Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@kitty18 .... vsetkym vam deticky prespia dlhu dobu....
A mne neeé 😢😢😢
Ja neviem cim to je....
@minneli27 prepadnutu nie...troska prehlbenu....
Ak je prepadnuta je to priznak dehydratacie
Ahojte...
Wau pozeram ake mate velke babatka uz😉My sme boli v stredu na poradni tak nas prcek ma 4800,59cm ....ma dva mesiace aj tyzden...ale tak priberat pribera tak neriesime...😉Dostali sme ockovanie do pusy proti rotavirusom...
Rezim mame zatial taky vselijaky,jedine co si za posledne cca 2 tyzdne nastavil je vecerne zaspavanie a sice medzi 19:30-20:00 vacsionou zaspi ato potiahne tie cca 4 hodky (4x uz dokonca aj 6 dal😍👌) a potom sa uz budime cca kazde dve hodinky na papanie..brusko ho uz nastastie menej bolieva...cez den to mame take vselijake,niekedy pospi aj 2 hodiny v kociku ,inokedy dava cely den len 5 minutovky🙈...
@blondie257 tak neviem uplne urcit, ci prepadnuta alebo prehlbena len, ma tam taku jamku. skoro stale. posledne dni - teda asi tyzden dost vela grcka, ale ma nadchu, dr povedal ze to moze byt zo zatecenych hlienov. ze najprv treba vyriesit nadchu a potom grckanie. grcka prudom min 3-4x denne, semtam len tak malo, sle grcka po kazdom kojeni. avsak pribera dost intenzivne , cika dost, skoro kazda plienka je ocikana a niekedy cika aj pri prebalovani 🙂 a je v poho, vesely , nema ine priznaky dehydratacie. len tu fontanelu. neviem ci stym mam ist opat k dr- nehcem byt hystericka matka 🙂 tak by som prijala nejake rady, ci ste sa stym stretli a ake mate skusenosti 🙂 inak ma 6tyzdnov. narodil sa s 2800 g a teraz ma 4200. 🙂
@blondie257 neboj nie si sama nás vôbec nespí ani v noci ani cez deň stále sa puci je nespokojný nech ma už aspoň pol roka lebo je to na nervy
@blondie257 moj spi max 2 hod v jednom kuse... 😒
@blondie257 to je asi typom deti. Dceru som musela budit, lebo po 4 som sla prasknut a potom spala i do 9hod. Ale zaspavanie katastrofa vecer. Zacala som kojit o 6hod a skoncila i o 10 hod. Stale chcela pit, pit a kszdych 10 min prikladat, ked mi doslo nove mlieko. Slo ma porazit. Nosit a kojit. A rano tolko mlieka a vobec nepila.
Syn pije pravidelne po 3 v noci kazdu hodinu hore ked najviac spim. Dovtedy vydrzi kazde 3max. Ale on spi vela cez den. Dcera len raz denne spala a len nosit.
Takze teraz ovela lepsie.
@blondie257 ani moja nechce spat,takze si z toho nic nerob...a vraj bude spat este menej cim bude starsia,tak sa uz teraz velmi tesim 😒
No teraz ze sa naucila zdvyhnut hlavicku a udrzat, tak odvtedy zas ked ju dam na chrbatik otoci sa nabok a hlavicku fozadu a mrnci sa. Neviem ci sa chce otocit ci co...
@juliane126
Zabudla som ta oznacit v predoslej sprave
@zuzacka16
No jasne to by som nechcela ani ja.
Ja skusim len poradit.
Lebo predne mlieko ide lahsie...
Taj vravia ze 3-4 dni mat casto na prsniku aj kazdych pol hodin a nauci sa. Ked bude hladna...
Ja som zacala tak ze dostavala len z flasky v nemocnici lebo nechcela prijat prsnik a musela som tak vraveli, lebo mala len 2.50 kg.
Tak som odsavala plus UM. Lebo som nemala tolko mlieka. Ale z tej flasky strasne tieklo. Kupila som flasku 0 Nuby (podobna tommee tippee) z coho kvapka. Aby sa naucila sat to mliecko. Tak to trvalo aj tyzden kym sa z nej naucila. Dostavala prsnik plus z tej flasky moje mlieko. Ked bolo menej tak UM.
Potom postupne len prsnik.furt bola na prsniku nonstop skoro. Trvalo aj mesiac kym to bolo ok.mesiac plusvpar dni ze len dojcim.
Ale laktacne hovoria ze inac treba sat flasku ako prsnik.cize preferuju svedsky pohar, striekacku a tu cievku...
Mne sa takto podarilo. Moja ma 2,5 mesiace.mala sa narodit 3 jula ale prisla na svet o 2 tyzdne skorej..
Jaj chudatko. Nema nahodou reflux?
Vela mlieka ide von?
@minneli27
@olylili
@juliane126
@jarunka102
Mne nic ani tak uz nevadi ze vstava jaze 2hod na papanie kedze zaspi hned ..
Vecr zaspava akokedy....niekedy po kojeni odkvecne hned..inokedy sa potrebuje pohrat a upokojit( tu by som aj neviem co dala keby chcela cumel) lebo moja bradavka vyzra katastrofalne natiahnuta splastena ozmuchlana ....
Cez den striedavo..predvcerom pospala pri kocikovani od 8mej do 11:30 a potom od 13tej do 15:30 pocas kocikovania.A vecer este zdriemla 17:30 do 18tej....a zaspala o 19:45. To bol ideal den no take spocitam na prstoch jednej ruky za tie 2mesiace.
Vcera katasrofa...30min doobeda,30min poobede...cestou autom po starsiu 20 min tam a 20min nazad.a zaspala o 19:30....hororovy den vcera len revala a na rukach.
Dnes od 9do 12 pocas kocikovania.poobede 2x po 30 min v hojdacke a vecer kocik od 17-17:30 a ruky az do 19tej...okupat....nakojila som poleziacky a zaspala o 19:45.
No a kazda noc 23:00,01.,03.,05., to sa puci a dakexy zaspi inokedy uz nie.
Len ten rezim cez den je na nic. Doslova....neupratane,nenavarene,..
A nezabera ziaden biely sum ako zvuk mora,fenu,vysavaca....niiíc
A kamoskyna o 2 dni mladsia ako nasa Em akonahle pocuje zvuk maternice.fen vysavac....cumel a spi do 5min tuho
@blondie257 ta inac obdivujem cely cas byt sama s babom. Nas je zvacsa smejko, ale vzdy pomoze ked ho tato 10 monut ponosi kym sa mama naladuje na noc.I mala pomaha.Aspon rodinu mas na blizsku?
@sanylind to je noalne ze trochu grcne. Z nasej sli potoky len co otocila hlavu, len co som ju polozila grc, i 3x za hodinu prezliekat. 2-3.mesiac katastrofa. Az po kym nestvornoz
@juliane126 starsia kym boli prazdniny ako tak pomahala ..skor lebo musela..nie ze sa sla radostou potrhat a segru...kocikovat za 2 mesiace bola si 2x..ona radsej aby som sla ja z domu na hodmu dva a ona luxovala pri hudbe dom.
Teraz je v skole...odchadza z domu o rani 6tej kedze cestuje 25km do skoly, volejbal,jazykovka 2x do tyzdna..prichadza prevazne neskoro okolo tej 17ten a v stredu az o pol osmej vecer.takze pomoc eé....
Tak mi niv ine neostava.....moji rodicia cca 25km ...ale mamina ro i na detske ohotovoati takze v kuse nocne taha .tak cez den ju neobtazujem a chosi tam svagrina s 2 deckami tak ma hluku dost...nechcem ju obtzovat,otec na kamione tak ten je len vikendy doma.svokra v dedine ale stara sa o 2 synoj jej dcery, lebo najmladsi je v nemocnici v BA a dlhodobo tam bude....a zvysok rodiny po manzelovi maju deti,ziju dedine ale kazdy ma svoje.
Mne to ani neprekaza byt sama...sme na konci dediny blizko lesa..tak aspon klud od ludi ...co mi vyhovuje..nerada mam otazky typu...placeteee..kakaateee...kojite..v noci spitee...atd.
Keby spinkala cez den a stihla som si porobit co mi treba tak kludne aj sama....
Mam aj satku na nosenie aj manduku ale snazim sa ju naucit na spinkanie v kociku a nie v kuse nosenie....
Babenky..prehltaju vase deticmy slinky bez problemov?
Emka bud slinta von a robi bublinky..a teraz ju sledujem ako spi...no spanok teda nekludny....furt sa budi....a zabuda sliny prehltat potom jej naraz stecie vela do hrdla a uz sa dusi...
Mate niektora tu original podlozkuaby spalo mimčo vo vyvysenej polohe? Ak ano odkial..nemate foto ake je to vysoke?
@blondie257 ahoj škoda že som skôr neprecitala už je v postieľke majú nižšie a vyššie.Mala som použitý od rodiny nízky ale sa mi nepáčil a dnes sme kúpili v Brendone v Bratislave nový vyšší.Ak si dáš antirefluxny vankúš myslim že ti to nájde 😉
@sanylind aky mas vankus mne to neslo nejak vygooglit ten antirefluxny a tiez by som ho chcela zakupit, mame klin, ale ten klasicky
@blondie257 ako keby som o mojom čítala presne tak isto u nas len s rozdielom že nás ani v kočíku nespí strasne v ňom reve
@juliane126 ja som tiež úplne sama s tromi deťmi manžel v práci a rodičia 400km najstaršia má 9 to už sa dá no teraz mám aj prvacku treba sa jej venovať vynalozim na to strašne veľa energie keďže malý nespí a dosť reve citim sa už totálne vyčerpaná
@blondie257 aj malý teraz asi týždeň čo začal robiť bublinky zo sliniek a niekedy mu zabehnu a spat na boku sa mu veľmi nepáči nervózny je z toho tak ho stále sledujem

@freya1111 aj laktačnu poradkyňu som mala. Darilo sa nám s cievkou dva dni a potom som to vzdala lebo mliečko mu tieklo kade tade 😔a začal mi grckavat