icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

piskotka99
15. feb 2017

@blondie257 nikdy som nemala problém z váhou , síce na zimu som vzdy pribrala tak 2kilecka 🙈Moja mamina tiež pribrala za celé tehotenstvo 8 kilo pri mne a z toho som ja mala 4,5 kilá , tak som bola riadna buchta 😂

slimstar
15. feb 2017

@partishka ja som pribrala zatial s pôvodných 50 kg, začali má vážiť od 52 kg a teraz mám zhruba 57 kg, na poslednej poradni len pol kila, tiež sa mi zdá, že nepriperám, ale asi priberá bábo 🙂

A doma som sa vážila a tam mi ukázalo ešte menej, že vážim.

ssiska_1
15. feb 2017

@partishka
Ja som schudla 2,5 kd od otehotnenia a este som to nenabrala spat .. ale brusko uz je vyskocene dost tak hadam drobec rastie. Akurat ja mam vyberavy jedalnicek bo mi nic varene nechuti ale kocky ma upokojovali ze je to normalka. 🙂

kattky
15. feb 2017

Tak dalsia porana zamnou. Vsetko je oki. Ako vravel moj gynekolog, ze maly moze zaostavat na vahe, tak teraz ma prezmenu nadvahu. Mal by mat cca okolo 330g a ma 390g a 20,2 cm. Termin sa mi posunul zo 6.7. ma 3.7.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky stále celý deň čakám, kedy sa ozveš a konečne som sa dočkala..teším sa s tebou, že ste v poriadku, no a vidíš, včera sme sa bavili o tom, že môže zaostávať a teraz už aj predbehol 😅 och ako si tam spokojne pradie 😅

kattky
15. feb 2017

@zuzacka16 ved prave. A popritom tolko sa okope. Od zaciatku 4kg som pribrala. Tvar si zo zaciatku zakrival, ale vajka si nikdy nezakrije 😂

blondie257
15. feb 2017

@kattky kraaaaasny 😍
No vidis bude z neho chlap poriadny. 😉
Inac uz je velkyyyyy 20cm..

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky no ja som nepribrala ešte nič, dokonca mám ešte mínus 1kg ako pred tehu, tak som v pondelok zvedavá..a čo placentu máš OK, nemáš ju nízko, keď si niečo také spomínala? a ozaj čo ten výtok? veď si mi nič nenapísala 😅 baba jedna neporiadna 😝

blondie257
15. feb 2017

Babenky ako spavate v noci,teda na ktorej strane? Ja som zvykla spavat na bruchu,ale od kedy som tehu tak uz nie.
Musela som si kupit taky vankus pre spanie na boku....
Obcas sa bojim ci sa v noci nepretocim na brucho a neublizim miminu

kattky
15. feb 2017

@blondie257
@zuzacka16 no riadne narastol. Robil mi ultrazvuk aj zo spodu, lebo som mu spominala tie bolesti, tak krcok mam ukazkovy vraj krasny. Povedala som mu aj o ten vytok, tak mi mal skontrolovat ph, ale nic mi nerobil. Placentu mam vzadu, ale vraj sa uz dvihla hore, ze je vraj tam kde ma byt.

juliane126
15. feb 2017

@blondie257 to by si si musela lahnut na klinec, aby si mu ublizila. Ja som donedavna spala na bruchu a to ho vobec nemam male. Som si vypchala perinou potrebne miesta. Teraz mam problem s dychanim ked tak lezim. Ani na chrbte uz neviem spat bo dakedy sa dusim. Akoby mi neslo dost kyslika do pluc a to znamena, ze babu tiez. Preto teraz len na boku.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky no tak to je super, že máš tú placentu tak ako máš mať a teda aj ten výtok máš asi v poriadku, keď ti nič nerobil ani ti naň nič nedal..tak si užívaj tehuľkovanie naďalej, ja sa už neviem dočkať pondelku 😉

juliane126
15. feb 2017

Ja som pribrala uz 4 kila, z coho sa velmi tesim, ale teraz to pojde min 1,5 kg za mesiac. Strasne ma uz vsetko tlaci a to od decembra nosim tehotenske nohavice. Mam 52 kg a zacnem asi nosil L veci, lebo nie som zvyknuta aby ma nieco tahalo. Vcera som mala pocit, ze mi brucho zo dna na den narastlo, ale koza nestihla, tak som myslela ze puknem. A vecerala som len polievku.

kattky
15. feb 2017

@zuzacka16 neboj, ani sa nenazdas a bude tu pondelok 🙂 mne o glukozovy test zatial nic nehovorili. Teraz idem na poradnu 8.3.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky fakt nie?ten sa robi od 24-28tt samizda co mi spominali..uz 8.3. a co tak skoro?ja az 13.3. idem na poradnu

kattky
15. feb 2017

@zuzacka16 teraz uz kazde 3 tyzdne budem mat poradnu. Tak mozno vtedy mi uz povie, ze mam ist. Vies oni maju casu.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky co to uz kazde 3 tyzdne?a to preco ta tak skoro uz dali?ved to az vo vyssom stadiu tehu sa chodi castejsie..no to staci aj nabuduce ked ti povedia ja som tam volala a chcela ma za 2 tyzdne objednat tak som musela povedat ze to este nebudem v 24tt

renulki
15. feb 2017

@slniecko323 no je to take mierne ako pri menzese aj som si miskela ze to moze byt tim dakujem za radu zajtra idem na mrv tak sa sa popitam lekara ;))

kattky
15. feb 2017

@zuzacka16 no tak ze teraz kazde 3 tyzdne a potom neskor uz len kazde 2 tyzdne. Len teraz mi nepovedal kolko cm ma krcok iba ze je krasny.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky no ja idem opat za mesiac tak neviem podla coho to teda davaju..pokial ti povedal ze ho mas krasny tak sa nestresuj mne moja ked ma pozerala tak povedala ze nalez mam uplne super a potom som si doma precitala ze krcok mam 3 cm co sa mi zda malo celkom..tak neviem

kattky
15. feb 2017

@zuzacka16 A to kde si vycitala? Ani ja neviem podla coho to urcuju.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky co myslis kde som vycitala?o tom krcku ze sa mi to zda malo ci?

kattky
15. feb 2017

@zuzacka16 jj si pisala ze doma si vycitala, ze ho mas 3cm. Ze odkial si to vycitala.

zuzacka16
15. feb 2017

@kattky jaaj no ved v tehu knizke predsa tam to DR poznacila

ttami
15. feb 2017

@blodnie257 ked som bla teraz na vysetreni na nefrologii tak mi dr.hovorila, ze na chrbte sa vibec nema spat kvoli tomu,ze vtedy je ovela vacsia zaraz na oblicky najlepsie je na boku a to na lavom😉

juliane126
15. feb 2017

@ttami to som aj ja citala. Ale ako vysvetlenie preco nie na chrbte bolo aj ze vtedy je maternica najmenej prekrvena a ze babu to nemusi prospievat. Ja spim normalne na plochom vankusi, ale poslednu dobu sa akoby dusim, tak som ho musela zmenit na obrovsky dochodzovsky. A tak vydrzim i chvilu na chrbte, äle vacsinou sa prevraciam.

blondie257
15. feb 2017

@ttami heh no tak spim teda dobre...kedze iba lavy bok mi vyhovuje 😂

Baby nesvrbi vas cele telo? Ako je mi jasne,ze koza sa natahuje tak moze svrbiet,hlavne na bruchu,ale mna svrbi cele telo.som sice alergicka ale tieto potraviny nekonzumujem samozrejme.
Akurat som citala o tehotenskej hepatopatii,☹ suvisi to s pecenovymi testami,na ktore som sa ja liecila a stale liecim,a svrbenie celeho tela su priznaly,ked citam tie clanky a diskusie.... ☹

Nemate niektora takyto problem?

kattky
16. feb 2017

@zuzacka16 hej? Mne nie. Nieco je tam naskriabane, ale cislo ziadne.

nenuska25
16. feb 2017

@blondie257 ahoj, dala by som si vysetrit pecenove enzymy, nakolko sa moze jednať o tehotensku cholestazu, ktoru je nutné liečiť v tehotenstve. Tak isto to ale nemusí znamenat nic. Väčšinou svrbia najviac dlane a šlapy na nohach, ale tak isto to môžu niektoré pociťovať len na určitých partiach tela. Spomen to doktorovi a on to pekne poriesi 🙂

blondie257
16. feb 2017

@nenuska25 dakujem krasne za idpoved,urcite mu to v utorok na poradni spomeniem,a pojdem sa objednat aj na to gastro na kontrolu🙂 dakujem