icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monhla
8. mar 2012

@sissmiss Aj ja mám tú s kruhmi. Mne vyhovuje - nie som moc šikovná a bála by som sa toho viazania. A kedže bude zima - budem do jari nosiť asi iba doma a na jar bude už sedieť a na to mi tá šatka stačí.

sandy3911
8. mar 2012

@sissmiss Ahoj, ty si si dala zistiť pohlavie z krvi, však? a na sone ti ho ešte nevideli? lebo mne na 3Dsone povedal doktor, že to bude na 60% chlapček, tak sa mi to zdá skoro, aby to určil už v 13 týždni 🙂

olivka84
8. mar 2012

tak ja som kavu nepila ani pred tehotenstvom mne vobec nechuti.
ja uz pozeram kociky aby som mala nejaku predstavu aj o cene samozrejme mame zatial vyhliadnuty tako kocik len model este nevieme. nad postielkou som uz tiez rozmyslala a budem musiet trochu stahovat aby mi zapadla do spalne

veverka84
8. mar 2012

@sissmiss kocik nastastie neriesim muz novy zatrhol ale som so svojim po malej nadmieru spokojna cize nie je co riesit...ale to spanie stale nad tym rozmyslam aj ked si poviem ze casu dost potom sa pozrem presne ako pises ze o chvilu sme v polke a ak sa tak rychlo zbehne aj ta druha tak konec 😀 😀 😀
co sa tyka satky rada by som aj nosila pri dvoch detoch by to aj bolo pohodlne len ja by som sa do toho uviazala asi za tyzden 😀 😀 😀
co sa kavy tyka pila som a asi v 6-8 tt som mala nenormalnu migrenu co som to tak strasne vracala a od vtedy mi prestala chutit...

sissmiss
8. mar 2012

@monhla ja ani nemam kruhy...toto je latka, ktora ma tvar akoby pneumatiky...prehodim si to cez seba a vo vnutri tej latky-pneumatiky je priestor pre babato...ale su tam akurat mozno dve polohy... Citala som na nete ze spravia aj kurz k tomu pri kupe satky

veverka84
8. mar 2012

@monhla co je to za satku hod link alebo nazov🙂dakujem

olivka84
8. mar 2012

ta satka je dobry napad len ci by som sa to naucila viazat

sissmiss
8. mar 2012

@sandy3911 yoyo, dala, lebo sme tak trosku ocakavali sestricku pre maleho a ona teda nielenze cakal ale on bol definitivne presvedceny...a nejako zvedavost nasa a tak...no a cakame braceka, tak pripravujeme, ale uz sa celkom zmieril, aj ked hovori ze sestricka place 😔 co tie decka nevymyslia. Pri malom som vedela okolo 25tt, skor nebolo vidno. A hlavne pri babach je to taka loteria, z toho sa vzdy moze vyklut chlapec ktoreho nebolo dobre vidno. Ale aj take som uz pocula ze chlapec a nakoniec bola holka...takze...no, mame 99,5% istotu. Na 3D sono neplanujem.

sissmiss
8. mar 2012

@veverka84 ved prave, uz sa to krati. Teraz mame akurat obdobie na upravu hniezda, nie je nam zle, uz nie sme take unavene a brusko este nie je velke... Ja som kocik po malom predala hned, takze musime kupovat...ale cely aj so sedackou a prsiplastom, dazdnikom a neviem este cim vychadza 350e, co je celkom dobra cena.

sandy3911
8. mar 2012

@sissmiss tak tretie bude dievčatko 🙂 no my čakáme prvé teraz, takže viac menej nám je to jedno, len nech je zdravučké ... tak si ešte počkám, kým nám doktor potvrdí, či je to chlapček alebo z toho bude baba, no uvidíme, ale som už netrpezlivá a najradšej by som to už teraz vedela 🙂

veverka84
8. mar 2012

@monhla dakujem idem kuk

sissmiss
8. mar 2012

@sandy3911 bavime sa s muzom ze robime hokejovy tim, lebo on ma z prveho manz. tiez syna..takze treti chalan ide byt teraz 😀 este tri deti by som mozno nejako zvladla aj ked obcas odpadavam aj pri jednom...ale ak tretie bude dalsi chalan....no...asi nebudeme pokracovat 😀

sissmiss
8. mar 2012

ja mam nieco taketo

stipec26
8. mar 2012

@olivka84 u mna to skoncilo jahodovou drenou... vsetko OK, len ma tak odpalilo po nej, ze ani zuby som si nestihla ist umyt..... tak dnes budes asi znasat nasledky v podobe opuchnuteho dasna...

@daniela02 jeeej, skoda ze robis tak daleko - hned by som sa zamestnala u vas 🙂)) clovek ked uz je na materskej 4tym rokom, zacina minat posledne uspory, by sa zisiel nejaky financny balicek 🙂 inak sme tiez chceli vybrat peniaze zo stavebka a nechat si preplatit dokoncovanie bytu ale neuzanli nam to.. takze fasa... tym chcem len to, ze zatial ak to nemate iste, zatial s tymi peniazkami velmi nerozhadzjte, nepocitajte.... co ak nahodou motyka vystreli ;) 🙂 🙂

@veverka84 kupuj kupuj.... si zober tak, ze mozno je toto nase posledne babatko... tak preco mu nedopriat, len preto, ze je tretie v poradi a bude vsetko len dedit po starsich?? to sa este nanosi obnoseneho oblecka ;) ale preco si neurobit radost a nekupit aspon kolisku.... hm? ;)

@sissmiss ja so satkami nemam skusenosti - ja som pouzivala a bola velmi spokojna s manducou - pre mna velka pomoc a urcite ak bude mat aj toto babo zaujem sa nechat nosit - vyuzijem ju opat 🙂 ved natku som este v decembri nosila a uplna pohodicka....

stipec26
8. mar 2012

ja mam od nich tuto bezovu - http://www.nosime.sk/kategoria300-manduca

veverka84
8. mar 2012

@sissmiss tu satku co mas to je pre mna idealne ja by som sa zmagorila z toho viazania 😀

sissmiss
8. mar 2012

@stipec26 no, aj taky nosic mam...ale tam bol problem ho dostat...malo som vyuzila a to bol nejaky speci znackovy, ale bolel ma z neho chrbat...ale pohladam aj ten a pouzijeme co sa bude dat

veverka84
8. mar 2012

@stipec26 mas pravdu viem ze si treba urobit radost u nas to bude urcite posledne muz dalsie ani nahodou ledva som ho nahovorila na toto tretie 😀 porozmyslam
inac manducu vsetci velmi chvalia pocujem len dobre na nu 🙂

skrecok
8. mar 2012

Ako vidim, ze sa u bavite o satke....len ktora je naozaj dobra?
Ja by som chcela taku, aby som mohla aj dojcit, prvy zaspaval pri dojceni a takto by som mohla nechat v satke? Mam klokanku, ale pri tomto sa neda...je tvrda a nepohodlna. Jedine iba pri noseni bola ok, ale dojcit nie.
Len by ma nebavilo stale viazat satku... proste som v tom nesikovna... 😀

brita
8. mar 2012

Ahojte kocky, mozem sa k vam pridat? Ja tiez cakam zaciatkom septembra, tak ma zaujala vasa tema 😉 Pozeram, co vsetko preberate, tak si vas musim trochu spatne docitat 😉 , aby som bola v obraze 🙂

kali23
8. mar 2012

tak baby, pokazím vám naladu?
čakajú ma genetické testy, mám pozitívny skríning na DS... 1v55 ... vy čo už máte deti, poradte, mám sa obávať? alebo ani nie? ako čítam diskusie tak tie testy nebývajú moc presné... skôr len zbytočne vystrašia...

lu17
8. mar 2012

@sandy3911 Ahoj,zrejme niektori lekari vidia co to moze byt,aj ked nie vsetko je iste.... Mne tiez nieco hovoril,ale to len tak popod nos 🙂 akze uvidim ci sa to splni, zrejme uz nejake ciarocky tam su,tak asi podla toho ako sa to vyvija-aspon mne to tak vysvetloval 🙂

olivka84
8. mar 2012

co je skreening na DS?

brita
8. mar 2012

@olivka84 Screening na downov syndrom.

lu17
8. mar 2012

@kali23 Ahoj, neboj sa , niekedy tie testy vychadzaju naozaj nepresne, viem ze vplyvom vyssieho veku- uz nad 30 rokov je vyssie riziko. Ja cakam na zajtrajsi vysledok,ak sa tam dovolam. Hlavne je to NT- robili ti to? Alebo si nebola na prenatalnom usg? Viem ze aj tu na mk je niekde tato tema rozoberana ...

brita
8. mar 2012

@kali23 Kali, dolezitejsie ako vysledky z krve, je ultrazvuk, taky kvalitny screeningovy. Ako pise @lu17, dolezita je hodnota NT a pritomnost nosovej kosticky, popripade ine merania. Robili ti to? Ake si mala hodnoty?

sissmiss
8. mar 2012

@kali23 zlatko, tie testy su pomerne nepresne. Mnohym maminam co povedali ze riziko DS je vyssie tak mali zdrave deti a tym co povedali ze je vsetk ok, narodil sa Downik. ((Mne to pripada akoby sa len ucili vyhodnocovat tie testy a potrebuju vela vzoriek. Maju nejake ukazovatele ale este presne nevedia co je co, tak skumaju...ale ze mamicky su v strese...na to sa nedba)))

andrea_stella
8. mar 2012

@sissmiss inak nevies prosim ta od kedy sa robi tento tripple test tu na SvK, lebo mne ho pri prvom v anglick robili uz v 13tom tyzdni a vcera som sa dokyho zabudla opytat na poradni a ani sa o nicom nezmienil iba mi napisal dalsiu poradnu o mesiac, tak ci to nebude uz neskoro na tie testy 😠

andrea_stella
8. mar 2012

@sissmiss ale to NT mam spravene to bolo 1,8mm