September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
a este som chcela k tym obleckom - ja som strasne na hlavne ked boli este maly nemala rada tie body, co nemal patentky.... tusim tesco to tak ma, ze iba tvor pre hlavicku a nic na zapnutie... to sa mu stale zosmykavalo z ramienok a mi to totalne vadilo, ze bol na pol skoro holy (hlavne ked som dala nieco vacsie, ked som dala zas mensie, tak mu to tiez ledva drzalo..hruza) ... takze za seba - odporucam - so zapinanim - co su to? cvoky? patentky? take co je aj dole medzi nozickami....
a este k flastickam - ja som dokonca dostala v tom porodnom kufriku - tusim u Vilka Avent a u Natky Chicco... a potom este niekde sme dostali dalsie dve Chicco.. mam to stale doma zalozene.... ja som pouzivala Avent
@mravvcek Ja som mala požičanú a potrebovala som ju iba 2x /nutná návšteva zubára/ .A to som kojila 17 mesiacov. Teraz nemám a mienim kúpiť tu na bazáre nejakú obyč manuálnu iba na začiatok. Ak bude treba kúpim si potom elektrickú /mala som požičanú elektickú medelu a vyhovala mi/.
@mravvcek ano - no toto by som skor kupila, ked uz chcete taketo dojcenske vecicky 🙂 ... v porodnici pozicaju, ale maju ich tam obmedzeny pocet a vlastna je predsa len vlastna.... ja som mala rucnu Medelu
stale pisem len za seba, vlastny nazor - nevnucujem nikomu - kto chce, si zoberie, kto nie - nevadi... kazda mame vlastnu predstavu, volu a hlavu a urcite urobime to najspravnejsie pre to svoje babatko...
ja som ju pouzila rucnu pri druhom babatku (predsa len, uz som bola vystudovana a skusenejsia), a kedze mala dostala dost silnu zltacku, tak som odstavala a davala som jej cez striekacku (a moj vlozeny malycek na jazycku) moje odstriekane.... ja som si uvolnila prsia a jej nedavali tie umeliny... kedze som ju nemohla na kazde dojcenie vyberat, tak toto bolo pre mna znesitelne....
ale inak ak niekedy budete uz doma s babatkom a uvazovat - tam papat a potom odsajem - zapamatajte si pls - v dobrom - ani ta najlepsie odsavacka vam neodsaje tolko ako spravne prilozene babatko... nie je sanca... lebo odsavacka vam do mozgu nedava signal a nestimuluje vam mliecne zlazy...... ja som pri prvom odsavala od 3m-do 8m a bol to des... (musela som kupit elektricku, lebo by mi ruky odpadli) ...pri odsavani som plakala, lebo mi to bolo luto - maly spal a ja som sa divala na jeho fotocky, aby som podporila laktaciu.. no verim, ze toto zle je prec a budem/-me sa len tesit z toho ako nam krasne mliecko pojde pre tie nase vonavucke babatka 😉 🙂
@stipec26 ja nemam geneticke predispozicie na to, mamina tiez nekojila uz pri prvom som na to bola upozornena, ale clovek nikdy nevie to je pravda, ja flasky kupujem dopredu aj keby mali stat alebo sa potom predat dokonca mam pripravenu aj odsavacku, takze dojceniu davam sancu, minimalne flasky pouzijem ako nadobky na odsatie mliecka keby ho bolo vela 🙂 A neskor ich urcite vyuzijem
@stipec26 no ale aj tak nenakupujeme bezhlavo, ale skor na zaklade akcii, veci co som objednala mame o polovicu lacnejsie nez su na svk, a co sa tyka toho tiez nemam rada ked mi niekto kupuje veci, lebo proste je to aj o vkuse, ja viem co chcem a co sa mi paci,podla mna kazda z nas nakupi to co uzna za vhodne a tak ako som napisala mravcekovi, nech si kupi co sa jej zapaci, ja som si chcela urobit radost pre zaciatok a zacala som vybavickou od MaM, ked nieco nevyuzijem preda sa alebo daruje 🙂
@daniela02 u mna to je tiez tak, mamka nekojila, vlastne nikto z rodiny okrem jednej maminej sesterky a som tu 🙂 urcite sa neskor zidu - to verim... ja len, ze v 5. mesiaci tehu mi to pride zbytocne kupovat.... radsej bavlnene klasicke plienky na grcky a podbradnicky 😀 😀 😀 inak tiez som si kupila (aj dostala) nadobky na uskladnenie mliecka a ako mi bolo este horsie na depky, ked som tam nemala co dat - nielen pre maleho dost a uz vobec nie na naplnanie tych blbych nadobiek... som to chcela vyhodit, ale muzicek ma vtedy velmi podporil, ze vydrz a mozno sa zidu - ze este nezahadzovat a ze mozno teoreticky pri dalsich detoch 😉 strasne bol vtedy zlaty....
@stipec26 boze, ty ma teraz zamotavas 😀 jedine, co som mala jasne, ze odsavacku nekupujem 🙂 v nemocnici docasne pozicaju, ak by bolo nutne a dufam, ze sa to nejako rozbehne. A odsavacku potom potrebujem, iba keby som chcela vypadnut od maleho.... Ale mi vobec nenapadlo, ze babo moze byt chore a nebude vladat tahat.... tak poslem potom muza kupit 🙂
@stipec26 kojenie je tema na dlhu debatu a nerada sa o nej bavim, bud kojit budem alebo nie, vedu z toho nerobim, lebo moj nazor je ze vsetky deti ci uz kojene alebo nie budu zdrave a hotovo. a budu mat svoje problemy a choroby a podobne.
A co sa tyka nakupov, ako som uz napisala ty mozes zacat od plienok my sme zacali od tychto potrieb, je to robenie si radosti jednoducho, lebo postielku aine veci budeme kupoat spolocne s vecami co do nej patria a podobne kocik, cize to budu dva velke nakupy. Ja som po amniu a ver mi, ze dovtedy som nepomyslela ani na jeden nakup a teraz uz na vsetky a chcem sa z nich len tesit, je to o uhle pohladu, kazda mame ten svoj 🙂
juj zajtra idem na odber na triplle testy,a mam ist na lacno,ja neviem ako to zvladnem :(
@daniela02 ja neodsudzujem maminky, co nedojcia alebo nechcu - ak som sa tak vyjadrila, tak pardon... ja len chcem pomoct k tomu, aby kazda zacila ten krasny pocit.... vobec som teraz nebrala do uvahy dojcenie a jeho vyznam na zdravie - ako pises, je to na dlho a dojcenie je veda, ale to nechcem rozoberat....
no ak to mraveckovi urobi radost, kupit si flasky - ved moooze.... no pride mi, ze vecicky su viac babatkovske nez dojcenska flaska.... ja som len napisala svoj nazor a zhodou okolnosti bol podporujuci dojcenie.... snad ma neukamenujes/-jete
@ftinka toto je iba na tebe.... ja som napr. nekupovala az vahu na vazenie babatka doma, nekupovala som kontrolu dychu, nekupovala som speci-drahy kocik... ja som vyhodila peniaze za ine blbosti 😀 😀 😀
@ftinka mu nakazes a hotovo, vygooglis vyberies si, my sme tak pri prvom dopadli s oblecenim, lebo som sla podla zoznamu, ale ja som jedno poobedie sadla za net vygooglila napisala na listok, nakazala ze ine nemoze iba ak lacnejsie a akciu a nakupil, sice to trvalo a telefonoval asi dvakrat, ale kupil
ja som nekojila ani kojiť nebudem tak mam doma flašiek asi 10 a točia sa stale 😀
@stipec26 nie cosi, ja som to nemyslela vobec nejak kamenovatelne, alebo nejak podobne, viem ze je kopec nazorov, ako som pisala to zavisi od mamicky, my sme nekupovali len flasky, ale aj ine veci, len proste ked sme sa mm bavili o nakupoch a povedal mi tak si uz nieco kup, ved mame dovod oslavovat kupila som si vybavicku od MaM, lebo je to znacka ktorej verim
@jerryjanka vies ze aj u nas sa to mnozstvo vystriedalo a to viem, ze moja mamka aj svokra, prisli dali nam peniazky a zahlasili, nakupte dvojmo aby bolo aj u nas🙂

@mravvcek Ja som si kúpila 1 fľaštičku /malú sklennú/ lebo som plánovala kojiť - ale pre istotu 😀 . Kedže som kojila, flaše som nepotrebovala ale tá jedna a zišla potom na čajíček vonku /doma zásadne z pohárika alebo šáločky/. Takto som bola "istená" a neminula som veľa, lebo flaštička mi zostala ako poistka aj pre druhé. Inak veľa fľaštičiek priniesli príbuzný na návštevy a rok som sa ich "zbavovala". Našťastie sa rok po našej narodili 4 bábenká a z toho 2 dievčatká.