Tehuľky a mamičky zo sanatória HELIOS
Ahojte dievčence.Myslím,že je najvyšší čas na založenie tejto témy,lebo tehuliek z Heliosu nám pribúda a nie každej snažilke padne dobre počúvať naše tehotenské debaty v témach "snažiliek".Ak tu už táto téma je,tak pardon,ale vážne som ju nenašla.Takže Mirka,domcek atd...šup šup sem! 🙂
no uý nas po slniečko ani stopa takženeviem kde by mohlo byť všetko je tu pod mrakom a je aj kusok hmla my už čakame na sneh a nie slniečko 🙂
ahojte tehuľky a maminky
ciky..nevieš po kom je?..ani ja neviem niekedy tak poviem,že po Krajkovi 😀 😀 😀 lebo k nám chodí poštárka nie poštár 😀 😀 😀 ja my máme uragány 😝 baby bacha..embrioložky tam asi moc kecajú a pri tom tak hrkocú s tými "skúmavkami"a potom to tak vyzerá.. 😀 😀 😀
už vypekáte? ja zatiaľ iba 3 druhy stihla 😝 😝 ale pomáhajú aj krpci.jedno vykrajuje,druhé dáva na plech..asi viete ako to vyzerá ale neva 😉 hlavne,že čas ujde
zefa,Ty tolko vypekaš,že "iba 3 druhy zatial" ja by som povedala,že "až 3 druhy "😉 Tvoji drobci sa ,ale maju...taku usilovnu maminu 🙂
zefa že 3druhy tuež mi je smiešne ja som povedal upečiem tri druhy a dosť a zatial som neupiekla ani jeden ešte mam čas na medovníčky mam taky recept že su hned mäkke takže im v pohode stačí par dni a ostatok na poslednu chvílu načo sa plašiť skor ešte by som to nahodou pojdela a v kombinacii s B12 ktore ma čakaju by som sa hned gulala 😀
včera a dnes je drobec nejako tichučko som mu aj cd pušťala ale nejako sa neozyva len trošku asi spinka
vždy sa teraz teším na večer či bude kopkať , je to strašne chutne s mm sa smejeme že nacvičuje spartakiadu asi mu začnem pušťať poupata od Michala Davida 😀 😀 😀 😀
joj a dnes večer sa mi snivalo že som mala už male narodene ale už rozpravalo a že idem ho skusiť nakojiť tak neviem či dovtedy nemalo hlad alebo ako 🙂 ale bolo už riadne velke 🙂
jaj ciky pozerala som tvoj alôbim a že som zvedava čo mi prinesie ježiško -- napadlo ma pri pohlade na tu fotku nejaky extra silne tužiaci gel alebo lak 😀 😀 😀 -samozrejme iba v dobrom 😉
mikinku ešte nosíte?
ahoj zefa - ty si z vesmiru ci co ? Ja este nemam ani okna umyte a ty uz ,as napecene .
Ja som stihla akurat kupit tri baliky susienok - 😀
domka ajoj, chcem sa ta opytat, ty si bola na tych tripple testoch a moja oazocka - ides na morfologicky utz teraz niekedy , ci iba nejaky beznejsi ?
baby kde v ziline alebo v okoli ziliny robia amniocentezu ? nakolko ja budem mat uz 35 a navyse uzivam dlhodobo lieky na epilepsiu u mna je to nutnost, lenze neviem kde to robia, zatial je este asi skoro sa o to zaujimat, len tak chcem mat prehlad ...
romy ty ides na amnio ?
Domika-mikinku ešte nosíme a stále máme zahnuté rukáviky ešte.Maximálne tak za 2 mesiace bude malá-myslím.Lebo písaná je na rok,ale to by bola už v páse malá pre ročné bábo-myslím.A rukávy ako chobotnica 😠 To je pri všetkých mikinách a bundách tak.Rukávy zahnute,hlavne,že je pomaly pod lopatkami 😠
Noooooooooooo s tým lakom to nieje zlý nápad 😀 😀 😀
ciky ved na to je este cas ale romy poslala nejake linky tak som to tam citala, ale nenasla som kde sa to robi
no babule ste ma tu sprdli 😀 😀 😀 ..ale prvý rok po narodení dvojek ani u nás neboli koláče celý rok 😝 😝 iba ked mama doniesla..si zas nemyslite..ale už sa pri nich toho dá stihnúť dosť..oni sa prehrajú ja len občas kuk na nich a robím..teda makám friško
domi daj recept na medovníky..som to ešte nikdy nepiekla..ja iba ružomberský pekávam
wolfi amniocentézu..tuším v MT na genetike..ked som tam bola,tak sa ma na to dokina pýtala..len ja som odmietla..ale však zavolaj do heliosu a povedia ti kde sa to robí..možno to už aj oni robia
romy na testoch som bola klasicky v 17tt a na sono neviem podla mna to doktor robi zakaždym tak podrobne pozera babo lebo stale ked idem tak vždy mi robi sono a nikdy to nieje len že kuk a končíme stale male meria a zapisuje tak ja si myslím že na nejaky špecialne ešte okrem toho nepojdem
akurat z vlastnej iniciatívy idem na 4D takže tam bude zase všetko meriať
teraz idem do poradne až v januári a to už budem v 26tt a morfo sa robi asi do 24 tt že ? ale neviem u každeho lekara je to inač mne robi sono stale iní lekari ho robia len 3x za cele tehotenstvo tak neviem ako to bude robiť tvoj lekar
zefa idem pohladať a napíšem
medovníčky
1kg hladkej muky, 240g práškoveho cukru, 6vajec, 240g palmarínu, 2kavove lyžičky sody bikarbony, 2kavove lyžičky škorice, 240g medu, klinčeky -asi 6 -rozdrviť
všetko spolu dobre spracovať , nechať odležať 1deň v chladničke, medovníčky potrieť rizšlahanym žltkom s vodoua dať piecť alebo potrieť po upečení
a už je na tebe či chceš s orieškom tak to dobneš na vykrojeny medovníček alebo ked chceš zdobiť
Juj kukám,že vypekáte......................hm....................ja len tak kupim 😒 Aj to,len ak stihnem 😀
ahojte,
no ja som dnes do tejto temičky zabudla nakuknúť 😠 😀
aj my sme piekli,aj drobné pečivo a moj mm si zmyslel že upečie vianočku na zajtra,ešte to nikdy nerobil,no je taká fantastická,že sme ju už ochutnali,netreba na ňu nič,normálne som z neho vyvalená...povedal,že keď neni robota na záhrade,že bude vypekať... 😀
wolfi - v Martine určite robia amnio...bola na tom tam Janula18,keď čakala prvé...
Lucul-pozdravujeme manžela kuchtíka! 🙂
(môj pečie občas buchty a varí omnoho častejšie,ako ja-vdaka pánu bohu!Lebo ja kuchynu nenávidím a chodím tam len upratovať,alebo Silvinke robiť mnamky.Pre nu ma to zázračne baví robiť. 😉
ciky - tak to sa máš,moj variť nevie,ale pečenie ho baví,raz za čas keď ho to prepadne,tak niečo upečie... 😉 keď moj mm povie,že dnes varím ja,tak to ideme papať do reštiky 😀
lucul v heliose robia tiez amnio ???
no je to este daleko, ale precitala som si tie linky co poslala romy a vtedy som zacala nad tym uvazovat, aj ked v mojom pripade je to bez diskusie nutne kvoli liekom
lucul aha dakujem za vysvetlenie
domka odpisala som ti do IP, mas dobru pamat baba jedna

ciky,dobry postreh 😉