icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
29. feb 2012

@miska58 masaz

kali23
29. feb 2012

@miska58 tak ja som mala prisernu migrenu v utorok aj stredu, nič som si nato nedala, riadne som pretrpela...
niekedy pomoze riadny pohár koly... ale aj poriadne ponatahovanie svalov krku, tiez cviky na chrbticu, ale tie treba cvicit pravidelne...

stipec26
29. feb 2012

juuuuuuj inak kocky ako Vam zavidim - ale nie v zlom - ze si budete pozerat a vyberat vybavicku a kupovat vanicku a kocik, vsetko.... ja mam pekne vsetko odlozene (okrem dievcatkovskeho oblecka, to som posunula sesterke), takze aj vytiahnem 4 roky "stary" kocik aj s vanickou, kde som teraz v decembri deti kupala v hypermangane kvoli kiahnam.... aaaaaaach joj.... ale vecicky, co z nich pojde z porodnice si kupim nove - aspon jednu radostku ;)

miska58
29. feb 2012

@sissmiss bola som,na masazi a nic ☹

miska58
29. feb 2012

@kali23 sak u mna to tiez trva par dni nepomaha ani spanok ani cvicenie ani cerstvy vzduch a na migrenu uz trpim riadne dlho uz par rokov,ale teraz stale castejsie.... nikdy nebol cas ist k lekarovi a teraz mi moc asi nepomoze ☹

zuzana_v1
29. feb 2012

@stipec26 jaj, ja som myslela, ze to bola reklamna kampan 🙂 na cesty by som asi chodila s jednorazovkami, netreba zas vsetko prehanat 🙂 no som tomu stale naklonena, fakt som nepocula ani jednu neg. reakciu 🙂

petraas
29. feb 2012

@sissmiss dakujem za info...pisala som im email tak snad sa ozvu ak nie tak im zavolam...este mam jednu otazocku...platila si to na mieste?

marcelatje
1. mar 2012

@saseenka 😔

anjelik007
1. mar 2012

@marianka99 to uz tak zavčasu vidno pohlavie, no čo ja viem, tak vraj až v nejakom štvrtom alebo piatom mesiaci...

orchidea8
1. mar 2012

@saseenka...mrzi ma to 😔
@stipec26...nie su sama kto oprasi stare veci po predchadzajucom dietatku. Ja tak isto...aj kocik vytiahnem ten stary, nejdem kupovat ziaden novy aj ked je mi jasne ze nemam priam najnovsi na trhu, ale na ten rok mi bude stacit a potom aj tak sme fungovali uz len na golfaci a ten mam dobry.Ale urcite nejaku novu drobnostku kupim, a v pripade ze by sme cakali dievcatko tak nam toho bude treba viac lebo veci po malom su casto modre a vyslovene chlapcenske 😉

A inac som dnes ostala baby doma, dala som si pracu z domu a pijem litre caju s medom aby mi ta nadcha presla bez teplot.

paula80
1. mar 2012

@kali23 aj ja mám od včera migrénu a riadnu, normálne som v noci nemohla spať,mala som totálne tlaky v hlave,no ja som nevydržala a dala si paralen 250,ale aj tak mi to vobec nepomohlo.
Možem paralen,toto je asi 3 tabl.čo som si za celé tehu dala,nevadí to,hlavne v tomto 1.trimestri?

paula80
1. mar 2012

@miska58 aj ja mávam migrénu a často, ale vždy mi na to zabral iba ibalgin,alebo mig400,teraz som si dala iba paralen a veru nezabral a aj kávu trošku silnejšiu dnes ráno ale hlava bolí ďalej 😒

veverka84
1. mar 2012

@paula80 mne pomaha pri migrene ponatierat sa alpou celu hlavu spanky krk zatylok a uplne co mne pomoze vyvracat sa ale ze uplne do dna vsetko inak mi to neprejde...za toto tehu som to mala raz a 2 x ma bolela hlava ze dost ale nie extrem.a presne ako pises, ja som si paralen ani nedala lebo viem ze by aj tak nezabral len by mi podrazdil este viac zaludok...tiez mi pred tehu zaberali mig 400 alebo nieco z tohto druhu...

paula80
1. mar 2012

@stipec26
@orchidea8 no tak s výbavičkou som ja na tom mizerne,ja som všetko po chalanoch rozdala,alebo predala, tretie dieťa sme už neplánovali vobec.
takže mi ostala jedna krémová deka,našťastie ešte postielka+príslušenstvo,čo mali moji rodičia pre deti,keď sme chodili na návštevy.Inak budeme musieť kúpiť všetko odznova 😒
Našťastie kočiar -kombinácia s vaničkou a vajíčkom sa dá teraz na bazári kúpiť dosť lacno,určite nebudem kupovať nový.A ostatné postupne nakúpime.Ja som si povedala,že s nákupmi začnem až po 5.mes.,keď už možno budeme vedieť pohlavie a kočiar na poslednú chvíľu,trošku som poverčivá.

sissmiss
1. mar 2012

Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--Geneton--predpovede

montinka-17.9.2012-chlapec, dievča---dievca/ Bianka, Alžbeta, Viktória, Diana- nie -nie- sladké
sissmiss-3.9.2012--chlapec-------------chalan/Kristina, Natialia, Lukas------------áno-nie-slané---www chlapec
katka 143 -2.9.2012-chlapec, dievča---chlapec---------------------------------------------------ovocie
lusinda1989---17.9.2012--prvorodička----------dievča/Nelka-Melania-Michaela---------ano--nie------všetko
veverka84--12.9.2012-chlapec/dievča---chlapec/Oliver, Max, Dávid---------------ano-ano-slané a mäso-Gen dievča
stipec26--23.9.2012--chlapec, dievča--chlapec/Samko-------------------------------áno—nie—slané, kyslé
sunny15--18.9.2012--prvorodička--------dievča/Vivien, Mia, Karin-------------------ano--ano—mäso
soniatko--20.9.2012--prvorodička---------chlapec/ Timotej, Filip---------------------áno--nie--kyslé a polievky
zahadka--12.9.2012--chlapec-------------dievča/Paulínka-----------------------------áno--áno--sladké--www dievča
paula80--16.9.2012--chlapec, chlapec--chlapec/Matias------------------------------nie---nie---slané---wwwchlapec
katka_77--27.9.2012--dievca, dievca----chlapec-------------------------------------ano---ano--slane, kysle -www chlapec
petraas----3.9.2012----dievča-------------chlapec/Simon Samuel------------------ano---nie---slane, kysle-www chlapec
zuzana_v1-8.9.2012---dievča-------------dievča/Ella----------------------------------ano---nie---sladké--------www dievča
daniela 02---7.9.2012--dievča-------------chlapec/Matúš-----------------------------ano---nie
lu 17----------13.9.2012--prvorodička-----chlapec/Peter, Lucia Sofia---------ano---ano--slane--www chlapec
kali23---------1.9.2012---prvorodička------/ Sára, Kiara, Tadeáš----------------áno---nie---sladké
monhla-------12.9.2012---dievča------------chlapec/Filip--------------------------áno----áno---nechuť--www chlapec

soniatko
1. mar 2012

Pridavam jeden link o vysetreniach, ktore by sme mali v tehotenstve podstupit...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

paula80
1. mar 2012

@soniatko super článok,no mne ster vobec zatiľ nerobili a tak isto neviem o meraní NT a to som bola v poradni minulý týž.v 10+4 t.t.,čiže už ho mohol robiť a idem až v 15.t.,a vždy mi robil iba sono,odber krvi,žiadne vyšetrenie zo spodu,no nejak divne ma vyšetruje 😉

anjelik007
1. mar 2012

@sissmiss možem sa aj ja pridať, aj ked ja moc neprispievam, skor len citam a obcas sa pridam, pti mojom drobcovi moc nemozem 🙂

marianka99
1. mar 2012

@anjelik007 no povedala mi, ze to mam brat s rezervou, ze to nie je iste, ale ze to vyzera, ze je tam pipik....a čitala som to aj v jednej knihe, ze ak je to chlapec moze to uz byt vidiet aj tak skoro....no uvidime ci sa mylila 🙂

soniatko
1. mar 2012

@paula80 Mne ster robil, ked som tam bola prvykrat pri podozreni, ze som tehotna. NT mi zatial robit nebudu, ze iba keby zle dopadli geneticke testy. Ale velmi si mi nepaci, ze mi pri kazdej navsteve robi vaginalne sono. Vcera to bolo 5- ty raz. Tak ale zasa vcerajsok chapem, to kvoli tej krvi. Ale preco pri kazdej kontrole? Nabuduce mu poviem, ze uz dalsie nechcem. Neviem, dokedy sa moze robit vaginalne sono. Snad to vcerajsie bolo posledne. A neviem ako u Teba, ale odo mna este ani raz neziadali moc?

paula80
1. mar 2012

@soniatko mne robil vag.sono 2x a naposledy cez brucho,moj dr.robí sono tiež pri každej poradni,aj keď máme nárok len na 3x za tehu hradené poisťovňou.Ale keby to bolo škodlivé pre bábo,určite by ho nerobil.Podľa mňa sa tým sonom uisťuje,že je bábo v poriadku,palpačne by to nezistil,srdiečko je počuť prístrojom až omnoho neskor.A popravde, ja som rada,že malé možem vidieť každú poradňu,aj keď si myslím, že potom už tak často robiť sono nebude,popočúva srdiečko a vyšetri zospodu,či sa neotvárame.
Moč som teraz naposledy už dávala,kázala mi sestrička stále na poradňu nosiť.

sissmiss
1. mar 2012

my mame paradny sportovy kocik, vanicku asi radsej novu, lebo ktovie ci sa tam uz aj pes nekupal....kocik som predala hlboky aj golfac, takze takato radost ma caka, postielku mame taku dost velku, v dome nezavadzala ale teraz sme na byte a sem sa nam velmi nezmesti, takze asi ja postielku novu, autosedacky mam vsetky, aj ked mozno vajicko by som chcela nove, lebo predsa len ma cosi odjazdene a je to taka znacka neznacka, su lepsie a krajsie uz, a myslim ze aj kvalitnejsie, pripadne lahsie, lepsie materialy, a vlastne ten kocik co chcem ma aj autosedacku, takze parada...oblecka mame dost pre chalana, aj ked tie babatkovske veci mam hlavne biele, takze to si ak bude holka, klude vypozicia, zvysok si budem robit radost 🙂 odsavacku novu, flasky a taketo veci nove vsetko. Uz som aj zabudla co vsetko treba babatu 🙂

soniatko
1. mar 2012

@paula80 Tak ja by som bola rada, keby drobca mozem vidiet, ale pocas vysetrenia ma pristroj otoceny tak, ze nic nevidim. Iba ked dokonci vysetrenie, vidim ho na uz zastavenom sone. A tiez by som bola radsej sonu cez brucho, to som este nemala. Idem az 12.3. Neviem, ako to je, ale aj sestricka mi povedala, ze nie dobre stale babatko osviecovat vaginalnym sonom.

sissmiss
1. mar 2012

@paula80 ja uz tiez nebudem chciet ziadne sono, najblizsie tak v 20-25 tyzdni. Je to zbytocne, pretoze ak by nieco nebolo v poriadku, tak by sa to prejavilo a keby aj neprejavilo, uz je neskoro, a ak by sa dr nieco nezdalo, moze akurat skonstatovat stav...ale pomoct sa neda, a take ze vidiet babato kazdu poradnu to nemusim. Bude mi stacit ked popocuva cez brusko srdiecko. Tiez netreba pozerat krcok stale, my sme na tom zle ako slovensko a stale sa nam tam niekto rype a nieco pozera a stale sme v statistikach co sa tyka r.krcka mat.zle a zle... Krajiny kde su na tom dobre, neodporucaju to neustale rypanie sa tam v tehotenstve.

sissmiss
1. mar 2012

@anjelik007 napis mi do posty udaje podla tej tabulky a doplnim ta.
Ak som na niekoho zabudla tak mi piste, doplnim

marcelatje
1. mar 2012

@soniatko ja som bola na sone len 2x, prvý krát cez brucho a druhý krát vaginálne. Vtedy mi meral aj NT a vravel, že vaginálne je presnejšie a najmä v prvom trimestri sa robí, lebo že aj bábätko tak lepšie vidno. Na ďalšie sono idem až v 20 tt. Dnes idem 1x do poradne a aj prvý krát nesiem moč. Krv mi brali minulý piatok, tak snáď už aj výsledky budú 🙂

marcelatje
1. mar 2012

@sissmiss mňa mňaaaaaaaa 😀

sissmiss
1. mar 2012

@marcelatje jessssskovi zraky 😀 ....

sissmiss
1. mar 2012

Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--Geneton--predpovede

montinka-17.9.2012-chlapec, dievča---dievca/ Bianka, Alžbeta, Viktória, Diana- nie -nie- sladké
sissmiss-3.9.2012--chlapec-------------chalan/Kristina, Natialia, Lukas------------áno-nie-slané---www chlapec
katka 143 -2.9.2012-chlapec, dievča---chlapec---------------------------------------------------ovocie
lusinda1989---17.9.2012--prvorodička----------dievča/Nelka-Melania-Michaela---------ano--nie------všetko
veverka84--12.9.2012-chlapec/dievča---chlapec/Oliver, Max, Dávid---------------ano-ano-slané a mäso-Gen dievča
stipec26--23.9.2012--chlapec, dievča--chlapec/Samko-------------------------------áno—nie—slané, kyslé
sunny15--18.9.2012--prvorodička--------dievča/Vivien, Mia, Karin-------------------ano--ano—mäso
soniatko--20.9.2012--prvorodička---------chlapec/ Timotej, Filip---------------------áno--nie--kyslé a polievky
zahadka--12.9.2012--chlapec-------------dievča/Paulínka-----------------------------áno--áno--sladké--www dievča
paula80--16.9.2012--chlapec, chlapec--chlapec/Matias------------------------------nie---nie---slané---wwwchlapec
katka_77--27.9.2012--dievca, dievca----chlapec-------------------------------------ano---ano--slane, kysle -www chlapec
petraas----3.9.2012----dievča-------------chlapec/Simon Samuel------------------ano---nie---slane, kysle-www chlapec
zuzana_v1-8.9.2012---dievča-------------dievča/Ella----------------------------------ano---nie---sladké--------www dievča
daniela 02---7.9.2012--dievča-------------chlapec/Matúš-----------------------------ano---nie
lu 17----------13.9.2012--prvorodička-----chlapec/Peter, Lucia Sofia---------ano---ano--slane--www chlapec
kali23---------1.9.2012---prvorodička------/ Sára, Kiara, Tadeáš----------------áno---nie---sladké
monhla-------12.9.2012---dievča------------chlapec/Filip--------------------------áno----áno---nechuť--www chlapec
marcelatje---14.9.2012----prvorodička----dievča-----------------------------------áno---áno----slané, kyslé

😎

miska58
1. mar 2012

@paula80 no ja som si ho tiez davala a potom som objavila este nieco lepsie co zabralo do 5min FLECTOR a teraz nic teraz trpim ejhorsie ze si neviem predstavit ist teraz do roboty od pondelka musim znova ist do prace no co budem robit s mojou hlavov? ☹