icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

meggi1006
7. mar 2017

@lili_1 neboj,ja tiež ešte nemám doma nič,po dvoch som to všetko predala a tak teraz musíme nanovo.Takže nie si sama,kto si dáva načas☺

slimstar
7. mar 2017

@zuzka_ant a kedy pôjdete na dovolenku? Aj my by sme išli, sme takí cestovatelia, ale teraz sa bojím a potom keď sa narodí, tak bude asi veľa roboty. Tak neviem, najradšej by sme išli aj zajtra na Mallorcu. ✈

lili_1
7. mar 2017

@meggi1006 hihi no aspon že nie som sama 😀 len ja by som už aj rada niečo mala hmotne u seba nech ma to upokojuje 😀 do júla ešte času dosť 😀

zuzka_ant
7. mar 2017

@slimstar v zime, pravdepodobne cez vianoce ak sa podari..my pojdeme na Slovensko :D

meggi1006
7. mar 2017

@lili_1 veď ja som práve vždy taká istá,len toto tehotenstvo som akási "lenivá".Dosť ma to vyčerpáva,asi aj tým,že je to 3.tehotenstvo.:wink:

slimstar
7. mar 2017

Aj ja mám už nejaké vecičky doma a tento mesiac mi dovezú dalšie od sestry a krstnej. Aj postielka a vajíčko sa našlo a mama už nakúpila plienky, zavinovačku a deku. Po kočíku pokukujem z druhej ruky, už mi dva, celkom pekne, vyfúkli. 🙂 Je to pekná tradícia, keď vám ostatní posunú vecičky. 🙂 A ešte mám nakúpené takých pár prkotín, pár malých vecičiek, hrkálky, dudel atd. To človek neodolá, keď to vidí. Moja mama už sníva o krste. 👶

meggi1006
7. mar 2017

@slimstar tak super teda to máš☺ ja po dvoch deťoch všetko predala,teraz nemám nič a začínam od nuly 😃😬

kattky
7. mar 2017

@meggi1006 aha. Tak ja cakam prve. No uvidim ako ja pojdem. Aj ked mi to je zatial jedno, len nech male bude v poriadku.

meggi1006
7. mar 2017

@kattky neboj,všetko bude ok,veď sme silné,bojujeme až do konca,veď to za to stojí💕

slimstar
7. mar 2017

@meggi1006 Keď sa narodí, aj tak sa budú všetci pýtať, čo treba kúpiť, aby vám mohli dať darček. Keď sa kupuje z druhej ruky, niektorí dávajú k tomu aj vecičky, alebo doplnky pre bábätka /videla som vaničku, vajíčko ../. Aj tu sa dajú kúpiť na bazáre, také veľké balíky šiat, už som po nich pozerala. Lebo keď bude väčšie, asi to tak budem riešiť a dokúpim pár nových, alebo uvidíme. A ja budem mať teraz narodeniny, pre seba som nechcela nič, nech kúpia pre bábo, čo mi chýba. 🙂

meggi1006
7. mar 2017

@slimstar presne s tebou súhlasím.Máš pravdu.No vieš,treba niečo kúpiť,nech som aj ja pokojná.Nie si to nechať na poslednú chvíľu,nikdy nevieš,kedy sa čo naskytne.No snáď to všetko pôjde ako má,no a keby to bolo ešte vytúžené dievčatko,to by bol ten najkrajší darček aj pre tatina,ktorý nám 6 dní po termíne oslavuje narodeninky.

slimstar
7. mar 2017

@meggi1006 jasné, aj ja si to myslím. My budeme mať chlapčeka, najprv to malo byť podla lekárov dievčatko, tak nás trošku pomýlili. 🙂

juliane126
7. mar 2017

@kattky tak v juli by mu stacili i zabky☺.
Nezda sa vam, ze pre chlapcov robia vsetky tie nohavice akesi drsne, neelasticke a skoro vsade maju len rifle. Dievcata maju ovela vacsi vyber a tie nohavice su ovela jemnejsie aj rifle su z uplne inej tkaniny.

meggi1006
7. mar 2017

@juliane126 súhlAs,aj väčší výber pre dievčatko ako chlapca,ale to len môj názor.😉

kattky
7. mar 2017

@juliane126 tak dievcata maju kadeake suknicky, saticky, sortky a hlavne pohodlne leginky no a pre chlapcov su vacsinou ako pises rifle a potom jedine teplaky.

kattky
7. mar 2017

@meggi1006 tak veru. Nebudeme predsa nejake babovky 😂

meggi1006
7. mar 2017

@kattky presne tak....No už je to tak a nespravíme s tým nič.😖

juliane126
7. mar 2017

@kattky treba nosit dupacky co najdlhsie a potom radsej teplacky, nech maju nozicky pekne prekrvene a nikde ich to netlaci.
Elastaky sa vyuziju i viac rokov. Najskor ako dlhe nohavice a ked su uz kratke, tak potom ako 3/4 pod suknu. Male decko stale lozi a pada, tak hole nohy do 3 rokov len pritahuju skrabance.

zuzacka16
7. mar 2017

@zuzka_ant jaj no to je potom ine ked ides za rodicmi a tak to je normalka potom..my sme kupili takuto aj s prebalovacim aj vanicka tam je no tu som nepotrebovala takze to len taky bonus pre nas 😉

zuzacka16
7. mar 2017

@kattky fuha tak to mal teda paradny tlak kedysi aj ten moj tak mal no on to mal z rozculenia dali mu nieco na ukludnenie a potom uz OK..neboj ked bude lieky brat dobre bude a moze sa mu to casom este upravit..drzim palce 😉

jance333
7. mar 2017

@lili_1 ako vravím, dnes sa už dá všetko kúpiť rýchlo, naraz a kedykoľvek. urobíš jeden nálet na Tesco a máš základnú výbavu.
kočiare z druhej ruky sú tiež o náhode a ja verím na šťastnú náhodu a striehnem. keď nebudem mať kočiar týždeň pred termínom, možno spanikarim, ale pochybujem. môj prvý bábätkovský nákup - ergo nosič - je už dúfam na ceste a vajíčko budem mať od segry, takže požičiavať si na transfer košík z Lidlu určite nebude nutné 😂
a všeobecne si nemyslím, že také malé bábätko toho potrebuje toľko, aby sme panikarili. s čím si vystačili naše prababky-babky a boli v pohode 😉

zuzka_ant
7. mar 2017

@zuzacka16 to vyzera pekne a kolko stala ak sa mozem spytat? Ja tiez asi vanicku nebudem potrebovat..ale pozeram vsetko tak priebezne

kattky
7. mar 2017

@zuzacka16 no verim tomu, ze sa to zlepsi. A ze nebude to brat na lahku vahu. Ak by dnes nesiel do lekara, tak som rozmyslala, ze ked by prisiel z roboty domov, tak by som ho ja nasackovala do auta a odviezla na pohotovost ako to robi on somnou ked mne je nieco a nechcem ist k lekarovi 😉

juliane126
7. mar 2017

@jance333 ano, zena co vyviazne pri porode bez zraneni si v pohode tie veci moze ist kupit. Minimalne polovica zien sa citi po porode otrasne a posledne co chcu robit je ist kdesi nakupovat veci, co si mohli uz davno aspon spolovice zadovazit predtym. A potom ich rychlo prat a zehlit.
Vies ako sa citia zeny co rodia 28 hodin, co ich po porode hodinu zasivaju, alebo sa im prilepi placenta a takmer vykrvacaju, alebo maju take problemy s prsnikmi ze nevedia ruky dvihnut lebo napr. dostali streptokoka a popritom sa musia stale starat o svoje babo. Je tolko moznych komplikacii, kt. sa mozu udiat. I s babom mozu nastat neocakavane komplikacie. A i ked su to casto prkotinky, ked je clovek nevyspaty a zraneny, tak je toho vela.
A nehovoriac, ze nas mozu kedykolvek poslat do nemocnice s tym, ze sa otvarame alebo mame prilis caste kontrakcie a telo uz mysli na porod. Potom len nohy hore a jedine na wc ta pustia.
Dufam, ze sa nam to vsetko vyhne, ale radsej byt pripraveny a riesit krasne somarinky, ako byt potom nemilo prekvapeny.

blondie257
7. mar 2017

@kattky neboj,bude brat tabletky ,nastavi ho lekar tak aby tlak nesalel.Poznam to uz davno,moja maminaa tak.Akurat si treba davat pozor a nerozculovat sa a nevycerpavat vtedy tlak bude stupat aj napriek tabletkam.a mat tabletku pod jazyk vzdy zo sebou.

jance333
7. mar 2017

@juliane126 isteže nerátam s tým, že hneď po prepustení z nemocnice si vybehnem na nákupy, preto píšem, že nateraz stačí nakúpiť základné veci + stať sa môže hocičo a vtedy sa spolieham, že sa o nevyhnutnosti postará manžel a zatiaľ mi nikdy neodmietli pomôcť ani rodičia, sestry alebo kamarátky.
nech si každý nakupuje ako uzná za vhodné, ja osobne sa od teraz nemienim stresovať, že nemám komplet exclusive výbavu na každý prípad. nežijeme na lazoch a našťastie nie som sama 😉
zdôrazňujem - každý nech robí podľa seba, aby bol v kľude 🙂

juliane126
7. mar 2017

@kattky potom ked sa narodi babo, tak tatina brat so sebou kocikovat, prechadzky mu isto pomozu. Viem si asi predstavit ako je to na dedine, ze tam sa nik neprechadza alebo nebicykluje len tak pre zdravie. Ked som bola u starkych a povedala, ze sa idem previest do lesa, tak mi vzdy dali aspon nejaky hrncek nech aspon nazbieram cucoriedky ci pozriem huby 🙂. Pre nich popri statku a 6 detoch to samozrejme vyzeralo ako ponevieranie..

juliane126
7. mar 2017

@jance333 ved stresovat urcite nie. Ked sa nam daco paci sup to do kosika, aby toho nebolo potom vela a mohli si vybrat veci, kt. sa nam pacia.

blondie257
7. mar 2017

@juliane126 suhlasim...ak sa mi nieco paci alebo super cena,preco to nekupit.zhanat potom naraz vsetko...
Ja po skusenostiach radsej pomaly postupne skor ...

blondie257
7. mar 2017

@juliane126 ale su ludia aj na dedine so zdravotnymi a relaxacnymi prechadzkami po dedine...aj na biku.....akurat,ze mi dedincania to mame zdravsie ako sa prechadzat po cyklistickom chodniku okolo hlavnej cesty...aspon viem ze ma nikto nenaberie aj s kocikom 😉
Ja sa uz tesim na kocikovanie po ceste medzi dvoma dedinami,je to cesta asfaltova ale len pre tunajsich ktorí o nej vedia.bezne su mojimi spolocnikmi srny,zajace....niet nad prechadzky v lesnom prostredi