September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@vladka1828 ja mam podla mna dost nizko...cize nesedi🙂este tu niekto pisal ze na ktorej strane viac kope tak moje je vyslovene natlacene na lavej uplne take tvrde vpravo skor makke zajtra to odsledujem na sone 😀
@lulu1112 schvalujem vanicku urcite jedna z najvacsich kocik je tiez dost priestranny ale vyskusany ho nemam.ja mam slalom som nadmieru spokojna budem ho mat teraz uz pri 3 dietati jedine co mi vadi je mensi nakupny kocik ze ked tam strcim plastenku v podstate nemam miesto na nic ine co by mi bodlo pri dvoch starsich detoch na tie ich ,,potrebne vecicky🙂))
@daniela02...ale PAPP a NT ste mali dobre, nie? Takze uvidis aj toto dobre dopadne!
@daniela02 drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. na tom morfologickom UZ v 13TT ako si dopadla? NT hodnotu si mala aku? mne tiez cosi naznacoval dr. ale skor koli veku. doterajsie vysledky a UZ mam v poraidku a najvacsou pravdepodobnostou AMC odmietnem ale predtym tiez ma caka nejaka geneticka konzultacia. na bud. tyzden budem mudrejsia alebo ani nie 😉
ja mam brusko taku skor spicatu a je hore a tu ciaru nemam ani som ju nemala pri predoslych tehotenstvach 😨
@suncana Práveže mi vyšlo počas 1. trimestru /vraj niekeby až 80% šanca na postihnutie u dieťaťa/ . no bola som na prášky. Keď som išla osobne na kontrolu, zistili pri opakovanom odbere a podrobnejšom skúmaní, že sa mi skrížili výsledky 2 prekonaných zápalov. Bola som rada, ale ten strach ma mátal dosť dlho a ešte dnes si na to zle spomínam.
babyyyy co znamena ked mi z tych krvnych odberov vysiel pozitivny skrining? ☹ vraj pojdem na nejaku genetiku este a sa uvidi. joj ale sa bojim.
@miriamka no ja mám v knižke napísané Papp 0,478,čítala som,že pod 0,5 to nie je dobré, ale mne dr.povedal,že to mám v poriadku - negatívne, a to HCG mám napísané 51,94 , čo je asi nejaká blbosť,zajtra sa na to spýtam dr,idem na krv na AFP.Inak NT mi nerobili, moj dr.to nerobí a druhý dr.,čo to robí už nemal voľný termín.Takže som naozaj zvedavá na tie AFP,či to bude v poriadku.
@paula80....no kto vie ake hranice toho PAPP vlastne maju byt, ja si volam za vysledok AFP vo stvrtok...aj ked sestricka ze volat nemusim ze v utorok na poradni sa dozviem, ale som zvedava.
@montinka znamená to zvýšené rizoko na Downov syndróm a pojdeš na konzultáciu,absolvovala som to s mladším synom,išli sme obaja s mužom a dr.nám urobila taký rodokmeňový strom blízkej rodiny a pýtala sa na choroby-genetické atď,nakoniec mi amniocentézu nedoporučila, nakoľko riziko vrodenej chyby u malého bolo menšie ako riziko podstúpiť amniocentézu.A ešte sme na základe konzultácie boli odporučení na morfologický ultrazvuk-podrobnejší,bola som na 4D sone.A máme zdravého syna,neboj,veľa mamičkám to vychdádza zle tieto tripple testy - čiže falošný pozitívny výsledok.
@daniela02 prosím ťa,chcela som sa ťa spýtať,či ti do tej žiadanky na krv pri odbere na AFP napísali týždne podľa UZV,alebo PM,lebo mne tam sestrička napísala podľa úplne prvého sona a na ďaľšom mi to už dr.upravoval,kedže som čítala,že aj pár dní hore dole može sposobiť ten pozitívny výsledok.ďakujem
@paula80...ja som dnes pozerala na papiere na tie AFP...a bol tam datum podla posledneho sona, cize 13+1 ale podla PM som bola v ten den 12+6.
@sunny15 dakujem a takisto vsetkym za podporu,v PO som bola u Horanskej vraj ta to robi,riesila aj druhy odber len sa vyjadrila ze nevie,ktory potom brat do uvahy,a dalsia vec ze riziko pri amniu je len 1%. Takze tak a ked uz sa pri amniu nieco stane tak to tak malo byt,uvidime,je mi tak vselijako,raz placem,raz som silna,ale bojim sa
@monhla ja som ale uz na SvK iba prve tehu som bola v UK, preto sa pytam, ci uz to zelezo je zaradene v tychto prvych krvnych testoch, mne tu brali krv v 9tt tehu tusim 😉

@daniela02 Tak želám len tie najlepšie výsledky. Poznám mnoho báb čo sa vystresovali kvôli zlým výsledkom a nakoniec mali úplne zdravé detičky. Mne pri 1. tehu vyšla z výsledkov prekonaná toxoplazmóza a dlho som sa tým trápila.