icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

kchan
29. júl 2017

@diannna mne sa v porodnici spustilo mlieko take slabsie na druhy den, malemu stacilo, a na treti den bum prsia jak pamela anderson z mojich nuliek. Mlieko mam vyslovene az zlte, tak dufam ze si ho udrzim

blondie257
29. júl 2017

@kchan juuj netrap sa preto ako momentalne vyzeras....je to prechodny stav a tie vykyvy emocii to su hormony a to je normalne.
Ja tiez na seba radsej nepozeram v zrkadle....ale musis si uvedomit,ze si bola tehotna...
Ver ze nie si sama,ktora je sklamana sama zo seba po tehotenstve,obzvlast ked clovek vidi ako na nejakej zene ani nevidno ze bola tehu.
Proste sa sustred teraz na mimčo...
Takymi myslienkami dospejes len k depresiam a chranboze poporodnej depresii..videla som to.v blizkom okoli a uprimne chudak to miminko.
Takze emocie predychat....spomienky na porod hod za hlavu....a sustred sa na mimco.
Ked spinka,pospi si aj ty,ak sa ti nebude chciet tak si najdi na nete cviky na bolesti chrbta,a pocvic si.
Urobis nieco pre seba a budes mat spokojny pocit,ze robis nieco pre seba.

Vetry zacnu fungovat ale musis sa hybat...plus urob si fenikovy /rascovy caj...

A ver,ze keby si videla tu moju faldu na bruchu nad jazvou po sekcii...proste tuk....

Mas pravo byt teraz nedokonala,nepravena,s kruhmi pod ocami a faldou na bruchu a neviem cim vsetkym...ved si obetovala celu seba fyzicky aj psychicky pre nieco dokonale,drobne,co ti da tolko lasky....

Len zmen zmyslanie a predychavaj emocie....casom sa vsetko upravi...a budes dokonala mamina aj zena zaroven

kchan
29. júl 2017

@blondie257 jezis dakujem krasne za tieto slova ❤❤❤❤❤ tie emocie viem ovladnut led sa venujem malinkemu, uplne to vypustim z hlavy a neriesim, len sa nad nim rozplyvam.. malinky je klop klop kludnucky, pek e papa a spinka takze verim, ze sa nanho moje emocie nelepia. Caje pijem, cisty feniklovy alebo na podporu mlieka kde je takisto fenikel. Plus si davam kvapky espumisan. Chvalabohu s potrebou nemam problem. Este by som sa chcela opytat.. s curanim nemas problem po cievke? Ja mam pocit ze ma to svrbi ked curam

blondie257
29. júl 2017

@kchan no vidis,mas doma zlaticko tak sa upni na neho,venuj sa jemu a zbytok hod zahlavu nic nie je dolezitejsie ako malicky....

A po cievke som mala 2tyzdne bolave cikanie,nie svrbenie,ani doslova bolest.som myslela ze infecia...no brala som vtedy na zapal po tych hematomoch antibiotika..tak asi zabrali.plus svietim si bioptronovou lampou na jazvu a dieru po drenazi a zaroven to nasvecovalo aj mechur odvtedy uz nemam problem.
Ale bolelo..no nesvrbelo.

podobova15
29. júl 2017

@kchan vydrž to, neboj sa nie si sama. Aj ja si poplacem, teraz uz menej ale na začiatku ma to často chytalo. A neboj určite je to hormonami. A teraz veru žensky určite nevyzeram ani ja. Nemám si ani kedy vlasy umyť. A dúfam že ten chrbát ta čoskoro prestane bolieť. Neboj sa to zvládneš, zvládla to každá iná. Časom si spolu nájdete režim a zvyknete si, a budeš si len užívať materstvo. Keby daco píš 😉 budem na teba myslieť

kchan
29. júl 2017

@blondie257
@podobova15 dakujem vam baby moc ❤ ste velmi zlate a vase slova ma nakopli 👌 dost mi dava zabrat aj to, ze sme prve dni doma a muz ma same nocne smeny, cez den teda musi oddychovat aby vladal v noci. A to je take divne nemat ho pri sebe tieto prve dni. No zvladnem to, naozaj ste ma nakopli ❤❤❤

olylili
30. júl 2017

@blondie257 ďakujem 😊 no obvod brucha som mala 130 keď som šla rodiť 😀... určite to bude hormónmi aj tým že mliečko nabíja

jance333
30. júl 2017

@kchan aj u nás to tak vyšlo, že okrem prvých 2 dní asi, čo sme boli doma, je muž stále niekde preč. a to chcel byť s nami, ale nakopili sa mu zákazky a už je vymaľované. tak si tu tiež poplakávam tu a tam, návštevy by mi tu síce chodili, ale ja som z nich ešte viac unavená, tak je to také ani tak- ani tak.
ale ono to prejde. ten začiatok je proste ťažký, aj čo sa týka hormónov, aj zvykania si na seba s bábätkom, nájdenia systému, ale bude to už len lepšie. 😘

slimstar
30. júl 2017

@kchan Aj ja som si poplakala, ale treba ísť dalej nemyslieť na to čo bolo. Mne sa to zdá velmi dávno, ked som rodila / pred mesiacom/, malý mi zaberie všetok čas. Hlavné je, že priberá a prospieva a že sme kompletná rodinka a ocko sa mu krásne venuje, aj uspí, aj nakrmi s flašky. To asi aj mlieko udiera do hlavy, alebo čo. 🙂 Mne momentálne lezú na nervy, rady okolia a neznášam, keď sa chce niekto dovaliť na návštevu. Už stačilo, ja potrebujem klud aj babom. 🙂

jance333
30. júl 2017

@slimstar tak o tom mi rozprávaj. moja sestra sa urazila, lebo nedokáže pochopiť, že vykrývam max. 1 návštevu denne. a nie vždy je to ona alebo niekto z rodiny. pre ňu je to bábätko bábika na pozeranie a neuvedomuje si, že ja som s ňou 24hod. denne, že som po operácii a že je to proste náročné... v zásade každý môže prísť až neskoro popoludní, kedy ja už mám dosť a snažím sa pospať si aspoň pol hodinky, aby som vládala vstávať zase v noci. ale našťastie už to prvotné nadšenie opadlo, takže sa tu už tak veľmi nehrnú a pochopili, že treba vopred zavolať a ja im poviem, či môžu alebo kedy.
a rady... tie už odbíjam, občas možno i trochu nepríjemne a rázne. sa mi vlasy dupkom stavajú, keď počujem svokrine, jesť musíš všetko, ja som jedla všetko bez obmedzenia a keď počula malú prvýkrát plakať, hneď na mňa štekla "čo si jedla?". + jej špecialita, lebo jej je ľúto, že malá stále spí, keď tu príde, tak sa ju snaží nenápadne zobudiť. vkuse do nej štuchá, hladká ju a nedá si povedať.. dospelá žena. no des

sofia1
30. júl 2017

Kocky som v 36tt a od vcera som mala druhy x,silne bolesti v podbrusku,trvali cca pol min.co to moze byt?

slimstar
30. júl 2017

@jance333 ja som na nervy, aj vtedy, ked neviem prečo plače. Viem že je napapaný dostatočne, že ho neboli bruško aj odgrgnutý. Potom nastupuje tatko a jednoducho sme zistili, že on chce spať, ale treba ho uspať. Je to dosť aj na psychiku, byť celý deň sama s ním. Pri tatkovi je ako päť penazí 🙂 on si ho dá pred počítač na stôl /typický chlap/ a tam mu zaspí. 🙂

Ja som dala dve návštevy za celý mesiac, zbytočný stres, potom mám menej mlieka. Ešte neznášam, keď kdekto nakúka do kočíka, hlavne staré tetky. 🙂 To s tou svokrou sa už asi nedá spraviť, ja by som jej dala, keby mi budila dieťa.

Mne to pripadá, že zväčša majú títo ludia nejakú psychickú poruchu a kedže sa neliečia u psychologa, tak potom sa dejú také veci. Aj ja som si to všimla na určitých ludoch, že im hrabe..

jance333
30. júl 2017

@slimstar aj ja som už plakala spolu s malou, keď som si fakt nevedela rady. a tiež sa mi nakoniec ukázalo, že je len tak unavená, že z toho nemôže zaspať a je nervózna. niekedy na to zaberá, keď ju mám na rukách, niekedy práve chce mať pokoj, žiadne utišovanie ani nosenie, niekedy si ku nej zase ľahnem, stočím sa pri nej do klbka a nohami jej trošku "zablokujem" nôžky, aby nemohla kopať a držím ju za ruky, lebo niekedy je nervózna z toho, ako nimi rozhadzuje. a keď už vidím, že sa jej zatvárajú oči, väčšinou zaberá, keď jej hladkám hlavičku od vrchu až po čielko a ticho sa jej prihováram alebo "čš-kám" do ucha 😀 tak či tak, občas asi musia aj poplakať, naša teraz veľmi zle spí cez deň, zaspí a zobudí sa, dokolečka, ale v noci spí celkom ok (teda, pár nocí spí, občas aj 3hod nevie zaspať, plače-neplače, kedy ako). neviem, či je to tým, že je tu na návšteve mužova sestra a ju to proste ruší alebo je to len obdobie, ktoré prejde. uvidíme. čoskoro príde ešte druhá sestra 🙄

zuzacka16
30. júl 2017

Zienky prosim vas ako varite a upratujete ked ste doma same?ja tu mam este do dnes mamu no neviem si predstavit ked odide ako budem fungovat 😢 mala mi spi niekedy hodinu no vie aj 3-4 hodiny niekedy potiahnut..no ja si pridem neschopna 😢 v utorok budeme mat 2 tyzdne

jance333
30. júl 2017

@zuzacka16 noooo, ja tak, že hladná a smädom vyprahnutá čakám, kým zaspí a ku vareniu sa dostanem často aj o druhej poobede. potom to 3x odstavím, lebo sa zobudí a treba uspať alebo nakŕmiť a tak dokolečka 😀 upratovanie len také najnutnejšie, koľko stihnem. a varím jednoduché rýchle jedlá.
hlavne maj vždy poruke niečo na zobnutie a pohár vody. všade, kde môžeš "uviaznúť" s plačúcim alebo hladným bábätkom. občas je to o držku, ale i s pár slzami zúfalstva sa to dá 😀
kým malá dobre spala cez deň, na každý spánok som si naplánovala nejakú činnosť (vrátane tých základných, že sprcha alebo umývanie zubov, WC a pod.), teraz je to už o tom, čo stihnem. úplný luxus, keď je doma chlap a môžem si aspoň niečo z toho užiť bez odbiehania, či sa nezobudila alebo nezvracala.

zuzacka16
30. júl 2017

@jance333 noo tak nie som sama zufalka 😂😂 minule som ranajkovala na 3 etapy 😂😂 dnes som si aj vlasy umyla lebo mama zobrala malu von tak sa citim ako vo welness 😊😊 hadam casom lepsie bude musime dufat 😉

jance333
30. júl 2017

@zuzacka16 jasnéééé. a hlavne, naša sa budí v zásade, keď dovarím a chystám sa jesť, takže polievku si nikdy nedávam do taniera, vždy len do veľkého hrnčeka, že to popri kojení môžem vypiť. ma život naučil 😂
a keď ti môžu malú zobrať von, to je super. my ešte von nechodíme, mali sme pár pokusov, ale v tom teple to bol otras, malá sa hneď rozpálila a spustila rev, takže chytro domov do chládku. ešte v aute vo vajíčku pospí, ale v kočiari zatiaľ nič moc.

zuzacka16
30. júl 2017

@jance333 aha vidis to je dobry napad s tou polievkou budem aj ja praktizovat 😂😂 tak dnes je len 2x vonku a moja mama ma na nu nejaky zazracny vplyv ze ju vie utisit ked nieco 😊😊 nam vo vajci nic moc nexce byt a vcera v tom kociku bola taka pol na pol..buduci tyzden zacinaju pekne tepla tak len doma budeme pri klime lebo to by sa nedalo existovat 😉

erikababula
30. júl 2017

Ahojte baby ako citam vase prispevky tak som aj celkom rada ze nie som sama co ranajkuje o 14tej 😂a na obed mame parky niekedy.Mala mi je hore stale castejsie a castejsie.Napapa sa vypije 90ml za 2hod zas je hladna niekedy zas vydrzi 3hodky spat.A nas cas ked bujtosi zacina o 4tej rano a do 9tej bud na rukach alebo v postielke a ked som v koncoch tak uz aj zo zufalosti ju skusam aj v kocari uspat.Ja uz chodim od malej do prace doma 3deti pracujem len 2x do tyzdna 2hodky a vikend 6hod.sob.ned.
A uz ked som bola velmi zufala vecer vycerpana tak veru tiez som si skoro poplakala s malou ze som jej nevedela pomoct.len plac a plac unas v cinzaku si budu mysliet ze ju tyram....Uz ma nic nebavy kazdy druhy den u doktora odber krvy minule mi bolo zle utekala som na pohotovost zapal mocovych ciest...a teraz ma caka odber kostnej drene toho sa neskutocne bojim😱.Uz cakam nech to vsetko mam zasebou a nech uz prejdu aj tieto neskutocne horucavy...

kchan
30. júl 2017

@jance333
@slimstar a k tomu teraz v noci som zistila, ze malemh nestaci moje mlieko. Proste je aj hodinu na prsach, ulozim ho a o pol hodinu uplne vynervovany pytal zase 😏 k tomu zacal stikutat a dost vygrckal, tak som ho nakojila znova a zas plakal ze mu je malo hladal prso, tak som mu musela dat UM aby sa vyspal lebo bol 3hodiny hore. Dnes zas to iste, vygrcal, asi sa nahltal pri kojeni vzduchu, lebo strasne dlho mu trva kym sa prisaje, hadze sebou a hrozne place.. tak som si odsala 90ml a dala mu to z flase ze co to spravi, on to vypil cele a o pol hodku uz umorne hladal prso, hodinu som sa ho snazila upokojit a uspat, nepomohlo. Tak som mu zas dala UM 60ml o 17ej a ani nevygrckal ani nestikutal a spinka este teraz... baby mate nejaku osvedcenu radu ako "posilnit" mliecko? Lebo urcite je pre neho moje slabe, kedze 90ml mu nestacilo 😣

slimstar
30. júl 2017

@kchan mne grcka, ked si dobre neodgrgne, alebo zjedol privela mlieka, to sme obmedzili. A stikutka to je hroza, potom je nervozny. Dnes sme boli doobeda doma, od 12 tej spal do 15 tej, nakojila som a ostal tiež nervozny, dala som ho do kočíka, pekne spinkal až do pol siedmej. Rýchlo som okúpala, vymastila a nakojila, dala aj um. Odvtedy zaspal a teraz je dobručký. Sa mi zdá, že ked je na vzduchu lepšie spí v kočiari a kúpel ho upokojí, ale nesmie ho niečo rozrušiť, alebo tak. už som poumývala riad, spravila večeru aj som sa najedla, úplne v pohode, keby bol stále taký. Ja si ho vážim a zapisujem si kedy zjedol a kolko, ked málo zje odo mna dodám ešte um do tých 90 ml max 120 ml.

Obedy mám cez týžden z jedálne, ja by som sa zbláznila, keby som mala variť. Ani osprchovať sa nestihnem, vlasy som si umývala asi dva týzdne 🙂

baby čím ho mastíte, resp. čím mastíte tváričku bábätku ? ja používam na odporúčanie doktorky infadolan.

kchan
30. júl 2017

@slimstar a kolko ma tvoj malinky? Mne tych odsatych 90ml zjedol okolo pol 4ej a o 5ej som mu musela dat 60ml UM. Krasne spinkal az do 20ej, a to som s nim isla o pol7ej von, ani sa nezobudil ked som ho prekladala z postielky do kocika...do osmej sme boli vonku, prisli sme domov, okupala som ho (kupanie sa mu velmi paci) a teraz o pol 9ej som mu dala iba UM 60ml, vypil a hned zaspal, grgnut si nechcel, tak som dala na brusko a troska odgrgol, dala do postielky a teraz sa uz zacal mrvit zase a hlada, tak som mu dala dudlik a som zvedava dokedy pospi

petrikazuzka
30. júl 2017

Maminky, ktore UM je najlepsie, viem, ze je to dost individualne, ale poprosim info, co vyhovovalo Vam. V nemocnici davali Sunar Complex, tak sme zacali davat aj doma, no pred 3dnami zacalo bolenie bruska, pozerala som info na nete, tak niektore deti dobre znasali Sunar Premium pri kolikach...Tak od dnes postupne prechadzame na Premium Sunar. Co som vsak pocula celkovo je vraj najlepsi Nutrilon...Nechcem vsak tolko menit mu UM, neviem, ci sa to moze a ci to je vhodne. My sme mali vcera len 2tyzdne este. Svoje mliecko mu uz nedavam vobec 😢 nakolko to bolo cele velmi komplikovane...sice som mala mliecko...no nestacilo mu a nevedel sa dobre prisat...nepriberal a pod. Vopred dakujem za Vase rady...Niekedy uz som zufala...Bojujete uz niektore s bolenim bruska?

juliane126
30. júl 2017

@olylili ahoj, uz sa zapnes do starych dzinov? Super. Mne je vsetko uzke. Citim sa ako safalatka vo vsetkom.

juliane126
30. júl 2017

@kchan nemyslim si ze malemu nestaci tvoje mlieko tym ze je casto hore. A keby aj, je to len docasne. Tym, ze ho budes casto priladat, sa ti produkcia mlieka prisposobi potrebam babätka. Ale niekedy to proste trva trosku dlhsie. A teraz v horucavach, ma maly smäd castejsie. A este rastu nie vzdy rovnakym tempom. Boli dni, ked som musela kojit maleho, kazdu hodinu 2 dni vkuse i noci. Mlieka mam dost a ked pije sa mi priebezne robi, i 2-3x pocas pitia. Chrbat mi siel odpadnut No a potom to preslo. Teraz len kazde 2 hodiny☺😊. Ale maly jednoducho pribera a rastie. Dcera pospala i 6 hodin, syn viac ako 3 nevydrzi.

kchan
30. júl 2017

@juliane126 to naozaj? Lebo ja mam mlieka habadej, normalne prsia nenormalne naliate,tvrde, tecie mi prudom same od seba...

eliska1986
30. júl 2017

@petrikazuzka mne este pred 9rokmi pediatricka odporucila Nutrilon.Bola som s nim velmi spokojna.Raz za cas nas bolelo brusko.Ja ti za nas odporucam Nutrilon

blondie257
30. júl 2017

@kchan nie je zac,ved vsetky si prechadzame tym....

A co sa tyka pomoci od MM...moj manzel.odisiel do prace v noci v den ked sme sa vratili z porodnice....potom bol na jeden vikend doma a stale je prec...takze pomoc ziadna...a sme v rod.dome kde treba toho okolo domu porobit.mam sice 11r dceru,ktora pomoze,s cim pomoct vie...ale vies ako to je....pubertiacka,prazdniny si chce uzit nie obsakovat....a navarit musim
To len zaciatky su tazke ..pptom to pojde az budes prekvapena ako lahko 😘

blondie257
30. júl 2017

@olylili ja normalne nechapem kam sa ti to brucho stratilo....ty si potom ziaden tuk nenabrala ako ja 😂
A s tym kojenim a mlieko...sakja kojim fuuurt.....kazde 2hod....a brucho jak v 6.mesiaci tehu.....

Ja nechceeeem bruchoooo .....nechcem tuuuuk 😖

blondie257
30. júl 2017

@jance333
@jance333
@erikababula

No huraaaa.....nie som sama,ktora zuby umyva okolo obeda,co vari na fazy,co upratuje najnevyhnutnejsie....😂

Nasa zas v kociku nechce byt nejako...zato v autosedacke pospinka dlho aj sa rada povyvaza autom.

Baby,bude lepsieee casom 😂