icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

ktore
19. jan 2012

@monika2712 ano tu sme si vsetky take zname.a pribudame.a rozoberame popripade radime.je to tu ok.viacej sa tu debatime.ja medzitym navarim upracem polezim najem sa atd.naucim sa z malou proste pekne vsetko ale niekedy uz som unavena z toho.ale rano automaticky zapnem.

tatulienka
19. jan 2012

@monika2712 mas pravdu...pojdem az 7+3.... nech potom niesom sklamana...

nmonika
19. jan 2012

@delideli dakujem...snad budem mat viac casu si s vami aj popisat

tatulienka
19. jan 2012

akurat som si pozerala moje tehu s dcerkou a prvý krat som bola v 6tt, to som mala len maternicu zvacsenu, druhý krat som bola v 8tt, to tam bol len plodový vak a az v 10tt bolo vidiet bit srdiecko...tak teraz uz vobec neviem... 😨

alex999
19. jan 2012

@tatulienka ja som bola v 7tt na sone pri prvom tehu a bolo pekne vidno srdiečko. Teraz ma objednala keď budem cca v 8tt, tak tiež si myslim že už bude vidno. V 10tt mi to ešte raz skontrolovala, a ak bolo všetko OK, vypisala mi tehu knižku

delideli
19. jan 2012

@tatulienka : ja myslim,ze to bude individualne,tak ako mi to hovoril dnes doktor..proste nie kazda fazulka rastie podla knizky,literarne udaje su skor priemer,ale odchylky byvaju caste,nemusia ale este znamenat nic zle 🙂a asi zavisi aj na type a kvalite ultrazvukoveho pristroja..u niekoho vidiet fazulku aj so srdieckom uz koncom 6teho,alebo v 7mom tt u niekoho az neskor..

lucica
19. jan 2012

@tatulienka mne bolo srdiecko vidiet 6+1 a krasne bilo, aj som ho pocula a aj so babo videla (teda flak 🙂)

lu17
19. jan 2012

@ktore Ahojky, ako sa mas? Kedy ides k dr?

tatulienka
19. jan 2012

@lucica no ved uvidime...uz som sa rozhodla...pojdem 6+3 a nech je vidiet co je vidiet a dr mi povie co dalej...ale hlavne abý som vedela ci je vsetko ok a babo tam kde ma být...

lu17
19. jan 2012

Baby pozrite sa na tuto stranku ohladom usg nalezu v jednotlivých týždnoch- zaujímavé 🙂
http://baby-web.topky.sk/Vyvoj-babatka.aspx

vladka1828
19. jan 2012

@lu17 jeeej...pekné to je.....dúfam, že presne takto sa mi to v brušku vyvíja 🙂 🙂

lu17
19. jan 2012

@vladka1828 Áno, je to super, podla toho pekne vidis aj na videu ako to vyzera 🙂 presne sa to aj zhoduje, podla toho co aj mne bolo vidiet v brušku v 5 týždni- 5+0. A Je to celkom odborné, pozerám rozne stránky a na tejto sú aj jednotlivé týždne popísané. Už si hladám v kniznici aj nejaké knihy. Sem tam už mám tehot. nevolnost 🙂

marcelatje
19. jan 2012

Takže dnes som bola u dr a potvrdila mi že babo je tam!! 😀 na správnom mieste 😀 ale na 100% to potvrdí až sono a tam idem až na budúci týždeň ☹ ale že potom už by malo byť aj srdiečko <3 a na prelome februára a marca idem na screeningový ultrazvuk tak dúfam, že všetko bude ok 🙂

lu17
19. jan 2012

@marcelatje Super, teším sa . Je lepsie,ak vieš na čom si 🙂 A ktorý týžden Ti potvrdila, sedí ti ti podla ms?

vladka1828
19. jan 2012

@lu17 ja robím v knihe, čiže hned ako som zistila tehu - študovala som "o sto šesť " 😀 😀 ....u mna sa nevoľnosť tiež začala prejavovať, na niektoré druhy potravín si nemôžem ani spomenúť, lebo hned cítim obsah žaludka niekde v krku 😝 😀 a ani dopredu neviem, či to čo si naberiem na tanier dám aj do úst 😖 😀

marcelatje
19. jan 2012

@lu17 ďakujem 🙂 povedala že som šiesty týždeň

lu17
19. jan 2012

@vladka1828 No ja zatial skor som ráno hladná a ak sa nenajem je mi na zvracanie.... inak zatial sa snazím jest normalne, ale viac cítim chute jedla 😝 To je celkom super, no uvidim dokedy, ci sa to nezhorsí. Zatial v priebehu týždna iba 2 x.

marcelatje
19. jan 2012

@montinka ahoj montinka, dnes som sa dr posťažovala na tie bolesti v podbrušku ako aj občasné pichanie vo vaječníkoch, ale povedala že to je v poriadku a súvisí to s rozťahovaním sa maternice a že sa nemáme čoho báť

lu17
19. jan 2012

@marcelatje Presne si v šiestom, dala Ti aj tehotenskú knizku? A už videla gestacný vak alebo niečo viac. Ja budem zajtra presne podla usg 6 +0.

marcelatje
19. jan 2012

@lu17 nerobila mi sono, to musím ísť inde na budúci týždeň aby som vraj nechodila 2x a aby bolo už aj niečo vidieť ☹ ale že po ultrazvuku mám prísť na krv a dá mi už aj knižku

lu17
19. jan 2012

@marcelatje Ok, to ano,nie vsetci gundosi maju usg ... Potom sa musis viac nabehat na vyšetrenia...Mne už krv brali, bola som vtedy nalacno,takze idem až 2.2. 🙂

marcelatje
19. jan 2012

@lu17 za týmto účelom si zabehám rada 😀 😀 😀 a to behanie priam neznášam 🙄

marcelatje
19. jan 2012

@monika2712 zuby ti vŕtať môže, ale injekcia proti bolesti sa minimálne v prvom trimestri neodporúča viem to, lebo ja som tak bola pred dvoma týždňami, tak som si to odtrpela 😖

monika2712
19. jan 2012

@marcelatje dakujem, hej aj som si myslela ze injekcia asi nic, ale tak bezny kaz zvladnem aj bez toho.

marcelatje
19. jan 2012

baby neviete ktoré šumienky môžeme? Mne býva už teraz dosť zle a vracať nie a nie, ale ak sa s prepáčením vygrgám tak mi je na chvíľku lepšie, len neviem či tie šumienky neškodia ☹ beriete niečo proti nevoľnosti? Poraďte prosím, včera v noci som trpela od pol druhej do rána a dnes žalúdok na vode celý deň ☹

marcelatje
19. jan 2012

@monika2712 v porovnaní s pôrodom to asi bude malina 🙂

lu17
19. jan 2012

@marcelatje A je ti zle nalacno? Mozno že preto,že si hladná. .. Skús zázvor ten je vhodný pri nevolnostiach. Ja pijem čistú vodu,žiadne bublinky udajne to nie je dobre, a sumienky neviem či v tom nie su ecka.... . Ale asi si to budeme musieť odtrpieť 🙂 Co je radosť,aspon viem že babatko sa hlási 😀 Ak by bolo strasneee zle,može lekar predpísať Torecan cípky-myslím ze sa mozu.

lusinda1989
19. jan 2012

@marcelatje cica skus lizatka proti nevolnsti kupis v lekarni 🙂 a gratulujem teda uz oficialne 🙂

marcelatje
19. jan 2012

@lu17 u mňa je jedno či som hladná, alebo najedená všetko je zle a čistá voda je vraj síce najlepšia, ale odkedy mi býva zle, to môžem rovno zhltnúť kameň, po tej vode mi je strašne ťažko

marcelatje
19. jan 2012

@lusinda1989 ďakujeeem 🙂 no budem to asi musieť skúsiť, aj keď pozorovaním som zistila, že sladkým sa to len zhoršuje