icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

luly13
30. mar 2012

Dobre ranko, u nas triple ok. I ked s mensimi stresmi, lebo mali bordel v systeme. A vcera sme boli na degustacii cokolad a praliniek. Tak ak som nepribrala rovno 10kg,tak ani jedno :D. A pohyby baba stale nezaznamenane :/

katka_77
30. mar 2012

@sissmiss @stipec26 ... kocky ja sa len cudujem, ze o akych rybich prstoch to tu pisete a som zistila, ze vlastne ono je to vsade ten isty Kapitan, len ma ine meno 😀 😀 V Uk je to Captain Birdseye. 🙂 By ma zaujiamlo kolko ich asi ma.... ?

babika771
30. mar 2012

@miriska333

ano mne vyšli, ale také na hrane. Dali mi tabletky...a vraj je to lepšie brať, od vtedy sa cítim aktívnešia a lepšie.

papucz
30. mar 2012

@miriska333 ja som na tom rovnako cely zivot nic a teraz stale nieco streptokok, znizene zelezo a teraz uz aj stitna zlaza, skor ma nastvalo ze moja gynekologicka viac ako mesiac u seba drzala zle vysledky z krvi tak som sa na enodkrinologiu dostala az na konci 4. mesiaca, tak dufam ze bude vsetko ok.

katka_77
30. mar 2012

@stipec26 ... cvikla je zdrava... tak len papaj... a ako by moja dcerka povedala, ked jej zjes viac, tak budes cikat ruzove 😀
Mna zatial chute chytaju iba ked som sama doma a nudim sa... vtedy tlacim co vidim.
Ale mame som nakazala aby mi navarila huspeninu. Na to mi slinky tecu uz asi mesiac a nemala som ju skoro 10 rokov. Ale musi to byt mamina, lebo viem, ze su tam nei ziadne fuj veci. Len dufam, ze pri prvom pohlade na nu mi nezostane hned zle. 😉

babika771
30. mar 2012

Ja ešte nemám špeci chute... iba sem tam, minule som stála pri pokladni a zbadala som v košíku u jednej pani vlašský šalát..tak som to stočila a šla si kúpiť🙂

katka_77
30. mar 2012

@lulu1112 Mnaaam treska, to milujem tak ci tak, uz aby sme boli doma. Inak hranolky idu aj mne a to ich normalne moc neoblubujem. Ale si skor myslim, ze je to sol na nich, lebo si ich vzdy poriadne dosolim. Asi budem musiet vyskusat tekvicove semienka. Tie su vraj zdrave a aspon budem mat co zuvat.

katka_77
30. mar 2012

@kali23 Jaaaj to zneje vsetko super a hlavne zdravo. Ved je tam same ovocie. Mohla by si hodit recepty. 🙂

rejocka
30. mar 2012

Ahojte babulky,všetci sme chorí,už to ťaháme tretí týždeň ☹ dnes aj mne dr už musela dať atb pre tehu,nevládzem prehltať,tak ma bolí hrdlo,upchatý nos,ucho a teplota,najviac som mala 38,5,takže raz som si dala paralen,už nevládzem sama mám dosť a ešte detičky tiež horúčkujú.Brali ste niektorá aj vy atb v 14tt?aj sa bojím,ale že neliečené je ešte horšie pre bábätko ako atb....

katka_77
30. mar 2012

@monhla Mne je este len asi 4 dni lepsie a sa sama sebe cudujem, ze co vsetko by som uz zjedla. Myslim, ze tych poslednych par mesiacov dozeniem za par dni. 🙂

katka_77
30. mar 2012

Kocky, co ste sa tu bavili o latkovych plienkach. Tak ja som uz viac menej rozhodnuta ake chcem na den. Potrebujem vsak pradit, ake su najlepsie na noc ??? Inak tieto latkove plienky to je tusim veda sama o sebe. Ani sa necudujem, ze na to robia kurzy. 🙂

marcelatje
30. mar 2012

@stipec26 no mne sa to ukladá na krížoch, asi telo vyvažuje to brucho 😀 😀 😀 😀 😀 ale stále som 1 kg v mínuse

babika771
30. mar 2012

@rejocka
našťastie nemám s tým skúsenosti. A homeopatiká nezaberajú?

držím palce, aby ste boli čo najskôr fit

monhla
30. mar 2012

@katka_77 Mne to hovor - študujem o tom stránky už 3 mesiace a ešte stále sa v tom nevyznám - aspoň to "testujem" na malej. Od včera užmám 4 druhy látkoviek - tak skúšam. Ale pre malé bábenká sú vraj vhodnejšie iné plienočky, ako pre slečnu, ktoré už len čaká na teplučké počasie, aby nenosila plienočky vôbec 😀
Ale jeden postreh - každej mamičke a bábenku vyhovuje niečo iné a mnohé mamičky majú dokonca zvlášť plienočky na deň a zvlášť na noc - takže nakúp viac druhov a skúšaj 😀 😀 😀

katka_77
30. mar 2012

@monhla dakujem za radu. Inak nie su latkove plienku o setreni? 😀 😀 Takto ma vidu viac ako kocik. 😀 Este dobre, ze ich robia v tolkych peknych farbach. Taktiez mam dilemu ci ma vidu lacnejsie na Sk, alebo objednat od niekial inde. Tolko rozhodnuti .... 😒

katka_77
30. mar 2012

Tak kocky prave som sa musela zasmiat. Pozerame sa na mena a sme sa rozhodli, ze budu but na S alebo C. No a moja "mudra" dcerka zrazu zahlzasi: Mne sa paci meno SALMONELA !!! 😀 😀 😀

rejocka
30. mar 2012

@babika771 brala som homeogen9,do nosa pynosol...že to treba normálne preliečit,ebo neliečené je väčšie riziko ako atb.ďakujem 🙂

babika771
30. mar 2012

Všetkým posielam niečo na dnes🙂 na relax..

http://zena.atlas.sk/15-najsialenejsich-tehoten...

petra6484
30. mar 2012

@katka_77 umna to bolo podovne prve 3 mesiace som do seba nemohla nic dostat a konecne tento mesiac mi bolo supis a hned mam 3 kg hore dufam ze to nepojde takymto tempom stale 😀

tanicka1976
30. mar 2012

@rejocka drz sa rejocka, neboj sa babo je uz vyvinute, ATB by mu nemali poskodit...radsej doliecit uplne ako sa s tym tahat potom a ty by si mala problemy. 😉
vazne sa neboj.

sissmiss
30. mar 2012

@rejocka drz sa. Urcite radsej atb ako sa trapit s chorobou ktora ti sama neprejde. Keby to bola nadcha, ok, ale ak potrebujes atb, radsej ich rychlo vybrat a mat pokoj. Uz je to v pohode po prvom trimestri. A na vsetkych liekoch je pisane ze by sa nemali ale hlavne preto ze sa farm.spolocnosti kryju keby daco. Ale predpisuju sa tehotnym tak ci tak a keby boli nejake negativa, tak sa nahlasuju a oni to musia zohladnit v pribalovom letaku. Takze ak je napisane ze po dohode s lekarom, tak ok. Isto su aj take ktore sa nesmu lebo sa o neg.ucinkoch vie, ale atb je naozaj na vyber, takze isto ti lekar predpise take co mozes.
Ja mam zase nadchu uz pekne dlho, jeden den je lepsie, druhy den uplne zle a zase dobre a zase horsie...ale uz asi aj alergicka nadcha robi svoje

ftinka
30. mar 2012

@miriska333 ahojky, ja mam takisto ako ty zvysenu funkciu stitnej zlazy. Zistili mi ju presne pred rokom, ked sme sa uz rok snazili otehotniet a vraj to bola jedna z pricin. Brala som silne lieky, pri ktorych mi zakazali otehotniet, mala som ist na operaciu, ale postupne sme sa dopracovali k lepsim vysledkom v decembri. Hned nato som otehotnela. Teraz chodim nadalej na kontroly kazde 2 mesiace, na zaciatok mi znizil davku na minimum aby neuskodila babatku, teraz uz neberiem nic. Pretoze prave vdaka tehotenstvu sa vsetky hodnoty dostali do normalnu. Neboj sa, bude to v poriadku, len ta musia kontrolovat. Vela zien ma pocas tehotenstva ine hodnoty stitnej zlazy, lebo to je ten najvacsi hormon v tele a v tebe sa tiez deje hormonalna zmena, tak sa to asi bije 🙂 Hlavne nech to podchytia hned na zaciatku 🙂

ftinka
30. mar 2012

@katka_77 dobry vyber 🙂 tento som si uz obzerala zo vsetkych stran, ale jedine ze by bola brutal akciova cena 😀 drzim palce, nech taku objavis. si spominala, ze dnes vyrazate na Sk, ze? Tak stastnu cestu a krasnu "dovcu" 🙂

ftinka
30. mar 2012

@rejocka moja, ja ta uplne chapem. ja dnes beriem poslednu davku ATB, brala som od pondelka. teploty som nemala, ale inak to iste. podla krvi mi dr. zistila, ze mam zvysene zapalove hodnoty, tak mi aj sama volala, ze je rada, ze sme dali ATB. Inak, by sa to nepreliecilo. A dnes uz mi je dobre a konecne som spala celu noc bez kasla. Urcite je lepsie preliecit poriadne ako ked sa to vrati. I ked ATB by sa asi nemali. No dufam, ze drobec je uz silny a vydrzal to s nami 🙂

ftinka
30. mar 2012

dobre ranko 🙂 tak som vas odvcera docitala, poodpisovala na co som vedela a mozem dalej kukat kociariky 😀 😀 inak, uz som sa vam chvalila, ze som vcera umyla okna a vyprala zaclony? dnes sa nam zatiahlo na dazd 😀 a to vsetko z tej nudy, ze som tak dlho doma.... hlavne, ze sa stazujem, ze som chora 😉

ftinka
30. mar 2012

@babika771 funny, aspon viem, akym postojom sa budem pri foteni vyhybat 😀 😀

stipec26
30. mar 2012

@montinka ano, ale zatial to nemame potvfdene 🙂 a nevieme v ktorom tt sa to ma vlastne merat... lebo cim blizsie k porodu, tym mensi tep babatka
@monhla info: to je rozne, treba vyskusat univerzal a ak nie, tak aj velkosti - podla hmotnosti dietata.
ale pre novosa urcite S

jenny6
30. mar 2012

No musím sa vám "pochváliť".. Dnes sa mi podarilo roztrhať na kolene moje tehu rifle 😠 Cestou do obchodu som sa tak nešikovne zašpútala, že to skončili blbým pádom. Odreté koleno a dlane. V prvej chvíli sa mi chcelo zanadávať aj plakať. No rozdýchala som to, otrepala koleno a s roztrhnutými riflami išla do potravín nakúpiť. Veď niekedy boli také v móde 😉 a dúfala, že si to veľa ľudí nevšimne.. No hlavne som rada, že som nespadla na zadok alebo nebuchla si bruško, takže všetko OK. A baby, bacha na pády.

sunny15
30. mar 2012

@ftinka neboj,aj ja som v 10tt brala Atb na zapal moč.mechura a bolo to nutne pre krv v moči-dostala som vtedy zinnat 500 tie sa pre tehulky moze...radsej preliecit zapal,akoby sa mal dostat k bábätku...

sunny15
30. mar 2012

@daniela02 ahoj,Dankovcik je super odbornik..a kde ti bude robit amnio v starej nemocke,ci ides k nemu dakde do sukromky...