icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

blondie257
25. apr 2017

@erikababula jeeej krasbe rastie...
Ja.mam poradnu zajtra,ale ten moj lekar mi nerobu sono...najblizsie sono az 9.5... A ja by som ju tak.rada videla 😍 aj ked najkrajsi pohlad bude az sa narodi ..

A k tomu paleniu zahy....pri prvom ma nepalila zaha....dcerka maa lasky tak akurat,no vsetky jej vypadali a az v 10m jej zacali rast....som sa smiala,ze ak by nemala nausnice tak je ako chlapec 😀 uplne manzelovi akokeby z oka vypadla....a teraz ma krasne huste dlhe vlasy..samozrejme kvalita po manzelovi...

blondie257
25. apr 2017

A predpokadam,ze mala sa bude ponasat na tu starsiu segru...

zuzacka16
25. apr 2017

@ashley31 neber vsetko tak ptilis vazne..to ti DR kazala kazdy den merat cukor?

ssiska_1
25. apr 2017

@ashley31 vies ze som akurat na teba myslela? Ze ako si na tom? Ja si meram kazde rano na lacno a 2x do tyzdna pred kazdym jedlom a potom 1hodinu a 2 hodiny po kazdom jedle a brutalne ma to otravuje. Cukor mam chvalabohu OK a ziadnu dietu nedrzim.. moja neskora vecera vcera napriklad bola o 23:00 pol sakla spaldovych piskot a rano nalacno cukor 4,5 ..uvazujem ze sa na cele meranie vykaslem ☹

partishka
25. apr 2017

Baby je to ok ak mam obcas taku slabsiu bolest v podbrusku ako kebyze mam dostat kramy ? Som v 30 tt...ta bolest je taka slabsia a trva tak mozno pol hodku a potom to zmizne

ashley31
25. apr 2017

@zuzacka16 kazala mi iba 1 x za tyzden...no len ja zo zvedavosti som si rano zmerala a ked som videla vyssi ako ma byt tak uz to slo

zuzacka16
25. apr 2017

@ashley31 aha ja si mam merat raz za 10-14 dni..naposledy som mala strasne nizky pod normu..uvidim ked budem buduci tyzden zas merat..no ja sem tam aj sladke jem..

erikababula
25. apr 2017

@blondie257 Jeeej krasna je.....a vlasky ma ozaj nadherne❤....ja som mala tiez problem s palenim zahy ale nejak to teraz preslo...ale zacalo ma pod prsiami tak stipkat na bruchu taky zly pocit lekar mi povedal ze to je stoho jak sa koza roztahuje ale je to neprijemne teda ozaj...ja mam dalsiu poradnu 12.5 a potom 15.5 smer Bratislava kde mi naplanuju porod a vsetko okolo toho...tak som zvedava ako dopadnem....Pridavam foto dcerky tiez ma vlasky po tatkovi. Ale som ju musela ostrihat lebo pri strihani papierov si zastrihla do tych krasnych vlaskov myslela som ze ma porazi😂

senta_sofia
25. apr 2017

@partishka a netvrdne ti vtedy aj brucho? Ak je to len obcas a prejde to,nemusi to nic znamenat. Ono sa napinaju aj upony,co drzia maternicu, aj maternica sama pracuje, odsleduj si,ci nemas plnsi mechur a neulavi sa ti po vyprazdneni.

ashley31
25. apr 2017

@ssiska_1 stastna to zena 😀 daj si aj za mna ....vcera som mala strasny den rano cukor 6,6 a po ranajkach 8,2 !! a to som zjedla pol krajca chleba a sunku s paradajkou..takze prisna dieta,cez den to uz bolo ok a dnes rano cukor 6,0 😢 a teraz po obede 5,8 tak ja uz neviem 🙄

shannonldy
25. apr 2017

@ashley31
@zuzacka16
@ssiska_1 Vidim, ze kazda to mame inak 😲 Neschudli ste? Ja hej a uz ma diabetologicka aj zdrbala. Ale ja to proste nedavam... Fasla som papieriky na ocikanie, aby som vedela, ci nemam ketony. A co myslite? Mam. Ked si dam pred spanim pol rozka, tak mam aj ketony, aj vysoky cukor gratis. Neviem, nechapem co mam robit. Snazim sa, ale uz nech je to za nami. Tu cukrovku myslim 😝

ashley31
25. apr 2017

@zuzacka16 ked som si merala prvykrat som mala cukor uplne super ..no a asi o dva dni len tak si zmeram a odvtedy meram stale,ale je aj pravda ze viac stresujem

zuzacka16
25. apr 2017

@ashley31 tak mne povedala ze na lacno hodnota do 5.6 a po jedle aj do 8 moze byt..na kontrolu ma dala az koncom maja po vyse mesiaci kde mi zoberie krv nemusim byt na lacno a ranny moc mam doniest..takze potom uvidim

ashley31
25. apr 2017

@shannonldy ja som schudla tiez,zajtra idem na krv a mam doniest aj moc a uz to vidim,ze budem mat ketony 😕 a aj cukor bude uzasny a pritom sa uz aj bojim pozriet na rozok,aby mi nedvihol cukor 😠

shannonldy
25. apr 2017

@ashley31 Daj vediet, ako si dopadla. Inak vam aj hovorili, kolko by ste mali zhltnut tych sacharidovych jednotiek za den?

ssiska_1
25. apr 2017

@ashley31 hm nechapem ..sak predtym si to mala ok ze? Take hranicne hodnoty jak ja

senta_sofia
25. apr 2017

@ashley31 skus jeden-dva dni nedietovat a merat, lebo ono dieta nie je pre kazdeho, ak telu nieco chyba,tak sa to niekde prejavi

ashley31
25. apr 2017

@ssiska_1 presne tak..napr. v piatok som mala hodnotu nalacno este 4,4 a vcera uz 6,6 a to sladkosti a podobne veci vobec a aj sacharidov ovela menej a cukor rano sa len horsi

ssiska_1
25. apr 2017

@shannonldy
@ashley31
@zuzacka16 kocky a pijete? Ja vobec nejem biele pecivo ..iba pehate (rozumej grahamove) rozky a celozrnny chlieb ..ale sladkosti zeriem nadalej. ..aj sladim medom ..neviem ci by si nemala skusit dietu nedrzat mozno sa ten cukor popravi ci? ☹ a samozrejme vela pijem!

ashley31
25. apr 2017

@shannonldy jasne, dam.. len vylucit sladkosti a sladene vody ... ale nejak to nepomaha 😀

ashley31
25. apr 2017

@senta_sofia
@ssiska_1 som uz aj rozmyslala,ze vyskusam nedietovat co to urobi ...len musim pockat,ked nebude muz doma, aby ma nevidel 😀 a vody ja vypijem cez 2 litre..a este nepocitujete smad hlavne nadranom ??

ssiska_1
25. apr 2017

@ashley31 ja niekedy strasny mam smad .. a mi to pride ze cim viac pijem tym som smadnejsia .. pijem iba cistu vodu prefiltrovanu cez britta kanvicu ..a ked ma chyti taky smadisko a pit nepomaha tak si dam nieco s chutou napriklad jogurt alebo hrozno a ono to prejde

shannonldy
25. apr 2017

@ssiska_1
@ashley31 Ja teda pijem dost.. Vodu a nesladeny caj 😒 Sladkosti su uplne pase, ale mne ten cukor vystreli aj jedna "celozrnna" kaiserka.. takze ficim na knekebrotoch, ale uz mi zacinaju liezt hore krkom..

senta_sofia
25. apr 2017

@ashley31 ja pijem v noci,mozno aj nadranom,nepozeram na hodinky 😀, ale celkovo pocas celeho tehotenstva. A urcite skus, ono je to na hlavu postavene,kamoska silou mocou drzala dietu a dopadla tak,ze odpadavala,co to telo energeticky nezvladalo a iba polihovala,co nic nevladala. No naco je to dobre? Ved ak budes normalne jest a nebudes mat zle hodnoty,nie je dovod na nejaku prisnu dietu.Ja osobne som mrtva bez chleba, mne sa potom strasne ziada sladke,ktore inak nemusim jest jak je mesiac dlhy.

slniecko323
25. apr 2017

Dievcata, az sa mi zle cita ako si radite, ze treba prestat dietovat a cukor sa Vam napravi... Ale robte ako myslite

shannonldy
25. apr 2017

@slniecko323 Ty mas cukrovku?

slniecko323
25. apr 2017

Nie, ja som lekar a nezdielam s Vami Vase postupy.

senta_sofia
25. apr 2017

@slniecko323 co je zle na tom,ked si to jeden dva dni odsleduje pri nedietnom rezime? Viacere tu pisali,ze sa stravuju normalne a hodnoty maju ukazkove. Ved maju glukomery,tak si to vedia skontrolovat.

shannonldy
25. apr 2017

@slniecko323 tak nam prosim porad, ako na to. Ja som si glukomer napriklad kupila, doktorka mi ziaden nedala. Co mam robit, ked mam rano vysoky cukor a napriek tomu ketolatky v moci? Drzim dietu, aby som mala cukor v norme. Chudnem a pocit sytosti mam asi tak tretinu dna. To je ok?

slniecko323
25. apr 2017

Lekari predsa naordinovali dietny rezim nielen na vyhradene dni s pauzami, ale na kazdy den. Ak pri nasledujucej kontrole dietu zvolni, tak super, ale je to na lekarovi, nie na pacientovi aby zhodnotil kedy a ako. Nemyslite? Vidite, ze niektorym sa dvihla glykemia nalacno, ale nie dietou, ale metabolickymi procesmi. Viem, ze pre Vas je to nepochopitelne, ale radsej nechavajte taketo rozhodnutia na kompetentnych a nie na rady na MK. Vsak ja to len v dobrom pisem.