Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@jance333 ja zase, co sa tyka porodnika a priebeh celeho porodu, uplne perfektne, jedna z mala pozitiv, uz sme vsak doma,tak sa budem snazit na to, co najrychlejsie zabudnut.
@jarunka102 ja som prvo, a tiež som nevedela. Rodila som minuly týžden a dala som si poradiť od lekárov. Pre mna bolo prvorade bábätko a pre neho bol lepší spinal. Ja som ho zvládla v pohode, bez žiadnych komplikácií. Ale veru nebolo mi všetko jedno ked Som si ľahla a začalo sa to. Ale je to super pocit hneď ho vidieť a počuť, kedže som nemohla rodiť normálne.
Tak dievčatá už to máme aj my za sebou...volám sa Matej 3620 gr a 51 cm...maminka nakoniec zvládla tu vyvolavacku aj bez epi 🙂
@jarunka102 za mna celkova,nikdy viac spinal
@ttami tak to som rada 😊ELiska už nech len priberá a robí vám radosť
Mali sme žltačku ostali sme i deň dlhšie ale dnes bola prvá noc doma
V pôrodnici bolo rušno ešte ste neboli ani hodinku preč už bola posteľ obsadená
V ten deň 8 pôrodu a to nebolo ani 19;00
Keď som ja odchádzala tak bolo ccca 13:00 a už 4 pôrodu 😁
Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂
@jarunka102 nebudem to tu zase rozpisovať, moja skúsenosť so spinálom tu: https://www.modrykonik.sk/spinalna-anestezia/#e...
ale išla by som do toho zase, ono sa tie nepríjemné pocity dajú vydržať, lebo tesne po tom najnepríjemnejšom ti dajú bábätko a už je ti všetko jedno 😉
@jance333 prosim ta mavla si migreny aj pred spinalkou ? kym si otehotnela alebo v tehotenstve??? ja mavam migreny a dokonca aj v tomto tehotenstve som mala parkrat, caka ma spinal lebo prva sla v celkovej a chcem malu vidiet...ale mam strachh z tej bolesti :( ak ma odbiju ibalginom alebo tak dakujem pekne.
@denisekkk nemávala som migrény ani žiadne iné problémy, len nízky tlak,ale to si nemyslím, že by zavážilo (i keď počasie bolo práve vtedy extrémne premenlivé a záťažové).
keď so spinálkou operovali moju mamku, musela tých 24hod. ležať na úplne rovnej podložke, bez pohybu. ja som mala pod hlavou vyvýšené, nehýbala som sa síce, ale nemala som hlavu v rovine. ale to tiež neviem, čo mohol byť problém. bola tam jedna ciganečka, čo bola tiež po spinále a tá po pár hodinách sa prevaľovala, dvíhala, vrtela a nič jej nebolo. asi len náhoda, že mne to prišlo.
každopádne, ako som písala, piť veľa vody, vstávať pomaličky a postupne a keby to náhodou predsa prišlo, nedať sa odbiť neochotnými lekármi. ja som mala proste iba smolu, že môj izbový mal celý víkend voľno, lebo on chcel volať anesteziológa hneď (resp. nakázal to lekárovi, čo mal službu) a keď som mu po víkende povedala, že nikto nebol a neriešil, vytočilo ho to. anesteziológa tak isto. on mi dal litrovú infúzku a to pomohlo prakticky hneď, ale i tak ma nechali ešte na pozorovaní a infúziach ďalšie 3 dni.
@denisekkk ja migreny mavam strasne mimo tehu a teda rodilA som sekciou 3x a zakazdym spinal a bolesti hlavy absolutne ziadne...je to indi vindi ale vacsinou je to v pohode...urcite by som radsej volila spinal pokial teda nie je dovod na celkovu...je to lepsie pre teba aj pre mimco😉
@denisekkk ja ak možem este poradiť, stale este musím spávať rovno. Povodne som spávala na boku a rovno zaspať je pre mna ťažké, ale na vždy ked spím na boku ma mierne boli hlava, ked spím rovno všetko je ok.
@matulka1981
@podobova15 mne sa rovno tazsie dycha teraz, donedavna v pohode ale posledne dni tazoba...aj ja som za spinal aspon nebudem zacripnuta a po sekcii je kasel utrpenie...no hadam pichnu do tej mojej krovolakej chrbtice a nebudu bolesti....a chcem vidiet malu hned 🙂
@blondie257 ahoj krasne rastie nasa pribrala z 2730g na 3510g ale doktorke sa to zda malo a pritom ju musim aj dokrmovat😒
@diannna gratulujem k bambulke,ma krasny kukuc 🙂 skore zotavenie :-*
@erikababula malo ??? A za ake dlhe obdobie tolko pribrala?
Preco dokrmujes? Nakazala lekarka,ci mas malo mliecka?
@diannna gartulujeme
@erikababula to z kolko tak pribrAla?..lebo nas za dva tyzdne cxa 350 g a 2 cm narastol a dr hovori ze je to ok😉Plne kojeny je...
@diannna kraaasna babulka...gratulujem a vsetko dobre hlavne vela zdravicka prajem😉😘
Ko
Kocky, tak ododnes som sa aj ja stala maminou 🙂. Narodil sa nam krasny chlapcek Matejko s mierami 3530g a 52 cm 😉

Ahojte babenky..my sme vcera mali poradnu tak od porodnice co nas pustili z 2980g sme sa vypapkali na 3400g,takze dojcime dostatocne kedze pribera pekne....ved uz na Emke aj.vidno 😀 fajne nozicky uz ma