_za
13. dec 2012

@jana0706 dakujem, no podarilo sa i ked trosku neplanovane heh.. no nevadi... velmi sa tesime no je to tazke, lebo teraz trosku zanedbavam Matuska, nemozem s nim cvicit ☹ hladam ine sposoby ako mu pomahat, chceme skusit hipoterapiu a canisterapiu tak uvidime co to spravi 🙂 sama som velmi zvedava... ja musim zaklopat klop klop ale matusko sa velmi dobre drzi a okrem soplikov ked mu idu zuby vazne chory bol naposledy pred letom, snad nam to vydrzi... ja sa teiz ctim tak vseliak, trochu ma boli hrdlo a citim zatekat hlieny do krku tak si varim zazvorovy caj a snad to prejde...ja hackovat viem, ale na ciapky som este odvahu nenabrala, mozno cez vianoce skusim... ja som uz vcera nevydrzala a zacala som piect 😀 doma vsetci "frflu" ze je to skoro a vsetko do vianoc este zjedia😀

jana0706
13. dec 2012

@katuska_za wow tak to si sikula ked este aj na pecenie mas cas...co dobre uz mas napecene? my budeme na Stedry vecer u nasich a uz na 1.sviatok poobede cestujeme na vychod k svokrovcom a odtial potom rovno do tatier na chatu za kamaratmi az do Silvestra, takze piect ani nebudem - ak budem uz cez vikend zdrava tak s tym pomozem mamine, nech trosku citim tu atmosferu a mozem zobrat nieco na ochutnanie so sebou, ale predpokladam ze svokra bude mat napecene ako keby sme tam mali ostat pol roka 😉
verim ze je to tazke, po pravde pri mojom "babatku" (este ho kojim, nevie bez toho zaspat a aj v noci sa mi este budi na mlieko) si to este neviem uplne predstavit, ale keby to prislo tiez by sme sa urcite velmi tesili - clovek sa vzdy zariadi podla okolnosti a tak je to dobre, urcite to bude aj pre Matuska skvele ze sa bude mat doma s kym hrat ked trosicku podrastu...
canisterapiu nepoznam, to je so psikmi ze? ale ta hipoterapia je vraj super, kamarati to absolvovali s detmi a boli velmi spokojni...

katuska_za
13. dec 2012

@jana0706 no uz som piekla vanilkove rozteky a lepence( to je to take linecke zlepene s dzemom a obalene v cukre - kazdy to vola inak 😀 ) . Ano canisterapia je so psikmi tak som sama zvedava co to bude... no ja k svokrovcom ani neplanujem ist, aj tak sa zdekuju do alp na lyzovacku skoro na cele sviatky aby nemuseli byt s rodinou a byvame u mojich rodicov takze vianoce budu nadherne v plnom dome uzasnych ludi 😵 😵 no ti nasi drobci uz vobec niesu babatka veru hehe, to uz su veliky chlapi... a ten moj sa akosi nevie dospat uz spinka 2hodiny a stle nic.. idem ho asi skontrolovat 🙂 vcera ked som piekla tiez az ked poobede spinkal a som sa divila, ze strasne dlho spi a ked som k nemu dosla tak sa tam pekne hral ako keby vedel ze mam robotu a nechcel ma rusit.. no laska moja uzasnaaaaa on vie take veci co az niekedy nechapem ako to moze vediet, babatka take veci urcite nemaju este vediet a rozumiet dspelackym veciam 😀 😀

jana0706
13. dec 2012

@katuska_za presne to chceme aj my piect - linecke kolaciky a vanilkove rozky nesmu chybat na vianoce...teda okrem medovnikov a "medvedich labiek"...ten zvysok vzdy trochu obmiename...
este ti spava dvakrat za den? Kubko ako mal 11 mesiacov tak akoby zo dna na den zacal spavat uz iba raz...a nie vonku, ale doma v postielke...a on sa v postielke veru nezahra - ked sa zobudi sa postavi a zacne kricat alebo plakat aby som prisla pre neho - za odmenu sa potom krasne usmeje 🙂 ale ked je so mnou v obyvacke vie sa zabavit aj sam - chodi okolo nabytku, rozhadzuje kocky alebo si "cita" knizky...
ste byvali u vasich aj ked sa Matusko narodil? neviem preco som mala pocit ze ste ich chodili len navstevovat...tak mas aspon o babysitting trosku postarane...

katuska_za
13. dec 2012

@jana0706 no ono to bolo tak ze po svadbe som sa od nasich dostahovala, dostali sme byt od univerzity a tam sme byvali este mesiac potom co sa matusko narodil... ale potom ked zacali svokrovci vystrajat tak sme sli na "nejaky cas" k nasim kym sa to ukludni a akosi sme uz neodisli 😀 je nam tu super a matusko mojich rodicov zboznuje... Esta stale spinkame 2x a tiez uz iba v postielke alebo velkej posteli so mnou 😀 v kocari ani za svet... tam len rychlo prechadzka a sup domov do postele... ale on cez en spi aj 4 hodiny dokopy a veber od 19tej do 5-6tej rana.. on je spachotsko po mne 😀 😀 moj ocino s mm urobili velku ohradku 1.2mx1.5m takze tam ma priestoru na hranie habakuk a uz sa mu tam aj celkom paci, zo zaciatku tam byt nechcel... ale aj tak najradsej lozi po celom dome a kedze palzi nemusim aspon tolko upratovat vsetky dlazky mi poutiera 😀 😀 😀 a tiez strasne rad cita knizky, sedime pri nich aj hodinu on bude nejaky "uceny chlapec" mama sa smeje ze mnich co ma vela knih 😀 a tiez vsetko hadzeme, Matuskovi sa to zda super mne az tak nie, ked letia kocky do skla a podobne...

daja0760
13. dec 2012

@d_anica Ja by som synceka tiez na pohreb asi nebrala, pokial to nebude uplne nevyhnutne. Ked sme pochovavali dedka a nemala som syna s kym nechat, tak som sa bola s dedkom len "rozlucit" a vonku som kocikovala. Podla mna deti na pohreby nepatria - je to velmi smutna vec a deticky to pochopia po svojom a niekedy vnimaju take veci, co by nas dospelych ani nenapadlo. A mozu po tom ostat veeeelmi smutne. Syn ma 4 roky a ked ho "to" napadne, povie mi, ze on nechce byt stary a nechce zomriet. A uprimnu sustrast.

daja0760
13. dec 2012

Dievcatka, vidim ze peciete v plnom prude. Aj my sme v sobotu piekli pernicky (ktore sa uz zjedli🙂))) a v nedelu stavali stromcek. Uz 20.12. ideme na vychod k nasim, kde budeme aj na Stedry vecer a na Silvestra sme zase na Morave u svokrovcov, takze si aspon teraz doma vychutnavame vian. stromcek a aspon trochu pecenia. A s kamoskou sme vyrazili na vian.punc - joooj, ako sme veselo dopadli🙂)) A hned po punci na nakupy. pekny to bol den🙂))) Tak pekne pripravujte a tesme sa spolu s detickami. Ked na MK sem tam citam tie smutne prispevky, az mi je do placu....tak si vazme, co mame. 🙂 🙂 🙂 a robme nasim detickam radost

daja0760
13. dec 2012

Ozaj, je tu niekto v oktobrovkach, co caka alebo uz ma tretie babo? Casto rozmyslam, ci 2 alebo 3! Keby na to netrebalo financie, tak by som brala aj 4 🙂 🙂 🙂

missy97231
13. dec 2012

@katuska_za maly je zlatucky,,, a mame rovnaky krasny fusak 😉 maly davidko kuka na fotky, a pytam sa kto to je (na tvojho maroska)? A on: Kevinko 😉 podobaju sa tie deticky s DS 🙂 drzte sa.

d_anica
13. dec 2012

@tunzal Manželovi zomrel bratranec. Ja by som najradšej zostala doma, lenže je to od nás 200km a práve smerom na tú Viedeň, kam máme tak či tak cestovať. No a manžel so svokrom samozrejme na pohreb chcú ísť, tak ma prehovára, že to zoberieme jedným ťahom, aby nemusel 200km hore dole. No uvidím, pri najhoršom budem malého počas obradu niekde kočíkovať a pojdem len na kar 😖

d_anica
13. dec 2012

@daja0760 Ďakujem. Asi to urobím tak, že budem malého kočíkovať počas obradu. Je to od nás ďaleko, tak nemám kde malého nechať. Ale tiež si myslím, že to nie je pre deti vhodné. Sama si pamätám na starkého pohreb ako na dosť traumatický zážitok, mala som 6 😢

iwky
14. dec 2012

@d_anica No neozývam sa skoro vôbec, mám nejaké divné obdobie... vôbec nič sa mi nechce. Najhoršie je to tehotenstvo :/ Ja tak závidím ženám ktoré si to dokážu užívať plnými dúškami. U mňa je to úplný opak. Psychicky som na tom v poriadku, na maličkého sa už neuveriteľne teším... ale taký ten telesný stav, to je katastrofa. Ani nevyzerám tak hrozne ako sa cítim... a to mám 22 rokov, môj organizmus by mal niečo také zvládnuť ľavou zadnou....zavadzia mi bruško, najprv zaseknuté nervy, teraz mávam často kontrakcie a bolesti ... no des, už nech to mám za sebou. Dúfam že toto je moje posledné tehotestvo.
Začínam sa otvárať a veru mám obavu že to príde skôr ako má ... doktor ma už straší nemocnicou a to si pri Sofii nemôžem dovoliť :-/ moja mamina mi pomáha ako sa dá ale tiež chodí do roboty tak sa to stále nedá....
Zo svadby?? mi niečo uniklo... si sa vydávala teraz?... aj ja som už môjmu chlapovi povedala že by sme sa mohli zobrať. Nie preto že potrebujem nejaký papier, ale pre ten pocit že už budeme naozaj rodina.. budeme mať spolu 2 detičky a ja budem mať iné priezvisko?? a môj muž bude iba môj frajer?? ... to sa veľmi už nevidí.. nikdy som sa nechcela vydávať ale teraz som mama to vnímam akosi inak 🙂 Tak som zvedavá, možno ma požiada čoskoro o ruku 😀
A darčeky zbytočné ani mi nekupujeme, ja som len pobalila do papiera aj také veci, čo by som jej musela kúpiť aj keby Vianoce neboli. A ten psík na tlačenie, to je super. Naša sesterka má kačičku takú ... ja som na to ešte nikde nenatrafila, ale inak by som tiež neodolala. Drevené hračky sú úžasná vec 🙂
A stromček sme vymysleli tak že ho priviažeme k pracovnému stolu čo máme v obývačke, tak hádam na ňu nespadne...a gule nech si strháva koľko chce, aj tak sú nerozbitné 😀

iwky
14. dec 2012

@iwky a ešte k tomu chodeniu von ... no akoby si písala o našej opici 😀 pešo len tam kde chce ona... a v sánkach alebo v kočíku sedieť nechce... tak chodíme von len s maminou alebo mužom, aby som stále kdesi neprenášala, alebo sedíme doma a hráme sa celý deň... ale vtedy ide čas tak neskutočne pomaly... už nech je jar, lebo mňa táto zima ozaj ubíja .. och ako sa tak čítam ide zo mňa "úžasný" pesimizmus 😀
A mrzí ma že musíte ísť na pohreb, to sú ťažké spomienky...ja by som maličkého nebrala, aspoň na obrad nie. Tiež som bola bratrancovi pred dvoma týždňami, ale malú som nechala svokre. Bola by jej tam zima, neobsedela by a určite by tam vykrikovala tie svoje "hlúpostičky" takže by sa to ani nehodilo .. detičky na také miesta nepatria.