September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@kali23 no kiez by sa dali zobrat hafani na liecenie, ale zas, nech si aj on oddychne, dost sa ma doma naobsluhuje 😀
@stipec26 no haviny nase sa vencievaju rano, na obed a vecer. Tak su naucene, no bohuzial, nie vzdy sa mi chce, hlavne teraz som taka leniva, ach jaj, ze sme ich nenaucili cikat doma na nejaku podlozku, oni su take cistotne, ze doma ani za nic, radsej sa po... 😀
@lulu1112 dajú!!! ale dovolia to len nemcom, kt k nám do tých kúpelov chodia 🙄 my sme boli na týždennom pobyte v Trenč.Tepl. v Kryme, a povedali mi, že to nie je možné... aké som mala nervy, ked som tam videla nemky s hafíkmi a samozrejme bez zbierania exkrementov, ich eurá majú asi inú príchuť...🙂
na ďalší pokus som psa zobrala, aj mi mali účtovať tuším 11E/den... ale našťastie ten personál bol tak blbý, že nám to nenaúčtoval... ich chyba...
@kali23 no to je fakt super, nemci mozu vsetko, ina sorta asi!!! Aj moj manzel je v Trenc. Tepliciach. Aaaale co, nech si sam uzije, teda, je tam s kolegom, to si viem predstavit, co tam stvaraju 😠 Ale zas, keby nemam doma haviny moje, tak by mi aj smutno bolo, takto sa aspon mam s kym porozpravat, sice, aj s malinkou v brusku, no sme doma babinec riadny teraz 😀
@sissmiss no tak potom preco v minulosti zeny viacej pri porodoch umierali ked rodili doma, ved keby sa teraz zacalo rodit doma tak by to bolo presne tak isto a zeny by znovu viacej pri porodoch umierali cize ja neverim niakym kniham a neviem este comu
@andrea_stella vo svete sa rodi bezne aj doma aj v porodnych domoch. Napis konkretne obdobie kedy zeny pri porodoch zomierali a ja ti napisem preco. Lebo v jednom obdobi to bolo kvoli hygiene, v inom kvoli liekom. A samozrejme ked sa rodilo v nemocnici, aj doma, zomieralo sa rovnako aj tam aj tam. Ale to sa bavime o obdobi kedy sa zomieralo na vela veci ktore su dnes banality.
Ale to nie je prirodzeny porod rodit v 7mesiaci. To je patologia. Tu sa jedna o nerizikove porody. Rovnake riziko je doma akov nemocke. Ak je niekde patologia, to patri do ruk lekarom. Ale nerizikovy prirodzeny porod je zalezitostou zien, nie muzov.
@sissmiss mne je v podstate uplne jedno je to super, ze mas nastudovane neviem co no ja by som si doma rodit netrufla aj ked som mala super porod rychli a ked som sa ozaj podala na mamu tak tento druhy bude super rychli no nemam na to rodit doma a neuznavam to takze toto je moj nazor aj napriek tomu, ze to podla niekoho je mozno lepsie pohodlnejsie
@andrea_stella nastudovane mam, ale rodit doma si tiez netrufam. Nie je to pohodlnejsie, je to pre dieta a matku lepsie. Pre dieta to ma do buducna pre jeho citovy zivot benefity, kdezto sterilne lekarske prostredie je nevyhoda. Ale zase mame tu regresne terapie, a nejako sa s tym tie deti vyrovnaju. Inak tak, ako sa rodi dnes- v nemocnici, sa nerodi nejaku extra dlhu dobu. Takze mozno za 5 generacii sa to zase zmeni, lebo zistia ze to nebolo ok, ked budu k disp.viacere vzorky
@sissmiss inak aj ten doktor povedal, ze v holandsku sa rodi doma, ale je to vyber z vyberu nerizikovych a aj tak sa umiera.... ja by som nerodila doma, aj kamosku od toho odhovaram (zrejme teda neuspesne, lebo si dohodla nejake stretko s rakuskou dulou - som zvedava ako jej taka cudzia zena, co nevie po slovensky bude psychicky a fyzicky napomocna)... ale ja sa skor stitim toho bordelu po porode... kam sa dava placenta atd... a rodili by ste doma vo vani? alebo na posteli? alebo kde? mi topride prakticke rodit v porodnici z tohto hladiska... ale ja to nemam nastudovane... mozno mi o tom porozprava v septembri kamoska (mame rovnaky temrin porodu)
@stipec26 juuuj, klamu nas ti nasi doktori z nemocnic. To nemam rada. Statistiky su bezne dostupne, ak si to niekto chce overit, staci par hodin casu a chut citat, mat informacie. A co sa tyka tej rakuskej duly...ak si sadnu, tak jej isto pomoze viac ako cudzi doktor-muz v porodnici....Ja ked som sla k mojmu novemu gyn , mala som stress lebo som k nemu sla prvy krat, prave ako som otehotnela som menila gyn...bola som dost rozrusena z toho, ze ho budem vidiet prvy krat v zivote a hned tak intimne...no panika a to vobec nie som pruderna, skor naopak 😝 Ale toto sa mi zdalo trosku prilis. Tlak som mala hooodne vysoky na to aky bezne mavam, ked mi ho sestricka merala, bola som prekvapena ze mam vyssi ako je normal a pritom mavam poriadne nizky. Takze toto hra rolu.
no baby,keď sa bavíte o porode doma,mám známu,čo rodila doma, ale nedobrovoľne.Neodhadla porodné bolesti,stále boli slabé, tak čakala a čakala a keď ich s mužom pri synovi prišiel vystriedať svokor pri strážení, prišli na ňu tlaky,tak nemali inú možnosť ako začať rodiť.Našťastie jej svokor bol bývalý saniťák,tak vedel,čo robiť.No i tak sa chúďa riadne potrhala a teda nemá na to vobec pekné spomienky.Sanitka dorazila,keď už mali malého na svete,oboch ich potom prevážali do nemocnice a ju chúďa potom dlho zašívali,našťastie malý bol v poriadku.Keď som jej povedala,že čakáme tretie bábo,ono až skoro odpadla, vraj ďalší porod by už ona nechcela za nič na svete a to má doma tiež dvoch chalanov ako ja,no ale veľkú traumu z porodu doma 😒
Ale je to určite čisto individuálne,možno iná žena by porodila bez problémov a mala z toho obrovský zážitok, ťažko povedať.Samozrejme je iné rodiť za pomoci duly,v prichystaných podmienkach,ako takto narýchlo v strese.
Baby mna asi babato kope....jaaaa neviem...aj muz to citil a je to pomerne silne, v strede pod pupkom asi 5cm...ale nejako som este skepticka
@paula80 tak to nezavidim, ale urcite - je ine rodit nahodne, ako ked sa tie maminky prichystaju a pristupuju k tomu zodpovedne - ta mamina z tej reportaze mi prisla celkom normalna, bola odhodlana a verila sebe a svojmu telu....
....ale inak sa mi pacilo, co povedala aj ta dula aj ta doma rodiaca mamicka - ze zena ma odist po porode hrda na seba a na to, ako to zvladla - to je nenahraditelny a neuveritelny pocit (zazila som ho pri druhom babu) a je to fakt uzasne... sama porodit, bez epi a dalsich oblbovakov... zene to doda tolko sebavedomia a radosti, ze potom sa zdolavaju vsetky dalsie tazkosti s lahkostou
@stipec26 ja sa rozhodjem, ze tentokrat pojdem bez epi, uz som si to s epi vyskusala a zazila som si aj bolesti ktore sa dali vydrzat no bola som strasne vyhukana tak som si to dala pichut no verim, ze teraz by som to bez toho zvladla v pohodicke hlave ked viem co ma caka 😅
@sissmiss ja som tiez teraz citila mimi uplne sa mi vrtelo tiez pod pupkom ako taky mali cervicek 😅
@ftinka Ahoj,tak mne to teda nesedí,podľa tabuľky vchádza že by som mala mať doma chlapinu a opak je pravdou,mám doma dievčatko.A tak dúfam,že sa tabuľka ozaj mýli lebo druhé si veľmi prajeme chlapca a podľa tabuľky mi vychádza dievča,xixi
@ivkaivka ja musim poklopat, zatial sa drzim 🙂 ale bez tabletiek...co mate vsetky s kyslimi uhorkami? :D ja vobec nemam na nich chut, ani tak vseobecne na kysle... asi sa bojim toho ze budem mat potom kyseliny na rozdavanie.... ale zato teraz ma prepadla chut na cokoladu a uz je polka Milky v prdeli :D
ja nemám zatiaľ žiadne chute, ani na sladke, ani na slané, ani na kysle iba ma prepadáva hlad🙂 a potom neviem čo by som si dala, kedže nemám na nič chuť🙂) neviem čo to bude za bábo🙂))
ahojte,
porod doma: nikto by ma na to neprehovoril.....a zdielam nazor tych dvoch lekarov z tej relacie, ze hocijaky bezproblemovy porod a priebeh moze zmenit za minutu na tu najvasciu dramu na svete....zazila som osobne ako som lezala na beznej kontrole v 36tt na pasoch-CTG a moj maly o par minut uz bol na svete s akutnym cisarskym rezom....byvam tiez 10min autom od nemocnice ale sancu by uz nemal......
mam tiez znamu, kt. rodila svoje 2. dietatko doma (USA) nastastie vsetko dobre dopadlo 🙂
ahojte dievcešnsce ako sa mate??? co tu mame nove?
nic sa mi nechce baby. a chytama nejaka depka neviem ci je to tym tehotenstvom ale dufam ze to prejde uz by sa mi zisli nejake dobre spravy nech sa trochu rozveselim
@olivka84 mojka to vazne? ja sa uz citim praveze inak ako na zaciatku... taka vyrovnana a stastna... nieco co by ti zlepsilo naladu neni?
@olivka84 ja si hovorim, ze je to jarnou unavou teraz.... prechadzame z unavy a depky z prveho trimestra do tejto oficialnej ;) ...ja sa az hanbim, ako som bez zivota, deti odpinkavam, nechce sa mi nic... mam co robit, aby som s nimi isla aspon na hodinku vonka - i ked sme uz von, je to celkom OK... ale pridem domov a len spat a spat... rozne... byt ide uz teraz na polovicny pohon, varim len ked uz nic fakt nic nie je.... a co bude po porode, si nechcem predstavit - ked uz teraz som ako mrcina... 🙂 😒

@monhla Dk mi povedala,ze na vlastnu ziadost.Tak to viem.Ale dik