September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Milé tehuľky 🙂 som pôrodná asistentka s certifikátom PFP a 8-ročnou skúsenosťou s prípravami k pôrodu(aj blízkej osoby) a teda chcem vám ponúknuť absolvovanie PSYCHOFYZICKEJ PRÍPRAVY NA POROD najskôr od 15. týž. grav.
Kurz pozostáva z 10 návštev + jedno stretnutie (3hod.) Všetko o pôrode-príprava aj pre oteckov alebo sprevádzajúcu osobu (cca 6 týž. pred TP).
Jedno stretnutie trvá 2hod. - prvá časť je venovaná prednáške a diskkusii, druhou časťou je tehotenská gymnastika- tonizačnorelax.cvičenia, nácvik správneho dýchania...
Na prednáškach s ukážkami preberieme celé tehotenstvo - význam PFP,zmeny v teh., životospráva, výživa,záťaž, najčast.problémy, všetko o pôrode(zvlášť príprava-vyššie popisovaná), starostlivosť o novorodenca-kúpanie, balenie, ošetrovanie, dojčenie-význam a technika dojčenia, problémy pri dojčení zo strany dieťaťa, alebo matky,laktačná kríza...nepokojné bábätko, praktické rady ako zvládnuť každodenné problémiky ...
Tehuľky z KE a blízkeho okolia, kurz PFP v KE bude otvorený pri dostatočnom počte nahlásených záujemkýň.
Kurz PFP bude prebiehať aj v Liptovskom Mikuláši
V prípade záujmu sa prosím hláste na moju mail adresu aj s udaním TP-termínu pôrodu a miesta kurzu(KE,LM).
KONTAKT : Mgr.Anastázia Furmanová, mob. 0907 025298, mail: por.asist@gmail.com, facebook-furmanová anastázia
Takže sa na vás teším! Píšte,mailujte, pozdravujem 🙂
Babenky prave pozeram financie...dostaneme prispevok pri narodeni dietata 151,37e a priplatok 678,49e? Lebo ja som si pri malom nic nebola vyziadat...ja som bola taka blba ze som nevedela ze na nieco mam narok...a matersku mi nedali, chybalo mi par odpracovanych dni...toz, mlada, sprosta
@sissmiss ano presne tie dostanes, teda myslim.. neviem presne tie sumy, ale viem ze su tam dve sumy, ale dostanes to az tusim az ked dieta dovrsi 28 dni, po tej dobe do mesiaca to tusim musia vyplatit.
@sissmiss @marcelatje verejne prehlasujem ze to bolo iba take dotahovanie a kazdemu vsetko veriiimmm 😀 😀 😀 😀
inak idem sa asi vyvracat neska co zerem to neni normalne a hlava ma boli do toho nejak fuj no ja sa zase dovracam hocikedy aj muz moj a deti to zdedili od kazdeho rodica takze my grckame vo velkom 😀 😀 😀 ci tehotni netehotni 😀 😀 este aj pes chudak barskedy tycku hodi 😀 😀
@marcelatje kym porodis, aj zabudnes, ze ti bolo na zaciatku zle 😉
Inak mne v prvom tehotenstve nebolo cely cas nic, no ale to som mala len 26 r., moj najvacsi problem boli bolesti v krizoch, z tych som sa tesila, ze aspon nieco ma boli 😀. No a nakoniec som bola trocha opuchnuta, ale ziadne nevolnosti. Teda nech nekecam, jeden jediny raz som v robote vygrcala ananas, ktory som doma zjedla, tak necakane, inak cely cas pohoda. Takze ktovie, nabuduce ti mozno nic nebude 😉
@daniela02 ani nevrav. Ja som ten typ cloveka ze ked si kupim v auguste echt letnu suknu tak leto tym padom skoncilo...uz som to skusila asi 5krat a funguje to znamenite. Inak mavam skor neuveritelne stastie, az take ze wau, ale co sa tyka davok...nie, zacnem si platit dnpo, zrusia ho...
Mamičky ja už 2 tyždne si neoblečiem žiadné moje gate.Už musim nosiť vätšie.A ešte táto zima 😝 ,nemám rada pančuchy 😝 .S nohavicami mám ten problém ked si oblečiem vätšie čislo,tak v páse sedi,ale na stehnáh su velké.Potom sa citim tak ..ani neviem.Co mám doma tehu oblečko,to zase su mi ešte velké.Jaj aby už bolo teplo!!
to je neskutočné ako rýchlo sa naše bábätká vyvíjajú 🙂 to je zázrak
zajtra idem na 1.ultrazvuk. tešim sa aj bojim zaroven. potom napisem, ako sme dopadli
zajtra idem aj ja k dr tak uvidime ci pojdem s vami dalej.......dost sa obavam, lebo zle mi uz neje, aj ked ja som nezvracala len zaludok bol raz tu raz tam. Drzte mi palce nech je vsetko ok.
baby, mne je tak priserne :( fakt uz aj z vody mi je zle, nastastie sa snazim grcanie potlacat, tiez by zo mna v tomto smere nebola modelka, ani bulimicka...len som z toho strasne unavena :(
@iviatko mne sa osvedcilo pit menej a castejsie, ak dam viac ako 1,5dcl, tak je hned zle... a doteraz som pila cistu vodu - dnes rano som si otvorila neperlivu magneziu a cuduj sa svete, uzsom viac vladala - aj s deckami som bola bobovat.. aj sama som sa zviezla 🙂 tak neviem ci sa to uz lepsi alebo len nahoda alebo je to tou vodou... mozno si dam predpisat uz skor MB6 a hadam budem fungovat uz normalne
.... beriete to uz teraz niektora?
@monika2712 aj my sme si robili 13teho test a po pol roku bol konecne pozitivny 🙂
ja 1.1.poobede a nic a 3.1. rano uz pozitivny🙂takze tusim 3 mame viacere stastne 🙂
@stipec26 magne b6 nie je na predpis tusim ale volno predajny a na unavu veru asi nepomoze.. citala som ze na unavu je dobre zelezo, ale zas vo vacsom mnozstve sposobuje zapchu.. neostava nic ine ako pockat do 12tt a snad ta unava prejde..
mne inak dnes nie je najlepsie, myslim ze mam velmi nizky tlak a som dost bleda v tvari 😖
mna dnes pobolieva brucho...tak radsej lezim...
ahojte septembrovky,ale je nás dosť čo mame rovnaky termin porodu.tak si drzme pršteky aby sme to vytiahli do šťastneho konca a v sebtembry aby sme mohli kazda jedna pritulkat si svoje malilinke pokladiky 😀 🙂 🙂 🙂

Ja by som mala ist v pondelok ale neviem ako sa budem citit, som trosku chora, ale uz je to celkom dobre, uvidime ako zajtra/pozajtra...tiez by som rada vediet ci je svist v poriadku, srdiecko pocula.... aj som nechcela ist ale ak sa budem dobre citit tak pojdem, ak ma zase preobjedna, tak to bude o dva tyzdne najskor, mozno o mesiac. A hlavne uz neni teplota zvysena, tak to bolo z toho herpesu, inak krasne sa hoji, co som prekvapena, este vcera des a dnes velmi dobre, mozno do pondelka budem celkom fit. Ked som ho mala pred rokom a pol prvy krat v zivote tak som sa trapila mesiac....a teraz par dni a uz je to lepsie...