icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

slniecko323
25. apr 2017

@shannonldy kvoli zvysenej glykemii mas ketolatky v moci. Dochadza ku katabolizmu a chudnutiu a to nieje v poriadku. Urcite by som informovala diabetologa, aj gynekologa. Kontrola je na mieste. Niesom diabetolog ani internista, ale ak sa zhorsili vysledky, spojene s chudnutim, tak to treba konzultovat a riesit, zvolit spravny postup 😉 Silno drzim palce.

kattky
25. apr 2017

Moja neter ma diabetes a co najviac dviha cukor je biela muka. Z ovocia je najvacsie drazdidlo pomaranc a hrozno a ked cukor tak nie biely, ale trstinovy, alebo med.

senta_sofia
25. apr 2017

@slniecko323 ono hlavne zavisi od lekara,na ktoreho natrafis, ved si len precitaj prispevky, keby boli aspon jednotni, nie ze jednej povie za mesiac na kontrolu a merat len vtedy,druhej za dva tyzdne s merat 1,5 hodiny po jedle, niektorej ani nekazal pocitat sacharidove jednotky,tak o com to je?
A si predstav,ze ja som pri tomto tehotenstve test na cukrovku odmietla a nikto to absolutne neriesil. A odmietla som ho prave kvoli tomu, ze ak by som mala nejaku tazsiu formu,prislo by sa na nu aj inak a osobne sa kvoli hranicnym hodnotam buzerovat nenecham,lebo pri dvoch dalsich detoch mam toho az az. Ani len podmienky vykonavania OGT testov nie su rovnake, takze myslim si o tom svoje.

ashley31
25. apr 2017

@slniecko323 tak mi prosim Ta vysvetli akymi metabolickymi procesmi? Lebo ja som uz jelen z toho ...cim viac sa snazim tym mam horsi cukor rano a mam len stres z toho ...uz neviem

slniecko323
25. apr 2017

@senta_sofia v tomto mas pravdu. Niesu jednotni v diagnostike, ani liecbe. Ja za to nemozem a tiez sa mi mnohe veci nepacia.

slniecko323
25. apr 2017

@ashley31 nestresuj, pretoze za vsetkymi chorobami stoji stres. Vase otazky smerujte na svojich lekarov, to bude najlepsie.

ssiska_1
25. apr 2017

@shannonldy a tie kukuricne placky nelubis? Ja to zboznujem ..scapem aj cely balik za den.

nenuska25
25. apr 2017

@ashley31 stres inak zvyšuje cukor v krvi....takže klidek, lekar ti urcite poradi čo a ako...úplne zbytočne tým inak zastrasuju budúce mamicky...tvoj cukor je ešte stále v poriadku...nie je inak ani vedecky podlozene ze gestacny diabetes môže viesť k nejakym poruchám u dietatka...môžu sa narodiť vacsie deti to ano...Ale tie sa rodia tým ktoré absolutne nedodrzuju diétu pri gestacnom diabete a prepchavaju sa dalej..tvoj prípad to nie je, robíš pre to maximum, skús sa ukľudnit...nemá význam sa tým stresovat ver mi

blondie257
25. apr 2017

@erikababula akaaa kocka 😘 👍
A krasne vlasy tiez....neboj dorastu jej 😉
Ja mam uz doma skor pubertiacku a ta na vlasy teraz hakliva...stara sa o ne....ked ju kus podpichnem ze to prehna....tak mi povie."vlasy su korunou krasy zeny" 😂

shannonldy
25. apr 2017

@ssiska_1 Ake kukuricne placky? Hod foto pls.

shannonldy
25. apr 2017

@slniecko323 kontrolu mam buduci tyzden. Asi si to musim spisat, co sa jej chcem vsetko spytat. @nenuska25 ja som z toho tiez na nervy. Neviem ci je horsi ten cukor, alebo keto latky.. Bojim sa nieco zjest, bojim sa nezjest. Pre babatko urobime hocico. Otazne je, co by to malo byt. Bte, moja hovori, ze by som mala medzi hlavnymi jedlami 1sacharidovu jednotku. Ale to by som asi umrela od hladu 😒

ssiska_1
25. apr 2017

@shannonldy paci sa ..odfotila som ti tam aj hodnoty

partishka
25. apr 2017

@senta_sofia netvrdne a idem aj na wcko a nic...tak hadam to bude ta maternica dakujem 🙂

ashley31
25. apr 2017

@nenuska25 mas pravdu musim sa ukludnit....ani ten stres nerobi dobre babatku ani mne ...ako ma byt tak bude 🙂 a dakujem 😉

ssiska_1
25. apr 2017

@ashley31 pozri nemoze toto byt tvoj problem s tym rannym cukrom?

Čo sa týka príjmu sacharidov na noc, môže byť ich konzumácia vhodná, avšak takáto „sacharidová večera“ nesmie byť neskôr ako 3 hodiny pred spaním. Po konzumácii sacharidov totiž prichádza k zvýšeniu hladiny cukru a inzulínu v krvi a pre zdravú nočnú regeneráciu tela je potrebné, aby sa tieto hodnoty opäť vrátili do normálu. Na noc sú tak vhodnejšie rýchlejšie sacharidy, ako napríklad ryža, zemiaky alebo cestoviny, než celozrnné sacharidy s vysokým obsahom vlákniny.

nenuska25
25. apr 2017

@shannonldy takto ti poviem.....ketony sa v urcitom zvysenom mnozstve nachadzaju v moci pri gravidite. Ide o to, ze v ziadnom pripade nesmies hladovat alebo podobne, lebo vtedy sa ich koncentracia v moci zvysuje, takze radsej sa normalne stravuj, nestresuj sa tym cukrom, pokial by ste mali uz velmi zvysenu hladinu cukru v krvi, tak sa to prejavi uz aj na OGTT a diabetolog by vam nasadil inzulin. toto je len obmedzit jednoduche cukry.....trieznit sa meranim a neviem cim proste nema 2 mesiace pred porodom ziaden efekt ani zmysel.

senta_sofia
25. apr 2017

@shannonldy tie ketony mozu znamenat aj to,ze organizmus "hladuje", pri dehydratacii mozu vyskocit,pricin je viacero,nemusi to byt vylucne kvoli cukrovke

olylili
25. apr 2017

Aj mňa pri prvej neskutočne pálila zaha narodila sa vlasata teraz ma 9 a vlásky poriadne husté pri druhej nepalila a tiež vlasata teraz je to ako kedy ale myslím že tiež bude vlasaty 😀👶

katie23
25. apr 2017

@ssiska_1 Ja ich tiez milujem...a zladujem ich na kg...necakas tiez chlapceka?

ssiska_1
25. apr 2017

@katie23 nie ja cakam dievcatko ..ale krmim sa tym jak svinka kukuricou 😂😂😂😂

katie23
25. apr 2017

@ssiska_1 😃😃😃 To je jedno, hlavne nech su deticky zdrave❤

blondie257
25. apr 2017

@ssiska_1 zboznujem tieto kukuricne placky .....😍

blondie257
25. apr 2017

@olylili kraaasne....inac same svetlovlasky tu mame 😂

olylili
25. apr 2017

@blondie257 ďakujeme😊...No to áno moje obe blondínky uvidím čo bude do tretice 👶

kattky
25. apr 2017

Sestru tiez palila zaha pri malej a ma dlhokanske vlasky a neraz uz podstrihnute. Tamarka bude mat v oktobri 7 rokov.

erikababula
25. apr 2017

@blondie257 to su tie nase baby....😂..ja som bola rada ked som si zafarbila aby som nemala vyrastene moc scul si to len zapnem do copu a mam pokoj a mala natacat si chce vlasy potom zapletat taky cop hentaky cop no hruza😂ale co clovek pre svoje deti nespravy❤

erikababula
25. apr 2017

@erikababula Nespraví😂preklep😄

erikababula
25. apr 2017

@kattky jejda nadherna moja bude mat 7 v auguste ale taketo vlasky by nemala dlhe..teda ozaj ma nadherne👍☺

kattky
25. apr 2017

@erikababula tak ona vlasky ma po mne. Uplne sa podoba namna ked som ja bola mala. V jej veku som mala tiez vlasy popod zadok.

kattky
26. apr 2017

Tak moja kamoska, ktora mala termin v polke maja dnes v noci porodila. Ma nadherne dievcatko 😍