icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

slimstar
26. júl 2017

@vierkadominik1 môj má dnes mesiac, aké má krásné vlásky. Michael má len také blondaté chlpkky 🙂

vierkadominik1
26. júl 2017

Ďakujem ona keď sa narodila hneď mala huste a kucerave vlásky sestřičky z něj boli hotove 🙂

erikababula
26. júl 2017

@blondie257 No neviem ale ani neriesim hlavne ze je spokojna a zdrava...Teraz papka Nutrilon na koliky a tak krasne spinka.doktorka mi to vzdy pise na recept.

erikababula
26. júl 2017

My už máme 5 týždňou ❤

partishka
26. júl 2017

Baby mam 17 dni po porode a este stale krvacam ale uz len tak troska...je to normalne?

juliane126
27. júl 2017

@partishka je to normalne. Ved si este ani nie v polke sestonedelia

sanylind
27. júl 2017

Ahojte baby chcem sa spýtať:malinký má 12dni a stále mi spinká,vôbec nepotrebuje papať minimálne kebyže ho nezobudim čo nie vždy sa mi podarí prespal bumy celý deň.Mali sme problém.uz v pôrodnici lebo sme schudli a nepriberal začal pomaly papať 30-40ml keď sme mali 6 dní keď sme odchádzali z nemocnice ( máme problem s kojenim,zle sa mi prisava,len cuca prsník už sme skúšali a dávame aj flasu, na odporúčanie laktacne poradkyne skúšame.aj cievky ale viac nám.to nejde ako ide.Dnes napríklad ráno vypil len 30ml.umeleho a za tri hodinky cca 50ml s cievkou + prsník a teraz spí.Najhorsie je že mi neplače že by pýtal.a ja mám ťažký hlavu lebo by vraj mal vypiť 70ml v jednej dávke????Nemáte niektorá skúsenosti.Chcem dojčiť ale neviem si ho asi pohodlne aj pre neho chytiť bojujeme a on potom chytí zle bradavku a myslím.ze sa ani nenapapa. Väčšinou to vzdám lebo sme hotoví obaja.

slimstar
27. júl 2017

@sanylind ja dávam tiež umelé aj kojím, takýto spavý mi bol, keď mal žltačku, velmi dlho spal, ale to bude asi niečo iné, lebo mne sa pekne teraz zobudí a hlási, že je hladný. Budem vám držať palce, nech sa rozpapká.
Pridávam pár videí ako kojiť

https://www.youtube.com/watch?v=ke_BHjesVB8

https://www.youtube.com/watch?v=Ros1Ad59uOA

https://www.youtube.com/watch?v=erPHWoJ6Wh4
blondie257
27. júl 2017

@sanylind no zvykne mimino spat ked ma zltacku.spomenula si to pediatrovi na poradni?
Musi papat lebo bude chudnut

petrikazuzka
27. júl 2017

@sanylind presne viem o com pises, ja som to s kojenim vzdala, urcite ho vzdy treba budit kazde 3hod. aj v noci, ked sa nevie prisat, treba davat umele mliecko...my sme si tym presli, teraz mame pre zmenu bolesti bruska ☹

jarunka102
27. júl 2017

Ahojte baby...presne dnes 27.7.2017 o 14:17 sa s mierami 50cm a 3100g narodila nasa bobulka cisarskym rezom :-*

jarunka102
27. júl 2017

A vola sa Bianka 🙂

ttami
27. júl 2017

@jarunka102 @kchan dievcata blahozelame k babetkam😉👶

janulik2008
27. júl 2017

jak keby to bolo včera keď Barbuška bola taká malinká 🙂 malá včera už 2 rôčky mala 🙂
bábätkám prajem len to naj 🙂

blondie257
27. júl 2017

Babenky,mam pocit,ze sme tu skoro sama sekcia.....

blondie257
27. júl 2017

@jarunka102 blahozelame

kattky
28. júl 2017

@erikababula ktory nutrilon je na koliky?

kattky
28. júl 2017

@partishka ja som uz pomaly mesiac a vzdy este vytok taky hnusny mam a z nastrihu krvacam tricha.

petrikazuzka
28. júl 2017

maminky, ktore davate UM, ake pouzivate? my uz 3.den mame bolenie bruska a nevieme sa vykakat...Zacali sme pouzivat to, co v nemocnici Sunar Complex...Mozem zmenit a skusit ine? Ten Nutrilon na koliky, mate niekto skusenost?

petrikazuzka
28. júl 2017

Zatial som pouzivala kvoli tomu boleniu bruska vyssie co spominam feniklovy caj instatny sunarek, Pupik krem na masirovanie a pred pol hod. kvapky Espumisan do mliecka...Stale sa zatial podarilo mu po trapeni vykakat...no hrozne to je vidiet ho sa trapit, robim mozne aj nemozne...ze aj mne to odobera sily uz nehovoriac...

erikababula
28. júl 2017

@petrikazuzka Ahoj my pouzivame nutrilon na koliky doktorka nam to pise na recept takze namiesto 22e platim 13e dokopy za 800g mozem povedat ze malinka uz nema take bolesti sice jej do toho davam aj espumisan ale my sme mali predtym Humanu a mala furt revala.

erikababula
28. júl 2017

@kattky Mne to doktorka predpisala normalne nutrilon colics sa tonormalprikladam foto.

sanylind
28. júl 2017

@petrikazuzka ahoj ďakujem a to umelé každé tri hodiny dávať?A koľko?Mne trebárs vypil dnes o 9.00 40ml môjho odsateho a po 10 cca ďalších 50ml môjho odsateho a potom si dvakrát grcol.Bilirubin mal v norme a ani žltý nie je ale on nepýta neplače.Aj celý deň by spal a potom oči jak trnky Zuzle ručičku,prsník nechytí ale nejak extra neplače

sanylind
28. júl 2017

Maminky tie čo máte dvojtýždňové drobatko ako často a koľko umelého mlieka robíte.A odrgnu si po ňom?Môj sa väčšinou len pokaka ale neodgrgne si

petrikazuzka
28. júl 2017

@erikababula a tie Espumisan sa ako dlho mozu pouzivat? zase nechcem vkuse nieco do maleho pchat...zatial som rozmyslala, ze prejdeme zo Sunaru Complex na Premium...Je lepsi ako Sunar Skor Nutrilon?

petrikazuzka
28. júl 2017

@sanylind ak vypije tvoje mliecko 40 uz nedavaj hned umele az po 2hod. napr. my mame skoro 2tyzdne a z umeleho by malo stacit 70ml. Po materskom mliecku si nie vzdy musi grgnut, lebo vraj, co som citala je lahsie stravitelne, ale urcite ho davaj do polohy hore na 15min. ci grgne a ak nie (mne negrgne ani po umelom len niekedy) tak ho urcite daj do polohy na bok, aby nebol na rovno a troska vyvysenu hlavicku...

sanylind
28. júl 2017

@petrikazuzka my máme dnes 14dni presne čiže ak dobre chápem by mal každé dve hodiny vypiť 70ml?

erikababula
28. júl 2017

@petrikazuzka Sunar som neskusala ja malej davam skor len vecer 1x do mliecka espumisan ten nutrilon jej pomohol tak chvala bohu jej nemusim tolko liekov davat lebo mi doktorka hovorila ze mozem jej davat coliprev miesane s espumisanom no nechcem ju tolko napchavat s hnusobami.Davam jej feniklovy cajik lebo nie stale po jedle vydrzi tri h nepapat tak jej dam cajik napr za 2h.a za 1.5hodiny papa mliecko tak to natiahneme aj na 3.5hodky kym papa znovu mliecko...Ohladom striedania mliecka moc by som to nedoporucila my sme mali humanu a teraz jej davam nutrilon doktorka mi povedala ze aby som jej mlieka nestriedala inac mala moze dostat take hnacky ze skoncime v nemocnici.

erikababula
28. júl 2017

@sanylind neni to vela?mne kazala doktorka kazde 3hod.90ml a nie viac a to ma uz 5tyzdnou.podla mna tam staci kazde 2.5 az 3h davat papat...

kattky
28. júl 2017

@erikababula my sme malemu davali 120ml mlieka no museli sme znizit davku odkedy ma bolave brusko