Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@olylili tak to mas lepsie,ja by som bola spokojnejsia kebyze takto prebiehala kontrola
Napr.ma stve ten moj vyssi tlak,aj opuchy a plod.voda pod hranicu,tak predsa clovek by radsej mal doslednejsie kontroly...
A pritom vsetky info mam v ppaieroch pri tehu knizke ale lekar nic nepozeral v nemocke vcera
@kattky ked ti ich nasadil tie tabletky,tak.uz mohol skontrolovat
Skoda,ze nevies vahu...
@blondie257 s tým tlakom veru pozor, ak ho budeš mať opakovane nad 140/90 treba ísť do nemocnice, buď ti nasadia dopegyt tabletky alebo ťa tam nechajú na pozorovanie a budeš zbierať 24hod moč či tam nie je bielkovina, ak by sa potvrdila, hneď vyvolávajú pôrod..ja som takto ležala kvôli tlaku asi 4 dni, no zistila som, že ja mám syndróm bieleho plášťa 😅
@kattky aj mne to tak príde, že už kašle na to, lebo si dobrý týždeň, že keď sa to rozbehne, tak sa to rozbehne..áno to máš len na zmäknutie krčku, toto dávali babám v nemocke, keď išli vyvolávať pôrod, najskôr na zmäknutie krčku a potom keď bol mäkký tak už tabletky na vyvolanie, teda otváranie sa..ja ho mám polotuhý po včerajšej poradni, ale tak ja mám ešte 18 dní do termínu
Ja dnes si idem dlane a chodidla zodrat ako ma svrbia....zase sa pecen ozyva...
@zuzacka16 ja mam moc vzdy v poriadku,aj vcera som do nemocky doniesla,lebo to ziadali k tomu ctg vysetreniu..a bol negat.
Tak ja syndrom nemam....
Ale s tlakom problemy budu dedicne..moja mamca,aj babka su hypertenzicky,beru tabletky od svojich 40tich rokov na vysoky krvny tlak...
Ale ja pred tehu som mala nizky okolo a pod 100..ked vystupil vyssie uz som mala brutalne migreny
@zuzacka16 a ja o svojom krcku neviem nic 😂 mneked lekar skontroloval,skonstatoval " je to v poriadku na dany tt " a to bolo vsetko
@blondie257
@zuzacka16 tak on sa drzi terminu 4.7. Ja uz neviem co robit ci cely den na lopte skakat a potom ten sex, alebo co aby to slo cim skor. To ze clovek ked uz strasne chce, tak sa to oddialuje. Este aj ten moj priatel ma rozculuje, lebo zakazdym ked pridem z wecka, tak sa ma pyta ci mam zatku.
@blondie257 tak to je fajn, že máš moč v poriadku, potom to nebude prekleampsia či ako sa to píše 😅 ale aj tak keby si ho mala vysoký opakovane, treba povedať, lebo to nie je sranda..predsa tehotenstvo je aj záťaž..a teraz ku koncu ti môže vyskočiť vyšší, to je normálka, no neviem si predstaviť, keď ja mám teraz doma okolo 101/70, koľko budem mať po pôrode 😀 no mne tiež moja DR nikdy nepovedala, že aký ho mám, iba že nález máte super, ja som si vždy v karte pozrela, že aký dlhý je krčok, inak by som tiež nevedela a včera, čo som bola prvýkrát na poradni v nemocke, tak sa jej pýtam, keď už ťukala do PC, že ako to so mnou vyzerá a ona že krčok tak 1,5-2 cm, inak by som si zas musela prečítať, lebo oni sú ticho 😂
@kattky vidíš, na fitlopte som chcela dnes skákať, takže pôjdem poobede na to, ak zas nezabudnem 😅 áno to je pravda, keď človek chce, tak to nepôjde a zastaví sa to, ale tak už čo narobíme, vypýtajú sa, kedy oni už uznajú za vhodné..môj ani nevie, čo je to zátka a ja ju tiež ešte mám, môže ti odísť aj spolu s plodovkou..a to že zátka odíde, neznamená, že hneď rodíš, niekomu odíde a porodí do 2-3 týždňov 😉
@zuzacka16 no ja som mu to tiez vravela, ze nech si nemysli, ze hned ked mi odide, tak porodim. Ked on uz sa tak teho maleho nevie dockat. Kazdy den prilozi hlavu k bruchu, hladka ho a tolko pusinkuje. Rozprava mu vzdy nieco a vcera povedal ze on pojde mi medzi nohy a ze mu bude hovorit, ze tamadial ma vyjst uz vonku 😂
@kattky
@zuzacka16
Babenky,neostava nam nic ine len akceptovat postupy a cakat na den D...a dovtedy len vydrzat.....😂
A moj tiez nevedel,ze nejaka zatka existuje...😂
A kedze isiel do prace....tak mi len prizvukuje,ze mam pockat 3tyzdne kym.sa vrati aby bol doma ked to pride...aby nemal sok a neletel domov este v juni....
@kattky ten môj chodí vysmiaty ešte ako lečo, no som zvedavá, či taký vysmiaty bude aj keď sa už narodí..lebo on vždy smrť v očiach, keď mu niekto dal malé mimi do rúk 😅
@blondie257 jaj tvoj robí mimo domu teda bydliska? sa vyjadrujem ak hotentot už 😅 ja som tomu môjmu zas prízvukovala, že nech má telefón stále už po ruke, keby náhodou, aby vedel bežať domov, ešteže robí asi cca 15 km od bydliska 😉
@kattky hahahaaa 😂 ten tvoj je teda eso.....
moja kamoska sa smiala,ked cakali chlapca,a sa mu nechcelo ist von,tak.sex denne bol...
Bol uz hlavickou dole...a raz mu po sexe povedala.....ze len aby si to ten maly nepamatal...lebo inak pride raz k tebe a ti povie s gestom: ze potuka mu silne ukazovakom do cela a zaroven povie: " robí ti toto dobre" 😂
@anaj44 ahoj...ja som mala to iste pocas vychadzky a vodu som pila,az som dostala kontrakcie...to je z toho namahania sa,predsa uz babo tlaci,klesa,rastie...ja uz teraz nechodim na dlhe tury a uz vobec nie do kopca od vtedy,co som mala tie bolesti...tak sa nemusis znepokojovat,len sa nenamahaj a dopraj si len kratke prechadzky...tehotne mamicky vraj maju chodit takych 45minut na vychadzky...tak si dopraj viac oddychu,aby sa vam nepritazilo.
@blondie257 no taktiez mam pocit, ze zanedbavaju Tvoj tlak, opuchy a dokonca pises, ze Ta svrbi koza... To znamena, ze asi mas aj zvysene pecenove testy.. Znamky preeklampsie (mozu byt). Co sa tyka bielkoviny v moci ako pise @zuzacka16, bol by vhodny 24 hodinovy zber moca na odpad bielkovin (ja ho praktizujem 2x v tyzdni). To vysetrenie moca u gynekologa je malo spolahlive. Tam vyskocia az vysoke hodnoty. Ja mam orientacne vysetrenie ako aj chemicke vysetrenie moca a sedimentu vzdy negativne, ale odpad bielkovin mi stupa... 😔
@slniecko323 ja uz sama neviem co robit.
O 14tej som.si merala tlak,podotykam len lezim a citam knihu...a tlak 141/93. ...
A citala som doobeda prispevok v inej skupine julovky a tam pisali,ze lekari ich urguju uz ked je tlak vyssi ako 130 ,tak ja uz vazne neviem.
A tiez si myslim,ze ten moc je len orientacny ...
@blondie257 no tlak 140/90 je hranicny,ak je nad stale ci opakovane,treba to urcite riesit..takze byt tebou zajtra napochodujem k DR ked ho mas v podstate takito v klude..alebo mozes ist aj dnes na pohotovost oni ta bud hospitalizuju alebo daju lieky a ten 24 hod moc mozes aj doma zbierat
Krásny drobec malinký. Gratulujem,veľa zdravička a maminke veľa síl
Ahojte. Info pre vsetkych, ktori na nas mysleli. Bambulka sa narodila dnes nadranom 3:37 v 37tt s paradnymi mierami 53cm a 3440g. Zial zrejme kvoli dlho odtecenej vode dostala nejakeho bacila a teraz jej davaju infuzky a antibiotika. Dufam, ze sa jej to rychlo vylieci a bude zas pri mne.
@iplusr prajem vám obom velaaa zdravíčka 🙂
@blondie257 uz keby ich nic ine netrapilo,ak vies ze mas problemy s pecenou a pridalo sa to svrbenie,sla by som, nech ta pozru
@blondie257 ja by som na Tvojom mieste sla na pohotovost... Ak nie, tak istotne zajtra k doktorovi. Skoda ze chces ist do monobloku, v starej by som mala partacku 😀
No moj muz nema chybu...vraj ci este nejaky ten tyzden nemozem vydrzat, sak koniec skolskeho roka a prace nad hlavu ( zastupca na ZS). Vtipalek...mal pocitat v oktobri...😝
@slniecko323 no uz aj nad tym som uvazovala...a jasan byt tam by bola v starej nem. zurka 😂
Babenky,poradte daco fajne na jedenie,u neviem co by som zjedla...
@blondie257 ja som prave dostala chut na babovku takze co mame na veceru 😂😂😂 uz aj idem piect 😂

@olylili tak vidis moj taky nieje ... Som fakt sklamana z dnesnej poradne.