September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
baby, napadlo niektoru z vas posledne dni dat si zvacsit pery a vybielit zuby? 😀 Lebo mna to pri prvom tehu napadlo a potom som v knihe o tehotenstve citala: mozno vas napadne dat si vybielit zuby alebo zvacsit pery ale tehotenstvo nie je na to vhodne obdobie 😀 A prave ma napadli tie pery zase 😀 ze to neni zly napad (muzovi sa ten napad ani trosku nepaci, a to uz raz zvacsene mam ked sme sa este nepoznali...len sa to uz vstrebalo)
@sissmiss su to nejake robene cipky, takze google mi nic nevyhadzuje, skusim sa este v lekarni spytat...mam to brat tyzden
@marcelatje ja neviem najskor povedala, ze sa to moze do 12 tt a potom povedala ze som v 13, tak neviem....skusim tam napisat, alebo jej zajtra zavolam este
@veverka84 ved prave to, niektore sa mozu len prvy trimester, niektore prvy nesmu....
inak hladam postielku aby sa dala polohovat na tri a dala sa jej jedna bocnica zlozit ked ju budem mat uplne pri posteli, nech sme na dosah 🙂 A teda ich je takych pozehnane, ale trojciferne sumy...a na pol roka pouzivania sa mi to zda nehoraznost. Tak hladam nieco lacnejsie. Satku a capacky chcem dopredu 🙂 vravim muzovi ze nech toho potom nie je naraz vela financne ale aj chcem mat nieco uz kupene 🙂 a vytesovat sa. Maly stale place za sestrickou a stale hovori ze sestricka place lebo ze bracek ju predbehol...tak hovorime ze no mala byt rychlejsia...boze co mu uz povedat na take.... Minule som ho ucila ako sa "robia oci" a teraz ich na mna vie tak spravit, ze odpadavam, peknu sprostost som ho to naucila...
@veverka84 neviem ani ja aka je to presne bakteria, ale mam kusok aj taky vytok, tak sa bojim ze aby to nebolo nieco horsie
@marianka99 tak to by nemalo az tak vadit, lebo fakt tyzden je malo....keby si v 18tt a mozu sa len do 12tt...to uz by bol trosku rozdiel, ale tu si myslim ze pohoda. Skus aj nejake alternativy, uplne vynechaj sladkosti, skus nejake probiotika, jogurty papat, imunitu podporit...
@marianka99 tak pozri ucinnu latku a tu hod do googlu....ale ja by som si to dala. Toto neni rozdiel nejaky velky...jeden tyzden...
ajojte baby, ja vas normalne obdivujem ze kolko tu toho popisete a pritommate niektore uz aj 2 deti...ja mam jedno ale nestiham vam...len si vas vzdy precitam a nestiham pisat🙂
no vidim ze rozobrate zasa bruska...tak na mne je to uz dost vidno prikladam aj foto...
k obleceniu: ja nosim stale leginy ale o tyzden idem do genetonu a chcem sa stavit v hm ku pozret nieco tehu...neviete kde to tam mam hladat? ze ci v damskom oddeleni alebo pri detskom oddeleni?
@petraas hlavne nechoď do HMka v Avione, tam tehu nemajú vôbec (takže neviem kde to hľadať) a v C&A to majú v nadmerných veľkostiach 😀 😀 😀
@marcelatje no asi pojdeme do auparku lebo tam sa mi zda lepsi vyber nez v avione...vzd sa trepeme az do avionu ked idem nieco malej kupovat a aj tak nakoniec skoncime v auparku lebo v avione prd kupim...inak dobre sa mi pre malu nakupuje aj v C&A co je v auparku...
@marianka99 ked su zarabane tak neviem ci to nebudu boraxglycerin tie sa davaju v 1 trimestri na mykozu ale nie vsade ich zarabaju ze treba na to nejake formy ap. u nas to napr. nerobia nikde cize ostal mi len gynopevaril ako riskovat zapal...
@sissmiss ja som si stihla dat vybielit zuby minuly september, ale uz to nevidno 🙂 teraz ako som si par x nevladala ist vycistit zuby, sa to hned u mna prejavilo... zrejme opat genetika zauradovala... tak opat skusim, ked sa budem chystat do prace...
ja mam taku postielku, kupili sme ju v Babymarkete, skusala som tuknut ich stranku, aby som ti pozrela nazov, ale vyhadzuje mi teraz chybu..
inak ja som o capackach vobec nepocula, az ked to bolo u obidvoch neaktualne... som zvedava, co sa dozviem aka novinka bude teraz pri tretom, vychytavka ;)
@petraas jeeej 🙂 kocka - ale ty nemas vobec boky... mne sa tak rozsiril chrbat, ci zhrubol.. a samozrejme tuciky na boky, take prevysajuce.. hrozneeeeeeeee, tym padom ani to brusko nie je take pekne vytvarovane ako tvoje...
@marcelatje ano, dobre ze to pisete teraz 😀 😀 😀 uz som sa tam vo stvrtok zbytocne previezla... takze radsej aupark? dajte vediet, ci tam nieco najdete..ak pojdete
@veverka84 hej ved to mi hovorila, ze aby som skusila vo velkych lekarnach, ze asi len v nemocnici to budu mat...tak uvidime
@marianka99 podla mna ti povedala,ze sa mozu aj v prvom trimestri. Cize su dostatocne bezpecne na to,aby neuskodili ani vyvijajucemu sa plodu. Na 99% nebyvaju take,co sa potom nemozu podavat dalej. Tie borax glycerove zarabane som mala aj ja.
@sissmiss A take,ze aky budu partaci,bude ho ucit chalanskym vylomeninam nezabera? Ja by som mozno aj zhodila sestricku (v zaujme veci :D ),ze ona by sa chcela hrat s babikami a nie autami a pod...
my mame postielku zdedenu este po synovcovi.riesili sme to tak, ze ked tie vyskove nastavenia nepasovali k vyske postele,tak manzel navrtal diery a bolo. bocnicu sme demontovali a prirazili k nasej posteli. bolo to super. pri tomto to tak chcem od zaciatku.adam to mal az vtedy,ked som ho v noci uz nevladala prekladat.
Ja som dneska skoro kupila ten ten test na pohlavie z mocu, len mala nemala velmi naladu tak sme utekali hned prec, tak teraz ma to kusa mrzi, ale co uz ved pockam na uzv, idem 20. opytam sa ci vidno, ked nie tak zas v 20 tt.
@daniela02 a čo to prosím ťa stoji? že by som si to aj ja 🙂
@daniela02 už som si to našla na nete, uha dost...
@sissmiss ano, aj ja som si zistovala na nete ake su skusenosti s magneziom v tehu a na co je to vlastne dobre. celkovo sa nazory lisia, preto som sa pytala tu v diskusii. a sumive magnezium som domov pravidelne kupovala, pili sme po sporte na uvolnenie svalov. ale neviem ci to zaberalo 😀 ved skusim 2-3 tyzdne, ci tie bolesti ustupia. najprv to vyzeralo na bolest vajecnika, ale teraz mi to vystreluje do celej lavej nohy... ale ked je babo v poriadku, tak vydrzim 😉
@anjelik007 no stoji 30 ecka, a je to kusa vraj nepresne, len sme sa chceli tesit dopredu, ale nekupila som a nelutujem zatial, hadam uz len vydrzim, aj ked napr. manzel ma uz posiela do genetonu ked tak velmi chcem, tak sme sa dohodli, ze ked neuvidime do 20 tt, tak sa rozhodneme ci pojdeme alebo pockame 🙂
inac dievcata ked tu hovorite o bolestiach, ja mavam krce v nohach sem tam, a bolesti brucha, no neviem odlisit ci to mam z travenia alebo boli, to som mala vcera vecer take, pravda je ze som sa trochu natahovala a viac riadila ako je zvycajne
@marianka99 Skor si myslim, ze to mas cipky, ktore sa maju asi davat po 12.tom tyzdni. Pokial je to mykoza, dievcata tu brali aj pred 12 tym tyzdnom. Ja som mala tiez bakteriu a musela som pockat a beriem ich az od 12 teho ukonceneho tyzdna, ale pozri si aka je to latka alebo nazov toho robeneho lieku. Niektore sa uzivaju az po 12 tyzdni-cize po 1.trimestri ,pretoze sa vyvijaju organy. Ale lekar predsa vie co ti dal.
no ja nejak tehotenke oblecko neriesim dostala som jedny dlhe a jedny trojstvrtove rifle a kupila som si nejake leginky dlhe tricka mam a za chvylocku tu mame leto takze ja nejak extra handri nakupovat nejdem 🙂
Ja zatial nosím tehu noblečenie z minulého tehu, pretože od 7. týždňa nič iné neoblečiem ☹ 🙂 ☹ . Ale čo už aswpoň si to ponosím, pretože je to všetko jesenno-zimné. A tak teraz musím riešiť letný šatník. Inak v obchodoch v TT som nevidela krátke nohavice /čo budem pri malej asi častejšie využívať ako nejaké šatky/ a tak som si ich našla tu v bazáre na mk. Myslím, že na detské ihrisko výborné. Inak sa mi páčilo veľa tehu vecí na leto, ale pri našej "potvorke" si bledučké letné šatky nemôžem dovoliť ☹
tak sme po poradni, moc ok, babato ok, take bolo velke ze musel doost zmensovat. Ma peknu chrbticu a riadne sa metal 🙂 ukazal mi aj ocka a baby podrzte sa, krasne ukazal vercajch. Asi maju uz lepsie tie utz lebo aj ja som to jasne videla, pri malom pred 6rokmi aj mi to gynda ukazovala a ja som vobec nic nevidela 🙂 Tak sa tesim. Srdiecko bije vsetko ok. Pytala som sa na bolesti asi vajecnika, pozrel aj to, ale je to uplne ok, nic tam nemam, tak povedal ze zrejme len z presilenia alebo celkovo tlaku.

@marianka99 teraz citam ze ty to mas zase naopak tie moje sa mohli tusim az po prvom trimestri ci celkovo len po dohode s lekarom...