September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
akože za tehotenstvo? si pribrala 9kg už? a ja sa tu trápim kvoli 3 kilám🙂 tak to je super🙂)) sa teším s Tebou, tiež som prestala fajčiť a predtým som držala dietu, skoro žiaden chlieb a teraz všetko jem🙂) a strašne som sa bála že som veľa pribrala, tak som rada že nie som sama a môžem priberať🙂)) všade iba strašia že v prvom trimestri iba 1,5 kg sa môže pribrať... ja viem že po pôrode to pôjde všetko dole🙂
@iva98 ja by som uz korcule neriskovala-koly padu. ale ja som bojko....tiez mi velmi chyba sport ako taky. pred tehu som pravidelne chodila na aerobik, v lete kazdu chvilu bola na hradzi na korculiach a teraz len ksynem...mam +3kg a vahu 65kg ale na stravu si davam pozor.
cez vikend som robila poriadky v skriniach, cca. polovicu veci som pekne odlozila lebo uz ich neobleciem, povytahovala nejake tehu oblecenie, uz cosi aj pokupila, tak mozem zacat bruskatiet je 🙂 zaujimave sledovat pohlady okolia, moc nevypytuju a ja som zatial tajnostkar 😉 vsak vsetci to dozvedia v spravnu chvilu.
zajtra mam poradnu a inak vsetko po starom. pozdravujem vas vsetky a cakatelkam na urcenie pohlavia drzim palceky, hlavne nech vase ocakavanie naplnia 🙂
krasny jarny den vsetkym.
@babika771 ja som počas tehotenstva schudla 2 kg, to priberanie sa uskutočnilo ešte predtým keď sme sa rozhodli pracovať na bábätku, takže počas tehu som zatiaľ nepribrala nič 😀 😀 😀 😀
@iva98 zavidim 🙂
Ono by sa nemalo vlastne nič stať...pokiaľ sa nič nestane. Je to tak, že na korčuliach by si nemala padnúť a keďže to riziko tam je, tak sa korčule neodporúčajú. Ale ja som pred malym korčuľovala intenzívne a keď som zistila že som tehu, vybehla som si raz, ale nesadlo mi to, tak som na to zanevrela. Ale to sa mi stalo občas aj ako netehu, že proste mi to korčuľovanie neurobilo radosť ako vždy...takže možno som tomu mohla dať ešte šancu, ale už som mala obavy. Teraz ma to grozne ťahá, aj pre ten pocit, ja to milujem, ale aj preto, že dokážem na tom neuveriteľne schudnúť, resp.vypracovať nohy a zadok a to ja potrebujem, za veľmi krátky čas, snáď za desať dvojhodín som bola o číslo chudšia...a to som okrem boxu ktorý som si instinktívne skombinovala s posilňovaním ešte na sebe nezažila. Zo všetkého priberám a svaly síce risujem hrozne ľahko, až kamarátka čo denne cvičí vrčala ako je to možné že ja dva dni skladám nábytok vo firme a mám hneď svaly aké ona nemá vôbec 🙂 ale posilňovňa a také nie je pre mňa. Aj na bicykel by som si vybehla. Vo všeobecnosti odporúčam čo sa športu a tehotenstva týka, pozerať iba ang stránky. Tie naše sú všetky presne rovnaké, skopírované a všade je všetko zakázané. Na tých ang som našla aj vysvetlenie prečo sa čo neodporúča a čo sa môže. Oni dovoľujú v podstate všetko, s ohľadom na stav, nepreháňať to. Nanašich sa dokola omieľa že nie bicykel ale ani raz som neprečítala že prečo, ale úplne sa toho desia, lebo to raz niekto napísal a odvtedy je to sväté(stále to pripodobujú skoku padákom...ale vysvetlenie e-e). Na ang je to najodporúčanejší pohyb, akurát riziko pádu.
Baby ja už chcem cítiť pohyby, mne sa zase a znova zdá že ja nie som tehotná, len mám veľké brucho...
ahojte tak dnes po dlhom case mi nebolo zle v noci som myslela ze sa vyspim ale to som sa sekla riadne susedia sa celu noc hadali a buchali takze som sa asi 5 x zobudila super noc 😖
@olivka84 😒 aj my máme hádavých susedov, ale sú az nad nami, takže ich počuť len cez stupačky...ale to vždy v sprche počujem jak suseda kričí a potom keď idem na wecko o tretej ona stále kričí...ale zobudiť nás nemajú šancu. A tí vedľajší sú tichí...aj keď až príliš...a trošku prudérni, už nám búchali na stenu, a pritom nie sú takí starí, mohli by mať pochopenie... a nie 😅
Ale aspoň ti už nie je zle, a štuple do uší to istia 😉
už mám na pošte bejbyšatku a topánočky, piatok si to idem vyzdvihnúť, už sa veľmi teším 🙂 A tiež náplň do vankúša by mi mala prísť každým dňom a mandarínkový olej tam už tiež mám...to bude radosti 🙂 a tuším aj nový piercing to do piatku stihne...juuuuj
@veverka84 dúfam,že možem byť kamarátka aj s tebou a teda so všetkými, aj keď nie som tvoja váhová skupina 😀 🙂 my sme to mysleli zo srandy,že sme radi,že sme našli aj našu váhovú skupinu medzi nami/žiadne párovanie podľa váhy/,kedže ja osobne som si myslela,že len ja som taká bambulka 🙂
jé tak to Ti závidím🙂
Ahojte mamicky cakatelky! Blahozelam k tehotenstvu Je tu medzi vami aj taka co caka dvojicky? Koncom leta budeme predavat kocik ;)
@daniela02 Dani dakujem. ja som si tu tabletku nakoniec vcera dala, lebo sa to nedalo vydrzat. dnes je to o nieco lepsie, tak mozno tlak je o nieco vyssi. strasne som unavena. nechuti mi stale jest a chudnem. porodna sestra ma kontrolovala a vravela, ze babo je v poriadku, len ja musim viacej spat a snazit sa jest. len keby to islo tak lahko.
@veverka84 a mozem magnezium, ked mam nizky tlak? neznizi mi ho este viac? alebo ho naopak dviha?
@babika771 ani veľmi nieje čo, ešte stále som vo vysokom pluse 😀 😀 😀
@cestovatelkaandrea vo vseobecnosti viac pit vody, aspon 2,5l denne (cistej, nie sladkej, neratat tam caj ani ine) a trosku sa hybat, v ramci moznosti, to dviha tlak.
@veverka84 uf aj ja som dnes doma a mam za ukol upratat 🙂 takze som tu len na chvilku 🙂)) mozno...
robila som si previerku v satniku a teda skoro do nicoho nevojdem :( uplne vazne ma caka nakupit si oblecko na celu jar aj leto...
dik za tip, ja sa este chystam do Avionu, akosi sa mi tam lepsie nakupuje, pozriem aj ten next...
ja som si kupila tie nohavice s tym pasom, a naozaj su take tenke, a ten pas je dost hruby... tesim sa, ako sa budem parit na dovolenke v nich uff...
ja som vahova kategoria 58 pred tehu, momentalne 60-61kg 🙂)))) uff kde su tie časy, ked som vazila 48kg a oblečko 34 a XS...
@cestovatelkaandrea chces zvysit tlak? staci sa zapojit do temy o vyške RP tu na konikovi a priklonit sa k chudobným... hned ti tam zopár super úžasných najmamín zvýši tlak na 150 🙂))))))))
ja som mávala vždy nízky tlak, k tomu miernu anémiu, a teraz, ked som tehu, tak sa mi zvýšil, a je "normálny"... 🙂
@kali23 v tej téme som sa bola pozrieť ale už tam nechodím. Ja osobne tiež pracujem ako drak už mám dohodnutú aj prácu počas materskej, ale je to každého osobná vec (a moja blbosť 😀 ) a nebudem odsudzovať iných za to, že to nerobia. Každé dieťa je iné a vyžaduje si iný stupeň pozornosti. MD je na to, aby sa matka doma starala o dieťa a má mať na to vytvorené aj podmienky, u nás bohužiaľ úbohé......
@marcelatje oni si idú založiť tému sociálne necítiace...tak sa pomenovali 😝
Keby si tie sociálne necítiace pozreli výplatnú pásku tak by zistili ako veľmi súcitia s nezamestnanými...koľko ich výplaty ide štátu, ktorý dá nezamestnanému viac, ako rodičovský príspevok...a v drvivej väčšine si tie maminy predtým platili odvody, takže na to obdobie materstva si setrili už takto. Ja som s výškou materskej a rodičovského spokojná, ale hovoriť mamine s dvomi deťmi ktorá je s nervami v koncoch že mala si šetriť, keď chudera zarábala 350e sa mi zdá trápne. Že keby sa snažila tak zarobí...povedala pipka z oblasti kde je takmer nulová nezamestnanosť...no neviem čo by robila tam kde je 40%tná 🙄
@sissmiss ja korculovanie milujem,ale bojim sa, ze pri mojom stasti dobre tresknem niekde na rit a to by som v mojom stave teda nerada 🙂 🙂
baby a co sa oblecka tyka, tak ani ja sa do nicoho nevojdem som povedala, ze o mesiac to anglicko urcite isti si tam musim nieco velke na seba kupit 😀
@sissmiss sociálne necítiace? 😀 😀 😀 tak výstižné to je 😀 😀 😀 😀 asi nevedeli že prispievajú 😀 😀 😀 vieš ako to je, ľahko sa vyskakuje keď je z čoho, ja stále vravím, že sýty hladnému neverí a kým nezažije neuverí.....

@lulu1112 Gratulujem