icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

olylili
3. mar 2017

@kattky veľkosť mi tiež nemusí vravieť prd sa v tom význam bude mi stačiť ak povie že je ok

kattky
3. mar 2017

@olylili no ved. Mne hned povedal, ze ak budem mat krcok v poriadku tak ze mi ho nebude musiet casto kontrolovat. No doteraz mi ho kontroloval zakazdym.

senta_sofia
3. mar 2017

@olylili tak to je trosku ine,ja som len v 16tt nemala ultrazvuk a uz teraz bude asi v tom 30tt,ale viem,ze zase uz teraz budu pozerat zospodu

olylili
3. mar 2017

@senta_sofia veď toto keď cítim pohyby stačí mi aby mi len ten krcok kontroloval

olylili
3. mar 2017

@kattky aspoň budeš mať istotu nikdy nevieš tehotenstvo je nevyspytateľné

piskotka99
3. mar 2017

@olylili ahoj kam chodíš k lekárovi ? Ja chodím k Holanovi do sc a som s ním veľmi spokojná 😊

olylili
3. mar 2017

@piskotka99 ahoj ja chodím od novembra k vankovi no oproti mojej predošlej -100bodov no radila som sa aj tu na MK nikto mi nevedel poradiť

jance333
3. mar 2017

@olylili mne na morfo pozreli krčok ultrazvukom a potom na poradni aj môj lekár len takto. naposledy ma vyšetrovali zo spodu v nemocnici kvôli špineniu, ale práve po tom vyšetrení som sa rozkrvácala neskutočne, odvtedy už len utz cez brucho.
krčok vedia skontrolovať aj tak, zbytočne je do toho rýpať odspodu

olylili
3. mar 2017

@jance333
@jance333 tak poviem svojmu dr. v pondelok keď mi bude robiť morfo tak nech hneď mrkne aj na krcok to bude mať pri jednom pre môj kľud

slniecko323
3. mar 2017

@olylili Neviem, preco by mal lekar na kazdej poradni kontrolovat krcok zospodu. Ak by si mala nejake tazkosti, tak ano, ale pri kazdej poradni len preto, aby si bola spokojna a kludna, to nie. Ved predsa gynekolog najlepsie vie, co treba a co nie. Bohuzial niesu na Slovensku zavedene normy, co sa tyka vaginalneho ultrazvuku a vysetrenia zo spodu u zien v gravidite. Tak je to nejednotne a kazdy gynekolog sa riadi sam sebou. Potom dochadza k tomu, ze si tu na fore pisu mamicky, ze jedna je vysetrovana za kazdym, dalsia nie. A ta ktora nieje rovnako vysetrovana ako ta druha sa citi v nevyhode. Nebodaj, ze jej lekar nieco zanedbava. Nieje tomu tak. Niekedy menej je viac. Menej vrtania, menej komplikacii. Meranie krcka ultrazvukom je dostacujuce. 😉

olylili
3. mar 2017

@slniecko323 nemyslím usg zo spodu ja myslím manuálne vyšetrenie či je krcok uzavretý a v poriadku keď mi urobí usg raz za uhorský rok tak normálne z vrchu brušné ...Ani stačilo by mi úplne meranie ultrazvukom no ten tiež nerobí len sa opýta ako sa mám vysolim 10-20€ avto je všetko to som mu mohla povedať cez telefón bolo by to lacnejšie čo sa týka moču a tlaku ten som si vyžiadala tiež sama za celý čas som mala vyšetrený moc a pomerany tlak raz hlavná vec že do knižky píše negatívny bez toho aby ho vyšetril

senta_sofia
3. mar 2017

@ssiska_1 ahoj,ako si dopadla na tom morfologickom?

zuzacka16
3. mar 2017

@olylili no to mas trosku cudne lebo mne automaticky meria tlak moc musim vzdy doniest a vzdy mi kontroluje aj krcok palpacne..nemusi byt ultrazvukom vysetrovany krcok a sono mi robieva teda robila dvakrat najblizsie bude v 30tt..tiez nerobi zakazdym no ako pises teraz je to uz OK ked citime pohyby 😉

olylili
3. mar 2017

@zuzacka16 veď to usg mi už nechýba tiež idem v pondelok na morfo a potom až v 30tt

slniecko323
3. mar 2017

@olylili tiez som mala na mysli manualne vysetrenie zo spodu. Ale to, ze si platis za poradnu, ja akosi neviem pochopit. A meranie tlaku a orientacne vysetrenie mocu patri medzi zakl.vysetrenia v poradni. Takze nerozumiem, co je to za poradnu. To sa s nim o tom pobav. Prepac, ze som tak zareagovala, ale sama som zdravotnik, tak do toho vidim.
Inak pridavam sa k mamickam, ktore cakaju chlapceka 🙂 Dnes uspesne morfo za mnou 😉

gabrielita3
3. mar 2017

@olylili velmi zvlastny dr a keby si mala krv ci bielkovinu v moci co je dost nebezpecne tak co? Ako by to riesil velmi cudne ... mne robi na kazdej poradni zaklad a to meranie tlaku vysetrenie mocu vaha plus dr mi kontroluje krcok doteraz mi robil aj sono kedze som krvacala na zaciatku a vsetko to mam zadarmo

slniecko323
3. mar 2017

@gabrielita3 presne tak to ma vyzerat. Poistovna predsa by mala poradnu preplacat. Jedine, ze by nebol zazmluvneny s danou ZP a tak musi ist na priamu platbu. Inak mi to nedava zmysel.

olylili
3. mar 2017

@gabrielita3 veď ja čakám tretie a som v šoku pri oboch to bola rutina moc tlak váha krcok a to som mala bezproblémové no teraz pri tomto dr. som maximálne sklamaná a to som do 12tt krvácala som na rizikovom a samozrejme platí za všetko

olylili
3. mar 2017

@slniecko323 aj ja som zdravotník

olylili
3. mar 2017

@slniecko323 má spisanu zmluvu s mojou poisťovňou

gabrielita3
3. mar 2017

@olylili verim ti lebo to je hrozny pristup a este ked si rizikova akoze ide mu len o prachy? Nemozes prestupit k inemu? Ja by som sa osobne aj bala chodit k dr kt nema ani zaujem o mna

slniecko323
3. mar 2017

@olylili no tak tomuto uz nechapem vobec. Menila si gynekologa? A nech sa nehneva, ale od kolegu pytat peniaze je fakt chore 😔 Sa ho nabuduce spytaj, za co platis. Natvrdo

slniecko323
3. mar 2017

@olylili zasluzis si adekvatnu starostlivost. Si na rizikovom, musi Ta predsa starostlivo sledovat.

olylili
3. mar 2017

@slniecko323 menila lebo sme sa sťahovali u mojej predošlej som neplatila ani za to za čo sa malo ....Jasné v pondelok mi vysvetli jeho postupy a nech mi povie čo nadštandardné mi robí že musím za to platiť

juliane126
3. mar 2017

@olylili ahoj, sa ho otvorene spytaj preco musis platit za vysetrenia co su hradene zo zdravotnej poistovne. Ved on ti skoro ziadne vysetrenie nerobi a este za to musis platit? No na tvojom mieste by som sa popozerala po niekom inom, ale neviem ci sa u vas len tak lahko da prestupit ci ostatni nemaju mooc plno.

olylili
3. mar 2017

@juliane126 no veď v tom bol jediný problém všetko plne ale budem sa informovať a keď sa uvoľní niečo lepšie okamžite odchádza

ashley31
3. mar 2017

Dievcata mam otazocku..urobila sa mi taka prasklina medzi pyskami ...je to trosku bolestive😕 neviete co to moze byt?

oknosmas
3. mar 2017

@ashley31 no, mne sa take robili, ked som mala streptokoka....urcite by som si dala urobit kultivaciu...

ssiska_1
3. mar 2017

@senta_sofia
Ahoj nastastie dobre ale poviem ti ze sme si uzili svoje. Ja som hned na druhy den volala do Reprofitu v Brne lebo tam sme mali IVF a hned o dva dni sme mali termin priamo u geneticky, ktora ked videla ake testy som doniesla od lekara tak len krutila hlavou. Vraj ten biochemicky rozbor krvi vobec nema vypovednu hodnotu a hlavne hned po prvom teste kde som mala hranicne vysledky ma mal doktor poslat na geneticky ultrazvuk a vysledky z neho aj z prveho odberu sa mali zadat ako parametre do toho alpha testu. Mne to tak nespravili, ani ma nikto na geneticky ultrazvuk neposlal ani nic. Potom pani geneticka zdvihla telefon a hned ma objednala do centra prenatalnej genetiky v brne kde ma uz o pol hodinku cakali. Spravili mi ultrazvuk strasne podrobny aj so scanom srdca a prietokov krvi v tepnach a ja neviem kde vsade a vyzeralo byt vsetko v poriadku. Potom som mala konzultaciu s genetickou odtial, ktora pvedala uplne presne to iste co ta predtym, ze tie testy nie su kompletne a na zaklade nich sa nedaju robit ziadne zavery a ze je prekvapena preco sa to na Slovensku takto robi. Hned mi odobrali krv na neinvazivne testy ( nahrada amniocentezy) Clarigo a vcera mi volali vysledky ze chvalabohu je vsetko OK a krv nic nevykazuje ziadne syndromy. Tak som sa strasne potesila az som plakala do telefonu ked mi to zavolali. A bola som medzitym aj v tom Hlohovci u Dr. Brestanskeho a ten tiez na utz nic nevidel. Takze vysledkom je ze uz vieme ze je to dievcatko ♥️ a vyzera ze je OK. 🙏

slimstar
3. mar 2017

K tomu krčku, mne tiež nič nepovedali, ale si myslím, že kontroluje bežne. Môj gyn je aj pôrodník s dlhoročnou praxou. Ale dobré vedieť, opýtam sa nato aj ja , teraz idem na poradnu.

Ja mám zlú skúsenosť, keď ma vyšetroval odspodu, tak sa mi spustil silný žltý výtok. Tak som mu povedala, že to už nechcem podstupovať. Keď to vidia aj cez utz zvrchu, pre mna ideálne. 🙂