September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@sissmiss kolostrum neskumam, ale mna uz tri dni opat tak picha v prsiach, ako keby sa mi tam islo tvorit mlieko... taka bolest, bradavky stale vstycene, pripravene na krmenie 😀 😀 😀 😀 😀 manzelovi sa to samozrejme paci, ale mna to zatial boli... snad sa "otukaju" a potom to bude OK 😉
@anicka245 ja mavam obcas tvrde, sa mi ako keby nafukne aj zaludkova cast aj spodok a vtedy si idem radsej lahnut a trosku si ho podvedome sucham.... ale uz si to aj uvedomujem, lebo ma na to muzicek upozornuje, ze co si hladkam 🙂 ale tlaky to nie su... zatial...
@mravvcek kolostrum alebo mledzivo je prva tekutina co vyteka z prsnikov...nasjkor okolo 22tt a ku koncu tehotenstva viac...teraz to boli len kvapky, pamatam sa pri malom ze v noci som sa niekedy zobudla s mokrou nocnou koselou, resp.rano som videla stopy. Kolostrum sa tvori aj prve dni po porode a je vyzivnejsie ako materske mlieko, tak aj ked este nejde mlieko, babo by malo cuckat toto, lebo ma protilatky, bielkoviny, vsetky potrebne ziviny a tiez laxativny ucinok aby babato vylucilo mekonium- tu prvu stolicu. A to si nemala ako vediet doteraz 🙂
@jerryjanka myslis ze ani kloktat by sa nemala? Pit viem ze sa nesmie ale na to hrdlo mi to strasne pomohlo...
@mravvcek ja som pri malom kupila veeelku hrubu knihu a studovala a studovala. Okrem strachu z neznameho aj preto, ze ma to bavilo 🙂 A ano, presne- nemusis panikarit, vsetko je ok. Ku koncu moze toho byt naozaj vela a mozno budes musiet spavat v podprsenke s vlozkami...aspon ja som ku koncu mala toho vela a pomerne to chladilo a ja hakliva na chlad 🙂
Ked sme sa minule bavili o potrebnych a nepotrebnych veciach co casto maminy kupia hlavne pri prvom lebo si myslia ze naozaj vsetko potrebuju...tak urcite som vyuzila podprsenku na dojcenie, kolotoc sa malemu pacil, ale podlozka na hranie s tou hrazdou ci co to bolo...to ho vobec nezaujalo. Takze babata su rozne
@sissmiss vraj je lepšie telo nezaťažovať, ale tak ak neprehltaš ten odbar tak zasa žiadna katastrofa si myslim.
@jerryjanka neprehltam, je to len silny caj, takze ani alkohol v tom nie je, idem este pogooglit, dufam ze je to ok...
@mravvcek ja som čerpala z 3 zdrojov informácie, kniha Deväť mesiacov otázok a odpovedí, stránka http://www.tehotenstvo.academy.sk/index.php
a časopis Dieťa, ten čítam už zopár rokov, veľmi na úrovni, vynikajúce články, kúpila som si aj iné časopisy, možno mali krajšiu modernejšiu úpravu ale tento sa mi páči obsahovo
@mravvcek mne mama povedala, že každá žena, pokial nemá dáku psychickú poruchu, sa dokáže postarať o svoje dieťa, že to máme v génoch a je to tak. Aj si všeličo prečítaš, chodiť na predpôrodnú prípravu je dobrá vec, aj tu ti baby poradia. Najdôležitejšie je po pôrode sa nevyplašiť a nevzdať kojenie (len 4% žien nemôžu kojiť, všetko ostatné je len o psychike,....)
Mne ťažšia časť pripadá teraz - výchova 2 ročného neposlúchajúceho výmyselného chlapčeka
juj vcera som si v HM kupila konecne vytuzene tehotenske nohavice a par tehu veci a dnes som sa po avione hrdila bruskom 🙂 som tuzila stretnut niekoho znameho nech si to niekto vsimne 😀
@stipec26 som zistila ze to predsa len asi boli plyny alebo teda creva 🙂 ked clovek sa teraz ani nevyzna vo vlastnom tele ze co mu je 🙂
dievcata mam na vas obrovsku prosbu. dna 19.4. sa v suranoch bude rozhodovat o jedinej detskej liecebni pre vekovu skupinu 0-3 roky pre deti s atopickym exemom a potom az do 18 rokov. potrebujeme co najviac podpisov uz do tohto stvrtka, preto leziem do tejto temy. osobne s mojimi detmi 1 a 3 ideme teraz 16.4 na preliecenie, tak dufam, ze nebudeme posledny turnus...
ak sa rozhodnete participovat na zbierani podpisov, tuknite mi do IP mailovku, poslem formulare. tieto, co som vkladala specialne do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/peticia-za-zachovanie-liecebne-pre-atopicke-deti/ , su vraj necitatelne.
dakujem vopred za vsetky preliecene deti tohto ustavu. proste Odborny detsky liecebny ustav Travnica nesmie ukoncit svoju posobnost! apropo, nikdy neviete, kedy, koho, kde zacne skriabat zvlast v terajsej dobe ked je pomaly dazdy druhy clovek na nieco alergicky...
@julianaka888 To nič ja mám už brušisko a tom 2 kg schudla /hnusné ranné nevolnosti v 1. trimestri/ Neboj bruško bude a cez leto ho bude aj krásne vidieť - už sa teším, lebo 1. tehu som bruško "skovávala" pod zimnou vetrovkou 🙂
tak som vhupla do noveho, 17tt a citam, studujem co nove v tomto tyzdni a pre vsetky maminky mam dobru spravu - jedna veticka pre Vas - na upokojenie, aby ste mali lepsi pocit a zbytocne sa nestresovali.... pisu tu: V tomto štádiu tehotenstva je normálne pribrať okolo 2.5 až 6 kg..... a kedze z Vas je trosku dalej ako ja - tak ste uplne v pohode s +4kg....

@sissmiss šalvia by sa v tehu nemala - skus radšej slanu vodu alebo vincentku 😉