icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monhla
26. mar 2012

@daniela02 Tak želám len tie najlepšie výsledky. Poznám mnoho báb čo sa vystresovali kvôli zlým výsledkom a nakoniec mali úplne zdravé detičky. Mne pri 1. tehu vyšla z výsledkov prekonaná toxoplazmóza a dlho som sa tým trápila.

suncana
26. mar 2012

@monhla a to si prekonala pocas tehotentstva alebo pred nim? lebo praveze je lepsie pred tehotenstvom prekonat toxoplazmozu, potom uz mas vytvorene protilatky. my co sme ju neprekonali si musime davat velky pozor.

veverka84
26. mar 2012

@vladka1828 ja mam podla mna dost nizko...cize nesedi🙂este tu niekto pisal ze na ktorej strane viac kope tak moje je vyslovene natlacene na lavej uplne take tvrde vpravo skor makke zajtra to odsledujem na sone 😀

daniela02
26. mar 2012

@miriamka mali sme pozitivny screening vyskytu downo 1 ku50

veverka84
26. mar 2012

@lulu1112 schvalujem vanicku urcite jedna z najvacsich kocik je tiez dost priestranny ale vyskusany ho nemam.ja mam slalom som nadmieru spokojna budem ho mat teraz uz pri 3 dietati jedine co mi vadi je mensi nakupny kocik ze ked tam strcim plastenku v podstate nemam miesto na nic ine co by mi bodlo pri dvoch starsich detoch na tie ich ,,potrebne vecicky🙂))

veverka84
26. mar 2012

@lulu1112 ale chvalia concord co pocuvam...alebo potom slalom ale normal nie ten reverse ten je uzucky velmi aj vanicka je tam ta mala.skor vybrat z limitovanej edicie 2011 co je v tych 4 farbach teraz by mali byt aj nove ale nic moc co som pocula...

miriamka
26. mar 2012

@daniela02...ale PAPP a NT ste mali dobre, nie? Takze uvidis aj toto dobre dopadne!

daniela02
26. mar 2012

@miriamka ano to som mala vysoke a dobre,len teraz ked mi posunula termin,tak mi to vyskocilo,takze prisiel strach,lebo mysliet na to nie je nic prijemne,a vysledky az o dva,tri tyzdne budu

inci
26. mar 2012

@daniela02 drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. na tom morfologickom UZ v 13TT ako si dopadla? NT hodnotu si mala aku? mne tiez cosi naznacoval dr. ale skor koli veku. doterajsie vysledky a UZ mam v poraidku a najvacsou pravdepodobnostou AMC odmietnem ale predtym tiez ma caka nejaka geneticka konzultacia. na bud. tyzden budem mudrejsia alebo ani nie 😉
ja mam brusko taku skor spicatu a je hore a tu ciaru nemam ani som ju nemala pri predoslych tehotenstvach 😨

paula80
26. mar 2012

@daniela02 to ma mrzí,ale určite to dobre dopadne,držím palce aj na amnio.Moje kamarátky 3 kamarátky ju absolvovali a majú krásne zdravé dievčatká.Takže uvidíš,všetko bude v poriadku.

monhla
26. mar 2012

@suncana Práveže mi vyšlo počas 1. trimestru /vraj niekeby až 80% šanca na postihnutie u dieťaťa/ . no bola som na prášky. Keď som išla osobne na kontrolu, zistili pri opakovanom odbere a podrobnejšom skúmaní, že sa mi skrížili výsledky 2 prekonaných zápalov. Bola som rada, ale ten strach ma mátal dosť dlho a ešte dnes si na to zle spomínam.

montinka
26. mar 2012

babyyyy co znamena ked mi z tych krvnych odberov vysiel pozitivny skrining? ☹ vraj pojdem na nejaku genetiku este a sa uvidi. joj ale sa bojim.

paula80
26. mar 2012

@miriamka no ja mám v knižke napísané Papp 0,478,čítala som,že pod 0,5 to nie je dobré, ale mne dr.povedal,že to mám v poriadku - negatívne, a to HCG mám napísané 51,94 , čo je asi nejaká blbosť,zajtra sa na to spýtam dr,idem na krv na AFP.Inak NT mi nerobili, moj dr.to nerobí a druhý dr.,čo to robí už nemal voľný termín.Takže som naozaj zvedavá na tie AFP,či to bude v poriadku.

miriamka
26. mar 2012

@paula80....no kto vie ake hranice toho PAPP vlastne maju byt, ja si volam za vysledok AFP vo stvrtok...aj ked sestricka ze volat nemusim ze v utorok na poradni sa dozviem, ale som zvedava.

suncana
26. mar 2012

@monhla tak to uplne chapem. mna by to tiez riadne rozhodilo. ale hlavne ze vsetko dobre dopadlo.

sunny15
26. mar 2012

@daniela02 držím ti silno palčeky,...je strašne vela žien ktore amnio absolvuju kvoli falošnemu pozitivnemu screeningu...tak verim ze ten screening bol falošny ako v mnohych inych pripadoch.
a kde ti budu robit amnio v PO?

paula80
26. mar 2012

@montinka znamená to zvýšené rizoko na Downov syndróm a pojdeš na konzultáciu,absolvovala som to s mladším synom,išli sme obaja s mužom a dr.nám urobila taký rodokmeňový strom blízkej rodiny a pýtala sa na choroby-genetické atď,nakoniec mi amniocentézu nedoporučila, nakoľko riziko vrodenej chyby u malého bolo menšie ako riziko podstúpiť amniocentézu.A ešte sme na základe konzultácie boli odporučení na morfologický ultrazvuk-podrobnejší,bola som na 4D sone.A máme zdravého syna,neboj,veľa mamičkám to vychdádza zle tieto tripple testy - čiže falošný pozitívny výsledok.

montinka
26. mar 2012

@paula80 ale ved mi tie testy predtym vysli dobre,aj to NT bolo v pohode. hmmm no mojho muza sa tam asi neckaju kedze beha na kamione a je aj mesiac prec.:-/ no som zvedava co mi povedia na tom genetickom sone.

sunny15
26. mar 2012

@montinka mas pozitivny screening, tak ta pošlu na genetiku a tam ti asi odporučia amniocentezu...
a ake si mala hodnoty na screeningu?

montinka
26. mar 2012

@sunny15 to este neviem v stredu idem na poradnu,tak mi to budu asi zapisovat.amniocenteza je ten odber plodovej vody? 😒

paula80
26. mar 2012

@daniela02 prosím ťa,chcela som sa ťa spýtať,či ti do tej žiadanky na krv pri odbere na AFP napísali týždne podľa UZV,alebo PM,lebo mne tam sestrička napísala podľa úplne prvého sona a na ďaľšom mi to už dr.upravoval,kedže som čítala,že aj pár dní hore dole može sposobiť ten pozitívny výsledok.ďakujem

miriamka
26. mar 2012

@paula80...ja som dnes pozerala na papiere na tie AFP...a bol tam datum podla posledneho sona, cize 13+1 ale podla PM som bola v ten den 12+6.

daniela02
26. mar 2012

@sunny15 dakujem a takisto vsetkym za podporu,v PO som bola u Horanskej vraj ta to robi,riesila aj druhy odber len sa vyjadrila ze nevie,ktory potom brat do uvahy,a dalsia vec ze riziko pri amniu je len 1%. Takze tak a ked uz sa pri amniu nieco stane tak to tak malo byt,uvidime,je mi tak vselijako,raz placem,raz som silna,ale bojim sa

andrea_stella
26. mar 2012

@monhla ja som ale uz na SvK iba prve tehu som bola v UK, preto sa pytam, ci uz to zelezo je zaradene v tychto prvych krvnych testoch, mne tu brali krv v 9tt tehu tusim 😉

conny001
26. mar 2012

@anicka245 no ja sa tiež obalujem ako rezeň ale bruško mám ovela večšie ako pri malej, už som sa začala báť či tam niesú tie miminká naklonované 😀... ak sa smiem opýtať v kedy máš termín keď si v 15. týždni lebo mne sa nejako nezhoduje sono s doktorkou...

paula80
26. mar 2012

@montinka no tak vidíš,ak aj predchádzajúce testy boli v poriadku,aj to NT,tak to nakoniec bude dobré,uvidíš.Ja som čítala,že aj pár dní hore dole to može sposobiť,že výsledok víde pozitívny.

daniela02
26. mar 2012

@paula80 mne pisala podla uzv aj podla pm, takze som mala dva zakazdym. Ale ked som mala vysledky z 12 tt tak som mala termin o desat dni neskor ako teraz v 16 tt. Takze neviem ci toto tam daco neporobilo

paula80
26. mar 2012

@daniela02 neboj všetko bude v poriadku a dobre dopadne,myslím na teba silno...
A určite to narobilo ten posun v t.t.,ako som písala vyššie,že i pár dní nepresného termínu može sposobiť ten pozitívny nález.A genetička ti neodporučila znova testy a UZV,aby sa predišlo hneď amnio?

daniela02
26. mar 2012

@montinka ahoj,aj mna to caka :(.....ale aj tetuska na genetike mi hovorila,ze je to skoro stale negativne,ze sa nemame bat

montinka
26. mar 2012

@paula80 a ja som teraz na nete citala,nejaka doktorka tam odpovedala na otazky zien s podobnym problem,vraj skor ako v 15+0 tt sa to robit nema.a ja som este len dnes 15+0tt. tak dufam ze to bude ok,ved v rodine nemame ziaden taky pripad a ani priatel,teda aspon o tom neviem.