September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@andrea_stella moja prababka porodila doma 16 detí, moja babka bola z nich najstaršia, dospelosti sa dožila ani nie polovica a dnes žijú už len 2, aj to ženy... vtedy bola úmrtnosť detí strašne vysoká... 😒 a ja furt neviem pochopiť, ako dokázali všetci existovať v 2izbovom domčeku, aj ked teda nie všetci 18 naraz, ale bolo ich tam naozaj dosť... 😅 😀
@sunny15 ja som to mavala. cely cas bolesti v lavom podbrusku, neustale pichanie. Dostala som na to Magnezium a mala som pocit, ze nezabera. Teraz som chora a uz 10. den iba vylihujem doma a hybem sa fakt obmedzene a ani raz ma nic nebolelo. Aj baby mi tu pisali, ze sa treba asi viac setrit. Ak vela chodis, alebo sa rychlo hybes, tak skus povolit, mohlo by to pomoct. Ak to nie je teda nieco ine...
@ftinka to sa maternica cisti, to nie su uz kusky placenty 🙂 vola sa to lochie. A oxytocin sa zvykne pichnut aby boli stahy aj po porode babatka este dost silne...ale mohli by napriklad aj pockat, ale to sa tu moc nerobi, lebo treba odrodit dalsiu a dalsiu a dalsiu a neni cas na matku prirodu.
@sunny15 mne nariadil magnezium 3x denne aspon mesiac, alebo pokial mi nebude lepsie... takze posledny tyzden si uz nedavam. spytaj sa pri kontrole. mne vravel, ze to ma kazda druha tehotna... mna pichne i ked vystupujem z auta, alebo vstavam z postele....i na nete som citala, ze by to malo byt ok... ale pre istotu preverit 😉
@kali23 ja som to vcera tiez tak mala, akurat ze vo vani...deeesna bolesť. A o tej minulosti, včera som si listovala masáže dojčiat a tam infoška že myslím v 18st zomieralo do roka každé druhé dieťa....
Mňa dnes konečne prestal pichať vaječník ľavý...predvčerom a včera stráášné bolesti....celý deň. Ale zdá sa mi, že sa mi to opakuje periodicky a ešte pred otehotnením som to mávala medzi menštr.a ovuláciou...tak možno telo ešte funguje v starom režime...dr povedal že na utz je to čisté ale budeme to riešiť po pôrode
Tak AFP vysledky su uplne v poriadku 😵
@sissmiss aj ja som mávala strašné bolesti v čase ovulácie, a furt len ľavý vaječník, tiež som bola na vyšetrenia, a vždy bolo všetko v poriadku, tak sa to prisúdilo ovulácii... a ono sa to v ten "onen" deň aj potvrdilo 🙂
v prvom mes. nic, ale rusim v druhom som to opat pocítila, ale uz nie tak intenzívne, a trvalo to fakt len chvílu, nie niekoľko dní, ako predtým... teraz je to uz ok... užívam si tie dni, keď nemám ovuláciu a tie nekonečné bolesti 😀
@ftinka ak pôjdeš do pôrodnice s pôrodným plánom a dopredu s nimi dohodnutá že ho budú akceptovať ak bude všetko v poriadku a budeš mať so sebou aj skúsenú osobu, ktorej budeš v tomto dôverovať, tak to môže byť krásny zážitok. Toto sú také zaujímavé veci, mne sa zdá že až prijatím pôrodu sa žena stáva ženou, ani nie pôrodom, ale nejakým akceptovaním tej sily čo v nej je, svojho ženstva...Ja si pôrod placenty ani nepamätám...a šitie tých pár stehov tiež nie. Dopredu som to mala všetko naštudované a prečítala som si, že často je to len otázka psychiky, že žena sa díva na dr ako šije, (lebo to čiastočne aj vidíš) a prepokladá že keď ide do nej ihlou, musí to bolieť a tak si tú bolesť vsugeruje. Ale ono sa to robí pri umŕtvení. A teda som sa na to sústredila že to jednoducho nemôžem cítiť a bolo to ok 🙂 A oné, zažila som bolesť pri napichávani pusy pre krásu a to bola iná bolesť 😀 toto bolo nič v porovnaní s tým 😝
ahojte neviete este nikto nic o daniele02 vsak ona bola vcera na tej amnio nie?
@kali23 ja som to mávala práveže tesne po menštruácii ale len posledné mesice, po samovoľnom potrate....dr ma vtedy odbila, že mám prísť keď budem mať bolesti...ukázala mi utz (ešte keď hľadala plod) že maternica čistá, nič tam nie je, test klamal....a v ľavom vajíčkovode čosi. Pýtala som sa čo to je a ona že nevie !!! Že mám prísť keď budú bolesti...prvé mesiace boli dosť silné, ale vždy to trvalo len dva dni... a keď som sa chystala že si to pôjdem dať skontrolovať, tak som už mala pozitívny test a menila gyn. A ten nový sa k tomu stavia pomerne precízne. Keď som mu to hovorila, pozrel na utz a fakt sa tomu venoval, aj dlhšie než utz babata
@sissmiss 😀 😀 ze napichavanie pusy bolelo viac? 😀 😀 no nie nadarmo sa vravi, ze pre krasu sa musi trpiet 😀 este mam dost casu na nastudovanie, tiez mam rada, ked som vopred dobre informovana 🙂 je mi jasne, ze obrovsku rolu pri tom zohrava psychika, tu si budem musiet nejako posilovat ci co...
@ftinka yo 😀 dr mi vraví že ženy si to dávajú bez umŕtvenia tuším spodnú...jedna bolí menej...hornú som si dala aj umŕtvenie (alebo naopak) a ona pichla prvy krát a mne slzy do očí....bola prekvapená že babenky ani neceknú...ja som držala opierky kresla a byť tam tehotná tak porodím. A tuším 6 vpichov bolo do spodnej...no so zaťatými zubami a predýchavaním som to nakoniec dala ale pri dopichávaní po pár týždňoch som dostala pekne umŕtvenie do oboch pier a ako kacer donald som sa nevedela napiť ešte pár hodín 😀 som sa oblievala
@sissmiss mne staci, ze si omylom kusnem do pery a vyskoci mi slza 😀 takze ja by som to asi nerozdychala 🙂 a inak tetovanie je urcite v tehu zakazane, ze? normalne urcite, to si radsej pockam, ale co sa tyka permanentneho make-upu? uz som bola rozhodnuta, ze si dam tetovat obocie, len som to nestihla pred otehotnenim...
@sissmiss tak to je divné, hlavne že sa hovorí o prevencii a včasných záchytoch... nie je lekár ako lekár... snáď to nebude nič vážne... a možno to aj po tom tehotenstve zmizne ;)
pri mojej poslednej preventívke mi povedal, že mám na oboch vaječníkoch 2 rovnaké mini cysty, ale ze je to normálne! ale tie bolesti som mávala furt len vľavo... 3-4 roky, mesiac čo mesiac... a prechádzalo to do krížov na tej lavej strane... no des... ono to človeka vystraší, hned si namýšľa tie najhoršie diagnózy...
mne to tak "evokovalo" ze mi uz tikajú bio. hodiny... a telo uz samo oznamuje, ze je ten najvyšší čas 😀
@ftinka zakázané aj permanentý. Ja som si chcela dať spraviť obočko nech mám pokoj lebo keď nejdem každé dva týždne tak som jak brežnev a pri malom by sa mi zišlo mať stále obočko spravené a keď bude jasná linka, viem si obtrhať dokola aj sama, ale bez vykresleného by som pokazila čo na mne prácne robia 😀
Ja si na normál tattoo počkám po dojčení a na permanent make up tiež....aj na sushi....
@sissmiss no, to som si presne myslela... tak dlho som sa rozhodovala, az som to nestihla 🙂 a to sushi mi ani neposminaj... minule sme boli v japonskej, tak som si dala iba par kuskov vega sushi - teda s uhorkou, paprikou...uf, to teda nebolo vobec ono. uz sa tesim na normalne, mnamiiii 🙂
baby, ake rozmery by mala mat vanicka pre nas septembrovky? teda, ked vyuzivame hlboku vanicku v zime, s fusakom... 83x35 je malo? sirka minim. 40.... ste mali pravdu, ze vela tych novych kociarov ma nejaku uzku vanicku....
@ftinka ja si tiež teraz dávam iba zeleninové....chutné to je, nehovorím že nie, ale to pre mňa nie je sushi 😀 ...ale ten losos....a tak sa najem zeleniny a ryže a do pol hodky som hladná ako vlk. Zato po tuniakovi a lososovi som bola j sýta...toto je také prázdne jedlo...chýba to tam, tak si radšej nedávam ani to zeleninové príliš často, lebo som potom len sklamaná...

Ahojte 😉 babenky aj vas ešte niekedy picha v podbrušku?mna skoro cele tehu...doteraz to bolo vzdy na lavej strane a teraz ma picha na obe strany...nie je to nejak silne ale je to neprijemne...
a teraz pred 2tyzdnami som si preliecila mykozu a asi zas je to tu.... 😠 😠 😠