icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
29. mar 2012

@lulu1112
@annie6
@stipec26 mne už chute prešli, ale keď som ich mala, to bolo desné....a tiež len polovica bežnej porcie sa do mňa zmestila...aspoň som nepribrala tak veľa, ale už mi chutí všetko a už viem zjesť kľudne aj za dvoch, tak sa musím kontrolovať 😕 😀

stipec26
29. mar 2012

@lulu1112 takze veget, co? ;) nohy vylozene 🙂 .....tak to vyzera celkom ako ja - tie chute, ze by si tiez cakala chlapceka? i ked sladke mi moc nejde, akoze daaaaaaaam si - ved energiu treba, ale nic to so mnou nerobi.... 🙂

@annie6 bozicku - ved to ...a potom tlacim hocico a potom sa mi je vecer tazko, zle mi je, a vobec mi to neulahodi... isty cas som to riesila vecer aspon zuvackou, ale telo neosaaaaaaaalis....

@sissmiss aaa provokaterka 🙂 tebe ho pekne vidno, ja som sa teraz rozkysla do stran 😠 ☹

kali23
29. mar 2012

mne tiez špeci chute prešli... ale na to sladké mam chut furt... na večeru som robila jahodovo-malinovú omeletu a akurát robím koláčik so šlahačkou, jahodkami, kiwi a želatínou... toť moje dnešné jahodové chute...🙂 len sa obávam, že nevydržím čakať do zajtra, kým stuhne 🙂)))

kali23
29. mar 2012

@stipec26 coze? sladké je pri chalanovi? ma nestraš! 😀

stipec26
29. mar 2012

@kali23 eee... takto - ja teraz cakam chlapceka a sladke moc nie (iba zmrzku a drene) ...mne pri malej sladke nechutilo a ani teraz mi nechuti, tak neviem ci za toto by som dala ruku do ohna... ale inak som tiez jahodova a malinova - tlacim smotanovo-ovocne zmrzky, co inak inu ako cokoladovo-cokoladovu som nikdy nejedla 😉 🙂

lulu1112
29. mar 2012

@stipec26 no veget je, teraz tlacim kapustnicu, pak si dam daco sladke a pak si nohy vylozim, uff, takto navecer mam riadny pupek a cez den ako keby nic, sranda 🙂 A dufam, ze chalana necakam, ved aj test som si robila a aj doktorka si mysli, ze to bude baba, ale iste to neni, to je fakt 🙄 Ale manzel povedal, ze vie, co urobil a ze to bude baba 😀

lulu1112
29. mar 2012

@stipec26 aj ja zmrzky ovocne so smotanou a tiez som na jahody teraz ako besna, som si v Spare v Rakusku pokupila take, vyzera to ako dzem jahodovy, ale to su pretlacene jahodky ako keby s cukrom, alebo pak jahody, maliny a ceresne spolu pretlacene, no to mi velice vcul chuti, sice, je to drahe, ale co by som rpe malicke nespravila 😅

kali23
29. mar 2012

@stipec26 ani nehovor, posledných pár dní tlačím čokoládovú a orieškovú zmrzku preliatu horúcimi malinami s rýbezľami, včera sme dokupovali zmrzku a akurát som odolala manželovej lákavej ponuke... tak tlačí sám 😀

kali23
29. mar 2012

@lulu1112 kapustnicu som robila včera 🙂)))))

kali23
29. mar 2012

ok, idem dokončiť koláčik... uz mi vychladol korpus...

lulu1112
29. mar 2012

@kali23 Aj ja vcera 😀 To by som mohla stale, a tu stavu z kyslej kapusty, tu si kupujem v pollitrovych flaskach a pijem to ako vodu, hehe, snad to neni na malicke skodlive 😅

lulu1112
29. mar 2012

@kali23 mnaaaam kolacik, dala by som si 😵

monhla
29. mar 2012

Nespomínajte toľko rôzne špeciality - ja som rada, že už 5 dní !!!!! jem ako človek - dokonca niekedy aj viac ako 2x za deň. 😀

lulu1112
29. mar 2012

@monhla fuha, to ti byvalo tak zle?

monhla
29. mar 2012

@lulu1112 Ak som nejedla ani nie 😀 , ale ladničku som sama otvárala iba v prípade núdze

montinka
29. mar 2012

@daniela02 ani mi nevrav ja kazde doobedie hnackujem, zaspavam s modlenim aby bolo vsetko ok.... toto cakanie ma asi zabije.

lulu1112
29. mar 2012

@monhla no nezavidim, ja som s tymto problem nejedla, nastastie mi zo zaciatku zle nebyvalo, akurat mi jest nechutilo, ale uz som sa rozpapala, ved aj priberam 🙄 No, idem si dat zmrzku, asi nie moc dobry napad po kapustnici, co? Nastastie wc mame blizko 😀

stipec26
29. mar 2012

@monhla info o plienkach: vrchne BL boli ok, normalne som pouzivala..ine som asi ani nemala ... plienky BL - musela upravit, lebo velmi dlho schli (uplne popresivat - vybrat jadro, nasich vrchnu vrstvu stay dry..)

monhla
29. mar 2012

@stipec26 Aké vrchné nohavičky? Podľa veľkosti, či sedia nejaké univerzálkyy? /dlhé sušenie nevadí - plánujem kombinovať s jednorazovkami/ P.S. Vďaka za ochotu. Nie je nad konkrétne postrehy mamičiek

montinka
29. mar 2012

@stipec26 ahoj ty si pisala ze ked je tep babatka nam 140 tak je dievca?

kiki30
29. mar 2012

@stipec26 je to super mat septembrove babatko, ale je to super mat nielen septembrove ale asi hocijake, toto moje je vlastne moje prve, takze o to viac sme sa tesili, o to viac si uzivali tehotenstvo. Mne bolo pocas tehotenstva dost zle, prve tri mesiace snad kazdy den vracanie aj par krat, a posledny mi bolo zle v polke juna. Takze som si uzivala nevolnosti, no napriek tomu by som to vsetko absolvovala kludne este raz, stalo to za to. A kocikovanie v septembri bolo fajn, aj jesen bola pekna, my sme si teda jesen uzili vonku, bolo dost dlho pekne pocasie. A rady na tehulkovanie? Hlavne sa nestresovat, a uzivat si tehotenstvo, no a ku koncu tehotenstva odporucam pit caj z malinovych listov a uzivat lyzicu lanovych semiacok denne, mne tieto dve veci dost pomohli k super lahkemu krasnemu porodu, na ktory nikdy nezabudnem a bol to moj najkrajsi den, samozrejme boli aj bolesti, patri to k tomu. Teda aspon ja dost verim tomu ze mi tieto dve veci co som uzivala pomohli. Skuste si o tom precitat na internete, uz neviem presne kedy sa ma s cim uzivanie, ten caj myslim len par tyzdnov pred porodom (napomaha k lepsim stahom maternice), a myslim ze este dostatok pohybu prospieva, prechadzky, ziadny narocny sport. (my sme este prerabali jul-agust, a tak som sa aj dost naupratovala, tak aj to mozno pomohlo).

andrea_stella
29. mar 2012

@kiki30 ja som pila caj z ostruziny malinovej a porodila som za 4hodiny svoje prvem takze mozno som to aj zdedila po mame ale mozno to bolo aj z toho caju neviem 😉

miriska333
29. mar 2012

teda babeny dnes ste toho stihli napísať skutočne veľa. Konečne som dočítala. Cez deň sem nejako nestíham, snažím sa väčšinu dňa venovať malej, no aspoň mám potom na večer o zábavu postarané 🙂

miriska333
29. mar 2012

Kočky chcela som sa Vás spýtať, či i Vám niektorej vyšli pri odberoch v 1.trimestri zlé výsledky na štítnu žľazu, 😒

andrea_stella
29. mar 2012

@miriska333 ja mam problemy so stitnou zlazou asi tri roky, zacala som na 50ke liekoch, pri prvom tehu mi zvysili na 75ku a teraz az 100ku, mam znizenu funkciu stitnej zlazy,ale je to v pohode tym, ze je to podchytene a berem aj lieky ake mam brat 😉

miriska333
29. mar 2012

no mne zistili opačne zvýšenú funkciu,no práve pri tých prvých krvných testoch. A bol to pre mňa trošku šok. Už mám za sebou aj prvé vyšetrenie na endokrinológii,a dr ma upokojila,že to môže byť tehotenstvom a tak dúfam že to fakt tak aj bude. Zatiaľ som bez liekov, o mesiac ma čaká znova vyšetrenie a testy, tak uvidím a dúfam že to bude ok.

daniela02
30. mar 2012

@montinka neboj,obe to zvladneme a bude vsetko ok,ja som vcera zacala citit nieco take ako pohyby takze verim ze to bude ok a budeme mat krasnu zdravujastericku

katka_77
30. mar 2012

@sissmiss Tak super s tymi korculiami, na buduce sa si daj vankuse aj na predok aj na zadok a ak nahodou spadnes, tak si OK. 🙂 Ja som praveze citala, ze ak je ryba zamrazena, tak sa tam zabiju vsetky tie "zle veci" a preto je to bezpecne jest. Ale tiez je prevencia je lepsia ako potom lutovat, hlavne ked na Sk sa tie ryby nechytaju. Ja preto momentalne tlacim krevetove a avocadove. ... len keby mi ich mal kto doma robit. 😉

katka_77
30. mar 2012

@ftinka Tak ja som sa rozhodla pre bugaboo cameleon. Viem sice, ze je neskutocne drahy, ale pre nas zivotny styl by nam mal perfektne vyhovovat a splna 3 zakladne kriteria: da sa dat vysoko rucka, je lahky a da sa lahko prepravovat, dokonca sa k nemu da kupit cestovny kufor. 🙂
A teraz pozeram, ze kde inde sa mi bude dat usetrit. 😉 .... dceram som uz povedala, ze ked sa babo narodi, tak nebudu ziadne darceky. 😀 😀

katka_77
30. mar 2012

@daniela02 Moja, drz sa. Viem si asi len predstavit, ze aku nocnu moru musis prezivat. ☹