icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

vierkadominik1
19. máj 2017

@jance333 ja brusko nevidim 🙂

jarunka102
19. máj 2017

@olylili tak uvidis,mozno uz len trosku. Ale krasne 🙂

jance333
19. máj 2017

@vierkadominik1 malá to úplne sabotuje. ani na utz sa nechcela ukázať na fotku. stále skrýva tváričku a na fotkách sa vie skryť aj s bruchom asi 😂 ale ono to vidno zboku, spredu jedine v niečom svetlom 😀

ttami
19. máj 2017

@slimstar ja tiez si vsetkeho doprajem,len mne sa tazsie pohybuje furt mam pocit,ze hned prasknem,take napnute brucho mam,ale ja cele tehu zle znasam a aj problemy mam,som vypisana od zaciatku a vacsinou lezim,ty len uzivaj a jasne ked sa citis dobre treba pobehat kate tade,de sa len da😉a teraz uz aj pocko je super nato a super vediet,ze sklenene flase su aj v drogerke aj v tescu a tie ortopedicke nohavicky su na suchy zips??
@blondie257 dufajme,ze ti to rychlo prejde,ze u niekoho sa vrati nevolnost a niekto to ma pocas celeho tehu,no je to neprijemne☹,len to sleduj a super,ze este mas tie socikovske plienky,tie su topka😉mibuz nemame nam len istava kupit nove
@senta_sofia dik za typ,som minule pozerala v obchode plienky a tiez sa mi tie tomi zdali najkvalitnejsie,a teraz to uz mam aj ode teba potvrdene,tak kunem aj na nete po kolko su,ze dobra stranka je feedo

lilianna1xs
19. máj 2017

@blondie257 tebe na tvári nevyšli take hnedé pigmentove fleky?ja už neviem čo si dať nato vyzerám Jak trestanec ))))).😝

jance333
19. máj 2017

@ttami dnes som ich pozerala a tu sa mi zdá, že sú najlacnejšie http://www.najlacnejsiepredeti.sk/www-najlacnej...
tiež sa na nich chystám, chcela by som skúsiť aspoň doma baliť do bavlnených. hlavne z ekologických, ale aj zdravotných dôvodov. snáď to zvládneme a vydržíme dlhšie ako týždeň 😂

senta_sofia
19. máj 2017

@ttami ja som ich z mojalekaren.sk objednavala,maju nad 30 eciek dopravu zdarma a z lekarne pred porodom sa vzdy nazbiera kadeco 🙂 mali lepsie zatkany okraj,ovela lepsie sa zehlili a nevlnili sa ako tie xkko.

senta_sofia
19. máj 2017

@jance333 mas moj obdiv,ja som balila zo zdravotnych dovodov a dobrovolne by som to nerobila ani nahodou 😀 u novorodenata rataj co polhodina plienka, zlcove mydlo,aby si tu prazenicu zaprala, teda zavisi od toho,ci chces mat tie plienky biele aj nadalej 😀 mne sa potom viac osvedcilo savo a kybel na terasu a vyvarit,co teda okolo ekologie moc neslo 😀

jance333
19. máj 2017

@senta_sofia 😀 obdiv bude, keď vytrváme. ale naše mamy to dali, poznám pár báb, čo to tiež zvládli, tak uvidíme. sú aj také separačné vložky, vyzerá to podobne ako kuchynské utierky, čo zadržia "to najhoršie", i keď u malinkých bábätiek neviem, neviem, či to zadrží 😀 veď uvidíme, keď zažijeme.
len keď si predstavím, že jedno dieťatko za plienkové obdobie vyprodukuje tonu odpadu z jednorázových plienok, ktorý sa rozkladá asi 400 rokov, tak snáď mi to dodá silu obetovať trochu pohodlia. všetko sa ukáže, budem priebežne informovať 😀

senta_sofia
19. máj 2017

@jance333 mne zase neprisli ekologicke tie litre pitnej vody,co som vyzbrndala na ich pranie 😀 tie separacne vlozky ti zadrzia tu tuhsiu cast,ale ta zlta voda co farbi jak svina prejde aj na plienku. Ako fakt drzim palec, ine je ked chces,ine ked musis, neodradzam ta,len som sa nechala uniest a zaspominala 🙂

jance333
19. máj 2017

😉 v pohodke. viac ľudí na mňa pozerá jak na blázna,ale tak skúsiť môžeme. uvidíme, ako dlho to zvládneme. spolužiačka to dokonca dala bezplienkovou metódou, ale na toto by som asi určite nemala nervy. hľadám nejaký kompromis teda 🙂

senta_sofia
19. máj 2017

@jance333 hej,tu som aplikovala nasledne, kedze ani latkove plienky neboli ziadne terno,co sa tyka toho zdravotneho problemu, ale mala som odsledovane viacmenej len kakanie, cikanie dost na nahodu. Nechcem nikoho urazit,ale mne to niekedy pride take,ze kazdy o tom pise a ospevuje to,ale pravdu povie len spolovice.Presne ako pises,treba skusit 🙂

slimstar
20. máj 2017

@ttami áno tam majú na suchý zips, číslo 1,2.3.

jance333
20. máj 2017

@senta_sofia ľudia radi idealizujú a prikrášľujú realitu. "len aby sa nepovedalo" a oni vyzerali dobre v očiach ostatných.. taká retušovaná realita
ale priznajme si, o čom sú prvé týždne (mesiace) s malým bábätkom? plač, jedenie, kakanie, cikanie, spanie (bábätka), nespanie (bábätka i rodičov), ... tak to proste je. a každý sa s tým pasuje najlepšie ako vie. čítala som jednu super knižku, až mi je ľúto, že ju mám v AJ a manželove jazykové znalosti by na to nestačili. písal ju chlap a je to vlastne pohľad muža na rozhodnutie mať dieťa, priebeh tehotenstva, pôrod a prvé mesiace s bábätkom. písané krásne úprimne, vtipne a s chlapským nadhľadom, fakt super. žiadne ružové okuliare a pritom napísané s toľkou láskou 👍 ja môjho pripravujem, že to nebude na začiatku žiadna filmová idylka, nech vie 😀

senta_sofia
20. máj 2017

@jance333 presne, ja stale hovorim,ze nech uz je ponsestonedeli,to uz budeme ako tak zladeni, vybeh aj dalej ako na WC a do kuchyne 😀

ssiska_1
20. máj 2017

@jance333 a ako sa ta kniha vola?

kattky
20. máj 2017

Kocky to aj vam sa uz tak tazsie dycha odkedy je to teplo?

olylili
20. máj 2017

@kattky mne už sa aj predtým

kattky
20. máj 2017

@olylili fuuu daco strasne. A este k tomu aj take lamanie v nohach mam alebo krce a to aj magnezium beriem

jance333
20. máj 2017

@ssiska_1 Babyhood https://www.goodreads.com/book/show/232335.Baby...
taká fajná odľahčovačka 🙂

jance333
20. máj 2017

@kattky mne sa tiež občas zle dýcha. ani nie keď je teplo, ale asi keď sa malá vymrští vyššie medzi rebrá. hocikedy sa dá nahmatať hlavička presne v tom trojuholníku pod rebrami a vtedy je to fest sranda. ale i keď si večer ľahnem na pravý bok, nemôžem dobre dýchať. na chrbte a ľavom boku v pohode.

kattky
20. máj 2017

@jance333 tak ja ruky si nemozem opriet o brucho, lebo maly hned dava najavo nozkami, ze mu to zavadzia.

blondie257
20. máj 2017

@ttami brucho take napnute mam aj ja,ze mam pocit ze uz doslova prasknem,preto sa mi aj zle pohybuje,ani sa zohnut lebo ma to brucho ani nepusti.
Nevolnost dnes od rana od 4tej....chvalabohu bez vracania....
No som bola na pohotovosti s dcerou starsou narazila fajne prostrednik vcera ma volejbale,zmodrety,opuchnuty,tak reku ideme radsej na ten rtg ...poskodene puzdro a posunuty ten klbik z toho puzdra,fasa.....a tak mi prislo zle neskutocne....v noci som zas mala.tvrdnutie brucha a poslickovia az ma krize boleli a to som.lezala....som to nejako rozchodila...ale rano jak som vstala som myslela ze uz porodim jake tlaky v podbrusku,na moc mechur ....som sa vystriet nemohla....mala musela.zijst nizsie...sak chodim jak.kacka jak.ma vsetko dole boli...teraz sa hybe,vystraja tam.neskutocne

@lilianna1xs ee,nemam tehu pigmentove skvrny....ale zato slnko uz pehy vytahalo po celej tvari za tych par slnecnych dni

@jance333 mne sa tazko dycha uz tiez....ale ja malu nemam tak vysoko...ani ked kopne nemam pocit zeby to bolo az medzirebrami...zato na ten mechur tlaci fest....

@kattky toto mam.aj ja,ruky opriet o nrucho v ziadnom pripade

ssiska_1
20. máj 2017

@jance333 super diky .. som v nemocnici tak budem citat

ttami
20. máj 2017

@ssiska_1kvli comu si v nemocke?☹
@blondie257 uffff to muselo boliet☹ davali jej to aj do sadry??a ty vies v akej polohe je mala??ja som sa zabudla opytat,ale kope ma furt dole,tvrdnutie mam aj ja aj to ze ma boli vsetko zo spodui konecnik,akoby mi tam vsetko tlacilo a popritom mam zapchu,tak ja musim bray lactulozu,aj to po 3-4 dnoch si musim zvysit davku,aby ma" prehnalo",bo si neviem predstavit,ze by som to mala vytlacit ten "suter"to uz by som rovno aj porodila,ja len sa bojim ,ze uz tak zvyknem na tie lieky ,ze po porode uz na velku bez toho ani nepojdem,aj ked tie lieky nie su navykove😒

blondie257
20. máj 2017

@ttami sadru chvalabohu nie,malen spevnene prsty obvazom.

Mala sa otocila hlavickou dole,aj som.to.citila,ze kedy sa otocila...riadne tam vyvadzala a fajne zabolelo.

Mne predpisali zelezo a z toho som zacala mat zapchu,ale sa snazim jest vela vlakniny a vody na litre...a pohyb aby creva pracovali.
A neskusala si radsej laktobacily,probiotika na tu stolicu?
Ja zvyknem.kazdy vecer zjest 2jablka,a rano v pohode na wc...da sa to upravit stravou,len musis najst,co zaberie tebe.Pohanka je na zapchu dobra tiez,sosovica.

blondie257
20. máj 2017

@ttami a este aj jvapky Hylak ..to su vlastne probiotika,upravuju crevnu floru a tym aj stolicu

ttami
20. máj 2017

@blondie257 sim uz vsetko poskusala,cele tehu beriem probiofix,na zaciatku som jedla tbl vlakninu tak stolica bola raz za 3-4 dni,ale toto vytlacit ufff,vela ovocia jem,chkebik len racionalny,a vody popijem na hektolitre,ale to aj aj pred tehu,poslednyx co som bola na nefrologii a tam sa zbera moc za 24 hod,ta som ho mala cez 4 litre ta si vies predstavit kolko toho popijem,ale ja so stolicou som mala problemy aj pred tehu,ale nie az tak,a o hemoroidich ani nehovorim,som uz z toho zufala,tak.preto sa akoby predavkujem lactulozou,aby to len tak vyslo

juliane126
20. máj 2017

@ttami este beres hormony? Progesteron riadne spomaluje creva. Mne nic ine nezabera na moj rychly metabolizmus. Ale ten sa uz teraz az tak netvori ako v prvom trimestri.
Ja si zas musim davat pozor, aby som nejedla tolko pre mna ,,prehanadiel,,. Sezona jahod a spargle. Jedno viac cisti ako druhe. Pomaly i lanove semiacka zahrnam do stravy, aby dieta lahko vyklzlo pri porode, ale tie tiez cistia. I caj z malinika by mal ulahcit porod, ale z toho tiez prehana ako i kava.
Hybes sa casto ci sa ti neda? Na zapchu odporucaju aspon 40 min. chodze kazdy den. Teba boli cely spodok, tak asi nemas chut na sport. Ja som to mala v 6. Mesiaci asi 2 tyzdne v kuse. Preslo mi to az ked som par dni lezala a potom mi babo vyslo vyssie. (Mala som asi zapal priedusiek, 3 mesiace dusivy kasel. Nadchu mam od oktobra okrem 2 tyzdnov stale. Zdureny nos, hnusne hlieny, krvacanie z nosa. Asi mam toho zlateho fesaka, co ste o no pisali).

ashley31
21. máj 2017

Dievčatá máte už vybraté mená pre vaše zlatíčka ?? My čakáme Mateja 👶👦❤