September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@ivkaivka @ktore
ja som zistila, ze ked sa napijem, tak mi zacnem byt zle, ale ja som stale smadna - takze co? pit a ostane mi blbo alebo nepit a nevladat nic, lebo som slaba a hlava boli....
a s tou divnou chutou mas pravdu - ja to prebijam - obcas solou a vcera som prebijala kyblom jahodovej drene 😀
@monika2712 uzivaj si, ze mas pokoj - ja som to mala pri prvych dvoch tehu a nevazila som si to ;) teraz umieram a len dufam, ze to ze mi je zle je znamkou, ze babatko sa tam ma dobre a robi si "party"
@muska21 ja som take mala pri oboch detoch a su tu - krasne a zdrave!!! skus si teraz tak organizovat cas, aby si nebola vnutorne napata a aj ked pojdes po deti, tak radsej o pol hodku skor, nech mas cas, no stres.... ved ani to pocko tomu nepridava.... drzim palec! a ritku hore ;)
Ahojte,idem sa k vám pridať,ak možem,tiež mám termín v septembri,teraz som v 8tt.Len keď som si vás čítala spatne,tak mi nesedí veľkosť plodika.Pred necelými 2 týž.mi doktor nameral a napísal -že 1 živý plod 4 mm,akcia srdca zodpovedá 6+0,no keď som si čítala vaše príspevky,tak mi to nesedí,som teda v správnom týždni,čo myslíte?Inak ja presne vie,že som otehotnela o 2 týž.neskor,ako mi určil doktor týždne podľa UZV,mám ísť na kontrolu v 10t.t. teda o 2 týžne,myslíte,že mi može ešte potom zmeniť termín a teda tie týždne tehu?
@montinka ja uz som po, mame 4,1 cm a zodpoveda to podla toho co mi zapisovala 9/4 tt. Vsetko je v poriadku a srdiecko nam bije :D
dnes som stihla vsetko vybavit a na buduci tyzden idem k tej dokine aj na odbery, prehodila som sa k nej , vyhovuje mi ze ma uzv v ordinacii a dokonca aj ctg
Dnes som citala na nete pekny clanok 🙂 Asi naj kusok z neho:
- embryo vášho bábätka začne vnímať svet vôkol seba prostredníctvom
pokožky a pružnosti maternice. Skôr ako sa mu vyvinú ušká, vníma pomocou
vibrácií. Ak napríklad otec vojde do izby, kde je matka a v pokoji sa rozprávajú,
vnútorné tkanivá maternice zmäknú a stanú sa teplejšie. Bábätko to pocíti a
takto potom vníma otcovu prítomnosť.
😀 😀 😀
Baby planujete niektora zistovanie pohlavia z krvi v 10tt? ja by som hrozne chcela vediet cim skor.. teda samozrejme ak moja kontrola v pondelok dobre dopadne. Stale mam podozrenie na to ze mi nic nie je, okrem tej hroznej unavy.. si pripadam cudna, ked tu citam ako vam je vsetkym zle. 😖
nasla som si troska krvi na toaletaku ☹ ☹
@monika2712 ja som si to chcela dat ale moj mm ma tak spucoval ze ci mi to neni jedno a ze naco sa budem tesit ked to od zaciatku budem vediet ze takto aspon do polky sa budem tesit na sono...no nesuhlasim s jeho nazorom ale pre pokoj v rodine si to nedam 😀 my sme sa chceli dat prekvapit ale zjavne to nevydrzim...
ahojte ja nejak nestiham 🙂 u mna stale rovnako unava vecer zaspavam o 20 s detmi, prsia ak opisete tiez vecer bolia rano nie, a zle mi je tak striedavo ale nic hrozne...inak pomahaju mi tie lizatka na nevolnosti gravi pop z lekarne, a zsitila som ze ked si dam femibion je mi tazko tak uzivam kyselinu listovu od elastiq a po nej mi je omonoho lepsie a vyslovene tam aj pisu ze na nevolnosti v tehotenstve tiez pomaha...
gratulujem k vsetkym bijucim srdieckam, babatkam viditelnym,a drzim palce kazdej kde nie je nieco ok verim ze to dotiahneme v plnej zostave 🙂
@veverka84 no ja som to tiez muzovi povedala, tak on ze by sa najradsej tiez nechal prekvapit, ale ja to nevydrzim a najradsej by som cim skor..ake kedze tie testy z krvi su pekne drahe a tym testom - ocikavacim velmi neverim, tak si asi predsa len pockam na sono.. aj ked ja si myslim ze bude dievcatko a muz ze chlapec,tak ja len dufam, ze sa nemylim 😀
@muska21 ☹ no ked to bude horsie tak asi utekaj na pohotovost.
@monika2712 asi pockam do zajtra, nemam ani bolesti ani nic ine a este len dnes som zacala brat duphaston a ascorutin. Aj dr mi povedala ze musime pockat a ked to nevide ani teraz, uz sa viac pokusat asi ani nebudem.
@monika2712 no tie co sa ocuraju to ze cisty biznis vela som o tom citala...to uz ked tak z krvi tam je to iste aj ked je asi raz tak drahy...u nas presny opak ja si myslim ze chlapec a muz ze dievca 🙂
ahojte...
tak ja som dnes bola u dr. ten moj ma asi sprostý utz, ale nieco sa mu tam nezdalo, na 9tt skoro nic nebolo vidiet...tak ma poslal do nemocnice, nech mi spravia ultrazvuk..tak som isla do nemocky, videli sme babo a srdiecko krasne bilo 🙂 akurat ma trochu znepokojuje ze podla PM by som mala byt v 8+3 a podla veľkosti baba som v 6+2...myslite ze je to OK?babo malo 7mm... a pripajam aj trosku rozmazanu fotku...
@tatulienka no super, neboj to s tym ze je pozadu sa tu opakuje casto, ale nemusi to nic zle znamenat.. plodik to moze dobehnut aj neskor, ked bolo srdiecko to je dolezite.
@monika2712 no dufam ze je to ok, krasne mu bilo srdiecko <3 no hadam to este dobehne..aj moja prva dcerka bola vzdy mensia...
@monika2712 ja som to tiez chcela vediet co najskor, ale priatel ma hned
zrusil 🙂 takze budeme cakat...
A u nas je to naopak, drahy chce dievcatko a ja chlapa 😀 tak aj ja dufam ze
sa nemylim 😎
@sblondska inak si tu pisala o tych tvojich obavach vcera ci kedy... tak nie si sama. ja mam za sebou jedno neuspesne tehu minuly rok, 30ku na krku, a velmi som chcela byt znova tehotna, trvalo to 6 mesiacov od kyretu, nevedela som sa toho pocitu znova dockat.. a ked to prislo.. tiez ma prepadli obavy ako to budeme zvladat, financie, ci budeme dobrymi rodicmi, ci nam bude mat kto pomoct (mamu uz nemam, otec zatial byva daleko,ale uz riesi ze by sa prestahoval blizsie k nam), svokrovcov sice mam, ale velmi nechcem aby sa o dieta starali... no ale chcela som to, uz je to tu, uz to nezmenim, uz sa s tym musime popasovat, nemam viac casu na cakanie, roky letia, takze nech je ako je, musime to proste zvladnut... zvladli to aj mladsie, aj starsie, aj v ovela horsich situaciach.. tak preco by sme nezvladli aj my 😉

@muska21 drž sa. Presne ako píšu baby, ak si cca v tomto čase mala mať menzes, tak môžeš mať špinenie, dokonca aj krvácanie. Veď mnohé krvácajú prvé tri mesiace akoby normálne mali menštruáciu, aj keď slabšiu a ani nevedia že sú tehotné...