icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monika2712
17. feb 2012

@iviatko tak si necitaj to co nie je smerovane tebe a mas pokoj.

iviatko
17. feb 2012

baby,lucim sa ja z tejto temy odchadzam,nie kvoli babatku,ale nemam dobry pocit a ked to tu citam,nepomaha to. A tiez kvoli niektorym mudrym radam... drzte sa,nech ten prvy trimester ubehne v pohode a zacneme sa tesit z kopancov 🙂

iviatko
17. feb 2012

@monika2712 mas pravdu,pretoze niekto je tu straaasne mudry a skuseny. Nebudem si nadal znechucovat prijemne dni 🙂

romynka
17. feb 2012

@tatulienka ☹ to je mi velmi luto ☹ drz sa! drzim place aby sa to coskoro podarilo!

anicka245
17. feb 2012

@iviatko aj vy sa drzte! 🙂 nech vsetko dobre dopadne, zelam z celeho srdca! tiez to tu nebudem uz moc navstevovat, vravi sa ze nevedomost je sladka a to plati v urcitych pripadoch aj tu... ja som este prvy mesiac ked som ani nevedela ze som tehotna krvacala a spinila a keby som sem vtedy chodila tak by som sa asi zblaznila od strachu a takto to preslo a predsa bolo vsetko v poriadku. Tak sa asi ozaj radsej nestresovat, tie dolezite informacie mame, a ak sa nieco ma stat tak sa stane. My musime verit ze sa nam ma v septembri narodit krasne zdrave dietatko a tesit sa z toho, no nie? 🙂 vela stastia! 🙂

katy555
17. feb 2012

@ktore ja som si toto prezila u mojich prvych dvoch detoch...to som vracala celych 9 mesiacou a teraz chvalabohu,ze to na mna neprislo a dufam,ze uz ani nepride 🙂

lu17
17. feb 2012

@tatulienka Je mi to luto, neda sa to ani slovami vyjadrit......... ☹ Dufam,ze coskoro budes mat radost tesit sa z babatka. Drzim palce.

marcelatje
17. feb 2012

@tatulienka 😔 😔 😔

tatulienka
17. feb 2012

dakujem baby..

zuzka298
17. feb 2012

@tatulienka v 8tt sa prestalo vyvijat. a otehotnela som potom po dvoch menzesoch

tatulienka
17. feb 2012

@zuzka298 tak dufam ze aj nam sa to tak skoro podari...chcem si dat pauzu tak 2 menzesi a potom zacneme snazilkovat..

sissmiss
17. feb 2012

babenky, su tu silne emocie...aj sme tehotne, aj vela bab pokope, hormony... Monika2712 to isto nepisala aby niekomu ublizila ale aby pomohla. Jej pomoc bola smerovana konkretne, ak by to tej konkretnej osobe vadilo, ozvala by sa. A ze sem niekto nebude chodit? No, tretina tehotenstiev v prvom trimestri konci potratom, ci sa nam to paci alebo nie, tretina z nas do druheho trimestra nedojde. Vymiename si rady a skusenosti...Anicka245, kedze si krvacala a nevedela si ze si tehotna, je celkom logicke ze si sem nechodila, ale ak by nejako ano, dozvedela by si sa to co tu bolo pisane, ze niektore baby na zaciatku krvacaju a aj tak je vsetko ok, vsetko v poriadku. Tatulienka, je mi velmi luto cim si si presla, zdielame to tu spolu, aj radost aj smutok. A vies ako je to s tou podelenou sa radostou a smutkom...radost je dvojnasobna, smutok polovicny... Viacere sme si zazili to co ty, takze vieme ako sa citis a snazime sa aspon ta utesit. Ale treba to brat aj pragmaticky, ak pises ze uz sa to stalo druhy krat, tak treba vysetrenia, stitnu zlazu, ( tak ma napada...nemas negatko krv? a prve dieta s partnerom ktory ma poz.?) a tak, takze to ze ta niekto kto tym uz presiel informuje, neni len z pasie, ale mozno ma niekto viac skusenosti a chce pomoct. Drz sa, zial, zial stava sa to. Mna prve podporili sestricky v nemocke a velmi dobre mi to padlo a par mi aj povedalo ze si tym tiez presli a uz maju dve tri deti. Moja znama ma tri deti a tri MA za sebou...Ja som po tom otehotnela po pol roku...Drzim palce aby sa nabuduce zadarilo, posielam objatie

tinara23
17. feb 2012

@tatulienka mrzi ma to 😔 😔

tatulienka
17. feb 2012

@sissmiss dakujem pekne, no ja som bola 3x tehu a mam jednu dcerku...a vsetky 3 tehu boli s manzelom, ktory ma tak isto ako ja krv B negat...mame rovnaku krvnu skupinu,takze to by nemal byt problem...a pojdem asi na hematologiu, na genetiku asi nema vyznam, kedze uz mame jedno zdrave dieta...no uvidime..

zuzka298
17. feb 2012

@tatulienka neboj podari sa urcite, len sa poriadne vyplac, mne to aspon psychicky pomaha vyplavit smutok.
potom sa uz budes tesit na dalsie babatko. missed aborty su vacsinou geneticka chyba vo vyvoji, priroda vie co robi 😉

tatulienka
17. feb 2012

@zuzka298 co znamena geneticka chyba vo vyvoji?

zuzka298
17. feb 2012

@sissmiss tak tak, monika urcite chcela iba pomoct, mozno ze to pre niekoho vyznelo surovo,pre niekoho prakticky. Ja osobne si rada precitam zakladne info, ale to vacsinou staci, niekedy cim viac clovek cita tym je viac zamotany. A Tatulienka by sa teraz mala viac sustredit na oddych a regeneraciu a nie sediet za pocitacom. A robit nieco, co jej robi radost.
Hlavy hore baby, nebojte sa a hladkajte si brusinka, malicke to citia.

zuzka298
17. feb 2012

@tatulienka to znamena, ze embryo sa nevyvija tak, ako ma, ale chybne. napr. sa mu nevyvijaju spravne niektore organy. Bud bola chyba v genoch vo vajicku alebo spermii-to sa niekedy moze stat.
baby ved cela nasa doba v akej zijeme sa podpisuje na nasich reprodukcnych schopnostiach-stres,chemizacia, cernobyl...

monika2712
17. feb 2012

@sissmiss diky, nemala som potrebu sa obhajovat, ale nieco musim, je smutne ze niekto ako dotycna zatvara oci pred realitou a tou je ze pomaly kazde tretie tehotenstvo konci potratom, hlavne v prvom trimestri a naivne si mysliet ze sa to kazdej z nas nemoze stat je smutne, hold niekto negativne informacie spracovat nevie mozno preto ze to nezazil. Ja ano a samozrejme islo mi cisto o pomoc nic viac, tiez som si myslela ze sme tu jedna pre druhu prave kvoli tomu na tomto fore, nie aby sme sa odcudzovali za to ze ma niekto skusenost hoci zlu a chce sa s nou podelit.
Asi som sa mylila a tak sem uz asi ani ja nebudem prispievat, nevidim na to vlastne dovod ked sa tu odsudzuje snaha pomoct. Drzim vsetkym palce aby donosilo zdrave deti a aby uz nepribudol vo vasej teme ziaden anjelik.

tatulienka
17. feb 2012

@zuzka298 ja si to tiez hovorim, ze asi by nebolo zdrave, tak to priroda takto zariadila...no ale 2x? budem sa modlit aby sa mi to uz nikdy nestalo..este jedno dietatko by som chcela..

tatulienka
17. feb 2012

@monika2712 ale neurazaj sa..kvoli jednej roztrzke sem teraz nebudes chodit? ja som si pozrela tie linky, ved to bolo pre mna a pohoda...co sa ma stat sa stane,ci si nieco precitas alebo nie..ja som z toho smutna, ale zivot ide dalej..mam zdravu krasnu 1,5 rocnu slecnu, ktoru nadovsetko milujem a som tu pre nu...ked nam bude dopriate mat bratceka alebo sestricku, budem stastna ako blcha a ked nie, tak co uz....mam ju a to je hlavne...

zuzka298
17. feb 2012

@tatulienka do tretice vsetko dobre. zaklad je, ze vies otehotniet,vela zien ma dnes problem vobec pocat. a ani nevedia, kde je chyba, to je velky pocit beznadeje. drzim ti prsteky, a je super ze uz mas dcerku

zuzka298
17. feb 2012

@monika2712 co si sisi? len pis dalej, realny pohlad na vec je viac nez potrebny, nielen same tutu mutu.
hormony s nami hadzu dievcata 😀

daniela02
17. feb 2012

@monika2712 neber to tak a neodchadzajte teraz vsetky,proste sme len citlive a kazda na nieco ine,nemyslim ze tu niekto zatvara oci,len sa to tazko prijma a hlavne myslim u prvorodiciek,lebo tie este nemaju doma zlaticka,ktore im to pomozu prekonat

monika2712
17. feb 2012

@tatulienka to nie je urazanie sa, len zhodnotenie situacie, mam tu ine temy v ktorych nema nikto potrebu utocit a s babami sme si uz velmi blizke, takze radsej ostanem pri nich. Nic v zlom ani nemam nic proti babam tu, s niektorymi sa pozname aj z inych tem, takze v kontakte snimi ostanem aj inak. citat si vas budem lebo ma zaujima ako sa vam dari.

monika2712
17. feb 2012

@daniela02 aj ja som prvorodicka a mam za sebou jeden potrat ale za to nebudem utocit na niekoho 😉

ivuula
17. feb 2012

tak som sem zbehla dnes pozriet skor ako obycajne... fuha... Tatulienka ajmne je luto co sa stalo.
Hlavne sa drz a nech to nabuduce vide.

daniela02
17. feb 2012

@monika2712 pozri napisem to z osobnej skusenosti,niektore tvoje vyjadrenia poburovali aj mna,lebo ste tu clanky z netu stavali nad vysetrenia nasivh gynov,akoby nevedeli co robia a kazdy bol neschopny,ale doslo mi,ze to tak nemyslite,len som sa nad to musela povzniest ,a nebrat to tak,mozno to predychat a nepridt sem,ty uz mas za sebou MA vies a to je rosdiel medzi tebou a iviatkom,je mozno viac citlivejsia,to je vsetko a za to ju vinit nemozes

marcelatje
17. feb 2012

@monika2712 život nie je prechádzka ružovou záhradou a my nie sme princezné ktorých rozprávka sa vždy skončí happyendom......adresná, adekvátna a trefná reakcia v krízovej situácii je prospešnejšia ako nikam nevedúce bláboly a lá telenovela......to však niektorým ľuďom dopne neskôr, ak vôbec....
s hlavou v oblakoch sa ......realita vníma ťažko

aaddeelliinnaa
17. feb 2012

...kde je ta doba..ked neexistoval net a ziadne takeho fora....baby,naco si robite zbytocne nervy?...co tu riesite?
...to ze existuju mudre clanky je fajn,ano..kazda sme mudra..len s nesnazme presadit len ten svoj nazor..a to co povedal moj doktor..alebo moj znamy...kazdy sme iny..kazdy sme jedinecny..tieto fora su fakt o nicom..vzdy ked tu zabludim..mam pocit...ze nic neviem,ze som z inej planety..a pritom som uz jedno krasne dieta porodila. 😉
namiesto tychto zbytovnych slov...bezte objat manzelika,pohladkajte svoje bruska..a teste sa zo zivota 😵