Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@gabrielita3 ja mam skor pocit, ze panuje nazor, ze o com lekar neinformuje, to nerobi 😉 nie ze by to zaviselo od doktora, oni si pozru co potrebuju 🙂
@senta_sofia prietoky zena pocuje jedine ze by bola hlucha ked robi prietoky zapne zvuk na sone 😊 jasne ze si pozrie dr co potrebuje aby vedel ci je vsetko tak ako ma byt .... mna moj dr informuje o vsetkom co robi a aj udaje zapisuje do spravy
@gabrielita3 nemylis si to tak trochu so srdcom? Prietoky su takato krivka a prepina sa to,podla toho,co sa konkretne meria
mne urcite zatial prietoky nerobili, ale najblizsie sa na to opytam.. mam velky problem s dychanim, lezanim na chrbte a uz aj na boku a vcera mi dost ofialoveli nechty a konceky prstov, tak mam asi trosku problem s kyslikom.. sice neviem ci to suvisi s vysetrenim prietokov, ale tak okyslicovanie asi ano..
@senta_sofia nie nemylim ked mi robili prietoky zapli zvuk na sone a pocula som ako krv prechadza pupocnikom k babu a este to dr komentoval a merali ci dostava dostatok zivin ...
@ddgg to urcite spomen moze ti male tlacit tepnu alebo zilu
@ddgg pozri si syndrom tzv. dutej zily, mne teda prsty nemodrali, ale zle mi ostavalo 🙂 skusala si oba boky?
toto uz mam nastudovane, viem ze urcite tlaci, na chrbte nemozem lezat uz niekolko mesiacov bohuzial, ale najnovsie mam problem aj s lezanim na oboch bokoch a celkovo mam pocit ze sa neviem nadychnut, len ked stojim tak to tak nevnimam.. no a vcera tie nechty ma aj vystrasili celkom, som sa zlakla ci ide babatku dost kysliku ked ja ho evidentne nemam dost.. asi budem cele dni len stat 😀
@ddgg ja by som isla byt tebou k dr to nie je sranda ked ti aj prsty omodreli ja som mala prvom tehotenstve tachykardiu a bola som sledovana na internom
@ddgg a ked sa namahas,vladzes s dychom? Existuje este oxymeter,keby sa ti chcelo okolo 50 eciek vycapit,ale to by si si odsledovala maximalne okyslicenie u seba. Kedy mas poradnu?
@gabrielita3
asi pojdem v pondelok, resp. ak sa mi to cez vikend vrati, tak mozno aj na pohotovost skocim, aj vcera som chcela, ale potom to ustupilo. a ostavalo ti zle len v polohe na chrbte ci aj inak si mala problemy s dychanim a tockami hlavy a pod..?
@senta_sofia
o tyzden idem na glukozu, ale ak sa mi to do vtedy bude opakovat tak pojdem skor lebo sa bojim, neviem co je normalne a co nie kedze je to nase prve 🙂 ked sa namaham nevladzem s dychom, ja nevladzem s dychom ani ked vela rozpravam :D
@ddgg mne len na chrbte, ked som mala nizsie vankus, uz ked som sa dala do takeho polosedu, uz sa dalo,ine nie
@senta_sofia
no mne aj v polosede, musim sediet len pekne vystreta, alebo stat.. a cez den lezat na boku je este v pohode ale vecer je v poslednej dobe aj to problem :-/ na prd..
@ddgg to radsej zbehni k tomu doktorovi, nech to pozrie, mozno ta posle na interne, ale tak budes mat istotu aspon 🙂 ja stale tvrdim,ze ak neratam 1. trimester, 6. mesiac tehotenstva bol pre mna vzdy najhorsi,vzdy sa nieco vyskytlo 😀
no tak dufam nepojdem v tvojich slapajach.. aj ked naslapnute teda mam.. :D
@ddgg daj vediet,ako si dopadla u lekara,ak pojdes 🙂
Babenky,ako casto citite pohyby miminiek.Ja nejako vcera aj dnes nic moc,sice je pravda ze vcerajsok aj dnesok.som.mala taky hekticky ....no nejako malo citim pohyby,sem tam stuchnutie
@ddgg mne bolo zle na chrbte boku aj v polosede nedalo sa mi dychat a busilo mi srdce bola som na ekg ale tam mi nic nezistili potom opakovane a tiez nic .. potom to ustupilo a uz sa to neobjavilo ja som to mala okolo 20 tt vtedy
@blondie257 ahoj, aj ja citim tak pomenej, cakala som ze to bude viac, ale asi az neskor to bude citit silnejsie.. a hlavne ked sa hybem tak necitim nic, ked si lahnem na lavy bok, tak do polhodinky sa zvycajne ozve a najviac v noci, rano vobec nic a 10:45 sa zvykne zobudit... :D ale mala som par dni takych, ze keby nemam ten prenatalny odposluch srdiecka, bezala by som na pohotovost v strese 🙂
@gabrielita3
vazne aj ty si to mala takto? ja to mam posledny tyzden a vcera do toho tie fialove nechty.. dnes som uz chcela ist na pohotovost, ale priatel mi spravil masaz krcnej chrbtice a zacvicila som si gravidjogu a ako zazrakom mi je lepsie.. tak neviem ci to aj chrbtica sposobuje ci co.. 😲
@ddgg moze byt babo ti moze tlacit viac k chrbtu mozno aj zilu tepnu nejaky nerv... mne to preslo asi po mesiaci ale aj tak ma kontrolovali urcite spomen na poradni ale v pondelok behni preistotu k dr
@gabrielita3 urcite idem bud na pohotovost cez vikend alebo v pondelok si pockat k svojej dokyne. niekde som citala ze ked nedokyslicuje mna, tak ani babo, tak tomu sa chcem vyhnut.. lebo zakazdym ked citim ze na mna uz ide zavrat tak krpec zacne viac buchnatovat, tak dedukujem ze on to fakt asi citi tiez 🙄
@blondie257
a este jedna vec.. napriklad vobec necitim ked stojim ale ani ked sedim.. jedine ze si sadnem tak, ze mi tlaci na brucho oblecenie, alebo nieco prekaza, vtedy sa ozve..
@ddgg drzim palce nech je vsetko v poriadku aj s tebou aj s drobcekom 😊
@ddgg ja som ju donedavna citila sarapatit v brusku skoro.stale....ked som si lahla na chrbat tak hned kopala..na lavom boku tiez...cez den pri vareni alebo soferovani tiez....a teraz nic....len sem tam...presne ako pises,vtedy ked ju tlacia moje nohavice alebo teplaky....
Az mi je smutno za tym a aj troska strach ci je vsetko ok
@blondie257
ja to mam presne tak isto.. pri soferovani ju citim aj teraz lebo ju tlacia nohavice vacsinou, resp. som skrcena 🙂 a predtym som to citila ako motylikov, steklenie a teraz od kedy su uz take origos kopanceky tak tie akoby bolo menej casto citit, nemoze to byt tym?
@ddgg pri prvej dcere som citila velmi malo pohyby,...teraz to bolo viacej...ale ustalo za posledne dni...
Urcite aj tym....mozno aj tym ze doteraz sa ruckami,nozickami hybalo kade tade...teraz uz zacinaju aj ine pohyby,zacnu si cmulat palcek a pod...
Pri prvej.som necitila,mala som malo plodovej vody a bola matesno,tak kopla iba vtexy ked som ju pritisla
@blondie257 ja citim tiez pomenej v poslednom case pohyby a niesu az take vyrazne ako boli predtym. No suchne sa vzdy jemne aspon trosku kazdy den. My dnes sme boli na tej Ukrajine tak som total hotova. Ale kupili sme tam vanicku za 6€ a aj zavinovacku s tou vlozkou. No a ja sebe botasky

@senta_sofia placentu mam aj ja vzadu aj pri prvej som mala a nerobili mi prietoky kvoli tomu .. ona ma asi iny problem