September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@monika2712 aký krém máš konkrétne?
a počula si naňho dobre referencie od niekoho?
a dievcata rozmyslali ste niektora nad prenatalnym odposluchom, ze si ho obstarate ?
@kamilkka nepocula, ale bol to jediny co som nasla v drogerii, je to tento konrektne:
http://www.dermacol.sk/starostlivost-o-telo/cha...
@daniela02 myslis pocuvanie srdiecka takym tym zariadenim? myslim ze je to zbytocne draha hracka.
@monika2712 diki, možno kupim, len ma odradza to natieranie 2 krat denne...
uf, to neviem ako sa prinutim 😝
Ahojte , no tak mne toto oznamili z personalneho:
Dobrý deň Ivanka,
potvrdenie o tehotenstve sa má zaslať zamestnávateľovi - oznámenie keď Vám potvrdí lekár, že ste tehotná, kde sa uvedie predpokladaný termín
pôrodu a nárok na voľno máte na PN, 7 dní návšteva u lekára a ostatné dni voľna ak budete mať, tak sú bez náhrady mzdy.
Zamestnávateľ môže poskytnúť voľno bez náhrady mzdy.
@monika2712
@kamilkka ano to som myslela, nasla som to za 12 eur na bazare a spekulujem nad tym, len manzelova pripomienka bola, ci ma to nebude viacej znervoznovat nez upokojovat
@kamilkka ja sa nateriam aj tak mliekom kazde rano a vecer po sprche.. takze mne to roboty nepridalo, len si natieram brucho a boky inym kremom ako nohy... hydratovat treba v kazdom veku, a pokozka sa ti za to iba podakuje 😉
@daniela02 no to je pravda, moze ta to znerzvoznovat, namotas sa na to a budes pocuvat kazdy den a ked sa ti nebude daco zdat tak budes hned v strese..
@iviatko ivka to mate nejake divne personalne, lebo co ja viem a je to uvedene aj v zakonne, tak zamestnavatel ti poskytuje volno na navstevu v case poradni a akychkolvek gynekologickych navstev a navstev spojenych s tehotenstvom , mimo 7 dni na pecko, ktore mas podla zakona a ano oznamenie sa zasielal k nim, ja som napisala normalka list , oznamenie, ktore mi podpisal sef, k tomu som prefotila tehu knizku a zaslala ju na nase personalne. Oni sami mi pisali, ze na vsetky poradne a podobne veci spojene s tehu budem dostavat priepustky ze to nesuvisi s tymi 7 dnami
@monika2712 no aj mne sa zda, uz teraz sa tesim do roboty lebo doma naozaj nemam taku pohodu ako som si predstavovala
@daniela02 preco, mas stresy? alebo nervy alebo co? ja som v praci,ale zas radsej by som bola doma niekedy, mame tu uz od piatku hroznu zimu, nestiha kurenie,tak mam zapnute 4 ohrievace, ale nepomaha.. od 9tej sa to vykurilo len o jeden stupen... len tu kycham a smrkam.. nastastie sef je na dovolenke, tak mozem odist skorej, ale aj tak ma tu nebavi sediet, mimo toho dnes mi je troska zle aj od zaludku..
@jeny no ako sa ja poznam, tak by som to mala furt zapnute a furt by som pocuvala, a keby sa mi zdali odozvy nejake slabe, pomale alebo co, tak uz by som stresovala, googlovala, ze je to vsetko OK.. ja si myslim, ze priroda vie co robi, a ked sa ma daco stat, tak tomu nezabranis ani tym ze budes pocuvat ci mu bije srdiecko.
@daniela02 hmmm, a ty by si vedela odhadnut z toho odposluchu ze nieco nie je ok? Ze baby napriklad len nespinka a preto je rytmus iny...Lebo teda predpokladam ze takto sa to reklamuje maminam...lebo nepocut srdiecko je uz cele passe, tam je to uplne jedno ci sa to dozvies skor alebo neskor, uz sa neda pomoct.... a rozpoznat ze nieco sa zhorsuje...no neviem...ja by som do toho nesla.
@monika2712 ano je to tak ze ak sa ma daco stat tak tomu nezabranime ani odposluchom ale aspon by som o tom vedela, to mas tak isto ako s monitorom dychu dietatka, pri dcere som si ho kupila pre vlastny pokoj pretoze ked dieta spi niekedy ani nepocut ci dycha tak by som bola stale nervozna nad postielkou a pozorovala ju takto som si kludne pozrela ze monitor blika a nemusela som striehnut a vyrusovat spiace dieta
@monika2712 no doma sa kontrolujem az privelmi nieked, nudim sa , znervoznujem sa a podobne, v robote na to nemam cas, som medzi kolegami, mam pokoj robotu a zamestnanu hlavu
@jeny no to je tak, na niekoho to moze posobit ukludnujuco, ze si obcas vypocuje ci bije srdiecko, a na inu zase stresujuco.
@kamilkka ahoj ja som používala pri mojom prvom tehotenstve obyčajnú kalciovú masť 😅 poriadne som si s ňou vynatierala bruško pred spaním, a dala staré tričko.Výsledok? Nemám ani jedinú striu, naozaj ani náznak.Nekupovala som si žiadne krémy na strie poradila mi to jedna známa, že pokožku treba poriadne premastiť niečim mastným aby bola pružná. Teraz som v siedmom týždni a začínam si mastiť ale zatiaľ iba prsia, lebo tie naraz narastú a práve vtedy sa urobia škaredé strie aj na prsiach ☹ ale bruško som si začala mastiť tak poriadne až okolo 5 mesiaca.Dúfam, že som ti poradila, držím palčeky 😉
Ahojte kočky, som tu dlhsie nebola, mam toho vela v praci, v piatok som bola u doktora a potvrdil fazulku, vraj zodpoveda 7.tt, zobral mi krv na krvnu skupinu a stitnu zlazu, 23tieho idem na dalsie sono, sa tesim, len sa cudujem, ze mi dal uz aj tehu knizku 🙂
A zacalo mi byvat zle, zatial nevraciam, ale uz citim ze mam na male... 😝
Inak ja som sa kremovala aj v prvom tehu, aj teraz som zacala, ja som celkovo zavislak na kremovani, normalne pouzivam Nivea Q10, teraz na brusko a prsia olej Weleda a krem Baby love, zohnala som v DMku. Po porode som na strie pouzivala 100% gel z aloe vera z lekarne, pomohlo mi to aj na strie aj na ranu po cisarskom 😉

@kamilkka ak ich mas dedicne tak sa im velmi nevyhnes, daju sa ale kupit rozne kremy proti striam, ja mam zatial od dermacolu a uz natieram.. ci pomoze neviem, lebo uz nejake mam tym ako som mala v puberte vykyvy vahy sa mi spravili, takze predpokladam ze sa im velmi nevyhnem ani v tehu.