icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

olylili
23. okt 2017

@kattky tak som zvedavá čo bude dievčatá boli úplne v pohode trocha spave

olylili
23. okt 2017

@diannna to fakt? Po ceste mám tri lekárne dúfam že v jednej budú mať

milagros
23. okt 2017

@olylili maju ich v tesco lekarni ...ja som v piatok tam kupila....ja budem davat aj homeopatika Thuya a tiez ideme v stredu ockovat....nechodis nahodou Schomodyovej?viem ze si to uz pisala komu chodis ale uz si nepametam

kattky
23. okt 2017

Jj pravda je vypadok s tymi naplastami. Iba ak natrafite na lekaren ktora ich este ma na sklade. My mame este jedne kupene do zasoby na dalsie ockovanie.

olylili
23. okt 2017

@milagros áno áno k nej 😊

kchan
23. okt 2017

@kattky prosim ta a tie naplaste si dala malemu iba v ten den po ockovani? Dalsi uz nie?
A baby prosim vas, po tom ockovani v akych intervaloch sa kontroluje teplota? Merali ste aj ked babo spalo v noci? Viem, priblble otazky, ale ka som hrozne vystresovana z toho ockovania a este viac z horucky.. caka nas o tyzden 😣

jance333
23. okt 2017

@kchan tiež som sa bála, ale mala som malú pri sebe v posteli celú noc a budila som sa vkuse, kontrolovala, ono to cítiš už na dotyk, keď má teplotu. očkovali ju okolo tretej poobede, teplota jej vyskočila až medzi polnocou a druhou ráno. merala som len dvakrát, na druhý raz už som dala polovicu čípka (má len 4,60kg, preto polovicu) a potom som už cítila na dotyk, že teplota klesá. ráno som merala zase. kebyže si nie si istá, meraj aj častejšie, naša bola taká malátna, ani sa nezobudila poriadne. aj kojila som ju len takú spiacu (ako som písala vyššie, ponúkla som jej často - každú hodinku-hodinu a pol). držím palce

lili_1
23. okt 2017

Ja som sa tiez bala ockovania ale nakoniec dopadlo uplne vpohode 🙂 aj ked sme ho museli presuvat mesiac najprv kvoli mojej chorobe potom kvoli maleho kaslu....najprv si dr myslela ze vymyslam abo co ze ho nechcem dat zaockovat ale ked mu urobila crp a vyslo mu 15 tak uz uplne iny pristup... Maly nastastie ani teplotu nemal ani nic len bol trosku umrncanejsi ale pohodka a to sme dali tu hexa rozsirenu a aj rotavirus dostal 🙂 teplotu som mu merala kazde 2 hodky v noci 🙂 😉

kattky
23. okt 2017

@kchan ano iba v ten den.

milagros
23. okt 2017

@olylili tak sa tam mozno este aj stretneme 🙂

olylili
23. okt 2017

@milagros tak to teda áno 😀

diannna
23. okt 2017

@kchan ja som sa tak bala očkovania aka bude reakcia strašne, ockovali sme dnes. Mala plakala menej ako ked je hladná. Čiže super. Nalepili sme hned naplaste a podla mna to funguje. Moze ich mat na nozickach 8hodin ale dam jej este jedny aby sa jej tam nespravil este opuch. Čiže 16hodin jej nechám náplasť a dúfam, ze tam nebude mat ani hrcku. Cely den je veselá a ani nevie ze bola očkovania. Teplota jej vystúpila na 37,6 po odratani dala som jej pre istotu nirofen capik Napapala a sa ako obvykle isla spinkať a bez problemov zaspinkala. Žiadna mrzutosť nic. Uvidim aka bude noc. Želám vam dievcence aby vaše babatka zvládali očkovania ako moja dnešná hrdinka Dori. Myslim, ze naplaste su super vec s urcite so ich zadovazte 🙂

kchan
23. okt 2017

@jance333
@diannna dakujem vam baby 🤗 no som velmi zvedava ako to zvladneme. Ja budem urcite viac vystresovana ako maly. Ani nechcem s nim ist na poradnu sama. Povinne som muzovi nakazala aby si zobral dva dni volna a bol s nami doma. 🙈 moj ma uz cca 7kg, takze capik by som mu uz mohla dat aj cely, nie? Mame od paralenu. Naplaste uz mam tiez objednane, dufam dojdu tento tyzden. Sirup neviem ci bude mat u nas uspech, lebo maly mi este stale dost grcka...
A este prosim vas, dat ten cipok alebo sirup na teplotu az po odratani ked bude aka teplota? 37,5 alebo 38 ? Ja som uplny magor 🙈🙈😣

katuscakzms
23. okt 2017

@milagros prosim kolko z tej.thuje davas gulociek,ja som to mala pri.dcerke a viem ze som.davala den pred ockovanim,v den.ockovania ci.uz aj na druhy den si.nepamätám a uz vobec neviem mnozsto...

jja
23. okt 2017

Baby ja ako obklad som dala na vreckovku latkovu alpu zriedenu s vodou. A nemali sme teploty. Davala som to aj pribstarsej dcere stale a nikdy nemala teploty ani nic s nozickami po ockovani....dam obklad hned u dr. a potom pri kazdom prwbalovani menim.

blondie257
23. okt 2017

My sme ockovanie ..okrem placu po vpichu....a to ze bola spava...ani inak nepocitili.bex teploty...bez opuchov.
Tiez som davala aj proti rotavirusom...

jarunka102
23. okt 2017

@kattky malej sa chystam tiez kupit chladive naplaste (ak ich zozeniem) a tiez sirup Paralen...mam jej ho podat hned ako prideme domov po ockovani,alebo pockat kym vystupi teplota?

jance333
23. okt 2017

@kchan možno aj celý, ale opýtaj sa radšej lekárky. jedna lekárka mi povedala,že dať, keď stúpne horúčka nad 38,5 po odrátaní, moja povedala, že sa mám riadiť skôr pocitom, keď sa mi bude malá zdať nekľudná alebo nejak nevpohode, mám dať.
pokús sa byť s malým celý čas. ja som to nezvládla a s plačom išla do vedľajšej miestnosti, len kým pichli, ale potom som si to vyčítala. odvtedy je malá zamraučaná a zvykne plakať kedykoľvek ma nevidí alebo sa od nej vzdialim len na pár metrov. možno to nesúvisí, ale vyčítam si to. bol pri nej manžel, no mamka je mamka

olylili
23. okt 2017

@blondie257 koľko si platila proti rotavirusu? Aj ja ho chcem zaockovat

zuzacka16
23. okt 2017

@olylili ja som platila cca 41 eur..a za prevenar 9 aj nejake drobne

diannna
23. okt 2017

@kchan mne tiez povedala lekárka ze mozem dat nurofen capik ked budem vidiet ze je nekludna lebo ze je to ak od bolesti a nie len id teploty. My mame 5,4 g tak som odrezala špičku z neho. Paralen je od 7kg čiže sa moze v tvojom pripade uz dat cely. A nurofen je od 6kg.

olylili
23. okt 2017

@zuzacka16 a to dve či jedna dávka

zuzacka16
23. okt 2017

@olylili za jednu davku samozrejme..ale poistovna preplaca nad 8 eur neviem presne kolko ale preplaca

olylili
23. okt 2017

@zuzacka16 a ako sa pichá po mesiaci?

zuzacka16
23. okt 2017

@olylili rotarix sa dava do pusinky je to sladucke to spapa..nas dala na dalsie po 2.mesiacoch no viem ze vacsinou po mesiaci chodia na druhe..ale my sme prve ockovanie mali 9 dni pred 3.mesiacmi cize skor..

olylili
23. okt 2017

@zuzacka16 tak super ďakujem za info 😊

zuzacka16
23. okt 2017

@olylili nemas zac uz nech to len dobre zvladnete..my sme boli v poho len trosku viac spava bola a mojkat sa chcela a naplaste tie gelove som kupila a dala na miesto vpichu..no neviem ci ich zozenies lebo uz vtedy bol vypadok a to sme ockovali 2.tyzdne dozadu..

juliane126
23. okt 2017

Nas zajtra caka 2. Ockovanie. Ja malemu ziadne lieky pchat nebudem pokial mu nevystupi teplota nad 38, 5 po odratani. Vsak je to chemia. Len ak bude moc nekludny.
A trochu ina tema. Uz sa vam babata otacaju? Nas sa uz v sobotu otocil, ale len raz, takze sa to este nerata kym to nebude aspon 3x.

petrikazuzka
23. okt 2017

maminky nestiham velmi to uz tu citat, ale uz niektorym detickam julivym idu zubky? jasneze nevidiet este nic..nam uz ano...pomoooc.no dasienka su biele, vela slinta, dava vsetko do pusy a vraca sa plac ako na zaciatku (plac s nazvom ,,trauma" pre rodicov)...teploty, hnacky vdaka bohu nie...no vraj ked uz nam skoro zacali, tak sa budu dlhsie prerezavat ....

oknosmas
24. okt 2017