icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

brita
16. apr 2012

@jerryjanka Ahoj, prosim ta, zanmena to, ze ak mam pre babatka bodynka, netreba kosielky?Cize na hornu cast telicka na hole obleciem bodynko, dole bude mat babo plienocku na sebe a na to mu dam nohavice alebo nejaky overalik? Ja rozmyslam, ako mam vlastne babatka obliect, ked pojdem z porodnice. Malicki sa narodia v auguste. Nevies mi, prosim ta, poradit?Dakujem

jerryjanka
16. apr 2012

@ftinka fusak som mala najskôr maxi cosi do autosedačky do vaničky v ktorej bola dokopy 4x som fusak nedavala, a potom neskôr už quinny fusak do kočika

jerryjanka
16. apr 2012

@brita no ja som obliekala body + pyžamko alebo body polodupačky, tričko a nohavice podla teploty
do porodky beriem len body a bavlneny overal

ftinka
16. apr 2012

@jerryjanka aha, ty si si kupovala origo fusak, ktory sedi ku kociaru? ja som ten zavrhla, ze si radsej nejaky iny pozriem... a ked si iba 4x pouzila do autosedacky, tak co si ine davala? deku? alebo si mala drobca v lete a netrebalo? ja mam termin az koncom septembra, co moze byt teoreticky i v oktobri, tak uz bude chladnejsie...

jerryjanka
16. apr 2012

no ona mi vo vaničke nechcela byť takže sme sa vozili v autosedačke s fusakom do autosedačky 😀

brita
16. apr 2012

@jerryjanka Prosim ta a vseobecne, ked babenku obleciem take tie cele dupky /overalik, ze maju aj dlhy rukavik aj nozicky dlhe uzavrete, musim dat babu este pod to nejake bodynko s kratkym rukavkom a ponozky, ci to je blbost? Sorry, ale fakt to neviem.

ftinka
16. apr 2012

@jerryjanka joooj, ako dobre, ze tu uz mame i hotove mamicky, nie len nas - cakatelky 😀 diky, ja este porozmyslam, co ma napadne...

jerryjanka
16. apr 2012

@brita ja som davala mala som januarove babo, v lete netreba, jesen zima radšej asi ano, a ponožky som skôr davala ale na overal než pod

jerryjanka
16. apr 2012

@ftinka aj ja som sa učila - ale sranda bola že ja som vždy obliekala menej ako moje kamaratky ktore mali aj o 2-3 mesiacestaršie deti, oni zababušene, no my tiež ale o dosť menej - otužovali sme odmalička 😀

brita
16. apr 2012

@jerryjanka Dakujem krasne. 😉

sissmiss
16. apr 2012

@ftinka
@brita
@jerryjanka jesskovi zraky, ja som neni prvorodicka, ale ja si uz nic nepamataaaaam 😨 takze pekne si to musim vsetko nastudovat zase....
Ja som maleho z porodnice niesla v kosielke...vtedy to bolo na zozname veci co si treba priniest, tak som nakoniec zohnala starsie od krsnej, ale obliekla ho do toho sestricka, ja som to nevedela...asi budem trenovat na babike, mam taku malu...v nemocnici mal maly taky overal a presne, najlepsie je taky ktory sa odopina od krku dole, ze sa nemusi pretahovat cez hlavinku a este aj odopinatelny medzi nohami, aby ked prebalujem kazdu chvilu, nemusela som vyzliekat cele odhora, len rozopnut spodok. A doma to uz zacinalo byt teplo, zvacsa mal body, svetrik, teplacky a ponozky alebo dupacky, svetrik

luly13
16. apr 2012

@brita
@ftinka kocky,ja som tiez posielala mamcu na nakupy po narodeni. A to sa maly narodil 3,5 kg. Vecicky 0-3 mu boli strasne velke. Prve tyzdne sme mali najviac z tesca newborn velkost. Tie sedeli najlepsie. A najsamlepsie boli tie overaliky. Pod to som nedavala nic doma. Perfis k bodynkam su polodupky. Klasicke dupacky som vobec nepousivala.

brita
16. apr 2012

@luly13 Dobre, ze pises 😉 Moje babulky asi tiez nebudu velikanske, kedze su dve. No vidim, ze musim ist este do tesca dokupit mensie vecicky 😀

paula80
16. apr 2012

@miriska333 tak vravíš,že do HM v Laugu ani nemusím ísť?nemajú tam tehu veci?Ja by som aspoň do toho CA behla,dnes som pobehala mesto,ešte aj tie obchody s tehu oblečením,čo boli keď som bola predtým tehu,sú zrušené,tak ja ozaj neviem,kde tie tehu rifle kúpiť,rozmýšľam ešte v Kiku,nebola si tam?

jerryjanka
16. apr 2012

Baby pomoc mna už zasa od rána naťahuje - kedy toto skončí pre pana jana

andrea_stella
16. apr 2012

@sissmiss
@luly13
@jerryjanka mojmu malemu boli pri jeho vahe 2700g po navrate z nemocky aj tie newborn veci velke, sa v tom topil, tiez mi mamina musela ist rychlo nakupit co najmensie vecicky lebo vsetko som mala od 0-3m...a ked sme odchadzali z nemocky som nevedela, ze babatka na odchod obliekaju sestricky to ste mali vidiet ako na mna kukali ked som dosla povedat, ze uz odchadzam domov a oni, ze sak vam treba dieta obliect a ja ze no nevedela som tak som ho poobliekala sama sice to bol boj ale maly ani nepipol az ked sme prisli domov zacala realita 😀

tomika
16. apr 2012

@luly13 aj ja mám rada tie polodupačky,iba tie som použivala 🙂 ,a aj teraz to budem.

anicka245
16. apr 2012

@jerryjanka mne je tiez posledne dni nejako zle :( dnes som ani obed nezjedla, vobec si nepripadam hladna, ledva do seba nieco dostanem :( a to som sa kazdemu chvalila ze mna tieto veci uz davno obisli...

monhla
16. apr 2012

@piskotik Ak chcaš pošlem Ti dobré linky na háčkovanie + návody. Ja som z nich zvládla už pár krásnych čiapočiek /a kopec neforemných vecí 😀 😀 😀 /

daniela02
16. apr 2012

@andrea_stella my sme nastastie nasli aj velkost 50, a to sa nas v obchode pytali ci sme predcasne narodeni, som kukala na nich jak puk 🙂

Dievcata mne uz dorazili prve vecicky pre babulku, taka som natesena ze az 🙂

Aku znacku budete mat na krmenie, myslim flasky, cumliky a podobne, lebo my sme investovali do MAM Baby

jerryjanka
16. apr 2012

@andrea_stella no newborn z tesca su velkosť 56, preto ja som potom kade tade zhanala 50tky zohnala som v kik-u tam maju aj 42 a 46, dokonca mi chvilku nosila aj veľkosť 46 asi 2 týždne - mala len 2960 gramov.

jerryjanka
16. apr 2012

@anicka245 ja som ešte neranajkovala ani

paula80
16. apr 2012

@soniatko takže,čo som písala,že majú v tie rifle v Priore,už ani tie XXL tam nemajú,bola som tam dnes,tak len aby si sa neprehnala.

jerryjanka
16. apr 2012

@daniela02 ja som kupovala tommee tippee

anicka245
16. apr 2012

@paula80 ja som v HM dost nakupila.. jedny 3/4 rifle, jedny take volne sede nohavice a jedny suprove cierne nohavice, a este par veci na vrch, akoze su super ale ta cena... ja som este predminuly tyzden vychytala tu akciu ze za kazdy nakup nad 30€ je poukazka za 5€ tak som si to tak akurat vyratala ze som platila 3 nakupy tesne nad tu sumu a v podstate minuly tyzden som si tie cierne nohavice kupila za polovicnu cenu 🙂 akoze cenovo je dnesny Lidl rozpravka oproti HM ale zase dufam ze to vyuzijem este pri dalsom babatku potom...

tomika
16. apr 2012

Niektorá ste kupili v Lidl tehu leginy??Som zvedavá aké su,či nie su také akoby pančuchy???Ja by som chcela,ale skusim obyčajné,čierné,ked je tam guma,tak snád budu dobré aj také..

andrea_stella
16. apr 2012

@jerryjanka no vidis ja musim kuknut aka to bola velkost ,ale viem, ze to boli hrozne mini vecicky aj tak mu boli velike 😅

paula80
16. apr 2012

@anicka245 hore písala @miriska333, že v TN v HM,nemajú tehu oblečko,no ja už vydržím a pojdem pozrieť až vo štvrtok cestou z poradne,už som nabehaná po obchodoch,už ma to nebaví a hlavne v týchto nákupných mi býva poslednú dobu zle,úplne na odpadnutie,tak tam chodím teraz čo najmenej,ale keď vo štvrtok nekúpim nič,tak si skúsim objednať z bonprixu,keď nesadnú vrátim,čo už 😒

andrea_stella
16. apr 2012

@tomika ja idem dnes nabehnut do Lidla dam ti vediet 😀

monhla
16. apr 2012

@ftinka Aj ja chcem ísť na nákupy. ak to môj otec stihne zavieze ma. Ak nie dúfam, že budú mat aj zajtra. Akú veľkosť pásu máš? Ja zatiaľ neviem.