September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@stipec26 panika ma zatiaľ nechytá lebo si myslím, že ide o ranku, ale je to nepríjmné. Čítala som, že si mala podobné problémy a natierala si sa len tým Bepantolom? Pomohlo to? Ja mám doma len Canesten. Zajtra už dokina ordinuje ak sa to nezlepší tak tam skočím.
@sissmiss nemame v byte psa, tak neviem ako s tym - osobna skusenost O bodov.... ale na napadlo ako prve, ze ked budes chciet mat malicke na zemi - tak okolo neho mozes postavit mini ohradku - teraz su rozne velkosti - ale vacsiu vyuzijes aj neskor... a hadam to hafan nepreskoci (na vysku su tusim rovnake)... a ked budes chciet ist wc, tak si nezabudni nechat otvorene dvere xixi.... neviem ako by som sa ja zachovala - ale poznam iba mamicky, ktore nechavaju psikom deti normalne olizovat (ani tomu neviem ci vedia zabranit), neviem od akeho veku, ale videla som na fotkach, ze uz pri novorodeniatkach spinkali na gaucoch a havkovia podcitivo strazili, zohrievali babatko.... bytovy psik ma len dobre bacile... urcite to zvladnete.... len pozor na ziarlivost ;) 😉
@marcelatje ano pomohlo - povodne som pouzivala Nivea krem na zapareninky, ale to nepomahalo, iba tesne po aplikacii a potom opat svrbenie a palenie.... toto mi odporucila sestricka, ked som bola na krv v piatok - ze ona pouziva take... a ze ked sa to nezlepsi, aby som prisla... som sa jej pytala, ci canesten alebo co.. a povedala Bepantol.. a od vcera je to lepsie, i ked teda este natieram a v noci "vetraaam" 🙂 🙂 🙂
@stipec26 😀 😀 😀 skúsim 😀 😀 😀
@kali23 pri prvom babatu pes ziarlil ale vedela som ze ako prideme z porodnice, prve musime nechat olizat ritku babatku...a bol nas a uz to slo. Ale proste v tom dome to bolo ine. A ozaj, malickost 😀
Nejdem vas strasit, ale ja som predtym svojho psa uplne milovala, mne nebolo treba si umyt ruky ked som ho pohladkala, ani tie chlpy mi nevadili....ha! a jak som mama, konec! Pohladim ho spakruky a idem sa umyt....chlpy mi vadia. Kamoska so psom spavala v posteli a ked dosla z porodnice tak ho ledva dokazala pohladkat... A to neni chcenim...volou...to su hormony, keby som to nezazila, tak neverim.
@marcelatje tak ja vychádzam z predpokladu, že máme psov riadne vycvičených, poslušných a dôverujeme im... jasné, že pri chybách vo výchove ako píšeš (zatvárať psa pred návštevou) ... svokrovci si vymenili svojho syna za psa/psov, a tak sa k nim aj správajú... a všetci vieme, že to je základná chyba... pes je zviera a potrebuje aj disciplínu a cvičenie, nie len mojkanie a rozmaznovanie... to nemám rada, ak človek má psov a myslí si, že taký malý nepotrebuje žiadnu výchovu... a potom sú všade uštekané nevychované drzé čivavy, aj moj pes nemá rád čivavy... bočí pred nimi už zdaleka...🙂)))
Dievcata...a natierate si uz bruska proti striam? Ak ano, akym?
@sissmiss tak to sa mi len tazko veri... nepoznám nikoho, kto by sa takto zmenil... 😒 ale netvrdím, že to tak nemoze byt...
tak hygienu psa treba dodržiavať, aj ked doma ešte nie su deti, ale toto mi príde až prehnané... poznám také mamičky, kt všetko berú až príliš vážne, a dieťa sa stáva stredobodom vesmíru (nepochopte ma zle) jasné že sa stane tým stredom ale niektoré sú naozaj prehnane opatrné, čistotychtivé.. akoby im po porode preplo v hlave... vtedy sa aj domácich miláčikov zbavujú, kolkokrát už pri prvých dňoch tehotenstva... a toto ja neviem pochopiť...
mne sa toto nestane...
ja sa už teším, ako nechám bábo manželovi a ja si pojdem oddýchnuť so psom na vychádzku, alebo si zabehať 🙂))))))
ja mám elastiq a bonela, a akurát včera som si prečítala že tá bonela obsahuje 4 rôzne parabeny... tak ani nemám chut sa nou natierat...
a ten elastiq radšej ani nejdem čítať obsah... lebo by som sa nenatrela už asi ničím...
@kali23 no presne ja ich tiež nemusím a ako hovoríš, tam je to len samé ťuťuťu a poslúchať nemá kto 😀 😀 😀 Ja netvrdím, že moji psi sa riadia povelmi na slovo. Nebazírovala som na tom aby si sadli alebo ľahli keď sa mne zachce, skôr aby počúvali, prišli keď ich zavolám, neutekali, neskákali, netrhali sliepky a mačky tak si teraz aj s kocúrom spia v jednej búde ako veľká rodina. Minule som odiaľ videla vychádzať sliepku, ale ona tam asi len zablúdila, lebo keby tam s nimi spala to by už čo bolo!!!! 😀 😀 😀 Ide o to aby mali základné vychovanie. Ja obdivujem tích ľudí čo ich pes počúva na slovo a robí rôzne triky, ale na to som nemala akosi čas. A ten môj podvraťák to má asi chudáčik v hlavičke pomýlené. Asi sa mu niečo stalo keď bol šteňa a odvtedy je prehnane opatrný a ľakavý.
@kamilkka mne malinke pred tyzdnom eralo podla crl 37,a to sijove prejassnenie 0,10.takze uvdime co povie doky🙂)idem 16:3
@marcelatje naša fenka tiež počúva, len ked sama uzná za vhodné alebo za odmenu 🙂 na manžela žiarli, takže toto my budeme musieť riešiť, manžel nemôže držať žiadne dieťa bez toho, aby to ona nekontrolovala, a ked si zmyslí, že stačilo, začne hryzť tomu dieťaťu do topánok (rozumej neškodne jemne hryzká, nie zúrivo trhá 🙂)
keď sa s manželom túlime, tak jednoznačne nech je kde chce príde rovno medzi nás, bud sa postaví, alebo ked ležíme proste si lahne medzi nás 🙂 mne to vadí, ale manželovi sa to páči, že ho má tak rada... ale už uznal, že musíme začať s prevýchovou aspon týchto vecí, tak pomaličky ju to učíme... zatial v pohode 🙂
ale myslím, že ked príde bábo, tak bude v pohode... na začiatku, ked som otehotnela, tak sa začala viac krútit okolo mna, aj na sedačke je furt len pri mne, alebo mi leží na stehnách pri brušku... 😉
@sissmiss my mame tiez v byte psa-mopslika- a plzne neuveritelne. Predtym mi to fakt nevadilo, teraz som na to vyslovene alergicka 🙂 esteze sa o 3 tyzdne stahujeme do domceka. Aj ked tam tiez nebude moct byt vonku, kedze je to skor bytovy psik. No musime nieco vymysliet. Ale prec by som ho nedala aj keby sa neviem co robilo, ved ked pozrie tymi velkymi skulavymi ockami, to sa proste neda 🙂 no odolali by ste im?
@kali23 juj, len to nezakrikni...ja som si to iste hovorila. A prehnane cistotna to nie som ani nahodou, ani omylom. Beriem ako normalne ked su deti spinave, je to podla mna prirodzene...som skor v tomto benevolentna a dieta mi nie je stred vesmiru, nie som ten typ matky. Dieta je vedla mna, ja mam len sancu vychovat ho, lubit ho. Ale neupinam sa nanho. A hento sa mi fakt stalo, z extremu do extremu...laska k psovi a odrazu bez citov...A pritom si nemyslim ze ten pes neni cisty...neviem v com to je. A tu kamosku som povazovala aj ja pri svojej laske k psovi za divnu, lebo mala tu fenku viac ako niektore mamy deculo...ta to uz prehanala...a az tak hrozne sa jej zmenili city alebo co to je vlastne. Od detstva som vlacila domov opustene stenata, najlepsi pes akeho som mala bol pulicna zmes, odhodeny, na zakladke som ho nasla na skolskom dvore a vzala domov. Ze sme chodili stale von bolo normalne, s kazdym psom....ja a pes 🙂 a odrazu nic, ziaden cit...ani tukes, nula bodov
@kali23 moji v podstate počúvajú. S fenkou problém nebude, ako vravím sestrine deti brala úplne super. Len tomu menšiemu chvíľu potrvá kým si zvykne, bude trošku bočiť a zazerať asi bude aj opatrnejší ako inokedy, ale snáď to pôjde. Aj keď my ich nemáme v dome, ale veľa času trávime vonku a v lete je to možno aj 80%.
@sissmiss kolko izbák máte? my ideme z 1zbáku do troj a tam sa to už dá..pes spáva s nami v posteli po pôrode nebude. Inak nevyčítajte si zmenené city proste hormobnálne vás to dočasne nastavilo na dieťa na 100%...ved kolko žien nie psa ale aj manžela uplne odstaví..a celý svet.. a za určitý čas, hlavne ked uvidíte ako sa z dieťaťa a psa stávaju najlepší kamaráti pochopíte čo mu ten štvornohý kamarát dáva do života..
chlpy na oblečení:D pre vás a rozvoj osobnosti, citov a užasné zvieracie pohodové vyžarovanie vášmu dieťaťu.
jasne že sa o neho staráte vy ale zviera v dome je 1000 krát viac ako najluxusnejšia hračka...je to teplo.Nič nenahradí zviera...preto každé dieťa tuži po živom tvorovi je to najlepšia interakcia a každé dieťa si ako prvé čo pamätá?...psa..kocúra....su to naj spomienky na detstvo.
@sissmiss my mame psa ale yorkhsira a on neplzne pretoze on ma vlasy a nie chlpy to je na nom super.co sa tyka bezpecnosti k detom je uplne super kupili sme ho pred ninkinym narodenim cize bol skor ako ona a maju obe deti s nim nadherny vztah.ked ich ma dost jednoducho sam sa uprace kde ma pokoj.
a ešte vám chcem povedať, že vaša námaha s chlpmi sa vám stokrát vráti ...a to práve vo vašom dieťati..lebo zvieratko vaše malé dokáže ukludniť, rozosmiať a poskytnuť mu lásku uplne prirodzene..je to útočisko ked ho niečo trápi..to že máte psa neberte ako nevýhodu ale vdačte že ho máte..naozaj sú to prvé detské lásky ktoré zapíšu neuveritelnu stopu tepla nehy a láskavosti do srdca vašeho dieťaťa.
@danjelca 3 izbak, balkon aj zahradka. Akoze ja to vsetko chapem a psa sa davat prec nechystam...asi to ani neviem vysvetlit lebo...nikto tu zatial nechape 😀 Ja si uvedomujem benefity ktore ma ten pes pre maleho, vsetko... mame inak 4 zvierata v byte...takze som zvieratomilna....ani sa nebojim ze pes malemu ublizi, a tiez nie ze by som sa sustredila na dieta....a ze napr manzela odstavila...e-e...to si nezamienam, musim poklopat, dufam ze to ani nebude...pre mna laska ku mne, laska k muzovi a laska k dietatu je kazda ina...to oddelujem. Ale ten pes....proste som k nemu prestala citit vobec nieco....A to som vzdy zvierata zboznovala. Vsetky...mamina by vedela rozpravat...zaby, mysi, psov, jasterice, od vymyslu sveta som chytala vonku a vlacila domov....vtaciky sme chytali do klietok...no nehorazne, vsetko bolo len o zvieratach... v utlom detstve aj macky, tie sa mi neskor zhnusili, nemam ich rada...ale inak...ja som bola az za divnu ze tolko tie zvierata lubim. Nikto v mojom okoli nemal tak rad vsetky zvierata. Nehovorim ze teraz s nimi nemam sucit alebo co, pred dvoma rokmi som nasla opustenu vyhodenu fenku, dva tyzdne sme ju chovali a cistili a tak, ale mali sme psa a maleho a neslo to dokopy a bolo to cez vianoce...ziaden vet ze by ju pozrel...ci je ok...a mala som strach. A nebolo mozne si ju nechat. Tak som ju zaniesla do utulku. Kamoska mi neverila ze som kvoli cudziemu psovi isla do ineho mesta (lebo v nasom by ju ak sa nenajde novy majitel, utratili po mesiaci...) a tak...ale mne to bolo samozrejme. Aj ked som s tym mala nakoniec problemy... 😒 este mesiac mi vyvolavali z utulku, ze ma udaju, lebo ze to je moj pes a ze ma zlomenu nohu a bohvieco, ze som ju utyrala.....no des...tak skusenost fakt dobra... 😒 ale k tej laske....proste sa mi stratil cit k zvieratam....
@danjelca kvoli tomu som psa kupovala...hlavne kvoli synovi...to vsetko je aj moj nazor...Len fakt bacha na tie hormony ktore sa porodom desne menia 😉 aby sme si tu po porodoch nezacali nahle rozumiet o com som to hovorila 😀 Ale nie, dufam ze vam sa to nezmeni....ale fakt sa to stat moze.
Ahojte,
tak ako sa vsetky mate a co vase tehu problemy? Mne nejak vsetko naraz ustupilo, az som prestrasena ci e vsetko ok, no pre istotu som zase dom na ON, v praci to totiz bolo na nevydrzanie. Poradnu mam az 20. marca tak uvidime, teraz sa pre zmenu trapime zo skolkou a nasou starsou

@marcelatje neboj, neboj, dychaj, osprchuj sa - nie uterakom ale servitkou sa / si pomalicky osus - jemne prikladaj a pozeraj, kontroluj... riesila som akurat par dni dozadu... tiez som sa nastastie asi len poskriabala, lebo potom som uz an servitke nemala krv (a manzel ma vecer pozrela nasiel ranky) ....umyvam sa teraz 3x cez den, kremujem Bepantolom a uz je to lepsie....