September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@daniela02 Ani moja mama nekojila - dr. ju presvedčila po návate z pôrodnice, že má slabé mlieko ☹ . Ja som jediná z našej rodiny /okrem jednej staršej sestrenky/ čo som kojila aspoň do 6. mesiaca. A kedže mi nevedel nikto poradiť, chodila som na kurz - to som si užila výsmechov od rodiny ☹ ale mm ma podržal a bol mi oporou. Aj teraz dúfa, že budem aspoň do 6. mesiaca kojiť - môj cieľ /a bol aj pri 1. bábku/ je kojiť aspoň do 1. roka.
@monhla ja som si dnes kupovala v lidli tičko a teda podľa obrázkov som čakala viac, ale teda ja som si na drzovku skúsila, však čo potom keď bude malé alebo veľké 🙂
@mravvcek a urcite na lacno? mne tu baby pisali, ze sa to nemusi.. sice som to zvladla iba s vodou - mala som ist na 8:40, tak sa to dalo este vydrzat...
jeeeeeej, akurat mi prisla smska, ze vysledky testov trriple su v poriadku 🙂 pekny den 🙂 ....pekne to napisali 🙂 dnes najkrajsia esemeska.... a druha najkrajsia bola, ked mi dosiel rodicovsky na ucet 😀 😀 😀
@daniela02 no niekto možno nechape ale mne sa nechce hned vnoci ked ju nakrmim utekať do kuchyne a drhnuť flasku, takto to hodim raz za den do umyvačky a sttale mam aj čisté
@stipec26 Novinka ani velmi nie, uz su tu tak 5 rokov, len nema taku masivnu reklamu, mambaby.com je ich stranka, nam vyhovuje ze tie flasky sa daju uplne rozmontovat teda aj odkrutit spodok a poriadne vycistit
@anjelik007 Ja idem s malou - takže skúšanie je asi vylúčené - inak drzosti mám na to dosť 😀
@jerryjanka plny suhlas 🙂 Viem presne o com hovoris 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jerryjanka/a...
tento tátoš by mi mal v týždni prisť. juj tešim sa z neho 😀
@jerryjanka nepouzivas sterilizator na flasky? my nemame mikrovlnku, tak som pozerala, ze mozno ten elektricky budeme potrebovat.... ty "sterilizujes" jednoducho v micke?
dokonca mame aj monitor dychu a som zan rada- vždy som len v noci kukla blikalo na zeleno a ja som spokojne spala dalej, inak by som 20x za noc vstala zasvietila a kontrolovala či malá dýcha - som v tomto taky debil je to vo mne od malička.
a mala som aj váhu ale skôr zo zvedavosti a do pol roka sme si malú točili vždy ked mala celý mesiačik tak že sme ukazali na kameru koľko váži a potom kupkali.
kočík som ale mala napriklad z druhej ruky, oba teda. lebo som chcela ten konkretny a novy stal okolo 800 eur bez výbavy. TAkže takto som to riešila ja
@jerryjanka krásny, len ja už golfáč mám ☹
@ftinka sterilizovali sme v mikrovlnke asi 2 či 3 mesiace ale nie zakaždým teraz už nesterilizujem ani neprevaram vodu - davam z vodovodu. a umyvačku zapinam pri flaškach na 70 stupnov
@daniela02 tak to som si vypočula aj ja dokonca aj od sestričky na pediatrii čo som to za matku ked nekojím, ani sa nespytala že prečo 🙄 tá kojománia mi lezie na nervy - ved ja viem že je to pre dieťa najlepšie ale ked to raz nejde mam sa zavesiť?
@anjelik007 no aj my mame golfač, toto je druhy - v podstate rovnaky ako mame len my mame doma polohovatelny a malej už bude stačiť aj tento obyč.
@jerryjanka aha, no vidis. ako sa cloviek vynajde 🙂
@jerryjanka pises mi zo srdca aj ja som si odzila a vypocula, ale co uz, nic s tym asi nenarobime 🙂
@daniela02 normalne mi vadilo ked sa ma aj uplne neznamy ludia na ulici pýtali či kojím, to ako čo koho do toho ??? nie aby sa spytali ako sa mame, alebo niečo - proste nadrzáka kojíte? nabuduce odpoviem otázkou či už dnes boli na záchode srať ... ved to je rovnako intimna otazka 😀
@ftinka to sa tak hovorí zložité úlohy zadaj lenivcovi - vždy nájde spôsob ako si to zjednodušiť 😀
ahojte kočky.tak dnes bola sestra na velkom sone ona je v 20tt a že to bude dievka 🙂 nas to len čaká.baby mam dosť háklivu otazku.na začiatku tehu mi doktor povedal že mam mykozu po preliečeni v 11tt sa mo to v 15tt vratilo.vždy mi dava gynazol krem.robim všetko aby tu mrchu nedostala(periem nohavičky pri 95c,žehlím gaťky,len sa sprchujem,vlasy umývam zvlášť,s mužom som nespala hádam ked sme male počali)a dnes zas mam svrbenie zatial bez tvaroh.výtoku.ja sa bojím mu to povedať ☹ ide ma šlak trafiť.nikdy som to nemala len teraz v tehu.mali ste stým skusenosť?čo zabera?nechcem malemu ublížiť ☹ ☹
u nas sa tiež vela veci nevyužilo, ine zasa denne - ale to každa mamina musí zistiť na vlastnom bábätku
@kucharikova poznam to dôverne - v tehu je to dosť obvyklé, skus rosalgin výplach alebo canesten krém a ak nezaberie nezostane nič ine len mu to povedať
@daniela02 Ja Ťa neukameňujem, neboj. Ja len nechápem mamičky, čo to ani neskúsia z blbého dôvodu /napr. ísť na disku, zapáliť si, piť alkohol .../ Ak sa mamička snaží a nejde to, skôr ju ľutujem. Kamoška napr. chcela veľmi kojiť a 2 mesiace sa jej to darilo, potom malý ochorel, behali po vyšetreniach a ona stresom mliečko stratila. Bola veľmi smutná a dlho nám trvalo, kým sme ju presvedčili,že aj tak je dobrou matkou. Takže keď to nejde, tak to nejde, ale treba skúšať
@monhla my sme stratilli mliecko lebo som sa zasla do laktacnej psychozy, na ktoru dosla moja mamka a nie lekarka a dalsi dovod bol, ze moj maly upirik ked sa narodil ma uplne vysal z vitaminov a z coho sa dalo a davala som sa velmi pomaly do poriadku. U mna disky a podobne nehrozi 🙂 Na to nemam cas 🙂

@stipec26 no ved to, ze ja tiez nechcem kupovat "blbosti", ktore nevyuzijem... ale teraz proste netusim co naozaj ano a co nie.... a dufam, ze s postupujucim casom nebudem viac stresovat, ze potrebujem vsetko 🙂 ja som velky vymyselnik... vypytujem sa vas, hladam na nete, pozeram v obchodoch... ale zeby som nieco kupila, furt mam este trosku strach. Tak iba tie drobne body a satku na nosenie.... a dalej si tvorim zoznam 🙂