September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@monika2712 mas pravdu...pojdem az 7+3.... nech potom niesom sklamana...
akurat som si pozerala moje tehu s dcerkou a prvý krat som bola v 6tt, to som mala len maternicu zvacsenu, druhý krat som bola v 8tt, to tam bol len plodový vak a az v 10tt bolo vidiet bit srdiecko...tak teraz uz vobec neviem... 😨
@tatulienka ja som bola v 7tt na sone pri prvom tehu a bolo pekne vidno srdiečko. Teraz ma objednala keď budem cca v 8tt, tak tiež si myslim že už bude vidno. V 10tt mi to ešte raz skontrolovala, a ak bolo všetko OK, vypisala mi tehu knižku
@tatulienka : ja myslim,ze to bude individualne,tak ako mi to hovoril dnes doktor..proste nie kazda fazulka rastie podla knizky,literarne udaje su skor priemer,ale odchylky byvaju caste,nemusia ale este znamenat nic zle 🙂a asi zavisi aj na type a kvalite ultrazvukoveho pristroja..u niekoho vidiet fazulku aj so srdieckom uz koncom 6teho,alebo v 7mom tt u niekoho az neskor..
@tatulienka mne bolo srdiecko vidiet 6+1 a krasne bilo, aj som ho pocula a aj so babo videla (teda flak 🙂)
@lucica no ved uvidime...uz som sa rozhodla...pojdem 6+3 a nech je vidiet co je vidiet a dr mi povie co dalej...ale hlavne abý som vedela ci je vsetko ok a babo tam kde ma být...
Baby pozrite sa na tuto stranku ohladom usg nalezu v jednotlivých týždnoch- zaujímavé 🙂
http://baby-web.topky.sk/Vyvoj-babatka.aspx
@lu17 jeeej...pekné to je.....dúfam, že presne takto sa mi to v brušku vyvíja 🙂 🙂
@vladka1828 Áno, je to super, podla toho pekne vidis aj na videu ako to vyzera 🙂 presne sa to aj zhoduje, podla toho co aj mne bolo vidiet v brušku v 5 týždni- 5+0. A Je to celkom odborné, pozerám rozne stránky a na tejto sú aj jednotlivé týždne popísané. Už si hladám v kniznici aj nejaké knihy. Sem tam už mám tehot. nevolnost 🙂
Takže dnes som bola u dr a potvrdila mi že babo je tam!! 😀 na správnom mieste 😀 ale na 100% to potvrdí až sono a tam idem až na budúci týždeň ☹ ale že potom už by malo byť aj srdiečko <3 a na prelome februára a marca idem na screeningový ultrazvuk tak dúfam, že všetko bude ok 🙂
@marcelatje Super, teším sa . Je lepsie,ak vieš na čom si 🙂 A ktorý týžden Ti potvrdila, sedí ti ti podla ms?
@lu17 ja robím v knihe, čiže hned ako som zistila tehu - študovala som "o sto šesť " 😀 😀 ....u mna sa nevoľnosť tiež začala prejavovať, na niektoré druhy potravín si nemôžem ani spomenúť, lebo hned cítim obsah žaludka niekde v krku 😝 😀 a ani dopredu neviem, či to čo si naberiem na tanier dám aj do úst 😖 😀
@lu17 ďakujem 🙂 povedala že som šiesty týždeň
@vladka1828 No ja zatial skor som ráno hladná a ak sa nenajem je mi na zvracanie.... inak zatial sa snazím jest normalne, ale viac cítim chute jedla 😝 To je celkom super, no uvidim dokedy, ci sa to nezhorsí. Zatial v priebehu týždna iba 2 x.
@montinka ahoj montinka, dnes som sa dr posťažovala na tie bolesti v podbrušku ako aj občasné pichanie vo vaječníkoch, ale povedala že to je v poriadku a súvisí to s rozťahovaním sa maternice a že sa nemáme čoho báť
@marcelatje Presne si v šiestom, dala Ti aj tehotenskú knizku? A už videla gestacný vak alebo niečo viac. Ja budem zajtra presne podla usg 6 +0.
@lu17 nerobila mi sono, to musím ísť inde na budúci týždeň aby som vraj nechodila 2x a aby bolo už aj niečo vidieť ☹ ale že po ultrazvuku mám prísť na krv a dá mi už aj knižku
@marcelatje Ok, to ano,nie vsetci gundosi maju usg ... Potom sa musis viac nabehat na vyšetrenia...Mne už krv brali, bola som vtedy nalacno,takze idem až 2.2. 🙂
@lu17 za týmto účelom si zabehám rada 😀 😀 😀 a to behanie priam neznášam 🙄
@monika2712 zuby ti vŕtať môže, ale injekcia proti bolesti sa minimálne v prvom trimestri neodporúča viem to, lebo ja som tak bola pred dvoma týždňami, tak som si to odtrpela 😖
@marcelatje dakujem, hej aj som si myslela ze injekcia asi nic, ale tak bezny kaz zvladnem aj bez toho.
baby neviete ktoré šumienky môžeme? Mne býva už teraz dosť zle a vracať nie a nie, ale ak sa s prepáčením vygrgám tak mi je na chvíľku lepšie, len neviem či tie šumienky neškodia ☹ beriete niečo proti nevoľnosti? Poraďte prosím, včera v noci som trpela od pol druhej do rána a dnes žalúdok na vode celý deň ☹
@monika2712 v porovnaní s pôrodom to asi bude malina 🙂
@marcelatje A je ti zle nalacno? Mozno že preto,že si hladná. .. Skús zázvor ten je vhodný pri nevolnostiach. Ja pijem čistú vodu,žiadne bublinky udajne to nie je dobre, a sumienky neviem či v tom nie su ecka.... . Ale asi si to budeme musieť odtrpieť 🙂 Co je radosť,aspon viem že babatko sa hlási 😀 Ak by bolo strasneee zle,može lekar predpísať Torecan cípky-myslím ze sa mozu.
@marcelatje cica skus lizatka proti nevolnsti kupis v lekarni 🙂 a gratulujem teda uz oficialne 🙂
@lu17 u mňa je jedno či som hladná, alebo najedená všetko je zle a čistá voda je vraj síce najlepšia, ale odkedy mi býva zle, to môžem rovno zhltnúť kameň, po tej vode mi je strašne ťažko
@lusinda1989 ďakujeeem 🙂 no budem to asi musieť skúsiť, aj keď pozorovaním som zistila, že sladkým sa to len zhoršuje

@monika2712 ano tu sme si vsetky take zname.a pribudame.a rozoberame popripade radime.je to tu ok.viacej sa tu debatime.ja medzitym navarim upracem polezim najem sa atd.naucim sa z malou proste pekne vsetko ale niekedy uz som unavena z toho.ale rano automaticky zapnem.