icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

tanicka1976
26. mar 2012

@kali23 ahoj kali, vidim ze si pisala ohladom prvotrim. screeningu tak ti chcem k tomu nieco napisat. nemusis sa trapit..
ak sa tam seknu co len o par dni tak je to dobre o nicom a vychadzaju potom bludy..
takze,
krv na prvotrim. screening by mala byt brana od 8tt, 0 dni po 10,tt 0 dni ak je neskor tak uz je to skreslene, uzv by mal byt od 11tt. 0 dni po 13 tt 6 dni.. CRL plodu by malo byt tusim od 4 cm ak je mensie tak zas o nicom..
Ak ma plod viac ako 13tt 6 dni tak NT sa zvysuje a vieryhodnodnost vysledku je pochybna.
Ak ti teda brali krv PO 10tt tak je to uz neskoro a ak aj UZV si mala PO 13tt 6 dni tak aj tak je to neskoro. a ak ti vysli zle vysledky tak sa lekari suflikanti sekli a nezasluzia si titul DR. lebo zbytocne plasia rodicku.
a to nehovorim o tom ze presne odmerat NT nie je len tak lahke, su na to skoleny specialne v centrach a maju na to certifikaty.
preto ja osobne sa cudujem ze sa na to pusta obyc. gyn. bez certifikatu, nameria debilinu a este bude aj strasit...ono ja som citala o tom merani NT tam treba najst nejaky presny uhol, zamierit to atd atd..no cela veda...

ja som tieto testy podstupila tiez, riziko mam male ale ja som bola na krv 9tt 6 dni a uzv 12.2 dni.

drz sa

monhla
26. mar 2012

@andrea_stella Potom sa pochváľ vecičkami z anglicka. Ja som zatiaľ kúpila iba tu na bazáre - 2 sukňe, 1 blúzku s krátkym rukávom a šatky na doma. Pri malej si moc na nové vecičky netrúfnem ☹ .

tanicka1976
26. mar 2012

@paula80 moja to co mas v tehu napisane to paaap a hcg to mas napisane zrejme u/l..v jednotkach nemas to preratane na MOM
takze o.47 u/l treba este preratat na MOM to zavisi od tt kedy ti brali krv , od vahy zeny atd..
ja som v 9tt 6 dni mala 0.988u/l co bolo 1.54 MOM, ak je MOM nnizsi ako O.5 tak je problem.
a paap sa zvysuje kazdym dnom.. pokial ti nerobili prvotrim screening a neudavala si svoju vahu a ci fajcis tak ti to na MOm nepreratavali.

veverka84
26. mar 2012

@miriamka my sme sa dohodli este pre 3tehu ze si nedame zistit ale proste sme slabosi teda hlavne je a dala som si to zistit v 11 tt 😀 😀 😀

tanicka1976
26. mar 2012

baby ak chcete vediet hodnoty paap pre dany tyzden tehu tak to som hladala aj ja a neviem to najst..

vsade pisu len MOM by mal byt od 0.5 po 2.

ja som hladala v jednotkach na u/l...viem len ze pre kazdy tt je to ine a s postupujucim tehu sa to zvysuje....ale tazko napisat ze v 11tt je to 1245u/l ideal lebo to prudko zavisi od zeny..ci ma 50 kg alebo 100kg, pre 50 kilovu je to ideal mozno pre 100 kilovu je to nizka hodnota a takisto fajciarkam s aznizuje..oni sa preto pytaju kolko vazite aby vedeli to premenit na MOM..

daniela02
26. mar 2012

Tak dievcata a ja nakoniec mozno pojdem na amnio az do bratislavy, su tam experti v novapharme, plati sa 299 eur ale vysledky budem mat do 3 dni, co je pre mna nenahraditelne

monhla
26. mar 2012

@daniela02 Som rada. že si s tým spokojná. Ja som sa už dávno rozhodla, že na amnio nepôjdem /výsledky by nijak nemenili moje rozhodnutie a vtedy je to vraj zbytočné/. Ale dúfam, že Tebe to prinesie KĽUD v podobe priaznivých výsledkov, aby si si mohla tehu užívať bez starostí.

petra6484
26. mar 2012

@anicka245 neboj aj to moje zatial vyzera iba ako sumkove a to som pred otehotnenim nemala skoro ziadne brucho

veverka84
26. mar 2012

@daniela02 to mi je luto drzim silno palceky nech to je len strasiak...

monhla
26. mar 2012

Babenky obdivujem, ako sa vyznáte v tých rôznych hodnotách. Ja vie iba to,že veľa výsledkov mám vždy len tak-tak v norme ale čas to vždy upraví a chvalabohu môj gynekológ "staší" dosť málo, radšej vždy urobí ešte nejaký odber, alebo ma zavolá na vyšetrenie o 2 týždne znova. Zatiaľ mu verím a dúfam, že nesklame 🙂

daniela02
26. mar 2012

@monhla neviem ci ma za to odsudite alebo nie, mozno ano a mozno si to aj zasluzim, ale v pripade ze dietatko nebude zdrave asi si ho dame zobrat, neviem ci by sme to totiz zvladli fyzicky, psychicky a financne. Ja sa ospravedlnujem tym ktore som poburila, ale zial naozaj sme to zvazovali hore dole a takto sme sa rozhodli, preto teda podstupujem amnio, je pre nas rozhodujuca a dolezita

daniela02
26. mar 2012

@veverka84 dufam, hlavne v to, ze zajtra mi vyjde objednavka do tej blavy , sme uz rozhodnuty to vyuzit

tanicka1976
26. mar 2012

@daniela02 nestresuj, tvoje dieta je zdrave..hentie tripple testy su na prd. ja som si ich ani nedala robit..s druhou dcerou by vysli zle...staci ked sa posunie termin porodu o tyzden a uz to skace..

prvotrim. testy kombinovane Nt a krvny test su spolahlive na 87%..tieto co sa robia v druhom trimestri su ZLE. neboj sa...ja som si svoje odskakala..babo je iste ok..co ti tam vyslo vysoke HCG???alebo AFP?
ja som mala riziku s druhou dcerou 1:135...vykaslala som sa na aamnio..

drz sa

monhla
26. mar 2012

@daniela02 Dúfam, že Ťa nikto neodsúdi, pretože to je osobná vec každej z nás. Ja by som to síce nespravila /hlavne som zbabelá urobiť to rozhodnutie/ ale chápem Tvoj postoj. Síce s ním nesúhlasím /a to ani nemusím/ ale chápem, že aj pre Teba je to ťažké a svoje rozhodnutie si dobre zvážila. Preto prajem, aby výsledky vyšli čo najlepšia a aby si nič nemusela rozhodovať. To si ale prajem pre všetky mamičky.

andrea_stella
26. mar 2012

@daniela02 pre mna si vobec neni zla, ja by som sa rozhodla rovnako, takze sme teraz v tom spolu a mozu nas tu ukrizovat

tanicka1976
26. mar 2012

@daniela02 nik ta za nic neodsudi, vsetko je len na tebe ako sa k tomu postavis. kazdopadne ak sa rouhodnes hocijako mas tu podporu na konikovi..ale nezabudni ze tvoje babo je zdrave a mysli pozitivne 🙂

daniela02
26. mar 2012

@tanicka1976 viem, aj geneticka mi to povedala, ale podstupim to radsej, ak sa nieco stane po amniu asi to tak malo byt

daniela02
26. mar 2012

@andrea_stella dakujem si zlata 🙂

andrea_stella
26. mar 2012

@daniela02 a hlavne hore hlavu to este fakt nic neznamena, podla mna je to tiez na prd tie tripple testy, mam znamu ktorej vysli negativne a porodila dievcatko s DS cize taky je spolah na tieto testy 😠

babika771
26. mar 2012

Ahojte,

dnes mi robili testy na AFP ak som zvedava ako to dopadne. Zatial sme ok, babatko od hlavičky po zadoček 9cm🙂 a veselo si kývalo a kopkalo, ale placenta je spredu tak troška je ho horšie vidieť.

Nuž ale potešilo ma to že je všetko OK.

Pekný slnečný deň všetkým🙂

rheia27
26. mar 2012

inak ten tripple test je dost nepresny a napr. v Nemecku ho uz nerobia, staci ze mas posunuty tyzden a uz vidu zle....a presnost je kolko ? Tusim okolo 60-65%
omnoho presnejsi je ten prenatalny skrining v I.semestri ktory odhali az 95% chorob, treba ist do Martina do centra prenatalnej ult. diagnostiky

tanicka1976
26. mar 2012

@rheia27 ano mas pravdu nikdy v zap. Eu to nerobia tu robia len tie v prvom trimestri..

tanicka1976
26. mar 2012

@daniela02 ved skus a uvidis,budes kludnejsia aspon, budem ti drzat palce a ja som si na 100% ista ze tvoje malinke je ok..si mladucka, nemas sa preco obavat..

tanicka1976
26. mar 2012

@andrea_stella aj ja poznam jednu babu co mala vyratane riziko 1:10 000 a baaaaaaaaaaaaac narodil sa jej downik..

veverka84
26. mar 2012

@daniela02 danka nikto ta nemoze za to odsudzovat kazda sme ina a kazdy sa neciti na take dietatko.ja by som si ho nechala nech by bolo akekolvek preto ani zajtra si nedam zobrat krv na tie AFP testy...ale to je vec iba tvojho muza a teba a nikoho ineho.drzim ti moc palceky mojej svagrine tiez zle vysli dokonca 2 x po sebe, mala mala kratku stehennu kost,cysty pri mozgu vsetko nasvedcovalo tomu ze asi to nebude ok...a narodil sa maly zdravy poklad.este raz prajem nech vsetko dobre dopadne.
krasne to napisala @monhla

zitaje
26. mar 2012

Caute zienky, vidim ze vam babatka pekne rastu 🙂
Ja uz som zda sa ok, ale obcas ma este taha nazriet sem medzi vas 😉
@daniela02 nemaj dopredu strach - robili ti aj kontrolne odbery? Ja som mala pri mladsej riziko tusim 1:150 a aj tak som bola na nervy, a potom mi urobili este jeden odber a tesne pred odberom kontrolne sono, ake je babo velke (mala som zle urceny tp podla poslednej ms, lebo som neskor otehotnela potom som aj neskor porodila - podla lekarov som prenasala 9 dni, ale to len kvoli zlemu tp). No a vysledky z druheho odberu uz boli uplne v pohode aj mam zdravu dceru. Ani som na amnio nesla, vraj nebol dovod 🙂. Tak skus pripadne tak.
Drzim palce, aj vsetkym ostatnym, pa
z

veverka84
26. mar 2012

@zitaje ahojky tak to je super ze sa citis lepsie a kludne nakukni k nam hocikedy 🙂

petra6484
26. mar 2012

@daniela02 a co keby si radsej pockala a sila na 3 D tam ti zistia ci je nejaky problem kamartke tiez vysli zle vysledky a ma zdraveho syna

veverka84
26. mar 2012

@sissmiss co je stebou nejak si tu malo 😀 aj @stipec26 sa tu malo pohybuje 😀 😀 😀 skalne prispievatelky 🙂

veverka84
26. mar 2012

@petra6484 ziadne sono ani u toho najlepsieho odbornika downa na 100% nepotvrdi ani nevyluci...ako som pisala vyssie u mojej svagriny tiez sono nasvedcovalo a mala sa narodila zdrava.ked si dietatko v pripade postihnutia nechcu nechat jedine amnio je spolahliva aj ked nie na 100% ale je tam velke %.