icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sunny15
8. mar 2012

@andrea_stella nevadi ani usg nie je presne a moze sa mylit tak aj testy 😀 😀 ked to bude chlapec tak nevadi...bola som len zvedava aka farba nam vyjde 😉

andrea_stella
8. mar 2012

@sunny15
@montinka ale inak aj mna to laka aj nepriek tym roznym recenziam po nete 😀

andrea_stella
8. mar 2012

@sunny15 no chlapca mas istejsieho na usg horsie je to s babami 😉

sunny15
8. mar 2012

@montinka no mozes si ho spravit z ranneho mocu 😉

veverka84
8. mar 2012

@sunny15 nechcem ti kazit radost moja kamaratka si kupila ten co ty a vyslo jej dievca a na UZV jasne caka chlapca...ked sa narodi v juni dam ti vedet 🙂

andrea_stella
8. mar 2012

@sunny15 ale inak gratulujem k ruzovej normalne ti v dobrom zavidim to dievcatko 😅

sunny15
8. mar 2012

@andrea_stella je to pravda...ale ked vidis tvar kavoveho zrna na usg tak je to dievca na 100%

montinka
8. mar 2012

@sunny15 dobre taze ak po 20 tt nebudem vediet kto byva v mojom brusku,kupim si ho. 😝

sunny15
8. mar 2012

@andrea_stella dakujem dufam ze sa nam to splni... 😉 a test neklamal aj napriek moznosti zleho vysledku

andrea_stella
8. mar 2012

@sunny15 to zas ja neviem ako to vyzera lebo mam chalaniska doma a gulicky mal riadne velke na usg 😀

sunny15
8. mar 2012

@andrea_stella 😀 😀 ja som robila na gynde na usg tak som tych dievcenskych pohlavi videla dost 😀 😀

sissmiss
8. mar 2012

@sunny15 uff uff. No co uz ak ano, tak budeme odbornici na ine techniky 😀

lusinda1989
8. mar 2012

no kocky bavite sa tu o NT mne doktorka nic take nerobila teda aspon o tom neviem na poslednej kontrole som bola 9.2. a teraz idem az 15.3. a supa je ze este ani tehotensku knizku nemam... :(
snad bude vsetko v poriadku...

veverka84
8. mar 2012

@kali23 mojej svagrine vysli 2 x po sebe zle, boli na genetike spytali sa jej nejake veci choroby a ci nie su v pribuzenskom vztahu...potom isla na ,,podrobne,, sono ktore trvalo nanajvys 30 sekund...na sone v 23 tt jej povedali ze mala ma kratku stehennu kost co tiez maju deti s DS.aby toho nebolo malo dalsi lekar jej nasiel nejake cysty v hlavicke bud pri mozgu alebo na mozgu.tiez sa to stava pri detoch s DS.od 16 tt prezivali nenormalny stres v den ked sa mala isla narodit sa moj brat psychicky zrutil ze nedokazal ist k porodu...
mala sa narodila uplne zdrava krasny zaver vsak?
a preto si ja ziadne testy nejdem davat robit NT mi nemerali a AFP mam ist 27.3. a tie odmietnem.ako si napisala nechame si ho nech je akekolvek a amniocentezu aj tak nepodstupim.cize nema to vyznam absolutne ziadny iba ak tak stres pre rodicov...drzim palce

veverka84
8. mar 2012

@lusinda1989 heh tebe ju daju az pri porode hadam 😀 😀 😀

veverka84
8. mar 2012

a este som chcela cim vyssi vek tym vacsie riziko to je asi vsetkym zname.ona mala v tom case 21 rokov...

lusinda1989
8. mar 2012

@veverka84 no asi ano sak ani ja to uz inak nevidim a mozno az po porode 🙂 🙂

lu17
8. mar 2012

@andrea_stella Ahoj nie kazdy je poslany na tie odbery a NT- jedna sa o to, ze len niektori lekari posielaju na to psecialne - Prenatalne skriningove vysetrenie. Niektori lekari to zmeraju aj na ambulancii a im to staci. Tie odbery a to zmeranie sa robi spolu, a robia to lekari,ktori maju na to specialny certifikat. Vobec sa nemusis obavat. Ak ta objednal na 16 tyzden,tam sa robia tie triple testy,ktore su tiez dostacujuce. Ide skor o biznis, ved vysolit 30 ecok,a byt v strese a nakoniec ked vsetko dopadne dobre je podla mna zbytocne.Doteraz sa to ani nerobilo.

lu17
8. mar 2012

@kali23 NOO ved to mas dobre to NT 🙂

lu17
8. mar 2012

@petraas Mas to NT dobre, je horsie ked je vysoka hodnota nad 3 mm 🙂

ftinka
8. mar 2012

@skrecok ahojky, citam ze si dojcila male predtym v satke. ide to? nemam doma totiz ziadne pohodlne kreslo a uz ani miesto na neho... tak sa mi satka zda dobry napad. je to fakt pohodlne pre mamu i babo?

ftinka
8. mar 2012

baby, vy tu toho teda stale tolko popisete 🙂 ani nestiham citat 🙂 v pondelok kontrola v 13 tt, tak dufam, ze i ja uz niecim novym prispejem 😉

ftinka
8. mar 2012

@luly13 jeej, tie elasticke satky su super. som nasla krasne video ako sa lahko viazu 🙂 dik za tip!

sissmiss
8. mar 2012

@ftinka ja som tiez maleho dojcila v satke ale skor ako nevyhnutnost ked sme boli vonku a chcel papata a nechcela som ho vyberat lebo si cucol a po chvili zaspal...Pri dojceni je fajn ked je ta ruka babatka ktoru ma dole...ked lezi na boku a ides dojcit, aby bola akoby za tebou, akoby ta objimala. Mne to poradila teta a naozaj mi to pomohlo, bolo to pre mna aj maleho pohodlnejsie. Teda, nelezalo ze ruky vedla tela alebo hore alebo pred sebou, ale tu spodnu akoby podomnou...pod mojou rukou ak posiediacky, ak poleziacky tak som sa opierala o ruku svoju ciastocne a babato malo ruku pod mojou pazuchou akoby... Takze nejake pohodlne miesto na dojcenie si budes musiet asi spravit, vytvorit. aj tebe musi byt pohodlne, ono to je pri zlej polohe zaberacka na chrbat...aj pri dobrej je to celkom fuska 🙂

lulu1112
8. mar 2012

Baby, normalne ste ma navnadili s tym testom pohlavia, uz aj som manzela poslala pre neho do lekarne 😀 Som zvedava, ci sa mi potvrdi to, co si myslela moja gynda a co si myslim aj ja 😵

lulu1112
8. mar 2012

A uz ho maaaaaam, musim prestudovat navod, ako sa to robi 🙂

lusinda1989
8. mar 2012

@lulu1112 potom nam daj vediet ako si dopadla 🙂

ftinka
8. mar 2012

@sissmiss no, to si presne myslim, ze budem asi prvy tyzden obiehat nas maly bytik a hladat to spravne miesto ci polohu na kojenie 😀 a s tou rucickou za chrbat, to moze byt fajn. mna to tiez vzdy napadlo, ako su tie deticky "spucene" pri kojeni, ze sa nemozu ani poriadne nadychnut, nie to este papat 🙂 no darmo, kazda rada sa pocita! a ja vitam vsetky s otvorenou narucou 🙂

ftinka
8. mar 2012

a tie testy ako tu pisete na NT a podobne... tak ja sa skusim v pondelok spytat mojho dr. ... ale na druhej strane si vravim, ze to v mojej tuzbe mat babo asi i tak nic nezmeni... dlho sme sa snazili, aby sme to tak rychlo vzdali, ked postrasi zlym vysledkom... ale chcela by som nejaku "istotu" .. och 😕

andrea_stella
8. mar 2012

@lu17 moj doky to robi lebo chodi k nemu aj jedna znama z rodiny a jej to uz robil