icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

blondie257
19. júl 2017

Ked starsia strazi mladsiu.... 😍

zuzacka16
20. júl 2017

@sofia1 vsak ty si uz macherka v tomto to budes mat hracku uz 😊😊

zuzacka16
20. júl 2017

Mamicky ja som uz zufala 😢😢 mala dnes ma 2 dni papa krasne aj z prsnika no mna neskutocne uz bolia bradavky a jeden dvorec ale aj tak prikladam no ine..ona sa naje neodgrgne si a potom zaspi - ja ju mam sice tak 10-15 minut este na rukach aby si grgla no nic a potom ju ulozim a po zobudeni vzdy sa vygrcia niekedy viac niekedy menej..nechcem aby reflux mala ako jej pomoct??dakujem

blondie257
20. júl 2017

@zuzacka16 nechavas ju odgrcnut vo vyysenej polohe? Ked ju polozis tak ju davaj do vyvysenej polohy,ja som vzdy nazhulkala vankus a podoprela ju.su aj take specialne podlozky.
Nasa si.grcne ale len ked si ju dam na rameno,brusko k mojej hrudi a vtedy si grcne...no tiez nie vzdy.
Vcera rano si 2x fajne odgrcla aj vo vyvysenej polohe bola a aj tak sa pogrckala.
Starsia mala reflux,mlieko z nej vyslo aj po hodine.
Emka zas stale stikuta,ci den ci noc...

Na bradavky treba mast. Jasom mala vzorlu v tom kufriku DR.Hoj-PRSIA HOJ...Za dva dni som mala zahojene bradavky.Pripadne nech ti kupia z lekarne kalciovu mast..

zuzacka16
20. júl 2017

@blondie257 ano nechavam samozrejme bud na ramene jednom ci druhom alebo na plece si ju prehodim ako ty a vanicka v nemocke je tiez polohovatelna takze nie je uplne na rovnom..vsak prave sa bojim ci aj moja nebude mat reflux lebo sa pogrcia aj o 3 hodiny ked sa zobudi 😕 na bradavky mam lanolinovu mast so sebou v nemocke

jance333
20. júl 2017

na bradavky nám v nemocnici tiež radili lanolínovú masť. ale ešte skôr som dostala inú radu a to, po každom kojení rozotrieť a nechať zaschnúť na bradavke kvapku mlieka. neviem, či preto alebo mám proste šťastie, ale bradavky ma neboleli .
odgrgnúť si naša nevie tiež, dávam ju po jedení ľahnúť trochu vyššie a vždy na bok, kebyže zvracia.

denisekkk
20. júl 2017

@jance333 kojila som 3 roky a presne toto pomahalo aj mne na bradavky...ziadne maste nic ale mliecko

slniecko323
20. júl 2017

@zuzacka16 reflux je fyziologicky do prveho roku zivota... patologicke by bolo zvracanie po piti a neprospievanie... tak po kazdom kojeni sup do vyvysenej polohy na pol hodku ;)

slniecko323
20. júl 2017

@zuzacka16 a nenatriasat s babatkom hore dolu, atd.... este ma napadlo

petrikazuzka
20. júl 2017

zienky po porode Vam v nemocnici poradili ohladne dojcenia? alebo ako to vobec prebieha? ja som mala naozaj velmi narocne zotavovanie a postavenie na nohy, kedze som bola po sekcii velmi slaba a pri prvych postaveniach som skolabovala...nasledne mi uz vzdy maleho doniesli, ale nikto nepozrel mi prsniky, ci mi mlieko ide nejde, ci sa maly dobre prisaje, ci dobre ho drzim a pod.

miriama11
20. júl 2017

@petrikazuzka mne malu doniesli a povedali nakojte ju a aj sa otocili a odisli. Nejak sme to zvladli ale mala som nervy ze nic neporadia, ale zas ani som sa nepytala.

petrikazuzka
20. júl 2017

@miriama11 ja tiez sa toho vela nepytam, niekedy clovek ani nevie co sa pytat a niekedy to zase tukne, ked uz je sestricka prec....a s laktacnymi sestrami to je ako? chodia kontrolovat? vcera som od kamosky, co mala sekciu v Starej Lubovni zistila, ze tam chodila normalne mamicky ,,kontrolovat" ci je vsetko ok. Malu jej po sekcii vobec nenechali na 3.den uz cely nech sama zvladne opateru s bolestami...mne ho na 3.den doniesli a doobeda som uz bola tak vycerpana, ze som s rekonvalescenciou bola tam, kde den predtym bolesti, problem vstat a pod.

matulka1981
20. júl 2017

@petrikazuzka ja som rodila prvu dcerku pred 7 rokmi v tn a pekne mi ukazali sestricky ako kojit,skontrolovali prisatie,pomohli odvazit aby sme vedeli kolko vypila atd...a teraz nic...najprv som myslela ze za to ze mam tretie ze predpokladaju ze viem co a ako ale co som sa tam bavila s babami prvorodickami tak ani im nic nevysvetlili,poradili ako ktora ale az ked sa pytali...a hlavne ze ukazali ako zohrievat UM na dokrmenie to bolo vsetko....😤

matulka1981
20. júl 2017

A mne na bradavky super pomohla avent masticka...a ta lanolinova je tiez super...

matulka1981
20. júl 2017

Toz ficime so susnom na prvu poradnu...:som zvedava ci sme cosi pribrali...a budu nam brat aj krvicku kvoli zltacke😞...dufam ze to zmakneme

miriama11
20. júl 2017

@petrikazuzka tak ja som bola v saci a tam nikto nic nekontroloval, ale to je uz 5rokov. Ale vies si aj sama zavolat laktacnu, a mozno maju aj nejaku v nemocnici, skus sa opytat. Urcite sa ti koji tahsie ako po normalnom porode, ja som sa vedela v pohode otocit aj postavit .

zuzacka16
20. júl 2017

@slniecko323 no ja ju dam hned do vyvysenej polohy bud na rameno alebo na plece no aj tak nic 😕 niekedy cely den ok a vecer vyzvracia sa dost 😕

blondie257
20. júl 2017

@petrikazuzka v nemocke som zazila len 2sestricky z novorodeneckeho ktore ked mi priniesli po sekcii malu,tak aj cakali a kontrolovali prisatie.Nakoniec bola naj jedna sestricka s ruskym/ukrainskym prizvukom,ktora mi kontrolovala prsia ci su naliate,ako malu prikladam,ake polohy pouzivam pri dojceni a ci je mala dobre prisata.Tej vdacim za velmi vela,dokonca aj prikrm UM poslednu noc v nemocke mi povedala ze nedonesie,ze mi malu odvazi az rano.a aj tak bolo,a stake vravela....dojcit dojcit dojcit a trpezlivost,ze s ato rozbehne.
Aj sa rozbehlo az na lenivu malu,lebo nechce tahat a si mysli ze jej samo potecie od pusinky 😂

blondie257
20. júl 2017

@zuzacka16 a zvracia ako? Len vygrcne alebo prudom,dosova fontanka( starsia doslova prudom,nakoniec mala zapal moc ciest z nemocky.
A vygrcka ti zrazene teda vytravene mliecko ?
Po akom case vygrcia?

jance333
20. júl 2017

@petrikazuzka tiež som ten deň, čo ma začali stavať na nohy kolabovala, takže malú mi nosili len na kojenie, v noci som si ju už nechala pri sebe a potom už celý čas bola so mnou. mne to pomohlo postaviť sa na nohy jednoznačne. ale zavážilo i to, že bola veľmi dobrá, väčšinu dňa kľudne spala, jedla, plakala len málinko.
u nás v nemocnici laktačné chodili počas dňa niekoľkokrát po izbách a pýtali sa, či je všetko ok, kontrolovali, radili, pomáhali. boli fakt super, pri odchode z nemocnici nám dali kontakty na seba, že môžeme volať v prípade potreby a tak by to podľa mňa aj malo byť.

blondie257
20. júl 2017

@petrikazuzka ja som mala malu po.sekcii tiezna 3.den od obeda uz stale pri sebe,den noc..po sekcii s tymi hematomami co boleli viac ako jazva....ale dali sme to,clovek sa musi prekonat.
Skusit mozes aj laktacne poradkyne,ktore pridu aj domov za tebou a vysvetlia,poradia,ukazu.

slniecko323
20. júl 2017

@zuzacka16 to nieje vobec zle, ked cez den ok a vecer sa vyzvracia.. Uvidis na poradni, ci si pribera, to bude ukazovatel, ci je vsetko ok. 😉

petrikazuzka
20. júl 2017

@blondie257 u mna presne to iste jedna jedina mi ukazala, povedala, ze treba klobuciky mi kupit atd. Jedina zlata, neviem, co by som bez nej robila tu 😢 zatial bojujeme, lebo drobec aj ked sa prisaje, zaspi...ved lahsie mu ide z flase UM, ako sa trapit a tahat od mamky, ale verim, ze to doma dame...Davas drobcovi aj cajik teraz v lete?

petrikazuzka
20. júl 2017

@jance333 s tou laktacnou som si to tak predstavovala presne aj ja, realita na mile bola vzdialena... ked s kamoskami o tom pisem, vsetci mi pisu treba vydrzat...ale pane boze, preco by som mala byt ticho...ok je problem so sestrickami, lebo ich je malo a vela pacientov, ale snad ja ako pacient na to nebudem doplacat...

jance333
20. júl 2017

@petrikazuzka sestričiek je možno málo, ale pacienti na to nemôžu doplácať. a už vôbec nie keď ide o bábätká. skús si vo svojom okolí nájsť nejakú ochotnejšiu laktačnú, určite tam takú máte, zvyknú chodiť aj domov a poradiť. bola by škoda, keby si pre ich neochotu nemohla dojčiť.
pokiaľ si ešte v nemocnici, treba sa stále pýtať, "otravovať" ich, nech vidia, že nebudeš držať ústa a možno si vydobyješ trochu ich pozornosti a pomoci. držím palce

petrikazuzka
20. júl 2017

@jance333 ja som si toho zazila tu velmi vela zleho...boli situacie kedy som nevladala sa na nic pytat a niekedy mozno ani neviem na co...a laktacna tu dnes napr. ani nie je ani vcera vraj nebola...je tu vsak jedna jedina zlata sestricka, co mi vravela, ze mi poradi aj ona...

jance333
20. júl 2017

@petrikazuzka tak to ma fakt mrzí, že si sa stretla s takým prístupom. u nás v nemocnici všetko super, sestričky na oddelení aj na novorodeneckom úplne skvelé, ochotné. jediný problém som mala s lekárom, čo ma operoval a keď som dostala nenormálne postpunkčné bolesti hlavy po spinále, ignoroval to, lieky mi nezaberali a on mi len povedal, že mám ležať, keď to vtedy bolí menej. zbytočne som sa kvôli nemu vytrápila 3 dni, kým mal službu môj izbový lekár a celý ten problém začal konečne riešiť s anesteziológom... v nemocnici sme boli 8 dní len pre jeho ignoráciu a nezáujem. to asi aby to celé nebola až taká rozprávková idylka

skús sa popýtať v nejakej vašej lokálnej skupine na laktačné poradkyne. určite ti nejakú poradia a čím skôr ju kontaktuj

partishka
20. júl 2017

Baby balite nasiroko ?

matulka1981
20. júl 2017

Tak sme doma z poradne...pribrali sme z 3380 na 3730 g za dva tyzdne....krvicku malemu z hlavky brali ,tak bolo placuuuuu ale dali sme prsicko😉😂 a potom uz dobre a zrovna zaspal...idem aj ja pospat lebo noc bola divokA😩🙈

matulka1981
20. júl 2017

@partishka ja nebalim nasiroko...mozno keby bola zima tak hej ale teraz by sa asi uvaril a aj brusko ho bolieva dost tak takto sa aspon vyprdi lepsie...😉Za cca tyzden ideme na klbiky tak snad ok to bude...ty balis?