icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monhla
3. apr 2012

@stipec26 Vďaka za link o mat. mlieku. Keby som už nebola rozhodnutá kojiť, tak po tomto by som sa rozhodla 🙂

sissmiss
3. apr 2012

babenky ktore ste brali ten bioparox, ako casto a kolko vstrekov ste si davali? Lebo nemam to brat podla navodu 😀 ale podla dr a ona to napisala na recept a ja som si to v mrakotach ani nepozrela a v lekarni mi to napisala trosku zamotane, a este sa aj pomylila, tak som sa dva krat pre istotu pytala ako a kolko to mam brat ale neprepisala mi to, len vysvetlila a potom zistila ze zle, tak este raz...no a ja uz neviem. Jedine co viem ze do nosa dva krat denne a do hrdla 4krat denne, a do hrdla vravela sice po dva vstreky na kazdu mandlu ale v navode je pisane dva krat do ust, nie na mandle, ale neva, to nejako poriesim, len do toho nosa neviem kolko...ci po dva vstreky do kazdej nosnej dierky alebo po jednom....Inak uz mi je lepsie, uz ten nosohltan tak neboli, v noci a rano mi bolo az do placu od bolesti...

katka_77
3. apr 2012

@luly13 Ved to, ze som objednala 8 a oni blby poslali 14. 😀 😀 Keby som bola vo Velkej Britanii, tak na nich nakricim hlavne ked sa clovek tesi, ze nasiel taky dobry ulovok za super cenu a oni to pohnoja. 🙂

sissmiss
3. apr 2012

a este som rozmyslala nad tym, ked som po porode schudla ze som mala tak 3-4 kg uz len navyse, tak moja obezna kamaratka, ktora mala cely dospely zivot nad 100kg ma stale plasila a strasila ako hrozne zle robim malemu, ked chudnem a dojcim...ze nesmiem sa hybat viac nez je nevyhnutne, aby sa do mlieka nevylucovali toxiny a raz sme sa stretli v tescu, ja v kosiku same sojove masko mnamozne, sojove jogurty, sojovu majonezu, celozrnne veci, zleleninu, ovocie...a ona sunku, udene, biele pecivo a dodzubala ma jak sirotu ze co v tej hnusnej sojovej natierke musi byt ake svinstvo, ona by tomu neverila ak je to zo slovenska, tak isto podvadzaju a klamu co tam pisu v zlozeni a jak zle si robim. To bolo asi posledne a uz som ju nebrala ani polovazne....Takze s takym ze obezni utocia na stihlejsich som sa stretla a vela...aj ked som nebola stihla, ale mala som peknu postavu a rada som sa hybala.

stipec26
3. apr 2012

@sissmiss 🙂 nesmies sa hybat viac nez je nevyhnutne 🙂 to bola dobra veta... este ze clovek musi ist na wc kazdy den, lebo by asi ani zo sedacky/postele nevstala 😀 😀 ale ak mozem - tak podla mna by sa nemalo telo prepinat - nehovorim, ze si netreba zacvicit, vsade ukazuju cviciky po porode, ale pri nich nie je sanca to telo znicit a umorit, vypotit do takej miery, ze by mohli toxiny ist do mliecka... ale ja som zastanca cvicenia 🙂 a dufam, ze teda bude aj chut 😀 🙂 len si musim hovorit, ze nesmiem telo umorit do vycerpania ;) ale verim, ze popri troch detoch a mojmu muzovi nebudem mat cas ani nad takym rozmyslat nie to este realizovat 😎

sissmiss
3. apr 2012

@kali23 mna kope od minuleho tyzdna, najskor to bolo len akoby take zblnkanie a skor vytlacanie a teraz uz pekne kopanceky a stale meni polohu...kazdym dnom je to silnejsie. Zvacsa tak pod pupkom kusok ale aj nizsie. Pri malom som citila az po 20tyzdni a neverila by som ze teraz to naozaj pride skor ako sa hovori, ze pri druhom okolo 18.tt a naozaj. A dnes u dr ma pochvalili ze dobre vyzeram, ze mam pekne male brusko 😀 a to ked som tam bola naposledy asi v 13tt tak sa bavili ze ano, pri druhom to vyskoci tak skoro. A dnes sa ma pytali ci mam stale babatko...ze neni vidno...mala som taky polnejsi pulover a naozaj v nom vyzeram ako pribrata, nie tehotna...ale nech. Je pekne, ruzovo strieborne, vesele farby, spokojna som s nim

sissmiss
3. apr 2012

@stipec26 ja som praveze ani necvicila, dokonca som sa napchavala zmrzkou, ale zacala som jest pravidelne, stravovala som sa zdravo, az na tu zmrzku v noci teda 😉 Ja som prirodzene leniva, ale ak sa zacnem hybat tak sa hybem, len sa odhodlat, nemam take navyky dobre, musim sa nutit ale ked sa vyplavuju endorfiny to zboznujem. Mam kamosku co ide po nocnej do posilnovne a ma testosteronu na rozdavanie, nie je prilis zenska alebo citliva, trosku taka prisna na seba aj inych, to je zase pre mna extrem, ja mam rada ked som zena, ale rada sa hybem. Napriklad po tych korculiach minuly tyzden som mala naladicku a taku chut ist zase...A vtedy, proste som chudla, chodila som s malym von, obcas som si pri kociku zabehla, ale len mierne, obcas som s nim sla na korcule, teda do roka obcas, potom uz 4asto v sportovom...ale asi aj dojcenie a vsetko, nejako som chudla...a boli sme par krat v nemocnici, tak som mala stresy...a tiez ked som ho uspavala, tak dokazal zaspat poobede len tak, ze ja jeho na rukach a tancovala som s nim...a vytvorila som si take zostavy aby som z toho aj ja nieco mala, ze cielene na urcite partie, vlastne som akoby cvicila a spievala pri tom, celkom komedia, doteraz si pamatam tie pesnicky ktore preferoval, zasran jeden maly :-* 🙂 ale proste som vedela ze ak ho budem pol hodiny alebo hodinu uspavat, velice efektivne si zacvicim a kludne si mozem lahnut s nim, lebo budem ako po sportovom vykone. 🙂 Takze aj ja som sa hybala len nevyhnutne, akurat ze som ho nebachla do kocika a po sediacky nehojdala ale zapojila som svoje telo 🙂

babika771
3. apr 2012

@monhla

prepáč aj tak som s toho jeleň🙂 teda jelenica, xixi

babika771
3. apr 2012

@sissmiss

do nosa po jednom vstreku každé 4 hodiny a hrdlo 3x každé 4 hodiny

stipec26
3. apr 2012

@sissmiss waw... tak krasne si to vymyslela... ja som max. vedela zapojit nohy a potom mi ostali take namakane lytka, ze uz by som to druhy krat nezopakovala.... takze ty zalozis novu skupinku, temu - septembrovky chudnu a pekne tam napises co a ako... natocite videjka a budeme sa nechavat tebou inspirovat ;)

monhla
3. apr 2012

@katka_77 Kapsovka je plienka s otvorom do ktorého niečo vložíš /volá sa to vkladačka a môže to byť z rôzneho materálu/ a keď to máš nachystané používaš ako pampersku /ale po použití nezahodiť, ale oprať 😀 / Má zapínanie buď suchý zips alebo patentky /to mám ja doma/ Inak je tu fórum "Látkové plienky" - doporučujem prečíta´t a v kĺude tam hodiť aj "blbú" otázku -vždy sa nájde milá žienka čo odpovie /odskúšala som a ani sa nesmiali 🙂 / Potom sú aj typy plienok čo nasadíš a na to dáš gate /Pulky/ - tie aby to nepretieklo. Ja som veľa info zistila aj na bazári tu na koňovi /sú tam aj obrázky 😀 / Ak nájdem jednu stránku o plienkach hodím sem link

monhla
3. apr 2012

zasa látkové plienky:
http://www.latkovepleny.info

sissmiss
3. apr 2012

@stipec26 😀 😀 😀 😀 ale precvicovat bude niekto iny, mne by ste tie cviky neverili 😀
Nie, ja som spokojna, este trosku pevnejsie by to telo mohlo byt a stihlejsie stehna a po porode sa dat dokopy a mat viac svaly, ale na to mi v pohode stacia korculky, tancovanie a obcas si pobehnut...mne to robi dobre, len zacat 🙂
@babika771 tri vstreky do hrdla kazde 4hodiny? Teraz som to presne tak spravila, dva sa mi zdalo malo a 4 vela 🙂 a ako dlho si to brala? Neznizila si po par dnoch davku?

monhla
3. apr 2012

A zasa látkové plienky:
http://www.klingacik.sk/catalog/1949/latkove-pl...

Pekné študovanie 😀 😀 😀

stipec26
3. apr 2012

@andrea_stella nie este sme neriesili... cez vikend bol muz pracovne prec, do stredy ma toho vela... u nas je kvazi vikend vzdy stvrtok-piatok... tak snad sa aj porozpravame... mam kamosku a ta jej Stelka uz ma 4 roky, je to krasne dievcatko 🙂 takze mne sa s tymto menom spajaju pozitivne myslienky...
inak sranda, ako toto vie dost ovplyvnit vyber mien - ak poznate niekoho "zleho, neprijemneho, nesympatickeho" - asi by ste svojmu dietatku nedali jeho meno, ....ci?

monhla
3. apr 2012

@babika771 Treba chytiť do ruky a pozri si tie linky - mne sa lepšie chápu obrázky

monhla
3. apr 2012

@sissmiss Už študuješ alebo len laikuješ?

zuzana_v1
3. apr 2012

@tanicka1976 no modelkou by som to nenazvala, skor nepotvrdena anorexia bez zvracacich priznakov 😀 ved sa kukni:

sissmiss
3. apr 2012

@monhla zatial len lajkujem, idem dalej spat...ak by som sa zacitala, tak budem mat takuuuto hlavu a uz ju mam taku z kocikov, to by som nepresla uz dverami. Ja chcem aj latkove, lebo som tu este davno davno videla ako to dokazu maminy fantasticky usit a vtedy som sa namotala, uz som sem davala link kedysi.

monhla
3. apr 2012

@zuzana_v1 Keby som ťa na prechádzke s malou tak Ťa od ľútosti pozvem na obed 😀 Som rada, že teraz Ti je už lepšie a že pekne v tehu priberáš. Ja si myslím, že váha je jedna vec a zdravie druhá. Ak má niekto problémy s váhou /či už + alebo -/ kvôli chorobe tak je to jedna vec a prejedanie sa na 120 kg alebo naschváľ chudnutie na 40 kg je druhá vec. Obe skupiny sa musia liečiť /ale tá druhá na oddelení s duševnými poruchami - dokonca aj tých občas ľutujem ☹ /

monhla
3. apr 2012

@sissmiss Aj mňa to láka, ale raz darmo na to som ľavá /ale po namotaní na čiapočky už po pol roku obstojne háčkujem 😀 / Ja mám tie stránky uložene v obľubených a pomaly sa nimi prelúskavam. Zatiaľ chápem kapsovky, dnes som kúpila jedny pulky /vrchné gaťuše/ a idem skúšať. A 3 dni som trénovala skladanie obyčajných plienok na novosklad a zapínanie so snapi sponkou /čo sa dáva tak max. do 6-8 mesiaca a ja som to narvala na takmer 2- ročnú slečnu 😀 /

katka_77
3. apr 2012

@monhla Dakujem moc pekne. Takze tie prve su tie ktore ma zaujimaju. 🙂
@sissmiss... hej ten link si poslala mne na to sitie, ale to su uz ine makacky. Ved to keby som teraz zacala sit, tak chudatko malinke mozno by mu to bolo do domu dochodcov. 😀 😀

katka_77
3. apr 2012

Takze kocky, ak z vas nikto nebude mat do hodiny o tie gate zaujem, tak uz mam pre ne odvoz do UK. 🙂 Kamoska leti zajtra rano naspat a mi ich tam vrati. A tak si "cestovatelky" zase poletia 7 000 km naspat. 😉

katka_77
3. apr 2012

@monhla este jedna otazka: Ktore sa ti zdaju byt praktickejsie, tie co sa zapinaju na suchy zips, ale tie cuplikove, ci ako sa volaju? 🙂

katka_77
3. apr 2012

@zuzana_v1 Tak suhlasim s @monhla (zeby Monika?), ale zase tusim tam mas prsia. Ci to su iba vypchavky? 🙂

zuzana_v1
3. apr 2012

@katka_77 to je skor odstavajuca podprsenka na mieste, kde by nieco malo byt 😀

monhla
3. apr 2012

@katka_77 To je jedno. Cvočky sa môžu ulomiť /málokedy ale občas sa stáva - mne zatiaľ nie a to periem v pračke aj na 1100 otáčok/ Suché zipsy vraj občas treba vymeniť /dá sa to vraj prešiť/. Ale ja mám 3 ks BabyLucy už boli použité /z bazáru/ a tam tie pôvodné zipsy držia ako hrom. Ostatné mám na cvočky a som tiež spokojná / len tie si musím odmerať napr. jedna strana 2. cvoček druhá strana 3. cvoček - potom poviem manželovi a prebaľuje aj on/ takže dle vkusu - doporučujem na skúšku aj aj a zistíš. Aj tak pri malinkom bábu dávajú aj mnohé látkarky najpr. pampersky - kým sa pupček nezahojí a potom látkujú a mnohé začnú neskôr iba pre to že hneď po pôrode je žena unavená a začnú až keď sa "spamätá" 🙂 Ja tiež pri malom bábku plánujem látkovať málinko a postupne pridávať a na noc vždy pampers - chcem sa trochu vyspať 🙂 .

monhla
3. apr 2012

@katka_77 Áno je to skratka - Monika /teda prvé 3 písmenká 😀 /

monhla
3. apr 2012

@zuzana_v1 Počkaj si na prsia po pôrode - ja som si pripadala ako Dolly Baster /a to prichádzalo vtedy leto 🙂 / Viete si predstaviť tú radosť - dovtedy väčšie nulky a zrazu .... 😀 😀 😀