September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
nechcem strasit, hlavne ked je preeklamsia typicka pre druhu polovicu tehu, ale kto tu pisal, ze ma zavrate?
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=73
@lu17 dakujem za stranku
@vladka1828 u nás tato byhlásil že tie chudučké nožičky a ricinu má po ňom 😀 😀 😀 ale to bábo priberá až v posledných mesiacoch nie?
@marcelatje môže byť - v tom sa nevyznám, kedy začínajú priberať 😉 ....ale som rada, že to všetky detičky v brušku majú také tenke nožičky, už som sa zľakla že to je nejaká anomália 😀 😀 😀
@zuzana_v1 ja som ho nasla nakoniec na nete, lenze cena bez autosedacky bola 290e a sedacka dalsich 50e...co ma potesilo ze dodavaju ho aj do zahranicia, lenze zase to by som musela platit... a boh vie na kolko by to vyslo... a zrovna 3-4 tt pred porodom cestovat na Sk nemozem...Dr mi uz take dlhe trasy (12hod.) zakazala....:( a som teraz smutna lebo ho strasneeeeeeee chcem
baby, Vás nebolia bedrové klby? mna strasne, nieco porobím v záhrade, ale fakt máličko a už ma bolia... dokelu, tolko roboty mám v záhrade a kvoli tym klbom mozem tak hodinku, dve a šmitec...
tak je to normalne, nieco som uz citala, ale mavaju to baby az okolo 7.mesiaca... mna to zaskocilo, lebo som o tom ani nevedela, a celu zimu som sa tesila na jar v zahradke... 🙂
tak ja som vedela ze to boli ale az neskor a mna pri tych predchadzajucich tehotenstvach neboleli tak tiez kukam ze co to. ale mna boli obcas aj ta panvova kost,ked sedim a postavim sa.
caute koceny zdravim vas takto skoro rano lebo na 0 9 00 idem na skusku a som sa na to vyflakla tak teraz davam rychlostudium 😀 tak drzte palce lebo toto je uz posledna potom az statnice v juny 🙂
Nám sa po 5 rokoch podarilo s novým manželom babo v lete a nevyšlo to...preto teraz mám trošku obavy, i ked som už v 14 týždni🙂 predtým som si zohala aj tehotenské rifle a v 8 týždni sme o to prišli... takže nechcem predbiehať.
Dôležité je že mám vybraný kočík Inglesina Magnum a bude iba pozerať inzeráty🙂 Inak pozerala som ho aj v obchode a je super🙂
@paula80 To s tou pannou mam aj ja. 😀 Najlepsie je, ked babam poupratujem izby vsetko podavam na spravnu policku, mam to na milimetre vymerane a potom ma poraza, ked je to o kusok dalej. Za casov CD-ciek som ich dokonca mala poukladane podla abecedneho zoznamu a aj veci v skrini mam podla farieb. 😀 😀
Ale inak ked mam neporiadok, tak uz poriadny. 😉
@babika771 a ostatne kocky.. to este stale musite mat meno nachystane tak dopredu??? Ved ked idete na matriku, tak az tam je poriadne babo zaregistrovane.. nie?
Akoze ja som sa vzdy cudovala, ze v Anglicku a Walese mate na to 42 dni (v Skotsku menej) a absolutne nikoho nezaujima, ze ako sa babatko do vtedy vola. My sme mali mena vzdy pripravene a potom uplne rozhodnute do 5 minut po narodeni, ale mam kamosky, ktore prvy mesiac volali svoje deticky jednoducho "baby". 🙂
@jenny6super recept, Ja baklazany milujem a nieco podobne robievam, len by som chcela este dodat, ze ja tam davam olivovy olej (zdravsi) a este sem tam aj trosku rozpuceneho cesnaku popripade pesto
@iva98 Moja, tak este sa da vyskusat surova. Trosku nastruhat do salatu. Inak mne to pomohli tiez iba trosku a myslim, ze najistejsie je si chvilku pockat a musime to pretrpiet. Ja som si myslela na zaciatku minuleho tyzdna, ze mi to uz ustupuje. Potom sa mi to vsak vratilo dvojnasobne. ☹
Ja som zistila, ze mne pomahaju salatove uhorky (musia byt z chladnicky) s troskou soli a citronu. 😉
@stipec26 Tak ja som to prave pozerala a myslim, ze vlastne oni sami nevedia, o com to je.... Jedine co kazda z nas uz davno vie... nic netreba prehanat.
Ja som pri prvych dcerkach brala iba kyselinu listovu. Prva mala 3600g a druha 3200g. Myslim, ze celkovo nielen zdravie ale aj psychicky stav zeny ma velky vplyv na to ako babatko rastie a sa vyvija. A to plati aj po narodeni.
Ja som sa docitala, ze zeny ktore vraj ziju vo vacsich nadmorskych vyskach mavaju mensie deticky, lebo tam je menej kyslika. My sme momentalne vo vyske 1879 mnm a som teda zvedava, ci toto baby bude mensie ako tie pred tym. Toto uz bude moj vlastny prieskum. 😉
@kali23 mňa tiež veľmi...keď nič nerobím tak ok, ale stačí že povysávam, poumývam dlážky a to nemáme veľký byt a umývam postojačky, medzitým niečo uvarím a už som na prášky...ale keď si oddýchnem, tak to vždy prejde. Aj keď hrboly stehenných kostí cítim stále a tiež zrastenú krížovú kosť...to je moja bolesť... 😒 a furt som nebola na tej mojej masáži...teraz mi majú prísť olejčeky, som si objednala pre tehotné, tak keď sa niekam dostanem, tak si prinesiem svoj mňam olej. Veľmi mi pomáha keď mi muž vymasíruje nohy, ale na posteli je to dosť utrpenie masírovať, tak ho nechcem stále otravovať...ale na druhý deň keď ma vymasíruje ich mám štíhlejšie a veľmi odľahčené...
@katka_77 to je podľa mňa s tými menami fajn. Niekto vie dopredu, niekto nie a naozaj to precíti až keď sa babato narodí a tak. Ale tu na sk je to trošku buzerácia....neviem načo to chcú do kolónky ešte predtým než ho vytlačím... Akoby to nemohlo hodku počkať...kamarátka na nich kričala že nepovie, pomedzi kontrakcie sa jej pýtali...
jaj baby, ja uz budem chodit vylucne len sem... vcera som sa zapojila do debaty o vyške rodičovskeho prispevku a skončila som pri utoceni na moje este nenarodene dieta a jeho vychove... povedzte mi, to čo uz je za matku/človeka, ktora takto začne utočiť? 😒

@stipec26 Je to z www.kociky.sk, su tam obliecky 🙂 Davala to petra 🙂 No a uz som aj ja objednala 😀