Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Tak dnes poradna dopadla oki. Maly zo zaciatku spal a potom sa vrtil riadne tak aj na ctg boli vyssie hodnoty. Tlak som mala 125/95 co nepametam kedy som taky mala. Doki mi predpisal tabletky na zmeknutie capika. Asik chce, aby som to mala skor za sebou. Vraj si mam 2x denne otuzovat bradavky, aby telo vyprodukovalo akysi hormon a aby mi viacej uz tvrdlo brucho.
@jance333 no sak to,ze ja sa citim zle vo vlozke...cele tehotenstvo mam intimku a ked si predstavim v tych horucavach sestonedelie s hrubou vlozkou,taj chudatko moja mala,co bude prezivat jej prdelka...a latkove su zarucene klasiky a ako pises,treba lrn tu trpezlivost...a ja ties tiez tak planujem,ze na noc pampersku,cez den latkove a ak by sa niekde slo,tak vtedy tiez pampersku...
@kattky to fakt? my sme sa včera konečne zhodli na oficiálnom termíne, že ten skorší - teda 10.7., lebo tak to vychádzalo aj podľa skorších utz. ale teraz mi na poradni len popočúval srdiečko malej, o 2 týždne bude robiť výtery a budúci týždeň idem na ozvy a prietoky.
pýtala som sa ho, kedy ešte budú merať malú akože tak pred pôrodom, aby mali šajnu, aká je veľká, tak že už nebudú 😲 ale ja si myslím, že v nemocnici budú, resp. ich uprosím, nech viem, do čoho asi idem, keď budem rodiť normálne. zatiaľ vraj ani nie je ani problém, že ešte nie je otočená, že to sa bude riešiť až keby nebola tak 2t pred pôrodom, že sa bude plánovať sekcia.
@jarunka102 koľko máš zatiaľ látkových? ja som kúpila 20ks nových (kikko lux, čo som tu skôr spomínala), asi 16 mám ešte komunistických od svokry, ale keď to pôjde, zrejme budem ešte dokupovať, to už možno aj 80x80cm. uvidíme, ako bude rásť a tak. akurát ma zlostí, že ich potrebujem všetky poprať a prerábajú nám balkóny, takže nie je kde vyvešať... dúfam, že si trošku švihnú a stihnem to. teraz by sa mi zišli také tie "reklamné" šnúry, kilometre šnúr na voľnej slnečnej lúke v neznáme 😂
a hlavne k tejto veci.. nedať sa odradiť. reakcie okolia sú u nás hocijaké, ale keď im dám argumenty, každý uzná, že vlastne áno, bolo by to lepšie. neznášam tie tony rád a ponaučení, čo sa teraz nonstop sypú. hlavne tie nevyžiadané, čo nepripúšťajú žiadne námietky... 😖
@zuzacka16 urcite bude super 😉
Ja som objednala tento:
@kattky mne dali tie cipky v den porodu aby som sa rychlejsie otvorila a veru rano mi dali 4 a poobede bola mala na svete ... preco ak smiem vediet ti ich dal? Vyvolavaju ti porod kvoli niecomu?
@anaj44 podľa výrobcu stačí prať na 60 stupňov. teda, po šestonedelí určite. + mám kúpený tento Sanytol https://secure.ce-tescoassets.com/assets/SK/007..., píše že je vhodný na bábätkovské veci, tak ku praniu pridám i toto (nie zakaždým) a uvidíme.
@gabrielita3 nie. Ja som mu povedala iba, ze ma strasne bolia klby. On mi povedal, ze mi da tabletky, aby mi capik zmekol. Kazdy vecer si mam jednu dat do posvy.
@kattky aha tak to budu asi ine ale este som to veru nepocula ze by takto dali
@gabrielita3 ani ja no ale ved snad vie co robi. Este aj tie bradavky si mam uterakom triet. Ze je to vraj malickost, ale prospesna.
@jance333 ja tiez nemusim tie premudrene pohlady a rady plne nechuti...a latkove mam asi vyse 50ks,ale to su tie komunisticke (snad bude dost :D ) ...jednu si chcem kupit taku tu farebnu,na kociarik...
tak mi sme kupovali madrac v maderne kokos molitan,kde jedna strana je maksia a druha tvrdsia,a hrubka myslim 8 cm ,aby sme mohli pouzivat aj monitor dychu,cim hrubsi tym horsie pre monitor
@kattky hormon sa vola oxytocinj,e to zvlastne,ze uz teraz si mas davat tbl,ked sam ti predpisal aspyrin,aby mal maly lepsiu vyzivu,kedze ta furt strasil,ze je 2 tyzdne pozadu,len ma to tak napadlo,ale zas tyzdne uz mas,a asi kvôli tym klbom ti to dal,ze uz mas velku zataz...a ako sa volaju tie tbl co si mas vkladat???
@kattky masirovanie bradaviek je dobre aj ako prevencia pred podrazdenymi bradavkami, kt. mozu nastat pocas prvych dni kojenia.
Pijete uz caj z malinovnika, ten by mal pomoct pripravit porodne cesty.
A lanove semiacka od 38. Tyzdna, tie tiez pomahaju ulahcit porod.
Kedy mas vlastne termin porodu? Mala si ako ja a potom ti to stale presuval dopredu. Kedy si mala poslednu menstr.?
@juliane126 mno poslednu menstruaciu som mala 27.9. pokial dobre pametam. Naposledy co mi vravel termin, tak 1 jula podla ultrazvuku. Presne kvoli tomu, aby nepopraskali mi bradavky mam to robit.
Babenky,ake mate lehatko do vanicky?
@blondie257 my mame to klasicke. To sa nam osvecilo najviac.
@juliane126 ja idem pit od dnes uz caj a od buduceho tyzdna cvicit s aniballom som sa pytala aj mojej lekarky a ta mi odporuca cvicit nakolko je aj porodnicka a vravela ze omnoho menej nastrihov robia ak zena cvici...

Ahojte mamičky. Tak už sa nám to kráti 🙂 pobalene ste už? Ja už len pozerám, či niektorá z vás nepíše že "rodiiiiiim";)) veľmi nám všetkým prajem aby nám to dobre dopadlo a detičky sa vypytali na svet až vtedy keď budú 100% pripravené 🙂
Keď sa bavite o plienockach tak ja som si dala kúpiť značku Dada vraj sú veľmi dobré a 74 plienok má vyšlo 6,50 myslím 🙂 takže veľmi dobrá cena. A aj z DM plienky sú dobré. Mala som s nimi dobrú skúsenosť. Vyskúšajte 🙂
Držte sa zatiaľ 🙂