September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@lusinda1989...veru, tie cakania su hrozne, ja som cakala na dnesnu poradnu 5 tyzdnov, ale zato stala za to ked som videla ako sme narastli 😵
@orchidea8 no sak aj ja dufam ze to bude iba pozitivne a ide so mnou prvy krat aj nastavajuci otecko tak nech je vsetko ako ma byt a budem stastna ako blcha 🙂
a potom toho 20.3. do genetonu a pisali ze do konca tyzdna by mal byt vysledok 🙂
baby pozeram si viacere s vas su v 13 tyzdni a uz viete ci cakate chlapca , alebo dievca to sa da tak skoro zistit myslela som ze najskor tak v 16 tyzdni ak je babo dobre otocene
@olivka84 Jaj moja, tak to nie si sama. Ja som mala z porodu obavy este predtym, ako sme vobec babo planovali. Hovorim si, ze to prezili mnohe ine, prezijem aj ja. A na pripravu pojdeme urcite, ale este sa mi zda skoro. Chcela by som, aby chodil so mnou aj MM, kedze bude so mnou pri porode. I ked ja mam v tomto trosku vyhodu. MM je vystudovany zdravotny brat, ale nepracuje v zdravotnictve. Ale co to vie, bol na praxi aj na gynekologicko - porodnickom v TN. 😉 S tym 3D sonom mas pravdu, ale ja si proste nemozem pomoct a v 20 tt mi uz bude asi jedno, aj keby nieco zistili, babatko si nechame. Ale tak ja verim, ze vsetko bude ok.
@lusinda1989 no podla toho kam pojdete... niektoré let. spolocnosti dovolia max do 6. mesiaca... ja budem cca 5 mesiac a kuštik 🙂
@soniatko tak ja z mojej hystérie z pôrodu som otehotnenie odkladala na nikdy, môj strach bol tak veľký... odkedy som v tom, ten strach sa zmiernil, alebo posunula som ho niekam dozadu, jednak sa tomu nevyhnem, a jednak, naco sa stresovat celých 9 mesiacov, ked bude stačiť, len tie posledné týždne... 🙂)
@olivka84 Tak obavy ma podla mna kazda buduca mamicka, ale naco sa dopredu stresovat? No MM vie toho o porode urcite viac ako ja. Aj ked odvtedy, co on studoval, sa niektore metody urcite zmenili. Ale som rada, ze bude so mnou pri porode. Dufam, ze si to dovtedy nerozmysli. Ozaj, a ja teraz nebudem mat ani cas stresovat sa porodom, kupujeme byt, dnes som ho bola pozriet a ak vsetko dobre dopadne, tak v juni sa stahujeme. Takze budem mat ine starosti.
@lusinda1989 presne aj ja tak,bola som 8.2 a teraz až 14.3,inak cítim sa dobre,ale už som zvedavá,že ako rastieme,srdiečko,a hlavne či je všetko ok.síce som raz bola mimo poradne,ale to som mala výtok,to mi dal takú jednorázovú mastičku,a ohľadom tehu len slovne.
@kali23 no sak to by som mala byt niekde na hranici tych mesiacv...urcite ak sa nebude dat nebudem nic riskovat 🙂
@rejocka presne toto cakanie je najhorsie.... ale uz je to len tyzden a par dni tak to hadam vydrzime 🙂
@olivka84 Ja som pri 1. tehu zacala chodiť na predporodnú prípravu /trvala cca 8 týždňov/ v 6. mesiaci a všetci sa čudovali čo tak skoro. Ja som chcela mať istotu, že to celé v kľude stihnem. Inak mne to na psychiku pomohlo. Vedela som lepšie čo ma čaká, kde budem rodiť /boli sme na prehliadku v pôrodnici/, kde sa má manžel zahlásiť, odovzdať papiere .... A veľa vecí mi bolo nanič, pretože malá sa poponáhlala. Od nástupu bolestí po pôrod necelé 3 hodiny, takže manžel ani nestihol prísť- a to som absolvoval 1 časť predpôrodného kurzu so mnou, aby vedel ako mi má pomôcť. Dúfam, že to teraz využijeme. 🙂
ahojte baby, tak co sa predporodnej pripravy tyka ja som nechodila nikde, ja som mala cele tehu vrtulu v riti a tolko som mala roboty a ucenia, ze nebolo casu a moj porod bol uplne uzasny, porodila som za 4hodiny so vsetkym a proste som nepotrebovala nic k tomu vediet, to Vam volajako dojde uz ked rodite , ze co mate robit mne len ukazali ako mam dychat a bolo to proste ozaj som bola taka vrtula cele tehu a este aj pocas porodu a to sa mi maly narodil o tri tyzdne skorej 😉
@lusinda1989 ja idem 15teho na 3D a mozno nam uz povedia co cakame, a teraz v stredu idem do poradne, tiez som bola naposledy v 7mom tyzdni ale pred tyzdnom som bola na utz tak uz som vedela, ze je vsetko ok 😉
@sissmiss som zvedava , ze co a ako, dnes mam narodky, tak mi das taky maly darecek, ked oznamis co cakate, dfam, ze copanuuuuu 😉 😅 😀
@andrea_stella Všetko najlepšie k narodeninám ti prajem!!! 🙂
@kali23 ja som tiez skoro oslata uplne aj panna 🙂 radsej ako rodit xixi.... ale som si povedala, ze ked uz je to dnu - uz to von nejako musi... tak co... a hlavne pri uz akcii - som sa snazila co najviac sustredit a pocuvat, co mi radia, kazu.... to mi pomohlo ostat pri vedomi a zdravom rozume a veeeelmi mi to pomohlo.... takze dychajme a predychajme vsetky tie porodne strastiaky a bubaky 🙂 🙂 🙂
@olivka84 iba tipujeme, dufame a par maminiek bolo na krvne testy - tak uz to sa da zistovat aj skor... tukni si Geneton.sk a mozno sa pridas ;)
Ahojte, tak dnes som bola na usg NT- vsetko je ok, male ma uz 6,9 cm a posunuli mi termin dopredu,co ma tesi 🙂 Dnes podla usg 13 +0 🙂 Tesiiim saaaaa 🙂
@olivka84 ahoj ja som si dala odobrat krv na pohlavie v tom genetone,preto viem ze na 99.5 % budeme mat dievcatko 🙂 na sone sa da tak od 16 tt ale skor urcia chlapceka ako dievcatko tak skoro, a hlavne najblizsi uzv nas caka az v 20 tt zbytocne chodit skor.
co sa porodu tyka nemala som vobec strach ani pri prvom pri druhom ani len ten predporodny stres jedine co som mala nervy pri druhom ze to tak blbo napisem aby som nezomrela pri porode lebo doma ma caka syn.a to mam take blbe myslienky aj teraz niekedy uff pre mna horsie ako samotny porod tieto blbe predstavy...
Kocky, vam posuvaju terminy, podla toho co ukazuje UZV? Mne doktor nic neposuval, a to mimis je popredu..tak mi nechal podla PM
@lu17...gratulujem k poradni, a male bude vacsie...lebo ratam ze hovoris o CRL ze je 6,9 a to je dlzka od hlavicky k ritke, takze este k tomu nozicky...a je to ale 9cm 😉 My sme dnes boli tiez, a sme rovnako velki 😵
@ella_joy no ja mám 2 termíny, jeden podľa PM 10.9. a druhý podľa uzv 16.9.,zapísané mám obidva v knižke,ale všade som sa dočítala,že tehotnestvo trvá 40 týž.od prvého dňa posledného menzesu, alebo keď sa vie presný dátum otehotnenia napr.IVF,tak aj tak sa k tomu prirátavajú 2 týždne,takže asi ten termín PM je smerodatný.
@orchidea8 Ano CRL- presne tak, samozrejme ze bez noziciek,ale za 10 dni zdvojnasobilo svoju dlzku pred tym malo 3,5 cm 🙂 Pri usg sa hybalo a potom zaspalo,ze sa uz nedalo zobudit-spachtosko 🙂 Tiez Ti gratulujem 🙂 uz sa nam to nejako rozbehlo,zda sa mi ze dni idu rychlejsie,aj slniecko vykoklo, tak hned je veselsie 🙂 Co sa tyka terminu porodu, mala o tri dni menej podla pm a nakoniec presne naopak. Vraj teraz je to meranie presnejsie,ako ked sme boli pred napr. mesiacom 🙂 Termin mam 10.9 a ty ?
@ella_joy ja mám termín od začiatku rovnaký (aj keď bol podľa usg na začiatku rozdiel), ale veľmi sa naňho nefixujem, bábo príde kedy bude chcieť a neviem či poznám mamičku, ktorej to presne na termín vyšlo...... teda ak nerátam, že to niekto spomínal tu na MK 😀
@paula80
@marcelatje
Diky, ved to..ze jedna vec je datum, druha kedy babo pride.. Ja som prve prenasala, tak asi aj druhe budem, sak co neponosim, ked uz je moje 😀
tadaaa prisla nam 🙂 modra obalka 🙂 tak robime za rok dalsie 😀
@lu17...no my me pred 5 tyzdnami boli velkostne o tyzden mensi, a teraz sme o 5 dni vacsi, takze krasne sme to dobehli...termin porodu neupravoval, 11.9
@sismiss...gratulka k chlapcekovi 😉 Teraz neviem, co ste hadali, chlapca?

ahojte kocky no tak ja mam tiey poradnu az 15,3. a uz sa neviem dockat lebo vlastne od 9.2. neviem co sa vo mne deje ci rastieme alebo ako... a je to dost divny pocit...
@kali23 inak aj ja sa chystam na dovolenku kvazi na svadobnu cestu ale pojdeme niekedy uz koncom maja zaciatkom juna... 🙂