icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

ashley31
21. máj 2017

@blondie257 jaaj to ako keby som videla reakciu môjho syna keď sa dozvedel že bude veľký brat 😀 len on to predychaval trošku dlhšie 😂 ale teraz sa veľmi teší ... pomáha mi s nákupom,povysáva aj šnúrky mi zaviaže 😀 a vraj bude aj pomáhať s bratom tak uvidíme ...on bol jedináčik a aj jedine dieťa v rodine tak zo začiatku to niesol kus ťažšie ale už je všetko v poriadku 🙂

ttami
21. máj 2017

@ashley31 u vas je aky vekovy rozdiel,?

marcelkaemmka
21. máj 2017

Dievcata my mame doma Emma a Alex co poviete na meno do tretice Noe ???? Ja niesom moc presvedcena ale je jedine na ktorom sme sa kolko tolko zhodli

ashley31
21. máj 2017

@ttami 10 rokov ...otehotnela som ako 20 ročná ..nemali sme nič ,ja na VŠ manžel len nastúpil do práce ...tak druhé som nechcela tak skoro.. riešili sme bývanie neskôr ja robotu a tak...a potom keď som už aj chcela tak sa nedarilo ...chodili sme po vyšetreniach prečo to nejde a výsledky vyšli ze jedine umelé oplodnenie ...a to manžel nechcel...tak som sa na to vykaslala a bum ostala som tehotná 🙂

freya1111
21. máj 2017

Ahojte! Mam termin na 3. Jul a nie som si istá ci som-sme si vybrali správne meno. Volaako sa mi nic nepacilo. A ani teraz neviem. Mam hladat dalej mena?

juliane126
21. máj 2017

@ttami isto aj prekrvenou sliznicou. Krvi mi pribuda, hned som cervena. Ale zeleza mam stale menej napriek tabletkam.
Orl to co je? A keby mi ho zistili tak sada liecit asi len antibiotikami. A tie teraz nechcem a tak ci tak ma z nich prehana.
Lanove semienka mozu vyvolat porod? Viem, ze sa maju jest ku koncu tehotenstva, co uz takmer som, ale asi si ich naordinujem az buduci tyzden. Strasne mi chutia v smoothie.

Este ti hrozi predcasny porod? Ci to ti tak vseobecne povedali, kvoli mnohym komplikaciam?
Ta tepla voda s citronom ti nezabera? Ja uz by som pri piatom glgu letela. A kava nehovoriac.
Mozem zjest klince a po 3 duskoch kavy budu zo mna von.
Zapcha by sa mala ku koncu tehotenstva zhorsovat kvoli rastucej maternici. Mne ale brucho ide von, takze nemam pocit, ze by ma nejak obmedzovalo. Brucho mam velke, ale babo vahovo skor nizsie. Velky bazen ma iba😊. A to pijem tak liter max.2 vody.

juliane126
21. máj 2017

@freya1111 a ake ste si vybrali ak sa smiem spytat? Vyber si pre istotu aspon este jedno nahradne, kt. sa vam bude pacit obom. Ked uvidis babo, budes citit, kt. mu pasuje viac. Mne tiez manzel skoro vsetko vyskrtal. A to som mala vybratych i cez 10 mien z oboch pohlavi.

freya1111
21. máj 2017

@juliane126
Manzelovy sa pacilo meno Bianka a mne Amira. Bianka sa mi nepaci ked vravel Bia, Bius, atd. Zas Amira sa mi tiez nepaci v skratkach a neda sa nijak zmakcovat. Ako Katka,Zuzka,atd.. tak teraz uz neviem. Chcem vybrat spravne meno ale neviem co sa mi uz paci. Zatial tretie meno som nenasla..

blondie257
22. máj 2017

@ttami no chodim spat skor,kedze rano skoro vstavam,ja som denne od 5tej hore,lebo mala v brusku ma svoj ranny trening.A o 6tej uz vstava dcera,takze ranajky,a odviest ju na bus do skoly.potom uz nespim...obcas podriemkam,ale manzel je teraz doma tak aj navarit a popratat...a kym.je doma tak mu pomaham okolo domu co mozem,a vecer unavena ,takze idem skor do postele.
Ja som.cele tehu unavena neskutocne

Presne tak to je,uz sme boli tak zabehnuty rutinami...praca,domacnost,dovolenky,Natka uz samostatna,a teraz pride zmena....ale tesime sa velmi...aj manzel to inac vnima,a Natka ja viem ze sa tesi,sa mi paci ako kalkuluje vekom ze ona bude na VŠ napr.20r a mala bude mat 9,ja viem ze sa tesi,len bola zvyknuta ze sa vsetko tocilo okolo nej.

blondie257
22. máj 2017

@ashley31 natka chcela braceka,inklinuje k chlapcom viac...
A presne taka je,ked mi zacalo byt zle v tom prvom mesiaci uz,tak z roboty rychlo po nu,tak domov,ja odkvecla na sedacku a ona chudacik aj si varila veceru,aj poupratovat musela vsetko sama. Teraz tiez pomaha,v podstate cely RD poupratuje,pomoze pri vareni,aj psovi sa venuje...aj na nakup pojde so mnou,lebo vie ze nemozem tazke dvihat.
Natka je najstarsia zo vsetkych bratrancov/sesternic a pomaha svoje krstnej s 3 malymi chlapcmi,pohraje sa,bez problemov postrazi,citi sa tak dospelo a dolezito 🙂
Ja viem,ze aj s malou mi pomoze..terz vravi ze ona ma "svoj zivot" ako cista pubertiacka....plus jazdectvo a volejbal,ze nebude mat cas sa venovat malej...ale vzdy mi povie,ze mi pomoze.
Bude sranda ked sa bude na nu podobat 😂 aspin uvidi,co som videla ja pri nej ked rastla

blondie257
22. máj 2017

@ashley31 teda si bola mlada mamicka ako ja. Mne vtedy vraveli,ked som otehotnela ze vyzeram ako 16 rocna a vzbudzovala som pohorsenie ze aka mlada a tehotna 😂
Sme podobny pripad az na ti umele oplodnenie,nam sa nakoniec zadarilo co sme ani uz necakali 😂 po neuspesnom.polroku snazenia....
Naj kamoska chcela silno mimino,snazili sa po potrate...a vzdy sa jej snivalo ze tehotna som ja.
A tak raz debata ci dosli kramy,ona ze nie,ja ze tiez ne tak vybuch smiechu ale ten nastal az ked sme sa dozvedeli TP ,ja 15.7 a ona 14.7 😂 tak si teraz zdielame tehulkovanie spolocne.
A cakaju dievcatko ako aj my 😂

lilianna1xs
22. máj 2017

@marcelkaemmka Pekne meno ja mám rada mena zaujímavé take výnimočne napríklad z kamoskou ideme do mesta zakročila na malú Nikolka pod ideme a 5 deti sa otočilo hahah.takze ja som dala môjmu synovy Fabricio mne sa strastne páčilo muzovy ani nee ale keď ide snim niekde po úradoch vybavovať každý mu hovorí aké ma krásne meno vás syn))))))on sa usmieva namna lebo on mu chcel dať Patrík ako je to pekne meno ale veľa deti ho ma ja som chcela niečo take nezvyčajne.Kedze mame menovku na F takze mu to sekne z menom teraz dcérke tiež chcem na F.

ashley31
22. máj 2017

@blondie257 nam sa tiež zadarilo prirodzene 😉 podľa doktorov sme mali šancu len s umelým oplodnenie a takto to manžel nechcel ,tak ja som to vypustila z hlavy prestala riešiť plodné dni zmierila sa s tým že druhé nebude a o 2 týždne som pozerala jak puk na pozitivny tehotenský test 😀 manžel mi najprv ani neveril že sa to podarilo 🙂a keď a som bola predtým tehotná tiež som vyzerala na 16 😀 ľudia sa za mnou otáčali a krútili hlavou 😀 aj teraz keď poviem že mám 10 ročného syna tak sa má všetci divia že to kedy som ho mala 😀

sofia1
22. máj 2017

Baby prosim poradte mi,kde kupim kojenecke podprsenky aj košeľu na kojenie.bud kamenny alebo net....

kattky
22. máj 2017

@sofia1 u naa maju aj v cinanoch, ale je aj v bonprixe za dobru cenu.

blondie257
22. máj 2017

@sofia1
ja som si kupovala z bonprixu a som max max spokojna,a krd nesadne vratis a vratia ti peniazky.teraz bola akcia bez postovneho za nakup nad 25e.

@ashley31 mne aj teraz neveria ze to moja dcera,ja vyzeram na svoj vek,ale dcera nie na tych skoro 11 ale tak na 14-15,vysoka a uz vyspelá...tak neverua,ze to moja segra mladsia a nie dcera 😂 a nam to aj vyhovuje...aspon sa fajne zasmejeme

blondie257
22. máj 2017

@kattky ty si uz 35tt?? Wow sak to ked sa to tak vezme od 38tt moze uz na vas prist....pfuuu 3tyzdne....kedy to mas presne termin?

kattky
22. máj 2017

@blondie257 termin mam 1 jula. Od zajtra mam nastup na matersku. Som v 34 tt to len kon ukazuje mi o tyzden viacej.
Vcera vecer mi to iste priatel vravel, ze uz len mesiac a drobec bude na svete. A ze dufa, ze nedistanem nejaku poporodnu depresiu. Mu vravim, ze kdeze 😂 iba si budes mobil vypinat ked budem sama doma a nebudem si vediet rady dat 😂
Musim ho aj ja strasit, aby si furt len on zo mna neutahoval.

petrikazuzka
22. máj 2017

@sofia1 nocne kosielky skus tu na bazari, tiez som pisala dnes jednej, co tu predava...podla mna super je ten set zupan a nocna kosela bavlnena mnozstvo farieb za 22€ u nas v ke v obchode to mali za 29€

sofia1
22. máj 2017

@petrikazuzka neviem to najst🤔

blondie257
22. máj 2017

@kattky to mas uz veru coskro,i ked clovek nikdy nevie...moze to byt aj skor aj neskor...

Mne je dnes taaaak zlee..a mala vystraja v brusku,poskakuje mi z jednej strany na druhu...
Asi to citi....Plus ma jazva po sekcii neskutocne boli...doslova štipe,páli....

Mne tyzdne sedia,takze 33tt aj podla ultrazvuu aj tu na MK

kattky
22. máj 2017

@blondie257 tak ja som si nastavila podla terminu posledneho jak mi doktor vravel a tak mi to tu zmenilo. Zase matersku mam pocitanu na termin 4 jul.
Nechcela by som prenasat. Je pravda, ze sa kustik toho bojim ako budem s tym drobatkom doma sama, lebo je pravda, ze o sestrine som sa starala, ako o svoje no nie 24h denne.
Ked pridem z porodnice domov, tak mamka berie tyzden dovolenky, aby mi pomohla, tak aspon zo zaciatku tam bude aka taka psychycka podpora.

blondie257
22. máj 2017

@kattky neboj to das...ked som to dala ja ako.20rocna 😉
Az sa budes sama cudovat aky materinsky instinkt to v tebe vzbudi.
Budes pocut kazde aj tazsie vzdychnutie miminka,kazdy pohyb...budes unavena,to kazda z nas bude ale ten instinkt nepusti...ale na to prides az rokmi...v tom momente si budes mysliet ze to nezvladnes ale ty to budes zvladat,to pochopis casom,ze si to zvladla na 1*

Ja som sa bala akurat kupat dcerku prve dni,bola taka drobna a krehucka...najprv plakala este ale potom akoby utalo a jeden vecer cele kupkanie prespala...a odvtedy voda je jej kamoska...to bolo cvachtania 😂

jance333
22. máj 2017

@kattky nič sa neboj, zvládneme to všetky. kamoška sa tiež chystá na prvé týždne po pôrode k mame, a ja sa zase teším, že budeme doma sami. naučíme sa všetko za pochodu, veď to bábätko bude naše. a mamka vždy ochotne na telefóne, keby bolo najhoršie. ja som sa práve bála, že sa mi tu niekto v najlepšej vôli nanominuje a bude mi chcieť pomáhať. ja si ich na pomoc zavolám, keď budem v koncoch, ale inak chcem svoj kľud na "zoznamovanie" s bábätkom 😉

lilianna1xs
22. máj 2017

@blondie257 ja som pri synovy mala všetko celu domácnosť tak naplánovanú že sa ma pýtala susedka vy tu aj bývate )))).vecer Jak som malého okupala dala ho hajat začala som variť ,pratat žehliť prať .do 12tej som mala hotové už som ho začala kojiť a ráno som ken povysavala a venovala len malému keď išiel spat tak som si ľahla aj ja.tak som to všetko stíhala.

kattky
22. máj 2017

@blondie257 tak nove zaciatky su vzdy tazke.

blondie257
22. máj 2017

@lilianna1xs mala si to super zariadene...
Ja som sa musela prisposobit uzusom v svokrinej domacnosti...
A tym,ze tam.byval.este vtedy slobodny najmladsi svagor,takze dobeda som.vzdy varila pre manzela svokrovcov,svagra...obcas este aj starsi svagor s manzelkou prisli....takze ja som nemala si cas uzit miminkovske zalezitosti.
A viete ako to je ...svokra svoje,ja svoje....ale vzdy sme vychadzali.V podstate sa pri mne naucila,ze sa nema miesat do vychovy a vztahov.
Ale zase okolo budovania RD svojpomocne,bola velmi napomocna.vsetko ma plus aj minus.

A teraz sa tesim,ze budeme same,ze si cas zariadim ako to budeme s mimi potrebovat my.
Manzel pracuje mimo,a starsia dcera uz samostatna v istych veciach plus napomocna...

ttami
22. máj 2017

@ashley31 to mas tiez fajn ako @blondie257 to sa vam bude dobre pestovat s takymi pomocnikmi😉ako som pisala vyssie,svagrina ma 16 rocny rozdiel a syn lepsie vedel s malou robit ako otec....super a aj,ze sa vam tak zadarilo....mi sme skusali 3 roky a nic,tak potom uz som povedala,ze musíme ist s tym k dr.bo uz i vek siel hore
@juliane126 orl je usno-nosno-krcne...no edine antibiotika,ale ja ich musim brat,lebo ked je zo spodu infekcia tak hrozi predcasny porod,ale nastatsie mam len lokalne cize si ich davam zo spodu,dalacin a je to mast,podla vyteru ti vyjde ze na co je rezistenntny a naco citlivy....ja mam pocit ze mne nic nezabera na tu zapchu....a s tymi lanovymi semienkami by som radsej pockala,aj s listami malinovnika ci ako sa vola...
@blondie257 jooj ja by som tiez tak robila,keby sa dalo....zahradka zarastena,ale priesady som aspon posadila,a ked tak nasi posadia do zahrady,a to je dobre ze uz mas taku velku pomocnicku u nas musi robit manzel,a zato som mu vdacna,a potom sa ani necudujem potom ze tak skoro chodis spat,tehotenstvo strasne unavuje
@sofia1 ja som kupovala tu na bazari,a som velmi spokojna aj rychlo mi prislo domov postou

ttami
22. máj 2017

@sofia1 https://www.modrykonik.sk/market/tehotenske-obl...
tu od tejto pani som brala...cisto kosielky,potom supravu so zupanom a pyzamo tehotenske...som spokojna aj s tovarom aj s dodanim aj s jednanim,pani mi poslala aj fotky a rozmery a ja som si uz len vybrala