icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

vladka1828
11. mar 2012

@stipec26 no mne v podstate bolo zle len v nejakom 6 -7 tt.....aj to som len citíla ťažko na žalúdku a stále sa mi odgrgavalo 😀

sissmiss
11. mar 2012

mne uz je ok, ale sice ma to tesi na druhej strane mi zase vsetko chuti....a tak ako som predtym pribrala len 2kg za prvy trimester tak teraz jem tempom ze snad dam dve kila za tyzden...predtym som sa musela obmedzovat lebo zo vsetkeho mi bolo zle....teraz sa neobmedzujem a...priberam 😒 ale uz mam energiu, tak zacnem niekam chodit cvicit..nejake tipy na cvicenie pre tehu v ba?

danjelca
11. mar 2012

@ella_joy ella rozmýšlam a velmi. Ja som z TT . Záleží mi na tých obyčajných veciach ako to že po pôrode nemusím ja alebo muž niekoho doprosovať o priloženie bábätka / ak bude ok/ ale robia to automaticky. Dalej je možná návšteva po celý den v Kochu, ja by som chcela prvú noc stráviť s mužom a bábom samy na izbe. Dopláca sa 120 € ale čert to ber.Dalšie možnosti: BA nemocnice vylučujem uplne aby som trpla, či budem mať "štastie" na personál, smenu, to isté v TT. Ako tak čítam i pár sestier dokáže navždy pokaziť zážitok z pôrodu či popôrodu.
V kochu viem , že sa nikto nebude ponáhlať..navyše rodíš tam síce v lahu, ale skoro v sede..nikto ta nebuzeruje, je tam čustučko, personál vraj skvelý / a je mi fuk či su tie usmevy zaplatené/ radšej zaplatená slušnosť a usmev ako nezaplatené bliakanie a podobne. Na pôrodnej sále si sama s mužom..nevyrušujú ta medici, iné ženy..čiže stres sa minimalizuje tak dufam že aj bábo sa lahučko narodí.Ešte alternatíva Banská Štiavnica ale tam nedávaju epidurál, čo ja chcem mať určite pripravený ak budem vidieť že je mi treba...dufam že na to našetríme, som ochotná si nato zobrať aj pôžičku ak bude treba.

anicka245
11. mar 2012

@sunny15 neboj, aj ja to mavam, to je cievka prasknuta, ak nekrvacas tak je to ok 🙂

stipec26
11. mar 2012

najprv som to nechcela davat na verejnu, ale snad ma tu nikto nenajde.... ja mam ale stale problem, ze nic necitim - teda co sa tyka radosti a vytesovania sa na babatko... nechapacky... take mate niektora? neviem, ci je to tym, ze teda pocitujem unavu ale mam skor smutok a nezaujem ako opak.... myslite, ze to pride neskor? alebo az po porode???
boze - dufam, ze to pride, lebo ja som svoje prve dve deticky milovala (a teda aj teraz uplne najsamvacsmi) a tesila som sa na nich hned... a samozrejme dost som sa vzdy vytesovala aj z inych babatiek a teraz nic.... nula cela nula.... co s tym? dufam, ze nebudem potrebovat psychologa alebo tak... ze to nie je nejaka depka....

danjelca
11. mar 2012

@stipec26

ale prosim ťa... prvýkrát ťa pokopká a budeš na větvi...
a keď nie minimálne po pôrode to sa neboj dostane ta to maličké!🙂))

andrea_stella
11. mar 2012

@stipec26 nic si z toho nerob ako ja sa v podvedomi tesim no nie je to z ako pri malom, teraz uz nemam cas mysliet na babatko niekedy sa priznam , ze aj zabudam, ze som tehu 😅

sissmiss
11. mar 2012

@stipec26 ja som tiez tak na tom, ze si neuvedomujem akoby ze mam v bruchu babatko. Tesim sa, ale este si to neuvedomujem. Ja si myslim ze pridu prve pohyby a dojde mi to ze som tehu. A ano, je to trosku ine ako pri prvom...

A dnes sme zmerali ze sa nam do spalne predsa len vojde postielka 60x120 a bude vedla postele a budem mat aj 30 centi medzi nou a postelou...pripadne ak bude na kolieskach tak posuniem k posteli ak sa budem potrebovat dostat k skrini 🙂

olivka84
11. mar 2012

ahojte ja tiez zatial nemam nejake materske city zatial. ale nevidim to tak cierno a snazim sa uzivat si posledne mesiace stareho zivota. aj sestra mi hovorila ze az po porode to vsetko na nu prislo tie city k malemu.

lulu1112
11. mar 2012

Ahojte baby, ja tiez este nepocitujem ziadne materinske city, ale to je asi hlavne tym, ze o tyzden a par dni mam statnice a som nervozna a v strese ☹ Vobec sa neviem sustredit na ucenie a ked sa prinutim, dam do hlavy max dve otazky a aj tak si z toho nic nepamatam ☹ Skoda, ze nemozem pozivat nic na povzbudenie na pamat atd. Som uz zufala 🙄

veverka84
11. mar 2012

fiiha ja som tu nejaka divna ja som na to malicke doslova ,,nadrzana,, 😀 😀 😀 😀 nemozem sa dockat ale na druhej strane uzivam si naplno tehotenstvo kedze u mna bude na 99.9% posledne...
@sissmiss to mas dobre ja som to pozerala ale asi to tam nedam ani keby co...som chcela mat v spalni tu mame na iopacnej strane bytu ze nech ma mala klud od tych dvoch no ale neviem ako to poriesim...

paula80
11. mar 2012

@stipec26 netráp sa, u nás viac rodičiek ešte asi stále prevláda skor obava,že či tri detičky zvládneme,to asi potláča tie materinské city a tú radosť z bábatka.Ja keď si to predstavím,že čo nás čaká,ako to vobec zvládneme,tak sa teda vobec neteším,skor mám strach. My sme mali veľké problémy s mladším synom od malinka /odmietal nám papať a má to doteraz/ ,takže to to ešte viac umocňuje.Ale myslím,že to príde naozaj s tými prvými pohybmi ,keď už bábatko budeme cítiť a každým ďalším videním,ako bábo krásne rastie.Teraz to ani mne nepríde,keby ma neboleli prsia a necítila by som sa sem-tam unavená, nepribrala do brucha,ani by som si neuvedomovala,že som tehu. 😉

paula80
11. mar 2012

Ozaj baby,chcela som sa spýtať,či ste niektorá mala pri deťoch kolísku,alebo niečo podobné,pri chalanoch som nič také nemala,lebo ja som si to dnes tak predbežne obzerala,že by to mohlo byť celkom fajn,keď budem variť a nebudem mocť mať bábo na rukách,alebo teda sa budem venovať chalanom,a bábo bude mocť byť pri nás,pohojdáme a tak,viem,že ste sa bavili o šatkách,ale na to ja moc nie som, tak uvažujem o tomto.

veverka84
11. mar 2012

@paula80 ja som mala teda aj budem mat to hojdace kresielko graco sweetpeace.o koliske alebo niecom mensom ako postielka uvazujem kvoli tomu ze sa mi klasik postielka nezmesti do spalne-lenze to je tak cca do 6 mesiacov a potom kde ju dam spat???

sissmiss
11. mar 2012

@lulu1112 uff, nemas to lahke...nezavidim, ja by som sa teraz nenaucila asi nic 😒

sissmiss
11. mar 2012

juuuj, mam latku na obliecku na ten 2m vankus na dojcenie...len este vymysliet vypln, lebo gulicky som sice nasla na nete ale ked vravite ze to neni najlepsie....u nas jeden vyraba sedacky a mamina od neho bravala vypln do vankusov...to by som mohla skusit...a este potr.latku na priamo na vankus...a budem siiiit 😀

sissmiss
11. mar 2012

@katka_77 pri tych satkach Liliputi som nasla ze vyrobca je Flower-Power Bt. 😉

veverka84
11. mar 2012

@sissmiss v niektorych obchodoch alebo obcas v lidl ale to musi byt akcia priamo na nejake paplony a tak sa da kupit vypln taka ako my mame vo vankusoch do niektorych sa to da dosypat tie ,,umele chuchvalce,, 😀 ale ako to cenovo vyjde neviem...

veverka84
11. mar 2012

http://www.najnakup.sk/Porovnaj_vankuse_Scan-Qu... ale netusim kolko by ti bolo treba...

lulu1112
11. mar 2012

@sissmiss ved to, nejde mi ucit sa, pocitam s opravnymi v juni, to mi uz bude mimco v brusku nasepkavat a spolieham na to, ze sa komisia zlutuje, ked uvidi ten velky pupek 😀

paula80
11. mar 2012

@veverka84 máš pravdu,že je to len tak do cca.6 mes.,ale mne sa tak páčia,ja som pri mladšom mala polohovacie,vibr.kresielko fisher price,ale moc v ňom nechcel byť,no a samozrejme som ho už predala,škoda 😒
no a táto sa mi moc páči:
https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-postielk...

petra6484
11. mar 2012

@stipec26 nebojsa ja som na tom rovnako viem ze cakam babo ale akosi si to neuvedomujem, lebo mi je stale zle a ked sem sa snazili splodit potomka vzdy som si myslela ze ked sa to podary budem stastna ako blcha a akosi nic ale verim tomu ze to prejde a pride ta radost co ma ale tiez si pripadam trochu nenormalna co sa tohto tyka 😀

sissmiss
11. mar 2012

@veverka84 dikes. No...asi kilo bolo treba tych guliciek alebo 50l...neviem aku ma toto hmotnost na aky objem...skusim u nasich...lebo latka stala zo 13e..aj ked mi zostane este na vankuse ak dam za vypln a tu latku do ktorej dam vypln este 15e tak sa mi to oplatilo radsek kupit 😀 tak co sa bude dat, ci vypln alebo tu bielu latku najlepsie nejako svojpomocne, mamina nieco snad bude mat

petra6484
11. mar 2012

@lulu1112 ahoj aj mna cakaju statnice v juni tak sa tesim som zvedava ako to pojde mne do makovice stym velkym brusiskom 😀

sissmiss
11. mar 2012

@petra6484 ja som strasne tuzila mat s mojim babo, strasne som to chcela, byt tehotna a tak. A ked som otehotnela a bola som cela taka opuchnuta a bolo mi zle tak som si vravela ze preboha toto som naco chcela...tie tuzobne pocity boli odrazu prec. Teraz je to take neutralne, ale asi sa aj bojim tesit sa, stale to beriem tak s rezervou ze ci je vsetko ok.

sissmiss
11. mar 2012

@lulu1112 ved nahod aj teraz taky strih siat aby videli ze si tehu a obcas si chyt brusko a tak 😀 ak mas pocit ze by to mohlo pomoct 😉

petra6484
11. mar 2012

@sissmiss ja nejako nerozmyslam nad tym ci je vsetko ok lebo nieje dovod na to aby to ok nebolo 🙂 ale nejako sa este nevytesujem i ked si uz zacinam na sebe vsimat ze pupcok rastie tak je to uz take ine ale vobec tie pocity niesu take ako som si myslela ze budu a to sme sa o babo snazili 2 roky ale pride to verim tomu 🙂

lulu1112
11. mar 2012

@petra6484 no Peti, ziadna slava ucit sa, taak sa mi nechce a s velkym bruchom duplovane sa mi nebude chciet 😝
@sissmiss kiez by som uz mala to brusko vacsie, aby to bolo vidiet, ale ak ma nahodou pred komisiou napne na zvracanie, poviem im, ze to su tehotenske nevolnosti 😀

zuzana_v1
11. mar 2012

tak dnes som si urobila v obchode radost 🙂 kupila som si tehotenske tricko s takymi peknymi malinkymi nozickami odtlacenymi a s napisom ,,vyrobok lasky" 🙂 som myslela najskor, ze to bude na mne vyzerat smiesne, ale uz zacinam mat dost velke problemy s oblecenim 🙂 moj prirastok na vahe je uz takmer 6kg 🙂

sissmiss
11. mar 2012

@lulu1112 vies co, su take strihy kde aj ked nemas brusko vyzeras ako tehotna. Ja mam teraz take satky, vrch je taky tielkovy, tesne pod prsiami hrubsia guma a od tej gumy dole trosku volnejsie. Vsetky tieto tri casti su inej farby. Ked mam teplaky alebo tak, tak mam sice uz brusko, ale v tychto satoch vyzeram ze som v 7-8 mesiaci 😀 Takze vyskusaj nieco take ze pod prsiam je to stiahnute a potom volne, a ono ti to brusko urobi aj ked ho nemas 🙂