September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@annie6 ja som pribrala dokopy 10 kg.....len za minulý mesiac som mala +4kg 😅 , aj som sa bála, čo mi na to povie doktor, lebo sa mi to zdalo veľa, ale nejak to nekomentoval ......inak je to divné, že ti povedal, že máš dovolené len 1kg za mesiac.....veď potom by bola norma pribratia v tehotenstve 9 kg....a zväčša sa uvádza, že normálne je pribrať od 12-15 kg..... 😉
@nkem ahoj, ja idem na budúci utorok 😉
@annie6 ja som pribrala 12 kíl. Ale teraz som dosť zavodnená a opuchnutá, takže sa tá váha dá dosť ťažko posúdiť. Dr. povedal, že do konca ešte asi tak 3-4 kilá priberiem. Nebol zo mňa nejako zhrozený 🙂
@annie6 no ja mam hore 6,5kg a to mi sestricka povedala ze je to malicko....a to som este baculka, takze ja by som prirodzene nemala priberat vela....takze netusim co ma tvoj doktor za problem...nemas daky zdravotny problem ako vysoky tlak abo opuchy? bo to by som este pochopila..ale tak ty si pribrala malicko tak sa cudujem, ze ti nekazal papat viac ;)
@vladka1828 no my tiez vieme len 50 na 50 ze bud dievcatko alebo chlapcek ale uz mame vybavicku prichystanu celu komplet. my sme pripaveny aj na chlapceka aj na dievcatko
@dadika663 tak to si šikovná ....ja mám výbavičku tak zhruba na 50%, zvyšok chcem dokúpiť, keď budem vedieť pohlavie 🙂....len neviem či dovtedy vydržím 😅
@nkem no to dufam aj ja ;), chodim do poradne na Antolsku v Bratislave a ked som minuly mesiac videla aky maju naval (museli do izieb pridavat postele) tak som bola v soku ;)... a mamicky co som ich stretla v poradni a uz prenasali si stale utahovali, ze prinahorsom pri tomto baby boome ;) ich poslu do inej nemocnice ;)
@vladka1828 my sme to nakupily vsetko a vstko v neutralnych farbach a ked bude dievcatko tak satocky dokupime :D A dakujem ja som rada ked mam klud a nie zhon a stres ze este toto mi chyba este toto. takto mam prichystane a uz si to len uzivam akurat tie horucyvy su nan nic
@dadika663 aj ja som mala podobný plán, že nakúpim dopredu a mám pokoj a žiaden stres 🙂 no stále sa mi zdá, že mám ešte čas 😅 ....ale 10 týždňov nie veľa - mala by som sa polepšiť 😀
@vladka1828 neboj to postihas ale mne sa uz ani nechce chodit v takom horku von som naozaj rada ze to mam vsetko prichystane uz len kocik nam dojde buduci tyzden
Inak kocky - neviem ci ste zaregistrovali, tak radsej (ako inak xixi) napisem:
Od juna su novorodenci pod vacsim drobnohladom - od juna vsetky porodnice na Slovensku ponukaju moznost odobrat vzorku krvi na vysetrenie 10 najcastejsich metebolickych poruch (DMP). vysetrenie sa realizuje na 3. den po porode a namiesto skriningoveho vysetrenia troch DMP, rodicia maju moznost nechat vysetrit svoje babatko az na desat najcastejsich metebolickych poruch. o negativnom vysledku vysetrenia bude matka informovana prostrednictvom SMS, v pripade pozitivneho vysledku bude okamzite telefonicky kontaktovany osetrujuci lekar aj rodic dietata. vysetrenie na DMP nie je hradene zo zdravotneho poistenia, stoji 20 Eur. vynimkou su indikovane pripady, kriteria stanovuju zdravotne poistovne, a v tomto pripade su hradene zo zdravotneho poistenia. vysetrenie sa uskutocni na zaklade pisomneho suhlasu a ziatosti matky.
@annie6 tak este ze nemam tvojho doktora - lebo ja priberam teraz v juni kazdy tyzden jedno kilo 😀 a nie to za mesiac.... ved za tyzden je podla mudrych kniziek a clankov dovolene pribrat tyzdenne 0,5kg a posledny mesiac-dva bude babatko 2-3x vacsovat svoju hmotnost - cize logicky priberies min. 2-3kg len cisto na babatku (a nie to este p. voda, pripadne zadrziavana voda, pripadne co vsetko este v sebe zadzis....)
@stipec26
@nkem
@vladka1828
@keyka
ja tiez nepatrim k vychrtlinam a jeho reci beriem s rezervou, len mi to prislo take divne, ze mate dovolene pribrat kilo za mesiac, co tiez ako som citala sa teraz prave zacina viac priberat lebo babo rychlejsie rastie a pribera 😀 to by som ho chcela vidiet, co by povedal kamoske, ktore pribrala dokopy 32kg heh, ale dakujem, hned mi je lepsie ked viem, ze len strasi zbytocne, a btw. nemam zatial ani opuchy ani problemy s tlakom 😉
doktor priberenie stanovuje podla pociatocnej vahy a zdravotneho stavu...
mna napriklad doktorka zdrbala ked mi za mesiac vyskocil prirastok 3 kila (pretoze rychle priberanie okrem ineho moze sposobit aj preklempsiu a mozu tam byt skryte problemy, samozrejme netreba zovseobecnovat ze to plati u kazdej tehulky), a nakoniec to nebol ani realny prirastok, len voda, kedze som bola cela spuchnuta..nakoniec na mna len sestricka divno kukala ked som jej v 8m mesiaci diktovala mensiu vahu ako pred 2ma tyzdnami 😅
ja idem buduci tyzden na poradnu na Antolsku tak som zvedava aj na prostredie aj na to ako ma zase pani doktorka zdrbka za vahu, pretoze aj ta moja je strasne alergicka na kazde jedno kilo, sice som pribrala mozno tak 12-13 kil ale tak pravdupovediac, myslela som si vzdy ze priberiem este viac pocas tehotenstva, nakolko to mam geneticky dane.. na jednej strane je fajn ze po jej preslove ze budem tazko rodit a najskor mi budu musiet sekciu robit, som aspon prestala jest sladke sprostosti, na druhej strane sa nejako ani nedokazem tesit na tu poradnu, lebo zas viem ako bude reagovat na vahu... snad to vsetko dobre dopadne, dnes som mala krasny sen s babatkom ako som si ho prikladala a ked som sa ho pytala ci uz tecie mliecko to malinke pokrutilo hlavickou ze "ee" 🙂
@stipec26 teraz som nasla ze si mi pisala ohladom toho otvarania...no, v zahranici to uz vyhodnocuju tak, ze prave palpacne vysetrenie "napomaha" tomu skoremu otvaraniu sa... A u nas ani nevedia povedat dovod preco to robia...nemaju cisla ze ak to zenam nerobili, tak sa otvarali a hrozilo nejake riziko...ani cisla ze ked do nich kazdy mesiac rypali, ci prave to nesposobilo otvaranie...Mne by to bolo v tehu vyslovene neprijemne a dohodli sme sa s dr, ze palpacne nie, aj on uz je trosku uvedomely a zaroven ma respektuje.
@keyka @anicka245 @rhela27 @gelifil ja som tiež mala začiatočnú váhu veľkú, ale zas celý život športujem, tak som sa nebála nejakých komplikácií, aj teraz mám pekné výsledky, tak dúfam, že to bude iba pokračovať 🙂 aspoň po pôrode nemusíme chudnúť a starať sa veľmi o postavu, 😀 aj tak nebude na to čas a nechcela by som sa týrať s osobným trénerom ako beyonce 😝 ja som skôr mala problémy po vysadení antiky, spuchnutá som bola katastrofálne.. Tehulky a čo hovoríte na tatina pri pôrode?? môj priateľ je síce tatný chlap, ale keď vidí, že ma niečo bolí, tak ho to trápi viac ako mňa..Tak čo potom by robil pri pôrode?? 😀 😝
@annie6 co to znamena pribrat? 😉
Male bude vazit okolo 3,5kg, plodova voda, dam odhad, neviem kolko jej moze byt, tak dajme tomu 2litre, takze 2kg...krv u tehotnych je miesto 5l cca 6-7l...takze o 1 kilo alebo 2viac....ak opuchame, teda zadrziavame vodu, vyratala som ze cca ak zadrzime vodu len na milimeter hrubky tak to moze spravit 10l a teda 10 kg....takze kde sme...zena ktora zadrziava vodu moze mat kludne rozdiel oproti svojej povodnej vahe 20kilo...budeme mat mlieko, aj to bude nejaka hmotnost, ono sa to nezda, ale to vsetko co musi byt nabrate, okrem opuchov a tuku, toho je celkom dost na hmotnost. Ja mam zatial 13-15 kg navyse, zalezi ci mi opuchnu nohy....Pri malom som mala cez 30kg na sebe ked som sla rodit, z porodnice som mala uz len 7kg....
@sissmiss ja si tiez myslim, ze do 20kg je to este normal... a este ked niekto proste ma predispoziciu k rychlejsiemu naberaniu kil... ako keby som bola fakt ze ledva sa hybem uz v siedmom mesiaci kvoli kilam, ale napr. ja sa citim velmi dobre, jedine co mi robi problem je vstavanie z postele kvoli brusku, lebo ho nechcem moc napinat a bola som zvyknuta vyslovene vyskocit z postele vzdy. Teraz ked nechcem aby som prilis napinala brucho musim pomalicky na bok sa prevalit co je u mna dost velky nezvyk 🙂
ale ja sa uz taaaak tesim ked si po porode budem moct lahnut na brucho a zaspat 😀

@nkem ja idem do takeho centra...