icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

oknosmas
14. okt 2017

@juliane126 narodil sa po termine...asi tyzden...mozno viac,kazdy lekar mali totiz vyratany iny termin porodu.
Skusali sme naozaj uz vela...neviem,ci vsetko,ale mam pocit,ze ano...ta nerva,ktoru vzdy spustil pri prsniku...bola tu i laktacna poradkyna, riesili sme to i cez jej rady, krmili sme ho po cievke cez prst vyse tyzdna (mala sa mu troska roztahat pusinka), prikpadali, bez klobucika aj s klobucikmi...prisal sa parkrat, avsak nachvilocku a potom strasny plac... nakomiec.sme zvolili variantu spokokneho dietata i za takuto cenu... ☹

juliane126
15. okt 2017

@nenuska25 dakujem za odpoved. Nas maly je rad na brusku, len som nevedela, ze mu mam rucky napravat dopredu. Tak asi sa trosku naucil nespravnu techniku. Ja ked som na bruchu, tak tiez ich nemam v jednej polohe, ale ich menim 😊.
Vies preco pri tej Vojtovke tak deti vrieskaju?

juliane126
15. okt 2017

@oknosmas a po narodeni sa ti prisal, ci vsetko mliecko sa ti tvorilo len pomocou odsavacky? Ked si ho v noci prilozis po tom ako mu das mliecko z flasky tak ti zacne plakat? To musi byt hrozny pocit. Ako to robis, ked chces ist s malym na pol dna vonku? To sa musis ist niekam na zachod odsat a potom mu to dat pit? Musi byt hrozne obmedzujuce.😕 Ale zachvilocku uz budeme moct prikrmovat. Tak som zvedava ako im tie mrkvicky pojdu dole krkom.

olylili
15. okt 2017

Žienky tie čo kojite aj vás tak drobci strašne hryzú dasnami do bradaviek ? Môj strašne ešte tak zatiahne až hviezdičky vidím

slniecko323
15. okt 2017

@olylili mna zatial nehryzie

olylili
15. okt 2017

@slniecko323 a keď poviem no no tak sa pozrie na mňa začne sa uškrňat a hryzie ďalej 😊

juliane126
15. okt 2017

@olylili hryzatko 😉.
Mna tak trosku pred 2 tyzdnami ale momentalne prestal.

slniecko323
15. okt 2017

@olylili su to mudre deti 🙂 Moj na konci kojenia zacne so mnou kecat, usmievat sa, tak sa mu vracia mliecko spat a zacne sa obcas aj gniaviť.. A pocas kojenia mi obcas skriabe prsnik..

olylili
15. okt 2017

@slniecko323 to robí aj môj na konci sa už smeje hra sa a potom si grcne 😀

olylili
15. okt 2017

@juliane126 dievčatá mi to nerobili sa bojím keď mu zuby vyjdú 😊

oknosmas
15. okt 2017

@juliane126 po marodeni ho hned brali prec,lebo chvilu nedychal,kedze bol velky a nevladala som ho vytlacit..chvilku bol zaseknuty v porodnych cestach...potom ho sestricka priniesla uz v perinke, prozila ho dost nesetrne a on chudak nebol nadseny a asi ma len oblizal....v noci flasa...stale...a ked prilozim prsnim tak strasny rev. Vonku...brali sme odsate mliecko...teraz beriem u.ele a termosku s vodou...avsak snazim sa sa vratit vzdy tak,aby jedol doma a mal len moje mlieko...to umele je len pre istotu. A ano,je to riadne obmadzujuce a tiez frustrujuce,ked ta vlastne dieta odmieta...avsak vedomie, ze je to pre neho najlepsie (mliecko) ma motivuje odsavat dalej a nevzdat to. I ked uz som mala tolkokrat nervy.. a mliecko sa tvori len vdaka pohladom na neho a mojkaniu sa..a mliecko mame odsate vzdy do zasoby...cize v chlafnicke je mliecny bar a len sa to obmiena,aby ani jedno mliecko nebolo starsie ako 24 hodin...v mrazaku uz tiez zasoby...a mlieko pridavam aj kazdy den do kupela...takze by som asi este jedneho mensieho jedaka odchovala

juliane126
15. okt 2017

@oknosmas aspon mas mliecka dost a maly je po tom vsetkom v poriadku. Kolko vazil?
Ja poznam opacny pripad,ze dieta spustilo rev zakazdym ked mu dali flasku ci cumel.

oknosmas
16. okt 2017

@juliane126 maly vazil 3900g. A kedze som mala tehu cukrovku, tak ho krmili flasou uplne od prveho dna...teraz je zdravy a krasne rastie a pribera,takze mu nic nechyba nastastie...ide len o moj diskomfort,co ale dako zvladnem hadam...moja meta bola odsavat kym pridu prikrmy...ak to bude mozne,tak aj do polroka...k prikrmom sa blizime ;) a potom sa uvidi...

kchan
16. okt 2017

Baby, odveci ale.. 😊 akurat tak pozeram ze mame na diskusii prave 365- tu stranu, rok ma tolko dniiii a co tym chcem povedat? 😅 takto pred rokom sme tu niektore zacali pridavat svoje testy, duchov aj kolajnice, pocitali kolky tt sme, tesili sa na prvu navstevu u dr a dumali ci nam uz aj ❤ bude bit, radili si co na nevolnost a bolesti podbruska 😍 niektore nas zial aj v skupinke opustili... za mna, bol to ten najkrajsi rok v mojom zivote, zmenila som sa, zmenilo sa moje zmyslanie a celkovo pohlad na svet, ta moja machulka ktoru som po prvy krat videla 20.11.2016 na monitore je zmysel celeho mojho bytia 💓 a onedlho bude slavit svoj 3mesiac zivota 😇 vsetkym vam zelam len zdravicko, dnes som nejaka rozcitena- urcite za to moze to cislo aktualnej strany nasej diskusie 😎😄

nenuska25
16. okt 2017

@kchan jeeej to je krasne...my presne pred rokom sme splodili nášho krpca 🙂

kitty18
16. okt 2017

@kchan akurat som vcera spominala ze este 5 dni a je to rok co sme pocali nasu malu princeznu 😍 neuveritelne ako ten cas leti...

kattky
17. okt 2017

@kchan az som sa rozplakala ... Krasne napisane. Hned mi vsetko od zacoatku prebehlo myslou .

kitty18
17. okt 2017

Baby kolko vam spapaju drobci? Ja som si dnes odsala 130 tak som ratala ze tolko aj vypije a ledva som do nej dostala 110 ml pride mi to strasne malinko ....

katie23
17. okt 2017

@kitty18 Moj tiez tak priblizne vypije...

kitty18
17. okt 2017

@katie23 ok lebo co mam na okoli deti tak vsetko su papkaci ze 160 uz v dvoch mesiacoch spapaju...

jance333
17. okt 2017

och zeny... boli sme dnes ockovat... som jedina pripecena, alebo im tam este niekto zaslzil spolu s babatkom? mala sa ukludnila akonahle sme prisli domov, mne to trvalo podstatne dlhsie.. 😢 dufam, ze noc bude OK

romi2
17. okt 2017

@jance333 aj ja som pripecena 😢

kitty18
17. okt 2017

@jance333 aj ja som si poplakala a to mala sa ukludnila ako som ju do cakarne vzala no ja som sa klepala este hodinu doma 😢

katie23
17. okt 2017

@kitty18 A pribera tak 250 tyzdenne...ako nic moc, ale Mudr. hovoeila, ze to je oki😉😉😉

kitty18
17. okt 2017

@katie23 ja ani neviem tyzdenne no teraz za vyse mesiaca pribrala 800g mi to prislo malo no dr. To neriesil povedal ze to je akurat tak hadam ano ...

juliane126
17. okt 2017

@kitty18 ahoj, pribrala ti tabulkovo. Babatka uz nebudu tak priberat ako prve mesiace. Inak by mal nas maly ako rocny 20kg😊.
https://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/n...

katie23
18. okt 2017

@kitty18 Keby sa nieco Mudr. nepozdavalo, tak Ti urcite povie a hladali by ste pricinu...

kattky
18. okt 2017

Dievcata ma niektora doma cievku s ktorou kojila? Si predstavte ze u nas v Mi nikde take nieco nemaju a podla vyrazi ani nevedia co to je.

majkik90
18. okt 2017

@kattky ja dokrmujem cievkou cn -01, som z BA a tiež ich ťažko dostať. Skus pobehat všetky lekárne

kattky
18. okt 2017

@majkik90 tu na mna kukali ako na debila. Ako by nevedeli ani co od nich chcem