icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

blondie257
21. júl 2017

Ahojte babenky..my sme vcera mali poradnu tak od porodnice co nas pustili z 2980g sme sa vypapkali na 3400g,takze dojcime dostatocne kedze pribera pekne....ved uz na Emke aj.vidno 😀 fajne nozicky uz ma

petrikazuzka
21. júl 2017

@jance333 ja zase, co sa tyka porodnika a priebeh celeho porodu, uplne perfektne, jedna z mala pozitiv, uz sme vsak doma,tak sa budem snazit na to, co najrychlejsie zabudnut.

podobova15
21. júl 2017

@jarunka102 ja som prvo, a tiež som nevedela. Rodila som minuly týžden a dala som si poradiť od lekárov. Pre mna bolo prvorade bábätko a pre neho bol lepší spinal. Ja som ho zvládla v pohode, bez žiadnych komplikácií. Ale veru nebolo mi všetko jedno ked Som si ľahla a začalo sa to. Ale je to super pocit hneď ho vidieť a počuť, kedže som nemohla rodiť normálne.

ashley31
21. júl 2017

Tak dievčatá už to máme aj my za sebou...volám sa Matej 3620 gr a 51 cm...maminka nakoniec zvládla tu vyvolavacku aj bez epi 🙂

zuzacka16
21. júl 2017

@ashley31 super gratulujem sikovna a vela zdravia prajem 😉

ttami
21. júl 2017

@ashley31 blahozelame k matejovi😉

ttami
21. júl 2017

@jarunka102 za mna celkova,nikdy viac spinal

anaj44
22. júl 2017

@ttami tak to som rada 😊ELiska už nech len priberá a robí vám radosť
Mali sme žltačku ostali sme i deň dlhšie ale dnes bola prvá noc doma
V pôrodnici bolo rušno ešte ste neboli ani hodinku preč už bola posteľ obsadená
V ten deň 8 pôrodu a to nebolo ani 19;00
Keď som ja odchádzala tak bolo ccca 13:00 a už 4 pôrodu 😁

zuzacka16
22. júl 2017

@nenuska25 Leni tak co??myslim stale na teba dyfam ze sa uz vytesujes z uzlicku maleho 😉

jarunka102
22. júl 2017

Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂

jance333
22. júl 2017

@jarunka102 nebudem to tu zase rozpisovať, moja skúsenosť so spinálom tu: https://www.modrykonik.sk/spinalna-anestezia/#e...
ale išla by som do toho zase, ono sa tie nepríjemné pocity dajú vydržať, lebo tesne po tom najnepríjemnejšom ti dajú bábätko a už je ti všetko jedno 😉

denisekkk
22. júl 2017

@jance333 prosim ta mavla si migreny aj pred spinalkou ? kym si otehotnela alebo v tehotenstve??? ja mavam migreny a dokonca aj v tomto tehotenstve som mala parkrat, caka ma spinal lebo prva sla v celkovej a chcem malu vidiet...ale mam strachh z tej bolesti :( ak ma odbiju ibalginom alebo tak dakujem pekne.

jance333
22. júl 2017

@denisekkk nemávala som migrény ani žiadne iné problémy, len nízky tlak,ale to si nemyslím, že by zavážilo (i keď počasie bolo práve vtedy extrémne premenlivé a záťažové).
keď so spinálkou operovali moju mamku, musela tých 24hod. ležať na úplne rovnej podložke, bez pohybu. ja som mala pod hlavou vyvýšené, nehýbala som sa síce, ale nemala som hlavu v rovine. ale to tiež neviem, čo mohol byť problém. bola tam jedna ciganečka, čo bola tiež po spinále a tá po pár hodinách sa prevaľovala, dvíhala, vrtela a nič jej nebolo. asi len náhoda, že mne to prišlo.
každopádne, ako som písala, piť veľa vody, vstávať pomaličky a postupne a keby to náhodou predsa prišlo, nedať sa odbiť neochotnými lekármi. ja som mala proste iba smolu, že môj izbový mal celý víkend voľno, lebo on chcel volať anesteziológa hneď (resp. nakázal to lekárovi, čo mal službu) a keď som mu po víkende povedala, že nikto nebol a neriešil, vytočilo ho to. anesteziológa tak isto. on mi dal litrovú infúzku a to pomohlo prakticky hneď, ale i tak ma nechali ešte na pozorovaní a infúziach ďalšie 3 dni.

denisekkk
22. júl 2017

@jance333 :( no po dnesnej noci kedy som myslela ze umriem z migreny zacinam mat strach:(

matulka1981
22. júl 2017

@denisekkk ja migreny mavam strasne mimo tehu a teda rodilA som sekciou 3x a zakazdym spinal a bolesti hlavy absolutne ziadne...je to indi vindi ale vacsinou je to v pohode...urcite by som radsej volila spinal pokial teda nie je dovod na celkovu...je to lepsie pre teba aj pre mimco😉

podobova15
22. júl 2017

@denisekkk ja ak možem este poradiť, stale este musím spávať rovno. Povodne som spávala na boku a rovno zaspať je pre mna ťažké, ale na vždy ked spím na boku ma mierne boli hlava, ked spím rovno všetko je ok.

denisekkk
22. júl 2017

@matulka1981
@podobova15 mne sa rovno tazsie dycha teraz, donedavna v pohode ale posledne dni tazoba...aj ja som za spinal aspon nebudem zacripnuta a po sekcii je kasel utrpenie...no hadam pichnu do tej mojej krovolakej chrbtice a nebudu bolesti....a chcem vidiet malu hned 🙂

erikababula
22. júl 2017

@blondie257 ahoj krasne rastie nasa pribrala z 2730g na 3510g ale doktorke sa to zda malo a pritom ju musim aj dokrmovat😒

diannna
22. júl 2017

Tak uz mame aj my bábiku Dorotku. Nakoniec sme sa vyšplhali na 3290g a 49cm. Dorotka sa narodila vcera o 2:59hod spinalom. Prisala sa na prsník hned pri prvom kojení. Je uzasna, nedokážem sa na nu vynadivat.

jarunka102
22. júl 2017

@diannna gratulujem k bambulke,ma krasny kukuc 🙂 skore zotavenie :-*

romi2
22. júl 2017

@nenuska25 tak ako, myslím na teba ,dúfam, že si ok

blondie257
22. júl 2017

@erikababula malo ??? A za ake dlhe obdobie tolko pribrala?
Preco dokrmujes? Nakazala lekarka,ci mas malo mliecka?

blondie257
22. júl 2017

@diannna gartulujeme

olylili
22. júl 2017

@diannna jeeej krásna gratulujem veľa zdravíčka vam obom prajem 😘 si mala cisarak že spinalom?

matulka1981
22. júl 2017

@erikababula to z kolko tak pribrAla?..lebo nas za dva tyzdne cxa 350 g a 2 cm narastol a dr hovori ze je to ok😉Plne kojeny je...

matulka1981
22. júl 2017

@diannna kraaasna babulka...gratulujem a vsetko dobre hlavne vela zdravicka prajem😉😘

diannna
22. júl 2017

@olylili hej presne... spinalom

olylili
22. júl 2017

@diannna sa niečo skomplikovalo? Aj ja som mala aj teraz spinal no znášala som ho ťažšie keď mi ho napichli začalo ma bolieť na hrudi ťažko sa mi dýchalo a bolo mi na zvracanie prvý čo som mala úplná pohoda

slniecko323
22. júl 2017

Ko

slniecko323
22. júl 2017

Kocky, tak ododnes som sa aj ja stala maminou 🙂. Narodil sa nam krasny chlapcek Matejko s mierami 3530g a 52 cm 😉